úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 


OBSAH OBŠŤASTNÍKU 1 / 2022, vydaného 7. 3. 2022

1/

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU v sobotu 12. března 2022

2/

INFORMACE K ZAHÁJENÍ CYKLISTICKÉ SEZONY 2022, které připravujeme na sobotu 26. března 2022

3/

INFORMACE K CYKLISTICKÉ VYJÍŽĎCE „BÍLINKA“, kterou   připravujeme na sobotu 16. dubna 2022

4/

VÝZVA K PŘIPRAVOVANÉMU SOUSTŘEDĚNÍ 2022 

5/

ZPÁTKY DO LÉTA 2021 – II. část výletu

6/

ZPRÁVY PRO ČLENY ODDÍLU A PŘATELE KOLA

7/7/

INFORMATIVNÍ KALENDÁŘ AKCÍ ROKU 2022

Předpokládané vydání Obšťastníku č.2 bude 10.5. příspěvky do 6.5. 2022.

          Foto v Obšťastníku č. 1: Map. Bob, M.K.,  


1/

sobota 12. března

VALNÁ HROMADA ODDÍLU SK CYKLOTOUR 

Po roční vynucené přestávce zveme všechny členy oddílu i nové zájemce o členství v oddíle cykloturistiky na VALNOU HROMADU, která se bude konat v sobotu 12. 3. 2022 v 11 hod v restauraci Koruna ve Svádově.

Program:

-zahájení
-zpráva za minulé období   
-zpráva o hospodaření
-zpráva revizní komise
-informace o činnosti v připravovaném období
-návrh rozpočtu
-ocenění členů, diskuze,
-připomínky
-usnesení a společný oběd.


Účast žádoucí, možnost zaplacení členských příspěvků na místě.


2/

sobota 26.března

ZAHÁJENÍ CYKLISTICKÉ SEZONY 2022

Pozvánka k zahájení cyklistické sezony je prvním signálem k vytouženému návratu naší oblíbené činnosti. Dost bylo času na odstranění loňského bláta, promazání řetězů a přípravu techniky. Kdo to zanedbá, nemůže projít kreditem přátel.    Zveme vás všechny, kteří netrpělivě sledují vývoj počasí a těší se na společnou jízdu. Všem, komu dlouhodobě chybělo setkání přátel kola, se tento okamžik vrací s novou trasou. Jarní jízdy po Cyklostezce mívají náboj společných jízd. Jestli vám z loňské sezony zbylo několik nesplněných cílů, začněte s námi a právě teď. Odemkněte cyklistickou sezónu Cyklotouráckým centrklíčem a vydejte se na společné i samostatné jízdy po celý rok 2022,          

Sraz účastníků v 10:00, 12:00 a 13:00 v ZANÁDRAŽÍ. Trasa: cyklostezka pravého břehu Labe s volitelnou vzdáleností 30/55/90 km (tunel, Děčín, Hřensko… kdo bude rozjetý, nezapomeňte se včas vrátit…) Cílová restaurace je Tivoli. Cílový sraz ve 14:00.

Ved akce D. Beneš, mob. 737 253 426, nebo e-mail: b.darek@seznam.cz

UPOZORNĚNÍ: tato cyklistická akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu pro provoz na
 

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ MĚJTE NA SVÉ PAMĚTI CYKLISTICKOU PŘILBU!

 


3/

Velký pátek 15. dubna  

CYKLISTICKÁ VYJÍŽĎKA „BÍLINKA“ 

Údolí řeky Bíliny patří k oblíbeným cyklotrasám a v různých variantách opakovaně láká příznivce cykloturistiky po celý rok. Nabídka silničních, trekových i horských tras nabízí okružní i spojovací cesty, které nejsou tolik zatíženy silničním provozem. Půvab údolí narůstá odbočnými cestami do středohoří i krušnohorských vrcholů. Letošní trasa vám nabídne i nový úsek neznačené cyklostezky podél železniční trati a cestu kolem rekonstruovaného mlýna v Dolánkách.
Sraz účastníků bude v 10:00 na Václavském náměstí v Trmicích. Odjezd po navršení početné skupiny nejpozději v 10:20.
Trasa cca 48 km – Trmice – Ohníč – Hostomice – Hudcov – Teplice Zám. z. – Modlany – Milada – Trmice. Cílové občerstvení v jednání.
Ved. akce: Darek Beneš – mob. 737 253 426, nebo 
e-mail: b.darek@seznam.cz 

UPOZORNĚNÍ: tato cyklistická akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu pro provoz na silničních komunikacích   

NA HLAVNÍ I VEDLEJŠÍ JE NEJHLAVNĚJŠÍ PŘILBA NA HLAVĚ!  


4/

NÁVRAT CYKLISTICKÉHO SOUSTŘEDĚNÍ

Po dvou letech nuceného omezení připravuje oddíl SK Cyklotour Ústí n. L. ODDÍLOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ. Termín: čtvrtý květnový týden (24. – 30. 5.)
Navrhované místo: Broumovsko-Adršpach. PŘIHLÁŠKY NA VALNÉ HROMADĚ!


5/

ZPÁTKY DO LÉTA – II. část výletu z července 2021

Silnicí zleva téměř brousíme hranice, zprava se nám točí hlava z prudkých sjezdových strání a na loukách vedle silnice se líně točí vrtule větrných turbín. Téměř na horizontu má pro nás mapař turistickou lahůdku. Asi 300 m od silnice je u hraniční čáry historický trojmezný hraniční kámen. Kus šlapeme, kus tlačíme. Když za potokem necháme kola v trávě a přeskočíme potok, sděluje Mapař, že zpátky jedeme jinou cestou! Jsme u kamene a je skutečně výjimečný. Podle záznamů byl vztyčen už v roce 1677, ale označen je letopočtem 1729, kdy byla vyznačena zemská hranice. Kámen označuje rozmezí tří panství. Panství Schwarzenberg patřilo pánům z Tetova, Jáchymov patřilo Království českému a panství Hauenstein vlastnili vévodové ze Saska. Foto ze všech stran, jako kdybychom ho tam právě umístili. Nejvíc ho okukoval Franta, který má pro historické artefakty velkou slabost. Další kilometr a konečně jsme na rozcestí, které vede k vrcholu. Geograficky 1244 m, nejvyšší místo našeho severu. Jasné počasí nám dalo dohlédnout až k našim domovům. Vzdušnou čarou 80 km. Máme to za odměnu, stejně jako sjezd. Není to po silnici, ale mírným svahem po vrstevnici. Traverz CT 2011. Nad hlavami máme lanové dráhy pěti vleků, dole v údolí jako z kostek hotely, penziony, domky, chaty čekající na své klienty a na zimu a na sníh. Mobil zaznamenal, že jsme projeli Pytláckou roklí, kolem vrcholu Meluzína, pak Měděneckou silnicí, která se v zimě neudržuje. V létě se po ní jede skvěle. První místo osídlení je Vykmanov. Údolím, podél Hučivého potoka. To co hučí, není potok, ale naše pneumatiky při sjezdu. Perštejnem, Hlavní ulicí, až najednou jsme na konci. Neoznačenou odbočku jsme přejeli, tak se vracíme. Přišli bychom o poslední osvěžení. Pivo Chalupník a body dostala sladová limonáda. Rozjezd byl po skupinách. Na osobák, na rychlík, po ose. Projíždíme celý Pernštejn, pak Lužný a mostem přes Ohři jsme zase v Pernštejně. U nádraží zůstává pro náš směr asi 20 turistů a my 4 cyklisté s koly. Asi 10 min zpožděný vlak už přijíždí docela plný. Na plošinu se nám podaří nacpat 4 kola. Cestování jak před třiceti lety. V Chomutově rychlý přestup do Regio Pantera. Doma jsme po 19. hod. Skvělý výlet!


KALENDÁŘ 2022
Data psaná kurzivou - nejistý termín, zatím.

 

leden            
           
             
             
únor 1.-28.  Suchej únor   JTT  bobřík detoxu
           
             
             
březen          
12.   Valná hromada   VV  Svádov
           
  26.  Zahájení sezony   Beny  
duben          
         
  16.  Bílinka   Beny 60km
             
květen            
14.  Anthropoid 80   JP 80km
           
  22.-28.  Oddílové soustředění   JTT Ádr
červen 5.  Chřest JTT 50km
         
  18.  CDJ Velký a Malý Ještěd   DAF  200/110km
           
červenec 6.  Českosas s Jardou   JaHr 70km
         
  16.  Memoriál   JiZ 60/100km
           
srpen 7.  Karlův Krušnoton   K5 80km
         
  20.  CDJ Tanečnice   Beny  170/80km
  26.-28.  3D Hamr n.J.   JP  3x90/60km
září          
11.  CDJ Moritzburg JP 200km
  17.  Ústecký 1/2maraton DAF pořadatelství
  24.  MTB ČS LT   Mitka pořadatelství
říjen          
         
   22.  Ukončení sezony   Beny  60km
            
listopad  3.-5.  VK   JP  
         
   20.  KTS Rothmayerova vila   JP  
             
prosinec 5.  Mikulášská nadílka JP  
           
  17.   Vánoční Homole   Beny  
           

 


 

OPRAVDOVÉ ZPRÁVY PRO ČLENY ODDÍLU A PŘÁTELE KOLA:

 

Vynikajícího úspěchu dosáhl vnuk zakládajícího a dlouholetého člena oddílu SK Cyklotour Rudy a paní Libuše ŠTÍPKOVÝCH, Jan ŠTÍPEK. Jako žák 8. třídy základní školy v Neštěmicích, získal v říjnu loňského roku na mezinárodním mistrovství ČR tři tituly v rychlostním lezení na lezecké stěně a stal se tak trojnásobným mistrem České republiky v kategoriích: OBTÍŽNOST, RYCHLOST A BOULDER (druh lezení bez lana). Blahopřejeme i za Rudu Štípka!

 

Významné dny pro planetu země: 22. 3. je Den vody, 23. 3. je Den lesů.
Už jenom čekáme na Den kola. V Ústí ho letos máme v sobotu 26. 3. 2022!

 

For Bikes – tentokrát už snad bude: PVA EXPO Praha Letňany 25. – 27. 3. 2022. Předprodej vstupenek již zahájen. Předplatné na: forbikes.cz

 

Labská cyklostezka: brožuru Cykloprůvodce 2022 obdržíte zdarma v infocentru na Mírovém náměstí nebo v Cyklocentru Zanádraží Ústí n. L.

 

Předplatné časopisu Cykloturistika: Šest výtisků ročníku 2022 za 499 Kč. Objednávejte na www.Cykloturistika.cz

 

Česká televize ČT-2 uvedla v lednu a únoru devítidílný pořad „Klenoty s vůní benzinu“ Příznivce a přátele těchto klenotů upozorňujeme, že v šestém díle seriálu se objevila Aerovka - Aero 30 našeho kamaráda Franty Řebíčka! Z televizního archivu je možné si jednotlivé díly přehrát.


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2021 podílí na sportovní činnosti oddílu!