úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

Obšťastník č.2/2013


OBSAH OBŠŤASTNÍKU č.2-schváleného na VV SKCÚ dne 12.3.2013

1/ INFORMACE k „ZAHÁJENÍ CYKLISTICKÉ SEZONY“ a cestě za jarním gulášem v sobotu 23. března 2013
2/ INFORMACI k turistické akci „VÝLET S KTS DO ŠVÝCARSKA“ v sobotu 30. března 2013 (akce nad plán)
3/ INFORMACE k vlastivědnému výletu „PODDŽBÁNSKÉ MEGALITY“ v sobotu 6. dubna 2013 (akce nad plán)
4/ PROPOZICE K SERIÁLU „VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU 2013“
5/ INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU.



POZVÁNKA NA SPOLEČNÉ SETKÁNÍ CYKLOTURISTŮ
z ÚSTÍ n. L., TEPLIC, LITOMĚŘIC, DĚČÍNA, MĚLNÍKA A OKOLÍ

ZAHÁJENÍ CYKLISTICKÉ SEZONY v sobotu 23. března v 10:00 hod POZOR -
SRAZ MIMOŘÁDNĚ NA MÍROVÉM NÁMĚSTÍ u infocentra !!!

Očekávané jaro je zde, i když to podle předpovědi počasí vypadá na pomalý rozjezd. Všechny přátele kola opět zveme na oblíbenou zahřívací jízdu za jarním gulášem. Není nic snadnějšího, než naplnit harmonogram příprav, ve kterém mají prioritu imperativní slovesa: promazat, vycentrovat, seštelovat, nahustit! S ohledem na tělesnou schránku bude možná aktuálním slovesem i zateplit! I když předpokládáme, že vaše technika je na první jízdu dokonale připravena, zajistili jsme pro vás ještě mimořádnou nabídku:
Na startu a v místě dojezdu vám bude k dispozici odborný cykloservis Martina Richtera, který vám pomůže vyřešit technické problémy nebo doplnit chybějící náhradní díly. Pro vyhládlé žaludky účastníků akce bude v místě dojezdu opět tradiční jarní guláš. Novým účastníkům dáme tip na akce a výlety v letošním roce s naším kalendářem. Na akci bude vyhodnocen nejmladší a nejstarší účastník a nejvzdálenější host akce! Účast přislíbil cestovatel a spisovatel Michal Třetina, autor knížky „Jak se jezdí do nebe“.

SRAZ ÚČASTNÍKŮ v 10:00 h na Mírovém náměstí, odjez v doprovodu MP a PČR v 10:30 h
Další zájemci se mohou přidat v 10:45 h na Václavském náměstí v Trmicích.

Cykloservis bude pro zájemce na startu a v cíli k dispozici od 9:30 do 15:00 hod.

TRASA A PROGRAM: Ústí n. L. (1. odemykání centrklíčem na startu) – Trmice – (zámecká zahrada) – cyklostezka - Královský pramen (setkání s Cyklo-týmem Teplice) – Stadice – (Oráč) – Řehlovice – Brozánky – Malhostický ryb. - Rtyně n.B. – Sezemice – přejezd dálnice – (varianta přejezdu dálnice možná též od Rtyně nebo od Malhostic) - Suché – cyklotrasa 3009A Habří - k jezeru Milada – Roudníky – (2. odemykání). Plánovaný příjezd do Roudníků 12:30 – 13:30 h, návrat směr Chabařovice – Ústí n. L.
Ved. akce M.Konopásek – 602 495 710. Pro členy oddílu je akce BODOVANOU ČÁSTÍ SERIÁLU!

Mediálním partnerem akce je Český rozhlas Sever.
Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu pro provoz na silničních komunikacích.

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ, MĚJTE NA SVÉ PAMĚTI BEZPEČNOSTNÍ PRILBU !!


SK CYKLOTOUR a turistická sekce KTS pořádá
VÝLET DO ŠVÝCARSKA na konci března (30. 3. 2013)

V době, kdy se začínají roztáčet cyklistické aktivity, přijměte pozvání na poslední turistickou akci. Výlet do Švýcarska, jak je v titulku prezentován vás zavede do oblasti, která byla v loňském roce vyhodnocena jako nejlepší produkt turistiky a získal podporu společného rozvoje České a Saské turistiky. Připomínka několika ikon: HŘENSKO: vstupní brána do Českého Švýcarska, MEZNÍ LOUKA: přirozený střed okruhu, PRAVČICKÁ BRÁNA: královna oblasti. K tomu plavba přívozem do SCHÖNY a pohled z druhé strany.

TRASA: sraz účastníků v 8.00 h na hlavním nádraží, vlakem do Děčína, autobusem na Mezní Louku, pěšky do Hřenska po červené, přívozem do Schöny a dále do Dolního Žlebu. Kdo to zvládne, odměnou bude zastavení v místní restauraci. Z Dolního Žlebu opět vlakem do Ústí. K řádnému naplnění trasy a použití přívozu je nutné mít Eura nebo dobré přátele.

Rozmanitý způsob pohybu vám poskytne pohodu, radost i odpočinek. BODOVANÁ AKCE!!


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n.L. vás zve k účasti na akci
Jarní VLASTIVĚDNÝ VÝLET-PODDŽBÁNSKÉ MEGALITY (14. 4. 2013)

Slunce na nás poslední dobou šetří a téměř se nechává zapírat. Všichni jsou vybitý jako baterky. Vlastivědný kroužek organizuje první aktivitu nové sezony tam, kde skončila sezona minulá. Vracíme se k megalitům, kultovním objektům, které údajně vyzařují pozitivní energii. V oblasti Lounska a Žatecka jich je hned několik. U menhirů s názvem Zakletý mnich, Kamenný pastýř nebo Baba stojí za to se „nabít energií“, už jenom proto, že vás čeká dlouhá cesta zpět. Pro cestu si zvolte jednu ze dvou variant.

SRAZ ÚČASTNÍKŮ: pro cestu po ose v 7:00 hod u hlav. nádraží a v 9:30 hod v Lounech.
Vlaková skupina: sraz v 7:40 hod. odjezd z Ústí nad Labem do Loun, kde dojde ke spojení s dálkoplazy.
Vlak: Ústí n. L. hl. n. odjezd v 7:57, Most - přestup 8:50 – 8:57, Louny příjezd v 9:26 h.
Pro nenádražáky bude při zakoupena jízdenka Labe/Elbe, 5 lidí = 400Kč. Jízdné bude dotováno klubem.
TRASY: minimálně 60 km, maximálně – to bude teprve změřeno. Vedoucí akce a bližší info: Mapař - 724 681 412.

Trasa: Louny - Drahomyšlský mnich - Kounovské řady - Mutějovice  - Džbán - Zíchovec - Klobuky (zde je možno již nastoupit na vlak domů) - Kamenný muž  - Libochovice, návrat  vlakem, odjezd nejpozději v 19:20, v UL 20:13.
Je také možné jet vlakem až do Mutějovic, tím se zkrátí výlet o 35 km na cca 40 km.
Pro svoji bezpečnost v sezóně udělejte maximum a nezapomeňte, že ochranná přilba je dnes kromě své důležitosti též elegantním doplňkem!

AKCE JE BODOVANOU ČÁSTÍ SERIÁLU VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU 2013


PROPOZICE K SERIÁLU VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU 2013
 

Motivační programy jsou spojeny s kalendářem akcí již čtvrtou sezonu. V letošním roce vás bude provázet pod názvem „VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU 2013“ a opět bude procházet celou sezonou. Je opět vyhlášen pouze pro členy oddílu a bude složen z 24 akcí, které jsou uvedeny v celoročním kalendáři Obšťastník č. 1/2013, případně budou včas zveřejněny v informačních materiálech. Opět jsou do celkového hodnocení zařazeny jak akce sportovně výkonnostní, tak pořadatelsky potřebné. Nárok na bodové hodnocení má pouze člen oddílu, který má splněné povinnosti člena a na bodované akci naplní vydané propozice nebo určenou pořadatelskou činnost. Akce zahrnuté do seriálu jsou bodovány podle sportovní výkonnosti nebo časové náročnosti. Desetibodové ohodnocení má v porovnání nižší náročnost. Vícedenní akce jsou násobeny počtem zúčastněných dnů, u pořadatelských akcí se můžete přihlásit i jako startující.
Maximální počet účastnických bodů je 500. Hranice stanovená pro vyhodnocení bude objektivně stanovena v Obšťastníku č.6., podle průběžné sportovní a ekonomické situace. Přehled bodovaných akcí je uveden v těchto propozicích a vždy na ně bude upozorněno ve vydaném Obšťastníku. U sportovně-výkonnostních akcí není rozhodující délka zvolené trasy. Evidence a bodové vyhodnocení bude průběžně vedeno na webových stránkách oddílu.
Vyhodnocení účasti a předání cen bude provedeno na při Zamykání sezony 2013.
 

1 Zahájení sezony 10 13 Kolem 65 20
2 Výlet s KTS v březnu 10 14 Ohře – cyklo tour 20
3 Vlast. Výlet - MEGALITY 10 15 Po stopách Košt.pedálu 20
4 České středohoří 20 16 Kolem 65 20
5 Jarní km s Cyklo-Tce 20 17 Krušnoton – POŘADATEL. 20
6 Oddílové soustředění 10 - 60 18 Dvoudenní akce 20 - 40
7 Cyklo Milada – POŘAD. 20 19 Labe – cyklo tour 20
8 Českosaské Švýcarsko 20 20 Bitva na kole 20
9 Kolem 65 20 21 Ú. ½ maraton – POŘADAT. 20
10 Kolem Danova ranče 20 22 Den bez aut 10
11 MRŽ - POŘADATELSKÁ 10 - 20 23 Děčínský Sněžník 20
12 Labské vyhlídky 20 24 Barevný podzim 20

č. VYDÁNÍ A OBSAH JEDNOTLIVÝCH OBŠŤASTNÍKŮ  2013: týden/měsíc
2. Zahájení sezony, turistická a vlastivědná akce navíc, propozice „Seriálu 2013“ 11. / březen
3. Čes. středohoří, Jarní km s Cyklo-Teplice, Info o soustředění, Cyklo-Milada 15. / duben
4. Českosaské Švýcarsko, Kolem 65, Kolem Danova ranče, MR železničářů (poř.) 22. / květen
5. Labské vyhlídky, Kolem 65, Ohře-cyklo-tour, Po stopách Koštovského pedálu 27./červenec
6. Krušnoton-účast (p), Labe-cyklo-tour, Kolem 65, Bitva na kole, Proti Ploučnici 31. /červ-srp
7. Účast na ½ maratonu (poř.), Den bez aut, CDJ Děčínský Sněžník 36. / září
8. Barevný podzim, Zamykání sezony, 2x turistika s KTS, Vlastivědný výlet 40. / říjen
9. Vánoční ochutnávka, Vánoční turistika s KTS, PF- 2014, Novoroční vyjížďka 49. /prosinec

POZORNÍK!! Na tomto místě chceme přátele kola upozorňovat na nebezpečná místa, která vás mohou potkat při vašich vyjížďkách v okolí. Pomozte nám i vy a napište, čeho jste si všimli a co by mohlo ohrozit jiné cyklisty při obyčejné jízdě. Foťte, mailujte, dívejte se kolem sebe. Vaše příspěvky mohou zachránit i životy druhých. Již v Obšťastníku 3. Náměty posílejte na kontaktní adresy členů výboru uvedeny na webu. Výbor oddílu.


U příležitosti únorové Valné hromady jsme připravili pro členy oddílu a další zájemce ozvučené DVD s prezentací 20 nejdůležitějších akcí minulé sezony. Nosič obsahuje cca 1400 fotografií, které jsou seřazeny v chronologické posloupnosti s titulním názvem akce. DVD je v plexiobalu s etiketou k dispozici za cenu 30 Kč. Zájemci se mohou obrátit na M. Konopáska telefonicky, e-mailem nebo osobně. V případě zájmu je možné objednat i starší fotodokumentaci od roku 2007.


Sdělujeme členům oddílu, že titulní stránka Obšťastníků na rok 2013 je zakoupena do čísla 7 (září). K dispozici tak je pouze říjnové číslo 8 nebo Vánoční PF. „Devítka“ je zadána pro mimořádný tip.


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2012 podílí na sportovní činnosti oddílu!