úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

Obšťastník č.2/2014



 

OBSAH OBŠŤASTNÍKU č.2-schváleného na VV SKCÚ dne 13.3.2014   

1/ INFORMACE k „ZAHÁJENÍ CYKLISTICKÉ SEZONY“ a cestě za jarním gulášem v sobotu 29. března 2014 s kulturou navíc! 
2/ INFORMACI k turistické akci „VÝLET S KTS DO SASKA A DĚČÍNSKÉ OBLASTI“ v neděli 30. března 2014
3/ INFORMACE k akci „NEZNÁMÉ JARO S MAPAŘEM“ nazvané HUSÍ CESTA s předpokládaným termínem v sobotu 5. 4. 2014
4/ PROPOZICE K SERIÁLU „VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU 2014“
5/ PROPOZICE NA SOUSTŘEDĚNÍ A INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU.



POZVÁNKA NA SETKÁNÍ CYKLOTURISTŮ z ÚSTÍ n. L., TEPLIC, DĚČÍNA, LITOMĚŘIC, ROUDNICE, MĚLNÍKA, PRAHY A ŠIROKÉHO OKOLÍ
 ZAHÁJENÍ CYKLISTICKÉ SEZONY v sobotu 29. 3. 2014 v 10:00 u IC  

 NEPŘEHLÉDNĚTE! Letošní zahájení cyklistické sezony je poprvé součástí společného vykročení a vyjetí mnoha sportovních a kulturních akcí, které se konají ve spolupráci s městem Ústí nad Labem. Navíc se můžete zařadit do losování o zajímavé ceny, když se zúčastníte alespoň tří akcí. Více se dozvíte na přiloženém letáku nebo v informačním středisku města Ústí n. L. Akce probíhá od 22. března do 1. května 2014.
 
Zima udělala v letošním roce všem příznivcům kola radost tím, že vůbec nezačala. S menšími mrazivými přestávkami tak bylo možné provozovat cykloturistiku téměř nepřetržitě a zahájení cyklistické sezony 2014 je pro mnoho účastníků vlastně neustálým pokračováním sezony loňské. Symbolické otočení centrklíčem však může provést každý, kdo na společné zahájení přijede. Trasa opět povede údolím řeky Bíliny přes zajímavá místa historických obcí až do rekultivované oblasti Jezera Milada. Tradiční zahřívací jízda, bude díky panu starostovi města Chabařovice a obsluze místního Kulturního domu v Roudníkách, opět doplněna oblíbeným bonusem v podobě jarního guláše. Novým účastníkům dáme tip na akce a výlety v letošním roce s naším kalendářem. Trasa patří do kategorie nenáročných. Účast opět přislíbil i cestovatel a spisovatel Michal Třetina, autor knížky „Jak se jezdí do nebe“ a mnoha dalších článků v časopise Cykloturistika.                             

SRAZ ÚČASTNÍKŮ v 9:30 - 10:00 h na Mírovém náměstí, odjez v doprovodu MP v 10:05 h. Další zájemci se mohou přidat v 11:00 h u zámku v Trmicích.  

TRASA A PROGRAM: Ústí n. L. (1. odemykání centrklíčem na startu) – Trmice – (zámecká zahrada) – cyklostezka - Královský pramen (setkání s Cyklo-týmem Teplice) – Stadice – (Oráč) – Řehlovice – Brozánky – Malhostický ryb. - Rtyně n. B. – Sezemice – přejezd dálnice – (varianta přejezdu dálnice možná též od Rtyně nebo od Malhostic) - Suché – odbočka na cyklotrasu 3009A k jezeru – Roudníky – (plánovaný příjezd ve 12:30 – 13:30 h, 2. odemykání a pozvánka na jarní guláš). Pro účastníky akce bude v obci mimořádně otevřen gotický kostel sv. Václava. Pokračování v trase ve směru na Chabařovice, prohlídka městského muzea a soukromého muzea kávových mlýnků v Chabařovicích. Návratem do Ústí n. L. bude celková trasa v délce cca 40 km ukončena. Pro silničáře jsme připravili variantu po asfaltových cestách, která je na přiložené mapě vyznačena.  Vedoucí akce M. Konopásek – 602 495 710

Pro členy oddílu je akce bodovanou součástí seriálu 5. věrnostní program Cyklotouru.

Mediálním partnerem akce je Český rozhlas Sever.

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu pro provoz na silničních komunikacích.

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ, MĚJTE NA SVÉ PAMĚTI BEZPEČNOSTNÍ PRILBU !!


SK CYKLOTOUR a turistická sekce KTS pořádá 

VÝLET DO SASKA A DĚČÍNSKÉ OBLASTI neděle 30. 3. 2014

Poslední jarní výlet zamíří na nejvyšší horu Saského Švýcarska. 560 metrů vysoký Grosser Zschirnstein, který je vzdušnou čarou vzdálený od hranice necelý kilometr, je stolovou horou bez zábradlí. Na některých místech jsou skalní věže. Název skalního útvaru je do češtiny někdy převáděn jako „Velká černá skála“. Sraz účastníků v neděli v 7:45 h na hl. n. v Ústí, odjezd v 8.00 h ve směru do Děčína a Dolního Žlebu. Pěšky se vydáme podél hranice na Grosser Zschirnstein a po zhlédnutí panoramat přes Českou bránu zpět do Česka. U buku si opečeme vuřty nebo buřty a přes Maxičky pěšky, případně autobusovým spojem, se vrátíme do Děčína. Přesun z Děčína do Ústí bude opět vlakem.  Vedoucí akce L.Kolský-Kafař.

Pro členy oddílu je akce bodovanou součástí seriálu 5. věrnostní program Cyklotouru.


SK CYKLOTOUR vás zve na neobvyklý jarní cyklovýlet

HUSÍ CESTA
sobota 5. 4. 2014

 

Husí cesta je vyhledávaná cyklo i turistická stezka, v jejímž okolí je řada zajímavých pískovcových útvarů. Název má podle pískovcového útvaru podobnému husí hlavě. Je odsud výhled na Vlhošť, Ralsko, Lužické a Jizerské hory. Na této cestě prý skonal Jára Cimrman.´Sraz: „A“ start v 7.20 u soudu, „B“ v 7.40 vlakem do Lovosic, přestup směr Česká Lípa do stanice Blíževedly, zde v 9.00, sraz áčka s béčkem v obci Skalka na návsi v 9.15. (Skalka je asi 3km jižně od Blíževedel.) Velitelé vlakové přepravy jsou Vlaďka Pokladnice a Vladimír Zabiják. Pro „nenádražáky“ bude zakoupena jízdenka LABE/ELBE. Trasa: Blíževedly – Skalka – Husí cesta – Zakšín – Nedvězí – Planý důl – Kokořínský důl (oběd) - Krvomlýn – Želízy – Mordloch - Štětí = cca 60 km. Ze Štětí zpět vlakem. Ženy vítány. Na akci zve Mapař.
AKCE JE BODOVANOU ČÁSTÍ SERIÁLU 5. VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU.

Pro svoji bezpečnost v sezóně udělejte maximum a používejte bezpečnostní přilby.


PROPOZICE K SERIÁLU 5. VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU 2014

Motivační programy jsou spojeny s kalendářem akcí již pátou sezonu.  V letošním roce vás bude provázet pod názvem „5.VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU“ a opět bude prostupovat celou sezonou. Je opět vyhlášen pouze pro členy oddílu a bude složen z 21 akcí, které jsou uvedeny v celoročním kalendáři Obšťastník č. 1/2014. Do celkového hodnocení budou opět zařazeny akce sportovně výkonnostní i pořadatelské služby, které jsou pro nás důležité z ekonomického hlediska. Nárok na bodové hodnocení má pouze člen oddílu, který má splněné povinnosti člena a na bodované akci naplní vydané propozice nebo určenou pořadatelskou činnost. Akce zahrnuté do seriálu jsou bodovány podle sportovní výkonnosti nebo časové náročnosti. Abychom více zhodnotili důležitou práci v oblasti pořadatelské činnosti a těch, kteří nám takto pomáhají naplnit plán hospodaření, jsou bodové hodnoty za tyto aktivity velmi výrazně navýšeny. U pořadatelských akcí se za stejnou bodovou hodnotu můžete přihlásit i jako startující. Vícedenní akce jsou násobeny počtem zúčastněných dnů. Maximální počet účastnických bodů je 550. Hranice stanovená pro vyhodnocení bude objektivně posouzena v Obšťastníku č. 6, podle ekonomické situace a průběžného stavu soutěže. Přehled bodovaných akcí je uveden v níže uvedené tabulce a bude na ně vždy upozorněno ve vydaném Obšťastníku. U sportovně-výkonnostních akcí není rozhodující délka zvolené trasy. Evidence a bodové vyhodnocení bude průběžně vedeno na webových stránkách oddílu. Vyhodnocení účasti a předání cen bude provedeno na při ukončení sezony v závěru října.

 

Název akce

Počet

bodů

 

Název akce

Počet

bodů

1

Zahájení sezony

10

12

Labe-cyklo-tour

20

2

Výlet s KTS v březnu

10

13

Kolem 65

20

3

Husí cesta

20

14

Krušnoton – POŘADATEL

50

4

České středohoří

20

15

Orientační jízda s CT

20

5

Jarní km s Cyklo-Tce

20

16

Po stopách Košt.pedálu

20

6

Oddílové soustředění

10 - 70

17

Kolem 65

20

7

Cyklo Milada POŘADATEL

50

18

Dvoudenní putování

20 - 40

8

Českosaské Švýcarsko

20

19

Ú. ½ maraton – POŘADATEL

40

9

Kolem Danova ranče

20

20

Den bez aut

20

10

Kolem 65

20

21

Děčínský Sněžník

20

11

Krušnohorské cesty

20

 

Maximální počet

550


Přeprava: Skupina „A“:   přímým  vlakem ve 4:57 z Ústí Hl.n.  do Kynšperka n.O. (8:19). Poté po ose přes Cheb – Waldsassen – Falkenberg – řeka Waldnaab – Neustadt a.d.W. až Eslarn po bývalé železnici – Pivoň. Cca 135km. Časný odjezd je z důvodů úplné výluky na Karlovarsku. Tento vlak je ráno jediný, který jede bez přestupu alespoň do Kynšperka. Prvních a posledních 15km je po Českém území, jinak celá trasa vede přes katolický Bayern. Takže jídlo, pití s sebou, bude neděle. Trasa vede po rovině až na závěr v Čechách, který je už kopcovitý. Vedoucí skupiny Mapař + 7 áčkařů a 1 AA+ ( Jarda T., Láďa, Karel5, Jarda H., Miloš, Mirka, Fanda a Dan) .

Skupina „B“:
 Vlakem v 7:13 z Ústí Hl.n.  do Prahy (8:26), z Prahy v 9:15 do Plzně (10:50). V 11:02 jede vlak z Plzně do Dobřan (11:17). Kolomístenky pro první dva vlaky budou zajištěny. Jízdné za kola i osoby si každý hradí sám. Z Plzně po vlastní ose 75km, nebo z Dobřan 60km. Předpokládaná trasa: Plzeň – Dobřany – Holýšov – Poběžovice – Pivoň. Vedoucí skupiny Míra Hofman + 7 béčkařů ( Vlaďka, Laďka, Hanka, elektroBob, Ondra, Petra a Míra Kr.)

Skupina „M“:
  Auto s řidičem Jirkou Pilipem a závozníkem Pravčou.

Skupina „AA+": "Ďábelská", na trase Paškapole - Kynšperk n.O. - Pivoň, vedoucí je Dan.

V souvislosti s přepravou potřebuji nahlásit, do které skupiny ( A, B, M, AA+ ) chcete být zařazeni.

Zavazadla:
K dispozici jsou dvě auta. Zavazadla uložte v pátek 16. nebo v sobotu 17. 5. v budově OPŘ – Vojtěšská u zadního vchodu od parkoviště, jako vždy. V sobotu 24. 5. si zde opět zavazadla vyzvednete. Prosím, používejte úměrně velká zavazadla délce pobytu, na žádost skupiny „M“ kufry na kolečkách do přepravy nepřijímáme kvůli jejich neskladnosti!!!
Přísun zavazadel na vrátnici – vstupem od parkoviště v pátek a sobotu , odebrání v neděli 18.5. v dopoledních hodinách. Umístění v garáži. Návrat a vykládka zavazadel tamtéž v sobotu 24.5. a odběr týž den odpoledne – podvečer. Domluveno s vrátnými panem Mouchou a panem Šrámkem. Telefon na vrátnici 972 424 109.

Ubytování: V penzionu Pivoňka, k dispozici je osm pokojů o kapacitě 2 až 4 lůžka. (1x1-lůžko, 1x2-lůžka, 4x3-lůžka a 2x4-lůžka). Sociální zařízení je na každém pokoji, kromě jednoho trojlůžkového pokoje. Zajištěna je polopenze. Celková cena za náš pobyt je zhruba 2800Kč. Případná přání, kdo s kým na pokoji, hlaste Vlaďce, moc jí tím nepotěšíte, protože ubytovací rozpis má hotový. Více informací o penzionu na http://www.penzionpivonka.cz/ 

Výlety: 1. Havran + Tachov, 2. železniční cyklostezka Schönsee - Nabburg, 3. Chudenice + H. Týn, 4. Čerchov + Domažlice, 5. Přimda.  Kdo bude jezdit na výlety do Německa, nezapomene si vzít Eura a udělá si pojištění do zahraničí !!!

Cesta zpět: bude dohodnuta na soustředění.       Za organizační tým Mapař, Kafař a Kuchař.


Sdělujeme členům oddílu, že Usnesení Valné hromady bylo přijato přítomnými 57 členy oddílu, což je 73% členské základny. Děkujeme všem členům, kteří účastí naplnili svůj vztah k oddílu a také těm, kteří svoji aktivitou a osvětovou činností posílili členskou základnu novými a mladými členy. Současně oznamujeme, že se na Valné hromadě podařilo zcela naplnit nabídku titulních stránek jednotlivých Obšťastníků na rok 2014. Všechny titulní stránky jsou do konce roku vyprodány. Děkujeme             

Provozní doba partnerské prodejny a servisu kol CYKLOSERVIS je po zimním omezení opět v režimu Po – Pá 10:00 – 12:00 a 13:00 – 17:30 hod. Členové oddílu mají při odkazu na oddíl SK Cyklotour a své jméno, které je na seznamu u majitele servisu pana  Richtera slevu na nákup a servis v hodnotě 10%.  

Z podnětu našeho člena Vladimíra starého Zabijáka předáváme všem příznivcům kola informaci, že v době od 20. do 22. června se na výstavišti v Litoměřicích připravuje nová cyklo akce pod názvem CYKLOFESTIVAL. Organizátoři zde chtějí postupně vybudovat tradiční cyklistický svátek pro všechny milovníky tohoto sportu. Jde o akci pro širokou veřejnost, která nabídne sportovní vyžití, prohlídku filmů či testování novinek, možnosti výhodných nákupů i zábavu. Pro další informace sledujte na připravované webové stránce:  www.cyklofestival.cz


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2014 podílí na sportovní činnosti oddílu!