úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 

OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 2 schváleného na VV SKCÚ dne 11. 3. ´15

1/ INFORMACE k cyklo-výletu „ZA TECH. PAMÁTKAMI NA HAMERSKÉM POTOCE A SVITÁVCE“ konaném v sobotu 21. března 2015

2/ INFORMACE k akci „ZAHÁJENÍ CYKLISTICKÉ SEZONY 2015“, která se koná v sobotu 28. března 2015

3/ INFORMACE k turistické akci s KTS „VÝCHODNÍM STŘEDOHOŘÍM PO ČERVENÉ“, která se koná v neděli 29. března 2015

4/ INFORMACE k cyklo-výletu „BÍLINSKÉ ÚDOLÍ NA KOLE“, který se koná v sobotu 11. dubna 2015  

5/ PROPOZICE K SERIÁLU „25 SEZON CYKLOTOURU“

6/ INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU 


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. VÁS ZVE NA AKCE

25. SEZONY v roce 2015:

V sobotu 21. března

NA VÝLET ZA TECHNICKÝMI PAMÁTKAMI NA HAMERSKÉM POTOCE A SVITÁVCE

Tentokrát zaměříme vlastivědnou pozornost do kraje pod horou Luž, kde vody Hamerského potoka a Svitávky protékají od přehrady Naděje řadou tesaných a hloubených náhonů. Až do začátku 20. století byla jejich síla využívána k pohonu hamrů, přádelen, mlýnů a skláren. Několik náhonů se dochovalo do dnešní doby jako upomínka na technickou dovednost předchozích generací…

Sraz: v 7:10 na hl. n., odj. v 7:27 rychlíkem směr Liberec. S přestupem v DC jsme po 9 h v Kytlici. Nenádražáci pojedou na jízdenku Labe/Elbe. Svítilny sebou! V případě nepříznivého počasí změna termínu výletu. Sledujte web!. Startovné: 30Kč.

Trasa: Kytlice – Šebr - Naděje - Cvikov - Svitávka – Zákupy – Česká Lípa = 50km, odvážnější dojedou do DC (85km), Áčko do UL (110km) a Ďábel na Paškapole (125km). Úsek Šebr - Zákupy je víceméně gravitační jízda.

Vedoucí J. Mapař. Přihlášky: do 19. 3. (SMS - 724 681 412, nebo e-mail))

Cyklistické přilby vás chrání před pády z kola i sníženým profilem na cestách!.

V sobotu 28.března 

ZAHÁJENÍ CYKLISTICKÉ SEZONY 2015 MÍROVÉ NÁMĚSTÍ U INFOCENTRA

Zima nás potěšila přesně tolik, kolik jsme chtěli a v těchto dnech již přichází na řadu naše oblíbená disciplína. Kola a všechny jeho varianty byly totiž v roce 2014 sport číslo jedna. A jestli vám z loňské sezony zbylo několik nesplněných cílů, vydejte se s námi je naplnit. Pro všechny přátele kola jsme na úvod opět připravili společnou jízdu do okolí. Trasa zahájení povede údolím řeky Bíliny přes zajímavá místa historických obcí až do rekultivované oblasti Jezera Milada. Zde bude jízda doplněna oblíbeným bonusem v podobě jarního guláše. Novým účastníkům dáme tip na akce a výlety v letošním roce s naším kalendářem. Trasa patří do kategorie nenáročných. Zahájení cyklistické sezony 2015 je též součástí více než 30 sportovních a kulturních akcí, které se konají ve spolupráci s městem Ústí nad Labem. V rámci toho se mohou účastníci zařadit do losování o zajímavé ceny, když se zúčastníte alespoň tří akcí. Více se dozvíte na přiloženém letáku nebo v informačním středisku města Ústí n. L. Akce města probíhá od 21. března do 1. května 2015.

SRAZ ÚČASTNÍKŮ v 9:45 h - 10:10 h na Mírovém náměstí, odjezd v doprovodu MP v 10:15 h. Další zájemci se mohou přidat v 11:00 h u zámku v Trmicích.

TRASA A PROGRAM: Ústí n. L. (1. odemykání centrklíčem na startu) – Trmice – (zámecká zahrada) – cyklostezka - Královský pramen – Stadice – (Oráč) – Řehlovice – Brozánky – Malhostický ryb. - Rtyně n. B. – Sezemice – přejezd dálnice – (varianta přejezdu dálnice možná též od Rtyně nebo od Malhostic) - Suché – odbočka na cyklotrasu 3009A k jezeru Milada – Roudníky – (plánovaný příjezd v 12:30 h – 13:30 h, 2. odemykání a pozvánka na jarní guláš). Pokračování trasy je ve směru na Chabařovice. Zde bude prohlídka muzea města a soukromého muzea kávových mlýnků. V muzeu města dojezdová prémie pro prvních 40. Návratem do Ústí n. L. bude celková trasa v délce cca 40 km ukončena. Pro „silničáře“ jsme připravili variantu po asfaltových cestách, která je na přiložené mapě vyznačena. Pro členy oddílu je součástí seriálu „25 sezon s Cyklotourem“.  Vedoucí akce M. Konopásek – 602 495 710

Při každém vyjetí, mějte na své paměti cyklistickou přilbu!


 

V neděli 29. března

VÝCHODNÍM STŘEDOHOŘÍM PO ČERVENÉ

Cyklistická sezona je již zahájena, ale turistická sekce vás zve na poslední výlet letošního jara. Na trase po východní částiČeského středohoří zjistíte, že příroda se již zcela probudila. Pozor, současně se však aktivují vyznavači letního času. Čas, který byste promarnili spánkem tak proměníte v aktivní pobyt v přírodě. S chodeckou obuví, s trekovými holemi, termoskami a klobáskami se turistické „Áčko“ sejde v neděli 29. března u hl. nádraží v 8:15 h (bus č. 9 do Nové Vsi v 8:24). „Béčko“ s podobnou výbavou startuje u hl. nádraží v 8:45 h (Busline do st. Malečov Pohoří v 8.51). Po napojení na červenou se pokocháme okolím, nafotíme přírodu, opečeme „vuřty“ a upřesníme tajný cíl naší cesty. Akce je součástí seriálu „25 sezon s Cyklotourem“.  Vedoucí akce: L. K. Kafař – 607 907 985.

Účastníkům sdělujeme, že je to poslední akce, kde není třeba ochranných přileb.


V sobotu 11. dubna 

BÍLINSKÉ ÚDOLÍ NA KOLE

Cyklistická akce Bílinským údolím je zařazena do našeho kalendáře jako novinka, která vyplňuje mezeru mezi zahájením sezóny a Českým středohořím. Trať akce bude kopírovat údolí řeky Bíliny a částečně i trasy bývalých časovek Ústecké ligy, které se posléze staly součástí Severočeské amatérské ligy. Zrod těchto časovek v seriálu Ústecké ligy se datuje na konec 80. let minulého století. Jejími iniciátory byla trojice nadšenců z Teplárny Trmice Ota Vondra, Míra Ptáček a Karel Trenkler. U prvně jmenovaného, kdo jej znali, jsme si letos připomněli 20. výročí jeho nešťastného a nevyjasněného úmrtí. Sraz účastníků bude v sobotu 11. dubna v 10:15 na Václavském náměstí v Trmicích. Odjezd je naplánován na 10:30. Celá trasa vede po asfaltových silnicích v trati: Trmice, Řehlovice, Rtyně n. B., Velvěty, Úpořiny, Lysec, Hradiště, Ohnič, Hostomice (čekání), Ohnič, Hradiště, Lysec, Velvěty, Rtyně, Řehlovice, Habrovany, Radejčín, Dubický kostelík (čekání) a zpět přes Radejčín, Habrovany, Řehlovice, Trmice, Ústí n. L. do Svádova. Startovné činí 50 Kč. Cíl jízdy je směřován do restaurace U koruny ve Svádově. Na každého účastníka akce bude čekat malé pohoštění. Akce bude pojištěna. Akce se koná za plného silničního provozu, proto každý musí dodržovat pravidla silničního provozu. Vedoucí akce Míra Ptáček – 721 880 842.

Akce je součástí seriálu „25 sezon s Cyklotourem“. Doporučujeme cyklistickou přilbu.


PROPOZICE SERIÁLU „25 SEZON S CYKLOTOUREM“

Motivační programy jsou spojeny s kalendářem akcí již šestou sezonu.  V letošním roce vás bude provázet pod názvem „25 SEZON S CYKLOTOUREM“ a opět bude prostupovat téměř celou sezonou. Je opět vyhlášen pouze pro členy oddílu a bude složen z 19 akcí, které jsou uvedeny v celoročním kalendáři Obšťastník č. 1/2015. Bodové hodnocení představuje prvotně účast na akcích, nikoliv její náročnost či kilometrickou délku.  Do celkového hodnocení budou opět zařazeny akce sportovně výkonnostní i pořadatelské služby, které jsou pro nás důležité z ekonomického hlediska. Abychom více zhodnotili důležitou práci těch, kteří nám takto pomáhají, jsou bodové hodnoty za tyto aktivity velmi výrazně navýšeny. Nárok na bodové hodnocení má pouze člen oddílu, který má splněné povinnosti člena a na bodované akci naplní vydané propozice nebo určenou pořadatelskou činnost. U pořadatelských akcí se za stejnou bodovou hodnotu může každý přihlásit i jako startující. Vícedenní akce jsou násobeny počtem zúčastněných dnů. Maximální počet účastnických bodů je 550. Hranice stanovená pro vyhodnocení bude objektivně posouzena v Obšťastníku č. 7, podle ekonomické situace a průběžného stavu soutěže. Přehled bodovaných akcí je uveden v níže uvedené tabulce a bude na ně vždy upozorněno ve vydaném Obšťastníku. U sportovně výkonnostních akcí není rozhodující délka zvolené trasy. Evidence a bodové vyhodnocení bude průběžně vedeno na webových stránkách oddílu. Pro objektivní posouzení cyklistické výkonnosti bude nově do celkového vyhodnocení soutěže zahrnuta též individuální aktivita jednotlivců v počtu najetých kilometrů. Nemůže to však být rozhodující kritérium, protože je založen na obtížně kontrolovaném údaji. Dodatek je založen čistě na férovém přístupu jednotlivců. Systém spočívá v navýšení účastnických bodů o celkově najeté kilometry. Nejnižší bodovaná hranice 500 km=5 bodů, 1000 km=10 bodů, 2000 km=20 bodů. Zaokrouhlení bude prováděno početním způsobem např.:1495km=10bodů, 1510km=15bodů, 2005km=20bodů.  Vyhodnocení účasti a předání cen bude provedeno na při ukončení sezony v závěru října.

 

Název akce

Počet

bodů

 

Název akce

Počet

bodů

1

Zahájení sezony

20

11

Kolem 65

20

2

Výlet s KTS v březnu

10

12

Jizera podle P.Č.

20

3

Bílinské údolí na kole

20

13

Orienťák s Cyklo Tce

20

4

České středohoří

20

14

Kolem 65

20

5

Jarní km s Cyklo-Tce

20

15

Krušnoton - POŘADAT.

50

6

Spréva podle P.Č.

20

16

Kolem 65

20

7

Cyklo Milada POŘADAT.

50

17

Dvoudenní Berouna

20-40

8

Oddílové soustředění

10 - 70

18

Ú. ½ maraton – POŘADAT

40

9

Na Ještěd dálk.jízdou

50

19

Děčínský Sněžník

20

10

Kolem Danova ranče

20

 

Maximální počet

550

 

Všem příznivcům kola sdělujeme, že ve dnech 27. - 29. 3. probíhá v Praze na výstavišti v Letňanech již 6. veletrh cyklistiky For-bikes 2015 s nabitou expozicí i programem.

 

Provozní doba partnerské prodejny a servisu kol CYKLOSERVIS je po zimním omezení opět v režimu Po – Pá 10:00 – 12:00 a 13:00 – 17:30 hod. Členové oddílu mají při odkazu na oddíl SK Cyklotour a své jméno, které je na seznamu u majitele servisu pana Richtera slevu na nákup a servis v hodnotě 10%.

 

Přílohou tohoto Obšťastníku je informační leták města Ústí nad Labem s přehledem všech akcí, které jsou organizovány v rámci zahájení turistické sezony a informace k pravidlům soutěže. Odkaz ke stažení.


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2015 podílí na sportovní činnosti oddílu!