úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 


OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 2 schváleného na VV SKCÚ dne 27. 2. 2016

1/

INFORMACE k „ZAHÁJENÍ CYKLISTICKÉ SEZONY 2016“, které se koná v sobotu 26. března 2016

2/

INFORMACE k turistické akci KTS „VYHLÍDKY KNÍŽETE KINSKÉHO“,  která se koná v neděli 27. března 2016

3/

SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ CYKLOPOINTU v ÚSTÍ

4/

INFORMACE k cyklo-výletu „BÍLINSKÉ ÚDOLÍ NA KOLE“, který se koná v sobotu 9. dubna 2016

5/

PROPOZICE K SERIÁLU „25 LET NA KOLE S CYKLOTOUREM“

6/

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU 


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. VÁS ZVE NA AKCE ROKU 2016:
 

v sobotu 26. 3.

ZAHÁJENÍ CYKLISTICKÉ SEZONY 2016

Pro všechny, kteří s námi v minulých letech rozjížděli cyklistickou sezonu v Ústí, máme pokračování. Bude to první příležitost jak naplnit letošní cíle a nenechat si ujet cyklistický program hned v úvodu. Na programu bude nová trasa, několik zastávek pro focení, symbolické otočení centrklíčem, a společné ochutnání jarního guláše v Roudníkách. Kola jsou v posledních letech nejoblíbenější sportovní aktivitou, a proto dáme účastníkům tip na naše výlety v letošním roce. Předpokládáme, že vaše technika je na první jízdu dokonale připravena, přesto jsme pro vás zajistili ještě mimořádnou nabídku. Na startu a v místě dojezdu vám bude k dispozici odborný cykloservis Martina Richtera, který vám pomůže vyřešit případné problémy nebo doplnit chybějící náhradní díly.

SRAZ ÚČASTNÍKŮ v 9:45 h - 10:10 h na Mírovém náměstí, odjezd v doprovodu MP cca v 10:15 h. Další zájemci se mohou přidat v 11:00 h u zámku v Trmicích.

TRASA A PROGRAM: Ústí n. L. (1. odemykání centrklíčem na startu) – Předlice – Obchodní centrum - Trmice – (zámecká zahrada) – Zámecká ul. - cyklostezka 3071 – Teplárna Trmice – Jezero Milada východní břeh – Jezero Milada severní břeh – Jezero Milada západní břeh – Roudníky (plánovaný příjezd v 12:00 h – 13:00 a pozvánka na jarní guláš). V Roudníkách bude pro účastníky akce od 14 do 18 hod otevřen Kostel sv. Václava. Pokračování trasy bude ve směru na Chabařovice nebo ve směru jižního břehu Jezera Milada. V Chabařovicích bude možno do 16 hod navštívit Muzeum města Chabařovice, nebo Muzeum kávomlýnků. Trasa po jižní straně vás zavede zpět k místu, kde jsme do areálu Jezera Milada vjížděli. Návratem do Ústí n. L. bude celková trasa v délce cca 35 km ukončena. Pro „silničáře“ jsme připravili variantu po asfaltových cestách, která bude na přiložené mapě vyznačena.
 

Pro všechny účastníky je akce součástí seriálu „25 let na kole s Cyklotourem“. Seriál se závěrečným vyhodnocením na konci sezony. K účasti v seriálu se seznamte s propozicemi a proveďte registraci u vedoucího akce:
M. Konopásek – 602 495 710, nebo Konopasekim@tiscali.cz Členové oddílu mají registraci automaticky.

Zahájení cyklistické sezony 2016 je též součástí více než 50 sportovních a kulturních akcí, které se konají ve spolupráci s městem k zahájení turistické sezony v Ústí nad Labem. V rámci toho se mohou účastníci zařadit do losování o zajímavé ceny, když se zúčastní alespoň tří akcí. Více se dozvíte na přiloženém letáku nebo v informačním středisku města Ústí n. L. Akce města začaly už 19. března a trvají do 15. května.

UPOZORNĚNÍ: tato cyklistická akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu pro provoz na silničních komunikacích.

Při každém vyjetí, mějte na své paměti cyklistickou přilbu!

 


 

 

v neděli 27. 3.

*KTS* VYHLÍDKY KNÍŽETE KINSKÉHO

Poslední turistická trasa uzavře blok pěších výletů jara 2016. Tentokrát zveme zájemce o nachozené kilometry do turistického království Labských pískovců. Vlakem a busem se přepravíme do Jetřichovic, kde nastoupíme na červenou turistickou trasu nejkrásnějších skalních vyhlídek v okolí. Za dobrých rozhledových podmínek zde máte před sebou výhledy na České středohoří, Lužické hory i Saské Švýcarsko. Mariina vyhlídka vybudovaná v roce 1856 jako protipožární hláska, podlehla sama v roce 2005 plamenům a následky požáru jsou v okolí stále patrné. Dnes turistům slouží replika. Každý návštěvník této vyhlídky prochází protipožárním kurzem. Turistická trasa nás pak zavede k dalším skvostům, kterými jsou Vilemínina stěna nebo Rudolfův kámen. Cestou k Mezní Louce se setkáme i se Švihákem lázeňským, a proto věnujte pozornost turistům a místům na trase. Účastníkům výletu bude umožněno, posvačit tradiční pochoutky, ale pouze ve studeném stavu. Účast na akci také záleží na správném nastavení vašich hodin. Přechod na letní čas vám o hodinu zkrátí spánek! Vedoucí akce: L. K. Kafař – 607 907 985.

Sraz účastníků na hlavním nádraží v Ústí v 8 hod, odjezd v 8:17 hod vlakem do Děčína.

 


v neděli 3. 4.

PRAMENY SPRÉVY

Další výlet z edice "Lužice" nás zavede do míst, kde pramení Spréva. Z Rumburka sjedeme do města Neugersdorf, lužickosrbsky Nowe Jěžercy, kde se nacházejí hned dva prameny Sprévy. Nad městem se vypíná hora Kottmar s dalším pramenem, který také navštívíme. Krajem lužických podstávkových domů dojedeme do města Löbau (Lobava), tímto si škrtneme v pomyslném seznamu dalšího člena, středověkého spolku Šestiměstí, po Žitavě, Budyšíně a Zhořelci. Z Löbau dále železniční cyklostezkou do nám již známého Schirgiswalde na Sprévě a zpět do Čech. 65km.
Pozor, je neděle. Obchody mají v Německu zavřeno. Jídlo sebou. Akce je určena pro MTB a treková kola.
Alfatým (vlakaři): odjezd z UL hl.n. v 7:27 do DC. Z DC v 8:15 do Rumburka, příjezd v 9:36. Vedoucí vlakové skupiny Kafař.
Betatým (osaři): od soudu v 6:30, vede Mapař.
Trasa: Rumburk - Jiříkov - Neugersdorf - pramen Sprévy - Obercunnersdorf - Löbau -  býv.železnice -Cunnewalde - Schirgiswalde - Sohland - Taubenheim - Fukov - Šluknov.
Vlaky zpět: Šluknov 15:32/DC 17:17 nebo 17:33/DC19:17. Nebo z Rumburku 16:22/ DC 17:44.


v neděli 3. 4.

SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ CYKLOPOINTU V ÚSTÍ

Ústecká cykloturistika má konečně nový stánek. V neděli 3. dubna 2016 v 14:00 hod bude v zanádražním prostoru hlavního nádraží otevřen nový stánek pro cyklisty našeho města a pro cyklisty, kteří do našeho města přijíždí. Přijeďte se podívat a vytvořit cyklistické prostředí této dlouho očekávané akce. Na slavnostní otevření bude navazovat doprovodný program na Labské cyklostezce. Uvidíte bike-trial show, cyklo-závody, jízdu zručnosti pro děti i děti na odrážedlech. Pro zájemce bude k dispozici půjčovna elektrokol a koloběžek, odborníci zde nabízí servis kol. Program na celé odpoledne.        


v sobotu 9. 4.

BÍLINSKÉ ÚDOLÍ NA KOLE

Loňská novinka, při které jsme objeli dolní tok řeky Bíliny a k tomu přidali malou horskou prémii s labskou vyhlídkou, přilákala téměř tři desítky účastníků. Akce byla zařazena opětovně a vyplní tak program mezi zahájením sezóny a Českým středohořím. Trať bude kopírovat údolí řeky Bíliny až do Hostomic, kde bude plánována krátká přestávka na dojetí účastníků. Ve druhé části trasy odbočíme u stavby dálničního připojení a pomyslně propojíme řeku Bílinu s Labem vyhlídkou na Portu Bohemiku v Dubicích. Po návratu do Bílinského údolí projedeme Trmice, Ústí a trasu ukončíme ve Svádově, kde v restauraci U Koruny bude pro každého účastníka připraveno malé občerstvení. Sraz účastníků bude v 10:15 na Václavském náměstí v Trmicích. Odjezd je naplánován na 10:30. Trasa má cca 70 km, převýšení cca 550 m a je vedena po asfaltových silnicích v trati: Trmice – Řehlovice - Rtyně n. B. – Velvěty – Úpořiny – Lysec – Hradiště – Ohníč - Hostomice = čekání. Zpět: Hostomice - Ohníč – Hradiště – Lysec – Velvěty – Rtyně – Řehlovice – Suchá – Stebno – Dubice = čekání. Pokračování: Stebno – Suchá – Řehlovice – Trmice - Ústí n. L. – Svádov. Startovné 70 Kč, v ceně startovného je občerstvení a pojištění akce. Předhláška účastníků vhodná.

Vedoucí akce:  Jiří Zirhut – 721 220 977 a Bedřich Vorlíček – 603 971 795.

Akce se koná za plného silničního provozu, každý účastník musí dodržovat pravidla pro provoz na silničních komunikacích.

Akce je součástí seriálu „25 let na kole s Cyklotourem“. Doporučujeme cyklistickou přilbu.


v sobotu 16. 4.

JARNÍ VÝLET NA KOKOŘÍNSKO

Vlakem v 7:27 do Č.Lípy. Z Lípy do Zahrádek, kde bude v 9h sraz s osujícím Ďáblem.
Trasa: Č.Lípa - Zahrádky - Šváby - Chlum - Vrchovany - Dubá - Nedamov - Ždírec - Blatce - D. Houska - Houska - Nosálov - Lobeč (45km). Zde návštěva pivovaru. Z nedalekých zastávek Skramouš nebo Vrátno (-4 min) jede vlak s jedním přestupem do UL. Skramouš 16:05/ UL 17:51 nebo 18:05/ 19:51. Lobeč -Ráj - Dobřeň - Vidim - Tupadly - Štětí, je druhé nástupní místo do UL, po dalších 30-ti km: Štětí/Hněvice: 16:55, 17:04, 17:36, 18:28, 18:55, 19:04... Osaři samozřejmě návrat po ose.
Trasa vede až na pár úseků po asfaltu, vhodné i pro ženy.
Mapa:
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=199524


PROPOZICE SERIÁLU „25 LET NA KOLE S CYKLOTOUREM“

 


Motivační programy jsou spojeny s kalendářem akcí již sedmou sezonu.  V letošním roce vás bude provázet pod názvem „25 LET NA KOLE S CYKLOTOUREM“ a opět bude prostupovat téměř celou sezonou. Je vyhlášen pro účastníky vybraných akcí, které jsou prezentovány ve sportovním kalendáři.  Seriál je složen z 15 akcí, které jsou uvedeny v celoročním kalendáři Obšťastník č. 1/2016 a nabízíme je pro širokou veřejnost. Bodové hodnocení představuje prvotně účast na akcích, nikoliv její náročnost či kilometrickou délku. Nárok na bodové hodnocení má každý přihlášený účastník, který se zaregistruje u vedoucího akce. Seznamte se s propozicemi a registraci proveďte u vedoucího celého seriálu: M. Konopásek – 602 495 710, nebo Konopasekim@tiscali.cz  Členové oddílu mají registraci automaticky. Vícedenní akce je násobena počtem zúčastněných dnů. Maximální počet účastnických bodů je 400. Limitem pro vyhodnocení

účastníků soutěže je dosažení stanovené hranice 150 bodů. Přehled bodovaných akcí je uveden v níže uvedené tabulce a bude na ně vždy upozorněno ve vydaném Obšťastníku. Evidence a bodové vyhodnocení bude též průběžně vedeno na webových stránkách oddílu. Pro objektivní posouzení cyklistické výkonnosti bude do celkového vyhodnocení soutěže zahrnuta též individuální aktivita přihlášených účastníků v počtu najetých kilometrů. Není to však rozhodující kritérium. Dodatek je založen čistě na férovém přístupu jednotlivců. Systém spočívá v navýšení účastnických bodů o celkově najeté kilometry. Nejnižší bodovaná hranice je 500 km=5 bodů, 1000 km=10 bodů, 2000 km=20 bodů. Zaokrouhlení bude prováděno početním způsobem např.:1495km=10bodů, 1510km=15bodů, 2005km=20bodů. Seriál „25 let na kole s Cyklotourem“ bude vyhodnocen při ukončení sezony 29.10.2016

 

 

Název akce

body

 

Název akce

body

1

Zahájení cyklistické sezony

10

9

Orientační bloudění s CykloTP

20

2

Bílinské údolí na kole

20

10

Kolem 65

20

3

České středohoří 13. ročník

30

11

Lužice s P. Černým

30

4

Mostecké trasy s M.Hofmanem

20

12

Kolem 65

20

5

Energo výlet s Cyklo Teplice

30

13

Dvoudenní výlet po Česku

20-40

6

Od Šluknova k Ploučnici s P.Č.

30

14

Den bez aut

20

7

Na Ještěd dálkovou jízdou

50

15

Děčínský Sněžník 33. ročník

30

8

Rozhledny s J. Hrůzou

30

16

Kilometrická banka 500 km =

5b

 

 

 

 

Maximální počet bodů

400

 

Účast na pořadatelských akcích bude pro členy oddílu vyhodnocena odděleně:

  

 

Název akce

body

 

Název akce

body

1

Cyklo - Milada

30

3

Ústecký půlmaraton

30

2

Krušnoton

30

4

MTB Českým středohořím

30


Cyklistické desatero! V tomto a v příštích číslech vás chceme na tomto místě seznámit s cyklistickým desaterem a se správným chováním na cyklostezkách:
1. Chovejte se k ostatním tak, jak chcete, aby se chovali ostatní k vám. Nespoléhejte se však na své okolí a předpokládejte, že všichni kolem vás mohou kdykoli chybovat. A také že cesta před vámi nemusí být volně průjezdná – nevjíždějte proto bezhlavě tam, kam nevidíte. Dejte si pozor na přijíždějící a předjíždějící vozidla.

 

Zájemcům o titulní stránku Obšťastníku sdělujeme, že volné titulní stránky pro letošní rok jsou dosud u Obšťastníků č. 3, 4, 5, 6, 7, 8. Nabídky uplatňujte u hospodářky oddílu jednotlivě nebo skupinově.

 

Provozní doba partnerské prodejny a servisu kol CYKLOSERVIS je po zimním omezení opět v režimu: Po – Pá 10:00 – 12:00 a 13:00 – 17:30 hod. Členové oddílu SK Cyklotour mají při odkazu na oddíl a své jméno, které je na seznamu v servisu, slevu na nákup a servis v hodnotě 10%.

 

Všem příznivcům kola sdělujeme, že ve dnech 1. - 3. 4. se koná v Praze na výstavišti v Letňanech již 7. veletrh cyklistiky For-bikes 2016 s nabitou expozicí i programem.


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2016 podílí na sportovní činnosti oddílu!