úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook



OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 2 schváleného na VV SKCÚ dne 7. 2. 2017

1)

INFORMACE K „ZAHÁJENÍ CYKLISTICKÉ SEZONY 2017“, které se koná v sobotu 25. března 2017

2)

INFORMACE K TURISTICKÉMU VÝLETU „BUKOVKA“ S *KTS* č. 3, který se koná v neděli 26. března 2017

3)

ČESKOSAS v sobotu 8. dubna 2017

4)

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „BÍLINSKÉ ÚDOLÍ NA KOLE“, který se koná v sobotu 8. dubna 2017

5)

PROPOZICE SERIÁLU „BODOVAČKA S CYKLOTOUREM 2017“

6)

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ VÁS ZVE NA ÚVODNÍ AKCE ROKU 2017:
 


sobota 25. března

ZAHÁJENÍ CYKLISTICKÉ SEZONY 2017

 

  Jubilejní 10. Zahájení cyklistické sezony v Ústí. Opět zveme všechny přátele kol, kteří netrpělivě sledují vývoj počasí, pohlíží na teploměry a chystají se na jarní vyjížďky. Oddíl SK Cyklotour připravil ve spolupráci s městem Ústí nad Labem cyklotrasu, která vás provede historií, dálničním uzlem, přírodní rezervací i oblastí rekultivace. Pro milovníky tradic bude k odemčení sezony na startu symbolický centrklíč a po odjetí stanovené trasy v Roudníkách tradiční jarní guláš. Kola jsou v posledních letech nejoblíbenější sportovní aktivitou, a proto dáme účastníkům tip na naše výlety v letošním roce. Předpokládáme, že vaše technika je na první jízdu dokonale připravena, přesto jsme pro vás zajistili ještě mimořádnou nabídku. Na startu a v místě dojezdu vám bude k dispozici odborný cykloservis Martina Richtera, který vám pomůže vyřešit případné problémy nebo doplnit chybějící náhradní díly.

SRAZ ÚČASTNÍKŮ v 9:45 h - 10:10 h na Mírovém náměstí, odjezd v doprovodu MP cca v 10:15 h. Další zájemci se mohou přidat v 11:00 h u zámku v Trmicích.
Vedoucí akce: M. Konopásek mob: 602 495 710 nebo email: konopasekim@tiscali.cz

TRASA A PROGRAM: Ústí n. L. (1. odemykání centrklíčem na startu) – Předlice – Trmice – (zámecká zahrada) – cyklostezka 3071 – Koštov – Královský pramen – pomník Přemysla Oráče – dálniční uzel – Hliňany – Malhostice*) – Rtyně n. B.*) -  Sezemice*) (*=varianty pro přejezd dálnice) – Suché – Milada CT 3009A – Roudníky. Změny vyhrazeny. Plánovaný příjezd v 12:00 – 13:00 h s pozvánkou na jarní guláš. Návratem do Trmic a Ústí nad Labem s variantou pravého nebo levého břehu jezera, bude celková trasa v délce cca 45 km ukončena. Pro „silničáře“ jsme připravili variantu po asfaltových cestách, která bude na přiložené mapě rovněž vyznačena. Zveme také příznivce turistických výletů. Po srazu na náměstí můžete použít přesun MHD č. 57 (v 10:38, 10:58) do Starých Předlic a projít se okolím Jezera Milada, trasou cca 7 km, do Roudníků, kde ochutnáte jarní guláš.
 
Zahájení cyklistické sezony 2017 je součástí mnoha sportovních a kulturních akcí, které se konají ve spolupráci s městem k zahájení turistické sezony v Ústí nad Labem. Účastníci se mohou zařadit do losování o zajímavé ceny, když se zúčastní alespoň tří akcí. Více se dozvíte na přiloženém letáku nebo v informačním středisku města Ústí nad Labem.

UPOZORNĚNÍ: tato cyklistická akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu pro provoz na silničních komunikacích.

VÝLET S CYKLISTICKOU PŘILBOU JE RADOST A VAŠE BEZPEČÍ!!


neděle 26. března

BUKOVÁ HORA S *KTS*

  V původním plánu turistických výletů byla březnovou akcí trasa na horu, z níž vystupují mlžné sloupce páry - Boreč. Obava z toho, že v březnu už nebudou ventaroly zřetelně dýchat vedla k přesunu na únor, ale pára vidět stejně nebyla. Březnová trasa na Bukovou horu, která má ze Zubrnic na čtyřech kilometrech převýšení téměř 400 m zaručí, že se bude kouřit ze všech! S místem Bukové hory je spojeno několik historických událostí.  V roce 1778 ji navštívil císař Josef II. V roce 1837 přírodovědec Alexander von Humboldt. Před rokem 1900 zde Horský klub z Děčína postavil vyhlídkovou věžičku, v roce 1907 turistickou chatu, kterou obhospodařoval hostinský Kratochwill. V roce 1929 zde byla postavena kamenná budova, ale v roce 1930 ji poničil požár. V letech 1960-62 se stavěl 180 m vysoký vysílač, který byl v důsledku požáru v roce 1966 odstřelen,  zbytky konstrukce jsou stále k vidění! V roce 1967 byl postaven nový 223 m vysoký vysílač, který je současně nejvyšší betonovou věží v Česku. V neděli 26. 3. 2017, vrch poprvé navštíví *Kafařova turistická sekce*. Sraz na zastávce U divadla nebo u hl. nádraží. Autobusem od divadla v 8.22 a od hl. n. v 8.25 do Zubrnic a dále pěšky na Humboltovu vyhlídku a potom do Malého Března. 
Vedoucí akce Láďa K. Kafař tel. 607 907 985
.


 

sobota 1. dubna

ČESKÉ ŠVÝCARSKO

 Čas startu v Děčíně je sladěn s příjezdem osobáku z Ústí. Cestou uvidíme plynárnu v Hřensku, dosud stojící torzo uhlířovy chatrče z Pyšné princezny. Dále Mistrův příbytek v Doubici, přičemž doufám, že nebudu odsouzen za to, že bulvarizuji Cyklotour, či jedinečnou hrobku s kotelnou, kterou mají jen v Krásné Lípě. Zajímavostí jsou dva starty, jedna trasa a žádné přihlášky.
Start číslo 1
před soudem na Střekově v 8:15.
Start číslo 2
Děčíně pod Tyršovým mostem na pravém břehu v 9:30, po příjezdu vlaku 6827 z UL hl. n. (odj. UL hl.n. 8:58 – příj. DC 9:24)
Trasa: UL – DC – Hřensko - V. Lípa - Česká silnice - Táborový důl – Tokáň – Kyjov - K. Lípa -Jetřichovice - DC - UL. Trasa vede jen po asfaltu. Mapa.
Kilometráž:
Z Ústí do Ústí 120km, z Děčína do Děčína 80km. (Km bez 10% DPH).  Bez bodů.

UPOZORNĚNÍ: tato cyklistická akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu pro provoz na silničních komunikacích.

Při každém vyjetí, mějte na své paměti cyklistickou přilbu!!


sobota 8. dubna

BÍLINSKÉ ÚDOLÍ NA KOLE

  Vody řeky Bíliny tečou délku přes 80 km, ale pouze šestina délky má přírodní podobu. V její historii se jí dostalo několik pseudonázvů jako řeka mučednice, mrtvá řeka, řeka barevná nebo chemická. Několikrát byla převedena do jiného koryta nebo dokonce do potrubí. Ani místo, kde se řeka vlévá do Labe není původní. To bylo o několik set metrů dále u Mariánské skály. V naší malé historii jsme si ale řeku oblíbili, protože jejím údolím, v poměrně rovinatém profilu, vede několik cyklistických tras, ať silničních nebo pro horáky. Také 3. ročník jízdy Bílinským údolím, nám nabídne formu jarního rozjetí s minimálním převýšením. Půvab údolí narůstá jejím okolím, když se dostaneme do blízkosti středohoří. K objetí dolního toku řeky jsme opět přidali malou horskou prémii s labskou vyhlídkou. Letos je Bílinské údolí na kole součástí mnoha akcí turistického jara, které společně s oddílem připravuje město Ústí nad Labem.   
  Sraz účastníků bude v 10:15 na Václavském náměstí v Trmicích. Odjezd je naplánován na 10:30. Trasa má cca 70 km, převýšení cca 550 m a je vedena po asfaltových silnicích v trati: Trmice – Řehlovice - Rtyně n. B. – Velvěty – Úpořiny – Lysec – Hradiště – Ohníč - Hostomice (čekání). Zpět: Hostomice - Ohníč – Hradiště – Lysec – Velvěty – Rtyně – Řehlovice – Suchá – Stebno (nebo přes Radejčín) – Dubice (čekání). Závěrečný úsek: Stebno – Suchá – Řehlovice – Trmice - Ústí n. L. – Svádov. Startovné 70 Kč, v ceně startovného je občerstvení a pojištění akce. Předhláška účastníků vhodná. Dojezdové místo Svádov, restaurace U Koruny, kde bude pro každého připraveno občerstvení.
Vedoucí akce Míra Ptáček – 721 880 842 a Jiří Zirhut – 721 220 977

Akce se koná za plného silničního provozu, každý účastník musí dodržovat pravidla pro provoz na silničních komunikacích.

Akce je součástí seriálu „Bodovačka s Cyklotourem“. Doporučujeme cyklistickou přilbu.


PROPOZICE SERIÁLU „BODOVAČKA S CYKLOTOUREM 2017“


  Motivační program spojený s kalendářem akcí roku 2017 je letos vyhlašován již poosmé. V letošním roce bude součástí cyklistických akcí pod názvem „BODOVAČKA S CYKLOTOUREM 2017“ a najdete v něm velkou část programu z našeho letošního sportovního kalendáře. Celý seriál je složen z 12 akcí a nabízíme je i pro širokou veřejnost. Bodové hodnocení představuje prvotně účast na akcích, nikoliv její náročnost či kilometrickou délku. Nárok na bodové hodnocení má každý přihlášený účastník, který se zaregistruje u vedoucího jednotlivé akce. Seznamte se s propozicemi a registraci můžete provést i dopředu u vedoucího celého seriálu:
M. Konopásek – 602 495 710, nebo
Konopasekim@tiscali.cz
 
  Členové oddílu mají registraci automaticky. Vícedenní akce je násobena počtem zúčastněných dnů. Maximální počet účastnických bodů je 400. Podmínkou pro vyhodnocení účastníků soutěže a udělení ceny je účast na třech akcích a dosažení stanovené hranice 150 bodů. Přehled bodovaných akcí je uveden v níže uvedené tabulce a bude na ně vždy upozorněno ve vydaném Obšťastníku. Evidence a bodové vyhodnocení bude též průběžně vedeno na webových stránkách oddílu. Pro objektivní posouzení cyklistické výkonnosti, bude do celkového vyhodnocení soutěže zahrnuta též individuální aktivita přihlášených účastníků v počtu najetých kilometrů běžného roku. Není to však rozhodující kritérium. Dodatek je založen pouze na férovém přístupu jednotlivců. Systém spočívá v navýšení účastnických bodů o celkově najeté kilometry. Převod nahlášených km do bodových hodnot je následující: nejnižší bodovaná hranice je 500 km=5 bodů, 1000 km=10 bodů, 2000 km=20 bodů. Zaokrouhlení bude prováděno početním způsobem např.:1495km=10bodů, 1510km=15bodů, 2005km=20bodů.

 

Seriál „BODOVAČKA s Cyklotourem“ bude vyhodnocen při Ukončení sezony 28. 10. 2017

 

 

Název akce

body

 

Název akce

body

1

Bílinské údolí na kole

20

8

Rozhledna s P. Černým

30

2

Rio Botičo

20

9

Kolem 65 I.

30

3

České středohoří

30

10

Kolem 65 II.

30

4

Postřižinský otvírák

30

11

Dva dny na kole

30 - 60

5

Výlet s  Cyklo Teplice

30

12

Děčínský Sněžník

40

6

CDJ Ještěd

50

 

 

 

Max.počet bodů

400

7

Saské perly

30

+ Kilometrická banka

500 km=5b

 

 

210

 

 

 

Pro ocenění všech, kteří nám pomáhají při pořadatelské činnosti, vyhlašujeme odděleně bodovací soutěž pouze pro účast na pořadatelských službách. Vyhodnocení bude provedeno při akci Ukončení cyklistické sezony 28. 10. 2017

 

 

Název akce

body

 

Název akce

body

1

Cyklo - Milada

50

3

Ústecký půlmaraton

50

2

Krušnoton

50

4

MTB Č. středohořím

50


Provozní doba partnerské prodejny a servisu kol CYKLOSERVIS je po zimním omezení opět v režimu: Po – Pá 10:00 – 12:00 a 13:00 – 17:30 hod. Členové oddílu SK Cyklotour mají při odkazu na oddíl a své jméno, které je na seznamu v servisu, slevu na nákup a servis v hodnotě 10%.

 

Zájemce o objednávku oddílových dresů a doplňků na rok 2017 upozorňujeme, že termín končí v úterý 14. 3., kdy bude odeslána dosud registrovaná objednávka.

 

Zajímavosti z oblasti cykloturistiky, návrhy na zlepšení cyklotras, bezpečnosti a vybavení, posílejte nebo předávejte k případnému zveřejnění nebo oznámení členům výboru.
Na úvod informace pro milovníky přírody: 21. březen je Den lesů a 22. března je Den vody! Ve dnech 31. 3. – 2. 4. 2017 se koná na výstavišti v Letňanech výstava For bikes Praha.


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2017 podílí na sportovní činnosti oddílu!