úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook



OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 2 schváleného na VV SKCÚ dne 13. 3. 2018

1)

INFORMACE K ZAHÁJENÍ CYKLISTICKÉ SEZONY, které se koná
v sobotu 24. března 2018

2)

INFORMACE K TURISTICKÉMU VÝLETU S KTS č. 3, který se koná
v neděli 25. března 2018

3)

INFORMACE K CYKLOTURISTICKÉ AKCI „PRAŽSKÉ POHRANIČÍ“, která se koná v sobotu 7. dubna 2018

4)

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „BÍLINSKÉ ÚDOLÍ NA KOLE“, který se koná v sobotu 14. dubna 2018

5)

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „CYKLOZAHÁJENÍ V MOSTĚ“, který se koná v neděli 22. dubna 2018

6)

VÝZVA K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA XI. ROČNÍKU ZÁVODU „CYKLO MILADA“, který se koná již 5. 5. 2018

7)

INFORMACE O SERIÁLU „CYKLOTOUR 2018“

8)

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ VÁS ZVE NA ÚVODNÍ AKCE ROKU 2018:

 

sobota 24. března 

ZAHÁJOVACÍ KONCERT CYKLO-SEZONY 2018

 

Termínem v cykloturistickém kalendáři jsme paní zimě jasně naznačili, kdy by už měla skončit. Jsme pro dodržování pravidel a první jarní den je pro nás ústava! Jsme tady! Přátele kol, se kterými jsme se setkávali po celý loňský rok, zveme k pokračování našich jízd a výletů. V úvodních tónech našeho skupinového ansámblu, ve kterých společně uslyšíme zvuk pedálů, přehazovaček, převodníků i zvonků, se soubor vydá městem, obchodní zónou, zámeckou zahradou, silnicí i cyklostezkou. Pro účastníky bude připravena cyklistická partitura v několika tóninách. Zazní tóny historického i klasického cítění, nevyhneme se krátkým vrcholovým sólům, po kterých zazní euforické a oblíbené pasáže známých evergreenů. Společný sborový popěvek bude věnován Miladě a hudebníci budou oceněni gulášem v cílovém orchestřišti.
TRASA A PROGRAM:
Ústí n. L. (odemykání na startu) – Trmice – (zám. zahrada) – cyklostezka 3071 - Královský pramen – Pomník P. Oráče – libovolná varianta přejezdu dálnice (Habří, Malhostice nebo Sezemice) – cesty k Miladě – Roudníky. Pro „silničáře“ jsme připravili variantu po asfaltových cestách, která bude na přiložené mapě rovněž vyznačena. Zveme také příznivce turistických výletů skupiny *KTS*. Sraz Mírové náměstí 9:45, odjezd v 10:15. Po srazu na náměstí můžete použít přesun MHD č. 57 (v 10:15, 10:35) do Starých Předlic, projít se okolím Jezera Milada cca 7 km a v Roudníkách ochutnáte jarní guláš. Na startu a v místě dojezdu vám bude k dispozici odborný cykloservis Martina Richtera, který vám pomůže vyřešit případné problémy nebo doplnit chybějící náhradní díly.

UPOZORNĚNÍ: tato cyklistická akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu pro provoz na silničních komunikacích.

KDO MYSLÍ, MÁ VŽDY NA SVÉ MYSLI CYKLISTICKOU PŘILBU!

neděle 25. března

TURISTIKA S *KTS* – LILIENSTEIN  

Cíl posledního výletu *KTS* v sezoně 2017/18, vede do stejné oblasti, kde v říjnu zimní sezona začala. Do Národního parku Sächsische Schweiz, do oblasti pískovcové pánve, kde vznikla nejkrásnější stolová hora Lilienstein. Každého kdo vystoupí na její vrchol, uchvátí rozlehlá pevnost na druhé straně řeky nebo další stolové hory v území pískovcových skalních měst a hlubokých kaňonů. Zveme vás na poslední pěší výlet do Saské skalnaté oblasti, kde kámen, voda, slunce, vítr a mráz vytvořili krajinu doslova jedinečnou. Poslední výlet sezony se koná v neděli 25. března. Sraz v 8:00 hod na hl. nádraží v Ústí nad Labem. Dostavte se včas k zakoupení skupinové jízdenky Labe-Elbe pro 5 osob. Pěší trasa: Königstein přívoz - Lilienstein -  Waltersdorf Mühle - Porschdorf je cca 11 km a vlakem do Děčína. Vezměte si sebou Eura a dobrou svačinu.

Vedoucí akce Láďa „Kafař“ Kolský mob. 607 907 985 nebo: lada.kolsky@centrum.cz

neděle 8. dubna

CYKLOVÝLET „PRAŽSKÉ POHRANIČÍ“

Kulatý obdélníky, černý lesy a žlutá voda.

"Lyže patří do skříně, tak je tam dejte a dlouhý zimě zamávejte, ať táhne paní Kláda, začíná se léta vláda." Tentokrát je jarní výlet po kulturní stránce velkolepě napěchován. Čekají nás 2 kubistické vily, 2 Mašínové, 2 bohulibá zařízení, 2 tvrze, navštívíme 2 vítězná bitevní pole, 2 zámky, kvůli těm dvojkám jsme vyškrábnuli dokonce i 2 katedrály. Zato kilometrů můžeme slíbit rovných 90 bez DPH. Jestli vás zaujalo výletní menu, přijďte na Západní nádraží, vlak vyjíždí v 6:39, a jedeme do Kolína. Návrat z Lysé n. L. – R vždy lichá:52, nebo Os sudá:19. Bez přihlášek. Změna vyhrazena, počasí je v dubnu vrtkavé, proto sleduj web. Výletu zdar.
Trasa a pozoruhodná místa:
Kolín – Křečhoř (8)–Lošany (14)–Klášterní Skalice (24)–Lipany (32)–Kostelec (44)–Tismice (57)–Štolmíř (63)–Kounice (68)–Kersko (80)–Lysá (90).

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích. Akce je součástí seriálu „Cyklotour 2018“.
CYKLISTICKÁ PŘILBA PŘIDÁ NA BEZPEČNOSTI A ZÁŽITKU Z AKCE!


sobota 14. dubna

CYKLOVÝLET „BÍLINSKÉ ÚDOLÍ NA KOLE“

Jízda na hranicích řeky Bíliny a Českého středohoří měla vloni rekordní účast. Tato cyklistická akce Bílinským údolím má letos čtvrté pokračování. V naší malé historii jsme si řeku oblíbili, protože jejím údolím vede několik silničních nebo horských cyklistických tras. V době, kdy zde projíždíme, nás krajina oslovuje probouzející se jarní přírodou. V druhé části je do trasy zapracována i odbočka do Českého středohoří na Dubickou vyhlídku později i vrcholový horizont 450 m. V místech, kde tok Bíliny posiluje Labe, přejedeme i my na úsek Labské cyklotrasy. Cílovým místem je Svádov, restaurace U Koruny.  Sraz účastníků bude v 10:00 na Václavském náměstí v Trmicích. Odjezd je naplánován na 10:30. Trasa má cca 70 km, převýšení cca 550 m a je vedena po asfaltových silnicích v trati: Trmice – Řehlovice - Rtyně n. B. – Úpořiny – Lysec – Hradiště – Ohníč - Hostomice (čekání). Zpět: Hostomice - Hradiště – Velvěty – Rtyně – Řehlovice – Suchá – Stebno (nebo přes Radejčín) – Dubice (čekání). Dále: Stebno – Trmice - Ústí n. L. – Svádov. Startovné 70 Kč. V ceně startovného je občerstvení a pojištění akce. Předhláška účastníků vhodná. V cílovém místě bude pro každého připraveno občerstvení.
Vedoucí akce Míra Ptáček – 721 880 842 a Jiří Zirhut – 721 220 977

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích. Akce je součástí seriálu „Cyklotour 2018“.

VÝLET S CYKLISTICKOU PŘILBOU JE RADOST A VAŠE BEZPEČÍ!!


neděle 22. dubna 

CYKLOVÝLET „CYKLOZAHÁJENÍ V MOSTĚ“

 

Pro zahájení cyklo sezony jsou různé stupně. První stupeň mají nedočkavci, kteří ji spouští hned po příchodu kalendářního jara. To jsme my. V Mostě čekají ještě měsíc, než se jaro zcela ustálí a na Nymbursku doufají v rozkvetlý květen. Všichni cykloturisté ale mívají elán, jak Vltava zjara. Na mosteckou zahajovací jízdu jedou naši zástupci již potřetí a nešetří chválou. Tradiční vyslanec, který připravuje tuto účast má jasno: Z Ústí do Mostu přeprava vlakem. Odjezd z hl. nádraží v 8:58, příjezd do Mostu v 9:54. Start jízdy v 11:00 hod v parku Střed nad sportovní halou. Cyklistické trasy vás provedou v délkách 20 nebo 35 km okolím Mostu a obě trasy zde jízdu také ukončí. V cíli vás bude čekat stánek s občerstvením a drobné odměny. Návrat zpět po dohodě skupin a podle počasí. Kdo že je ten tradiční vyslanec? Míra Hofman - mob. 724 133 923.

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.

KDO MYSLÍ, MÁ NA SVÉ MYSLI CYKLISTICKOU PŘILBU-A TO VŽDY!


VÝZVA K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA XI. ROČNÍKU ZÁVODU
„CYKLO MILADA“, který se koná již 5. 5. 2018

Závod Cyklo Milada má nový termín. Letošní 11. ročník se v rámci seriálu Milada Tour bude konat již v sobotu 5. května. Cyklisté si mohou vybrat ze dvou hlavních tras 50 a 25 km. Rodiny s dětmi čeká oblíbený rodinný závod a tradičně početné dětské startovní pole si znovu přijde na své v dětských závodech. Zkrátka nepřijde ani týmová soutěž. To vše zajišťuje nadstandardní závodní servis a rozšířený doprovodný program. Pořadatelský tým oddílu SK Cyklotour bude opět tradičním partnerem pro pořadatelské zajištění tratě. Vzhledem k posunutému termínu vyzíváme členy oddílu již v tomto čísle Obšťastníku k účasti na tradiční pořadatelské službě. K zajištění závodu a naplnění pořadatelské smlouvy bude potřeba cca 25 pořadatelů, předběžně pro činnost cca 10:00 – 17:00 hod. Další informace budou uvedeny v Obšťastníku č. 4 a v týdnu před závodem. Pořadatelskou pomoc nabízejte vedoucímu pořadatelského týmu: M. Konopáskovi mob: 602 495 710 nebo e-mail Konopasekim@tiscali.cz  Děkujeme!

Pořadatelská účast je v závěru sezony rovněž hodnocena.


INFORMACE O SERIÁLU „CYKLOTOUR 2018“

Cykloturistický klub SK Cyklotour Ústí nad Labem, spolek, připravil pro všechny zájemce o cykloturistiku v okolí Ústí nad Labem další ročník bodovacího seriálu, který jsme nazvali „CYKLOTOUR 2018“. Seriál vychází z připravených akcí sportovního kalendáře 2018 a je v rámci oddílu vyhlašován již podeváté. Poslední dva ročníky byly úspěšně realizovány s podporou města Ústí nad Labem. Celý seriál je složen z 13 akcí a nabízíme je i pro širokou veřejnost. Některé akce jsou s nabídkou kratších i delších tras. Bodové hodnocení jednotlivých akcí představuje prvotně účast na akcích, nikoliv její náročnost či kilometrickou délku. Nárok na bodové hodnocení má každý přihlášený účastník, který se zaregistruje u vedoucího akce. Každá akce, která je zahrnuta do seriálu, bude po provedení zdokumentována a uveřejněna na webových stránkách. Seznamte se s propozicemi a registraci můžete provést dopředu u vedoucího celého seriálu: M. Konopásek – 602 495 710, nebo Konopasekim@tiscali.cz  Členové oddílu mají registraci automaticky. Vícedenní akce je násobena počtem dnů. Maximální počet účastnických bodů je 400. Podmínkou pro vyhodnocení účastníků a udělení cen je účast nejméně na třech akcích a dosažení stanovené hranice 100 bodů. Přehled bodovaných akcí je uveden v níže uvedené tabulce a bude na ně vždy upozorněno ve vydaném Obšťastníku. Evidence a bodové vyhodnocení bude průběžně vedeno na webových stránkách oddílu od čtvrtého čísla Obšťastníku. Pro objektivní posouzení cyklistické výkonnosti, bude do celkového vyhodnocení soutěže zahrnuta též individuální aktivita přihlášených účastníků v počtu najetých kilometrů k 20. říjnu 2018. Není to však rozhodující kritérium. Dodatek je založen na férovém přístupu jednotlivců. Systém spočívá v navýšení účastnických bodů o celkově najeté kilometry. Převod nahlášených km do bodových hodnot je následující: nejnižší bodovaná hranice je 500 km=5 bodů. Za 1000 km=10 bodů, 2000 km=20 bodů. Zaokrouhlení bude prováděno početním způsobem např.:1495km=10bodů, 1510km=15bodů, 2005km=20bodů.

 

Seriál „CYKLOTOUR 2018“ bude vyhodnocen při Ukončení sezony 27. 10. 2018

 

 

 

Název akce

body

 

Název akce

body

1

Vl. výlet – Pražské pohraničí

20

9

Kolem 65 I.

30

2

Bílinské údolí na kole

20

10

Za hranice středohoří

30

3

CDJ Českým středohořím XV.roč.

20

11

Kolem 65 II.

30

4

Výlet s týmem Cyklo Teplice

20

12

Atlas Frýdlandska - 2 dny

30 - 60

5

Zámecká jízda na kole

20

13

CDJ Děčínský Sněžník

40

6

CDJ Ještěd

50

 

Max. počet bodů na akcích

400

7

Sedmičky s Jardou Hrůzou

30

 

+ Kilometrická banka

500 km = 5b

8

Memoriál

30

 

SOUČET

 

 

 

Pro ocenění členů oddílu, kteří nám pomáhají při pořadatelské činnosti, vyhlašujeme odděleně bodovací přehled za účast v pořadatelských službách. Vyhodnocení bude provedeno rovněž při akci Ukončení cyklistické sezony 27. 10. 2018. Děkujeme za pomoc.

 

 

Název akce

body

 

Název akce

body

1

Cyklo - Milada

50

3

Ústecký půlmaraton

50

2

Krušnoton

50

4

MTB Českým středohořím

50


Provozní doba partnerské prodejny a servisu kol CYKLOSERVIS v Krásném Březně je po zimním omezení opět otevřena v režimu: Po – Pá 10:00 – 12:00 a 13:00 – 17:30 hod. Členové oddílu SK Cyklotour mají při odkazu na oddíl a své jméno, které je na seznamu v servisu, slevu na nákup a servis v hodnotě 10%.

 

Již 9. ročník cyklistického veletrhu For bikes Praha se koná ve dnech 6. – 8. 4. 2018 na výstavišti v Letňanech. Předprodej vstupenek v síti TIKETSTREAM.


http://www.zoousti.cz/data/clanky/7942/uvod/big/7942-374664.jpg

Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2018 podílí na sportovní činnosti oddílu!