úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook



OBSAH OBŠŤASTNÍKU 2/2019, SCHVÁLENÉHO NA VV SKCÚ DNE 23. 2. 2019 

1/

INFORMACE K TURISTICKÉ AKCI „DOŠLAPNÁ KTS+ JONSDORF“- 15. března 2019. 

2/

INFORMACE K ZAHÁJENÍ CYKLISTICKÉ SEZONY 2019 - 23. března 2019 

3/

INFORMACE K TURISTICKÉ AKCI 3. výlet s KTS, který se koná v neděli 31. března 2019

4/

INFORMACE K CYKLO-VÝLETU „BÍLINSKÉ ÚDOLÍ NA KOLE“- 13. dubna 2019/ SERIÁL 2019

5/

VÝZVA K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA XII. ROČNÍKU ZÁVODU „CYKLO MILADA“- 4. 5. 2019

6/

PROPOZICE SERIÁLU „CYKLOTOUR pro ÚSTÍ 2019“

7/

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU A KOLOVINY 


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. VÁS ZVE NA AKCE ROKU 2019:

 

pátek 15. března

DOŠLAPNÁ KTS+ JONSDORF

 


Tentokrát se elitní oddíl KTS+ vydá na pomezí České a Saské Lužice. Jedeme rychlíkem v 8:16 do Děčína, kde bleskově přestoupíme do osobáku na Jedlovou. Akorát je to přesně 80let, kdy Jedlovou projel Hitler zabrat zbytek republiky. Zatímco malíř pokojů to měl na průjezd směrem na Lípu, my se vydáme starou pražskou silnicí pod Luž a po čáře ke Krkavčím kamenům (km9), zde doplníme početní stavy. Následuje průchod pískovcovými skálami Nonesfelsen a Schwarzes Loch, kde se těžily mlýnské kameny, následuje návrat do vlasti, konkrétně do Dolní Světlé, hospoda Celnice (km15). Ze Světlé jezdí bus do Cvikova/ N.Boru. Pokud toho nebudete mít dost, lze projít jako bonus ještě Hamerský potok s jeho náhony vytesanými ve skále (+5km). A akce „Kdo to umí nejlíp v kuchyni?“ Tentokrát je pod pokličkou domácí karbanátek. Povolena jsou mobilní dochucovadla, chléb a na spláchnutí nějaký plech. Změna trasy výletu vyhrazena, sleduj web, neb počasí nikdy nespí. Vedoucí akce Mapař.


 

sobota 23. března  

ZAHÁJENÍ CYKLISTICKÉ SEZONY 2019

 


Jarní ochutnání přišlo již v únoru! Kdo z vás to nevyzkoušel. Jestli někdo skutečně čeká na zahájení sezony, teď je ten okamžik. Zima nás potěšila přesně tolik, kolik jsme chtěli a nyní již přichází na řadu naše oblíbená cykloturistika. Jestli vám z loňské sezony zbylo několik nesplněných cílů, začněte s námi. Pro všechny přátele kola jsme na úvod opět připravili společnou jízdu údolím řeky Bíliny, zajímavými místy historie a rekultivovanou oblastí Jezera Milada. Zastávka v Roudníkách bude doplněna oblíbeným jarním gulášem. Novým účastníkům dáme tip na akce a výlety s naším kalendářem.   

Sraz účastníků v 9:45 - 10:10 na Mírovém náměstí, odjezd v doprovodu MP v 10:15 h. Další zájemci se mohou přidat v 11:00 h u zámku v Trmicích.

TRASA A PROGRAM: Ústí n. L. (1. odemykání centrklíčem na startu) – Trmice – (zámecká zahrada) – cyklostezka 3071 - Královský pramen – Stadice – (Oráč) – Řehlovice – Brozánky – Malhostický ryb. - Rtyně n. B. – Sezemice – přejezd dálnice – (varianta přejezdu dálnice možná též od Rtyně nebo od Malhostic) - Suché – odbočka na CT 3009A k jezeru Milada – Roudníky. Plánovaný příjezd v 12:30 – 13:30 h. Návrat do Ústí bude veden silniční variantou přes Chabařovice nebo po značených trasách Jezera Milada. Celková délka je cca 40 km. Silniční i výletní trasy budou v obou směrech na mapě vyznačeny.
Ved. akce M. Konopásek – mob. 602 495 710
, e-mail: konopasekim@tiscali.cz

UPOZORNĚNÍ: tato cyklistická akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu pro provoz na silničních komunikacích.

Při každém vyjetí, mějte na své paměti cyklistickou přilbu!


neděle 31. března  

TURISTICKÝ VÝLET S KTS - 2019/ III.

 


Turistické trasy a cíle v blízkém i vzdálenějším okolí, jsme od roku 2012 prošlapali křížem krážem. Na pražskou oblast jsme se dlouho připravovali a naše zkušenosti můžeme nyní uplatnit v důležitém průniku a k přepsání historie. Útok na nízké, pouhých 381 m vysoké návrší Bílé Hory musí být veden zcela jinak, než tomu bylo 8. listopadu před 399 lety. V přiloženém schématu je vyznačen příliš chaotický pohyb, který vedl k porážce Stavovské armády (červené) jednotkami armády císařské (modré). Ta naopak vyniká organizovaným seskupením. Na nové strategii pěšáků SKCÚ pracuje vedoucí akce. Sraz na hl. n. v 7:30 hod, odjezd vlakem v 7:42 hod. do Prahy. Pěší trasa výletu: Ruzyně - Bílá hora - letohrádek Hvězda - Divoká Šárka - Přírodní památka Jenerálka - Veleslavín. Délka trasy 12 km.
Vedoucí akce: L. Kolský 607 907 985, nebo: lada.kolsky@gmail.com


sobota 13. dubna

BÍLINSKÉ ÚDOLÍ NA KOLE - V. ročník

 


V každém z předchozích čtyř ročníků se organizátoři jízdy bílinským údolím na kole, mohou pochlubit vysokou účastí. První jarnítrasa do okolí je tradičně vedena rovinatým profilem kolem řeky Bíliny a ve druhé části přijatelným převýšením, krajinou Českého středohoří k nádherné vyhlídce na řeku, tak jak ji znáte z předchozích ročníků. Pro účastníky jsme tentokrát připravili netradiční STARTOVNÍ DOUBLE. První, s ranním občerstvením na Labském nábřeží v prostoru mezi Mariánským a Benešovým mostem. Pestrým programem zde bude začínat cyklistická sezona, kterou připravuje Magistrát města Ústí n. L. Po krátké účasti se společně přesuneme na Václavské náměstí v Trmicích. Věnujte pozornost časovému rozpisu.
Sraz účastníků: 10:00 - Střekov – Labské nábřeží mezi mosty, v 10:30 – společný přesun přes Benešův most – nábřeží - U trati – Tovární – Předlice – Trmice. Zde - prezentace na akci Bílinské údolí. Odjezd je naplánován na 11:15. Trasa má cca 70 km, je vedena po asfaltových silnicích v trati: Trmice – Řehlovice - Rtyně n. B. – Úpořiny – Lysec – Hradiště – Ohníč - Hostomice (čekání). Zpět: Ohníč, Bžany – Žalany – Bořislav – Žim – Radejčín – Dubice (čekání). Závěr: Stebno – Trmice - Ústí n. L. – Svádov U Koruny (občerstvení). Startovné 50 Kč, v ceně je občerstvení v cíli. Předhláška účastníků vhodná.
Vedoucí akce Míra Ptáček – 721 880 842 a Jiří Zirhut – 721 220 977

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích. Akce je součástí seriálu „Cyklotour pro Ústí 2019“.

VÝLET S CYKLISTICKOU PŘILBOU JE RADOST A VAŠE BEZPEČÍ!!


      VÝZVA K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA XII. ROČNÍKU ZÁVODU

„CYKLO MILADA“, který se koná již 4. 5. 2019

 

 


Závod Cyklo Milada má další historickou premiéru. Kromě tradičního závodu horských kol v mnoha kategoriích, se na  letošním XII. ročníku poprvé představí kategorie elektrokol! Další novinkou bude úprava hlavních tras závodu, které by měly být pro závodníky více atraktivní. Program zahájí dopolední závody dětí na variabilních okruzích v centru obce, nebude chybět oblíbený rodinný závod rodičů s dětmi a vyvrcholením bude hlavní závod na trasách 25 a 50 km. Zkrátka nepřijde ani týmová soutěž. K tomu nadstandardní závodní servis a rozšířený doprovodný program. Pořadatelský tým oddílu SK Cyklotour bude opět tradičním partnerem pro pořadatelské zajištění tratě. Závod se koná opět v první květnovou sobotu, a tak vyzýváme členy oddílu již v tomto čísle Obšťastníku k účasti na pořadatelské službě. K zajištění závodu a naplnění pořadatelské smlouvy bude potřeba cca 25 pořadatelů, předběžně pro činnost cca 10:00 – 17:00 hod. Další informace budou uvedeny v Obšťastníku č. 3 a před závodem.
Pořadatelskou pomoc nabízejte vedoucímu pořad. týmu:
M.
 Konopáskovi na e-mail Konopasekim@tiscali.cz nebo mob: 602 495 710 Děkujeme!

Pořadatelská účast bude v závěru sezony rovněž hodnocena.


PROPOZICE SERIÁLU „CYKLOTOUR pro ÚSTÍ 2019“

Cykloturistický klub SK Cyklotour Ústí nad Labem, spolek, nabízí všem zájemcům pro cykloturistiku v místě i v okolí další ročník bodovacího seriálu se závěrečným vyhodnocením a cenami. Seriál s názvem „CYKLOTOUR pro ÚSTÍ 2019“, je založen na účasti při cykloturistických akcích dle oddílového kalendáře v sezoně 2019. Seriál vyhlašujeme v rámci oddílu podesáté v řadě a v rámci cykloturistických aktivit pro veřejnost s podporou města Ústí nad Labem již čtvrtým rokem. Celý seriál tvoří 14 akcí termínově rozložených od dubna do října 2019. Každá akce má bodové ohodnocení za účast. Cykloturistické výlety jsou svým charakterem lehké a střední obtížnosti, některé mají dvě až tři trasy s různou délkou a obtížností. Bodové hodnocení jednotlivých akcí představuje prvotně účast na akcích, nikoliv její náročnost či kilometrickou délku. Nárok na bodové hodnocení má každý přihlášený účastník, který se zaregistruje u vedoucího akce. Registraci můžete provést dopředu u vedoucího celého seriálu: M. Konopásek – 602 495 710, nebo Konopasekim@tiscali.cz  Členové oddílu mají registraci automaticky. Některé z uvedených akcí budou mít startovné na pokrytí nákladů na občerstvení. Na seriálovou akci bude vždy upozorněno ve vydaném Obšťastníku, spolu s bližšími informacemi o výletu. Každá akce, která je zahrnuta do seriálu, bude po provedení zdokumentována na webových stránkách. Maximální počet účastnických bodů je 400. Podmínkou pro vyhodnocení účastníků a udělení cen je účast nejméně na třech akcích a dosažení stanovené hranice 100 bodů. Přehled bodovaných akcí je uveden v přiložené tabulce. Evidence a bodové vyhodnocení bude průběžně vedeno na webových stránkách oddílu od čtvrtého čísla Obšťastníku. Celkové vyhodnocení bude provedeno v závěru měsíce října na akci k ukončení sezony. Pořadatel si vyhrazuje právo na případné změny v hodnotícím systému. Pro objektivní posouzení cyklistické výkonnosti, bude do celkového vyhodnocení soutěže zahrnuta též individuální aktivita přihlášených účastníků v počtu najetých kilometrů. Není to však rozhodující měřítko. Dodatek je založen na férovém přístupu jednotlivců. Systém spočívá v navýšení účastnických bodů o celkově najeté kilometry. Převod nahlášených km do bodových hodnot je následující: nejnižší bodovaná hranice je 500 km=5 bodů. Za 1000 km=10 bodů, 2000 km=20 bodů. Zaokrouhlení bude prováděno početním způsobem např.:1495km=10bodů, 1510km=15bodů, 2005km=20bodů. 

 

Seriál „CYKLOTOUR pro ÚSTÍ 2019“ bude vyhodnocen při ukončení sezony 26. 10. 2019

                                                                  

 

Název akce

body

 

Název akce

body

1

Bílinské údolí na kole

20

9

Kolem 65 I.

20

2

CDJ Českým středohořím

30

10

Kokořínsko načerno II.

30

3

CDJ Tanečnice

30

11

Kolem 65 II.

20

4

Výlet s CT Teplice

20

12

Kolem 65 III.

20

5

Kokořínsko načerno I.

20

13

Kolem Brd za 72 h

30 - 50

6

CDJ Ještěd / Malý Ještěd

50 /20

14

CDJ Děčínský Sněžník

30

7

Žádná hrůza s Jardou

30

Max. součet bodů všech akcí

400

8

Memoriál

30

Kilometrická banka       500 km =  5b


Pro členy oddílu a případné další zájemce připravujeme doobjednávku oddílových dresů, kalhot a dresových doplňků ve zpracovaných designových návrzích: základní (bílá), jubilejní (červená), retro (modrá), které můžete vidět na členech oddílu, a oddílových dokumentacích. Objednávku proveďte e-mailem s udáním velikosti. Pro usnadnění výběru, bude v odkazu „dresy“ uvedena aktualizovaná velikostní tabulka a aktualizované cenové relace dresů, kalhot a doplňků.

 

Sdělujeme členům oddílu, že nadále existuje možnost pro jednotlivce nebo skupiny zaplatit si svoji vlastní prezentaci na titulní stránce některého z dalších čísel Obšťastníků pro rok 2019. Platbu veďte přes hospodářku oddílu, foto nebo vlastní motto dohodou.

 

*Holandsko začalo pro své cyklisty budovat vyhřívané cyklostezky využíváním geotermální energie.

*Šumperská společnost BPS – Bicycle Industrial dokončila výrobu 2 800 kol pro švýcarskou armádu.

*29. – 31. 3. je pro příznivce kol v Praze veletrh FOR BIKES. Zlevněné vstupné v předprodeji 165 Kč.


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2018 podíleli na sportovní činnosti oddílu!