úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 


OBSAH OBŠŤASTNÍKU 2 /2020

1/

INFORMACE K CYKLOTURISTICKÉMU VÝLETU ZA CHŘESTEM,  který se koná v sobotu 6. června 2020

2/

INFORMACE K CYKLISTICKÉ AKCI „VÝLET S CYKLO TEPLICE“.   která se koná v neděli 7. června 2020 

3/

INFORMACE K CYKLOTURISTICKÉ CDJ JEŠTĚD, v sobotu 20. června 2020

4/

INFORMACE K TOUR DE PRAGUE, v sobotu 27. června 2020

5/

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU

6/

Předpokládané vydání Obšťastníku č. 3 je 30.6. - Příspěvky do 28.6.


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ NAD LABEM VÁS ZVE NA AKCE ROKU 2020

 

sobota 6. června

ŠEST – ŠEST – ŠPARGL - CHŘEST

Vítejte ve světě Českého chřestu. A proč zrovna chřest? Protože každé sousto lahodného chřestu si podmaní vaše chuťové buňky. Protože každý kousek probudí sílu antioxidantů v této ekologicky pěstované a ručně sbírané potravině. Chřest detoxikuje tělo, je narvaný vitamíny a spousty dalších, tělu prospěšných látek. Je zdrojem vlákniny a vitamínů a působí jako elixír mládí, má nízkou energetickou hodnotu a je vhodný i pro šetrné diety. Jak za chřestem? Pohodlný vlakový přesun a zpět lehká výletní trasa 60 km.

Sraz zájemců v sobotu 6. 6. v 7:45 h na západním nádraží. Odjezd vlakem Os 6407 v 8:03 h do Mělníka (tarif DÚK).

Trasa:
mostní stavby Vraňansko-hořínského kanálu, zámecká zahrada Veltrusy, Český chřest Hostín. Zpět levobřežní cyklostezka. Z Hněvic vlaky v tarifu DÚK v časech: Os v S,51, R v L,35. Bližší inform
ace: Jarda TT,  mob.725 512 306.

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.

RADOSTNÝ VÝLET S CYKLISTICKOU PŘILBOU - VŽDY!


 

neděle 7. června

VÝLET S CYKLO TEPLICE

Kalendáře dvou spřátelených klubů CT a SKCÚ již tradičně nabízí „Pozvánku k sousedům“ Oblíbené trasy obou oddílů se vzájemně prolínají, ale rozvrhem dávají šanci na dvoufázový víkendový výšlap. SKCÚ v sobotu, CT v neděli.
Informativní trasa: Teplice ČD – Újezdeček – Oldřichov – Háj u D. – Osek – Lom – Litvínov – H. Jiřetín – okolo Záluží – okolo Jezera Most – Mar. Radčice – Duchcov – Lahošť – Řetenice – Teplice. Pro přiblížení místa nahlédněte na tento odkaz, který vám trasu přiblíží:
https://mapy.cz/s/gunehogelo  

Odjezd v 9:30 hod
. Na trase není plánován oběd, proto občerstvení čerpejte z vlastních zásob!

Sraz účastníků je u nádraží v Teplicích v 9:15 hod.
Přesun z Ústí do Teplic po ose cca 20 km. Nájezdová trasa s odjezdem od Ústí n. L. záp. v 8:10 h, směr: – Předlice – Milada – Roudníky – Modlany – Trnovany – Teplice. Další varianty možné. Vlakový přesun: UL hl. n. 8:58 h – Teplice 9:19 h.      

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.

VÝLET S CYKLISTICKOU PŘILBOU JE RADOST A VAŠE BEZPEČÍ!!


 

sobota 20. června

JEŠTĚD 2020

Když pomineme roky 96 a 97, kdy se Ještěd stal zastávkou při dvoudenní jízdě Ústí – Krkonoše – Ústí, máme letos před sebou 10. ročník „čistého Ještědu“. O jeho návrat do programu se v roce 2015 zasadil Milan Fink, ale osud záhy tuto štafetu dále posunul. Silniční dálková jízda Ještěd zůstává nejdelší jednodenní trasou, kterou v poslední době doplňují různé varianty s částečným zkrácením. Výjezd na vrchol je samo o sobě výkon hodný obdivu. Osamělost vzdáleného vrcholu magicky přitahuje od okamžiku prvního spatření. Posunutý termín je zvýrazněn prvním letním dnem a nedělním Dnem otců! Bude sobota darem nebo odměnou? Připravena trasa pro celou dvoustovku i kratší varianta s ranním vlakovým (podle chuti i odpoledním) přesunem, v rozmezí 55-130 km. 

Sraz v 7:00 hod u soudu
na Střekově, odjezd v 7:10 hod.

Přihlášky do pátku 19. června, 12 hod
na tel: 724 830 561 nebo e-mail: d.milano@seznam.cz. Doprovodné auto s doprovodem D + A.

Trasa 200 km: Startovné 100,- Kč, v ceně startovného je doprovodné auto, pojištění a tištěná mapa, voda + ovoce. V ceně není oběd, který předpokládáme v Jablonném v Podještědí v Hostinci U Koláče, km 120.
Trasa cca 200 km: UL - Úštěk – Zahrádky - Zákupy (bufet) - Osečná - Ještěd (bufet). Zpět: Křižany - Jablonné v Podještědí (oběd) – Mařenice – Kytlice - Česká Kamenice (bufet) - Děčín (bufet) - Svádov.
Přiložený odkaz na hlavní trasu: https://mapy.cz/zakladni?planovani

Trasa vlaková: Startovné 20,- Kč, v ceně startovného je doprovodné auto, pojištění a tištěná mapa. V ceně není oběd, který předpokládáme v Jablonném v Podještědí v Hostinci U Koláče, km 55, a vlakové přesuny. Trasa vlaková začíná na srazu v 7:00 u soudu a dále vlakovým přesunem z UL hl.n.: R 1383 v 7:27 do Mimoně, příjezd 8:38, možnost vlastní rezervace. Dále kolmo po hlavní trase, s možností nástupu do vlaku na několika místech po trase.
Trasa cca 130 km
: UL – Mimoň (vlak), kolo: Osečná - Ještěd (bufet) - Křižany - Jablonné v Podještědí (oběd, km 55) – Mařenice – Kytlice - Česká Kamenice (bufet, km 90) - Děčín (bufet, km 107) – Svádov (km 130).
Odkaz na vlakovou trasu:
https://mapy.cz/zakladni?planovani 

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ MĚJ NA SVÉ PAMĚTI CYKLISTICKOU PŘILBU!


sobota 27. června

TOUR DE PRAGUE

...není zadarmo. Můžu slíbit jen pot a slzy. Chodníko-pěšinová rallye okolo Prahy začíná a končí na vlakové zastávce Podbaba. Odjezd z UL hl.n. v 7:39. Vlak má "hitlák". Trasa: Podbaba - Džbán - Světluška - Vidoule - exWalter - Děvín - Barrandovské terasy - Modřanská rokle - Kunratický les - Chodovská tvrz - Dvojčata - H1 - Rokytka - Eliška - Podbaba. Komu dojde, může do toho hodit vidle v Modřanech (45) nebo v Hostivaři (70). Cíl je na km 90. Kilometry jsou od oka, ale řádově jsou určitě v pořádku. Stravování po teplicku, z vlastní kapsy, nebo co sámoška dá. Obstojnou vařící hospodu nemohu zaručit. Jak tvrdí žijící klasik z Brozan, "Nažrat ses měl včera, když na to byl čas."


 

Na ustavující schůzi výkonného výboru dne 11. 3. 2020, byly stanoveny funkce a pracovní činnost členů, zvolených Valnou hromadou dne 7. 3. 2020. Mandát VV je do Valné hromady 2024

Sdělujeme členům oddílu, že po Valné hromadě rezignoval na funkci ve výboru oddílu pan Miroslav Ptáček. Výkonný výbor na své schůzi dne 11. 3. 2020 vyhověl této žádosti. Po projednání a souhlasu kooptoval dne 13. 5. 2020 do funkce člena výkonného výboru oddílu SKCÚ paní Danu Finkovou. Dana Finková spolupracuje s oddílem od roku 2006, členem oddílu je od roku 2012.

PREZIDENT ODDÍLU: BENEŠ Darek

ORGANIZACE: FINKOVÁ Dana

WEBMASTER, TAJEMNÍK: POLANSKÝ Jiří

ORGANIZACE: TAUBER Jaroslav

HOSPODÁŘ: KUCHAŘOVÁ Vladimíra

ORGANIZACE: ZIRHUT Jiří

ORGANIZACE: TKÁČOVÁ Miroslava

 

STATUTÁRNÍMI ČLENY ODDÍLU JSOU:  PREZIDENT, TAJEMNÍK A HOSPODÁŘ

Pro členy oddílu, případně pro další zájemce připravujeme další doobjednávku oddílových dresů ve všech variantách. Zájemci o oddílové dresy nebo doplňky, sdělte svoje požadavky D. Benešovi 15. 6!

 


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2020 podílí na sportovní činnosti oddílu!