úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 


OBSAH OBŠŤASTNÍKU 2 / 2022, vydaného  5. 5. 2022

1/

INFORMACE O VÝLETU ANTHROPOID 80

2/

CYKLISTICKÉ SOUSTŘEDĚNÍ 2022

3/

CHŘEST…

4/

CDJ KLÍNOVEC

5/

SASKO S JARDOU

6/

ZPRÁVY PRO ČLENY ODDÍLU A PŘÁTELE KOLA

Foto v Obšťastníku č. 2: 2x JiPol., Vl.Sta., J.T., M.K.
Předpokl. vydání Obšť. č.3 je 12.7. přísp. 8.7.


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ NAD LABEM VÁS ZVE NA AKCE ROKU 2022
 

1/

neděle 8. května

  ANTHROPOID 80

Cyklovýlet po stopách dějin české historie s podtextem 80. výročí provedeného atentátu v Praze Holešovičkách (27.5.1942). Akce sice není součástí celorepublikového projektu k výročí Operace Anthropoid, ale je známou skutečností, že kolo hrálo v této události důležitou roli. Ani připravená cesta z Otradovic do Prahy není vybrána náhodou. Obec Nehvizdy, která je na trase, byla kvůli navigační chybě místem výsadku operační skupiny Josefa Gabčíka a Jana Kubiše. Z tohoto místa se pak vydali do záchytných adres na Plzeňsku.    

Vlakový přesun z Ústí n. L. západu v 8:03 do Otradovic (9:29).
Následná cyklotrasa:
Otradovice – Nehvizdy – Praha – Holešovičky – Zdiby – Kralupy = cca 80 km.

Vedoucí akce: Mapař, 724 681 412, pojištění vlastní.

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ MĚJTE NA SVÉ PAMĚTI CYKLISTICKOU PŘILBU!


2/

22. – 28. 5. května

  CYKLISTICKÉ SOUSTŘEDĚNÍ

Po nucené dvouleté přestávce se zájemci o soustředění dočkali. Z historických záznamů je připravovaný týden pravděpodobně 34. skupinovým cykloturistickým pobytem. Cílovým místem zájezdu je Hotel Ostaš v Polici nad Metují.

Důležitá informace pro přepravu zavazadel!
Shromaždiště báglů:
pátek 17 – 21h nebo v sobota 9 – 12 hod
Mirka T. Štursova 7. tel. 603 275 812.
   

Informace k dopravě:

Osaři 21. 5. v 8:03 os. z ÚnL západu do Všetat, trasa: Všetaty - MB - Lomnice n.P. (nocleh 210K) - Dvůr K.n.L. - Police 2x85km. Přihlášky u JTT.

Vlakaři mají 22. 5. dvě možnosti:

1) Ze Západu v sudá: 46 s RJ do Nymburka, zde přestup v každou: 55 jede R do HK a dále do Červeného Kostelce. Nejkratší osa z Č. K. do Police je 20km.

2) možnost je UL – Pha – HK - Kostelec.  Uvádím jen spoje na jeden přestup. Kdo chce vlakem do Police, tak v ideálním případě 2x přestup. Důležité: (Nevystupujte v Polici, ale v následující zastávce Ždár n. M. je o 40m výše a blíž k Polici!!!). Protože budeme v docházkové vzdálenosti od Broumovských stěn, je zde možnost věnovat jeden den pěšárně.

Sledujte web, info bude průběžně doplňováno!!!  NEZAPOMENOUT PŘILBY!


3/

CHŘEST – Bližší informace 

Na téma CHŘEST jsou na jiných než cyklistických stránkách lákavé barevné obrázky z jídelního lístku, nebo všeobecné informace. Chřest, lidově nazývaný špargl nebo asparágus, roste přibližně od poloviny dubna do poloviny května. K dostání je buď bílý, nebo zelený. Pozor při nakupování, vždy vybíráme pouze svěží a čerstvé stonky, které mají pevnou hlavičku. Chřest se hodí do spousty receptů a jeho příprava je snadná. Vhodný termín nájezdu do epicentra českého chřestu - Vojkovic zatím není určen.

I při jízdě za chřestem však platí prověřené pravidlo: chřest do brašny nebo na záda, hlavu do přilby!


4/

12. června

  CDJ KLÍNOVEC

Zájemcům o tradiční dálkovou jízdu s vrcholem Ještěd sdělujeme, že z důvodu uzavírky silnice Semerink – Výpřež pod Ještědem, se letos pojede unikátní náhradní trasa: UL-Klínovec-UL.
Start v 7:00 u huntu na Václaváku v Trmicích.

Domácí trasa nabídne účastníkům variantu:
Trmice – Jez. Milada – TP – Oldřichov – Litvínov – Ervěnice – Chomutov – Prunéřov – Rusová – Kovářská – Oberwiesental – Klínovec – Měděnec – opět Chomutov – Havraň - Bečov – Kostomlaty – Trmice = 220km.

Doprovod zajištěn DAF. Pokud bude zájem pro „béčkovou trasu“ tak je z Ústí hl. n. v 6:42 (R + povinné kolo-místenky) v Chomutově s přestupem do Měděnce, zde v 9:01 (celé na DÚK). "B" přihlášky u JTT, kvůli místenkám do CV.
Pojištění vlastní.

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.


5/

sobota 9. července  

  SASKO S JARDOU

Příhraniční Sasko nám už několikrát ukázalo svoje výstavní místa, kterými nás spolu se slovním komentářem, provází oddílový parťák Jarda. Také letošní trasa, kterou pro nás připravil, vede do stylových saských vesnic, na skvělá turistická místa i významné technické stavby. Sraz do 9hod v Děč. zanádraží, odjezd v 9:15 h. Trasa je vedena po cyklotrase CT2, do Bad Schandau, kde přejezdem na pravý břeh pokračujeme do Prossenu. Po pěti km poklidné pobřežní jízdy, nás na této kouzelné labské zatáčce čeká převýšení, hodné horské prémie. Výjezd a po té výšlap nás přesvědčí, proč je stolová hora Lilienstein symbolem národního parku Saské Švýcarsko. Pokračování má směr k Waltersdorfu a Porschdorfu. Výhledy do okolí nás často zastaví, a tak si budeme přát jasné výhledy. Krátké stoupání nás ještě přivede k mísu u Rathmannsdorfu, kde můžeme navštívit stylovou, otevřenou rozhlednu. Vstup je turniketem, kde se platí do automatu. 1 osoba = 1 euro a lze platit i drobnými mincemi. Tady můžeme pohledem do krajiny hledat trasu, která nás sem přivedla. Následuje sjezd do Bad Schandau a přejezd na levý břeh Labe, s naší známou CT-2. Předpokládané občerstvení bude v Dolním Žlebu. Cesty zpevněné a asfaltové, trasu lze projet i na silničním kole. Předpokládaná vzdálenost cca 72 km, pro případ potřeby lze trasu zkrátit.
Vedoucí trasy J. Hrůza, mob. 604 958 232. Pojištění vlastní.             

 Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.

RADOSTNÝ VÝLET SI UŽIJETE POUZE S CYKLISTICKOU PŘILBOU!


OPRAVDOVÉ ZPRÁVY PRO ČLENY ODDÍLU A PŘÁTELE KOLA:

 

Přívoz Neštěmice – Svádov od 2. 4. 2022 opět v provozu!
V měsících duben, květen, červen v provozu 9:00 – 18:00,
červenec – srpen: 9:00 –20:00
září, říjen, listopad: 9:00 – 18:00.
Cena: osoba 15 Kč, kolo 5 Kč.

 

Skvělý výlet pro zahrádkáře a milovníky parků!
100 m od Labské cyklostezky CT 2, je u Velkých Žernosek, v místech kde se vyrábí staveb-ní materiál, v prostorách firmy CS Beton, volně otevřen a přístupný veřejnosti zahradní areál. Skvělý výlet s inspirací pro vaše zahrady na kole!


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2022 podílí na sportovní činnosti oddílu!