úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 


Členům oddílu SK Cyklotour a přátelům kola sdělujeme, že jste tímto obdrželi historické, v pořadí 233 číslo OBŠŤASTNÍKU. Tento informační plátek vychází se vznikem oddílu od roku 1991. Po nultém čísle, které bylo Novoročním přáním, je v záhlaví čísla 1/1991 uvedeno, že vychází občas a činí radost čtitelům“. Číslo 2/1991 vyšlo s oznámením o vzniku nového samostatného sportovního klubu SK CYKLOTOUR Ústí nad Labem.

Od té doby Obšťastník vychází již 32 let! Netradiční číslo tohoto Obšťastníku značí počet používaných Mott, která od začátku vydávání, doplňují titulní stránku.

Dnes současně s poděkováním sponzorům STAVCHEM s.r.o. a www.hzucto.cz
   


OBSAH OBŠŤASTNÍKU 233, vydaného 17. 5. 2023

1/

ODDÍLOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ – KOLA SMÍŠENÁ 21. 5. - 27. 5. 2023

2/

ODDÍLOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ – E KOLA: 27. 5. – 3. 6. 2023

3/

NA KOLE ZA CHŘESTEM – 11. 6. 2023

4/

JEŠTĚD – 18. 6. 2023

5/

PĚTISTOVKA S JARDOU –  8. 7. 2023

 FOTO v Obšťastníku č. 2: 2x Miko, 2x Map. 1xDaF                    Předpoklad vydání Obšť. č. 3 je 17.7.


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ NAD LABEM VÁS ZVE NA AKCE ROKU 2023
 

1/

21. 5. – 27. 5.

ODDÍLOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ – KNĚŽNICE

Místo letošního soustředění jsme vybrali v jednom z nejkrásnějších míst naší země, a to v Českém ráji. V termínu od 21. 5. do 27. 5. 2023 strávíme krásných 6 dní v Pensionu Český ráj v Kněžnici. Ubytování je zajištěno v penzionu v šesti dvoulůžkových a dvou čtyřlůžkových pokojích se sociálním zařízením na každém pokoji. Strava bude formou polopenze v restauraci penzionu. Penzion a jeho vybavení si můžete prohlédnout na webové stránce. Pension & Camping Český Ráj (pensionkneznice.cz) Parkování doprovodných automobilů je v uzamykatelné zahradě u pensionu.

Sraz v 7:40 na parkovišti UL západní nádraží, zde pro zájemce naložení bagáže do přistaveného auta.

Dopravní varianty:
Osaři: UL-Levín -Holany-Jestřebí-Ralsko-Klášter-Nebákov-Kněžnice, (Fřeb a Pšt se připojují v Zahrádkách u ČL, zbytek zájemců s JTT vlakem do St.Šachova a po ose přesun do Zahrádek, zde sraz.

Poloosa: v 8:03 vlakem do Lysé, po ose přes Libáň cca 50-60km. (Neorganizováno)

Ostatní autem nebo individuálně.

Nejbližší železniční zastávka je Libuň (2,5km) na trati HK-Jičín-Turnov. Zbývá jen zabalit vše potřebné pro výlety na kole, nezapomeňte dobrou náladu a krásné počasí.  SPOLEČNÉ KILOMETRY POUZE S CYKLISTICKOU PŘILBOU!

 


2/

27. 5. – 3. 6.

ODDÍLOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ – E KOLA - CHLAPI

Skupina, která si oblíbila Jižní Čechy, místo v Kardašově Řečici a penzion „U Křenků“ se opět vrací na známé trasy. Atraktivní místo s desítkami rybníků není jen místo kolem vody, ale i členitým terénem po širokém okolí.
Doprava vlastní nebo případnou dohodou.
Pro zájemce ještě nabízíme volná místa.
Kdo má zájem, volejte vedoucího akce Jirku Zirhuta tel. 721 220 977.

SPOLEČNÉ KILOMETRY POUZE S CYKLISTICKOU PŘILBOU!

Dům na obrázku má v Kardašově Řečici nabíjecí stanici!


3/

11. 6. 2023

 NA KOLE ZA CHŘESTEM

 

Sezona této křehké a chutné zeleniny obvykle začíná v polovině dubna, ale letos má kvůli deštivému počasí zpoždění. Na co je dobrý chřest? Chřest má nádech luxusu, protože jeho pěstování je náročné a trvanlivost krátká - k zákazníkovi se musí dostat nejpozději 36 hodin po sklizni, aby si zachoval chuť i výživové hodnoty. Lidé si na něm pochutnávali už od starověku a dnes mu odborníci přisuzují výjimečné léčebné účinky.

Zvolená cyklotrasa cca 50 km s možností prodloužení v případě příznivého počasí.

Sraz v 7:30 na hl.n., odjezd rychlíkem do Kralup v 7:42.

 

I při jízdě za chřestem platí prověřené pravidlo: chřest do brašny nebo na záda hlavu do přilby!

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.


4/

18. 6. 2023

CDJ JEŠTĚD   13.roč.

 

Dálková jízda „Ještěd“. Ve zkratce řečeno stovka tam a stovka zpět. Jak vznikala? Ještě před založením oddílu v letech 1983, 84, 85 to byly společné jízdy s cyklo oddílem Roudnice s názvem Roudnice – Ještěd. V roce 1987 došlo ke změně. Pro domácí zájem, kdy se zúčastnilo 7 jezdců, byla připravena trasa Ústí n. L. – Ještěd. „Dvoustovku“ si dalo 7 účastníků, v roce 1988 slovy pět a v roce 1989 jeli v říjnovém dešti tři. Další Ještěd ožil po vzniku oddílu v roce 1993. Byl nazván jako 1. ročník a v polovině měl dokonce vloženou časovku „Světlá – Ještěd“. 3. ročník v roce 1995 měl přes počáteční déšť účast 25 jezdců. V letech 96 a 97 byl Ještěd jako průjezdná trasa dvoudenního cyklomaratonu Krkonoše. V roce 1998 opět samostatně jako IV. roč. CDJ Ještěd. Definitivní návrat na trasu se konal v roce 2015 a zasloužil se o něj Milan Fink. Ještěd je od té doby pravidelnou náplní kalendáře.
Jako auto doprovod 8xAF, 7xDaF. Při loňské opravě silnice na Výpřež, jsme obrátili kola ke Klínovci. Silnice na liberecký totem už je opravena, a tak se letošní trasa vrací do své klasiky.
Sraz účastníků: v neděli 18. 6. 2023 u soudu, start v 7:00 hod. Auto - doprovod D. Finková.

Startovné: 100,- Kč na dlouhou trasu, v ceně doprovodné vozidlo, voda a drobné občerstvení.

Trasa - nástřel: https://mapy.cz/s/cerahehasa

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.

VŠECHNY ÚČASTNÍKY NA KOLECH RÁDI UVIDÍME S PŘILBAMI NA HLAVĚ


5/

8. 7. 2023

PĚTISTOVKA S JARDOU  

Leden 2023: rok teprve začíná ukrajovat první dny, ale v Děčíně, v jednom pokojíčku, se připravuje červencový cyklovýlet. Květen: Obšťastník s výročním číslem 233 nabízí pět akcí z kalendáře, mezi kterými je v pořadí osmý výlet do Česko-saské oblasti. Přibližná vzdálenost dosud projetých tras v Saském příhraničí dává dohromady asi 500 km! Vzpomenete si, kdy jsme při jednom z výletů vylezli na tři rozhledny, kdy jsme projeli nejnižší místo v Česku, kde jsme u sousedů viděli historickou železniční trať, ve kterém kostele byl pokřtěn J. H. - vedoucí těchto výletů? Nebo kdy s námi jela teprve tříletá Terezka, kde jsme projeli kolem Tondovy díry, nebo kdy s námi jel Dan s ptákem na dresu? Vzpomenou si chlapi, kdy jsme projížděli kolem kasáren německého Bundeswehru? A chcete rozšířit své zážitky o další poznání? Tak mějte kolo v dobrém stavu, přibalte doklady a nějaká eura. Pro předběžnou orientaci přidáváme připravený itinerář letošní trasy:

Sraz účastníků v zanádraží stanice Děčín hl. n.
Odjezd v 8:45 hod.
Začínáme na cyklostezce C2 do Bad Schandau dále směr Rathmannsdorf, Porschdorf, Waltersdorf, Kurort Rathen, Wehlen, Bastei (zde prohlídka a možnost občerstvení), dále Rathewalde, Waltersdorf, Porschdorf, Bad Schandau. Návrat přes Dolní Žleb (restaurace) a Děčín.
Trasa měří přibližně 70km. Pro výjezd mimo ČR doporučujeme pojištění.
Ved. akce J. Hrůza – mob:604 958 232
      

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.  

KDO MYSLÍ, MÁ NA SVÉ MYSLI VŽDY CYKLISTICKOU PŘILBU!


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2023 podílí na sportovní činnosti oddílu!