úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

Obšťastník č.3/2014



 

OBSAH OBŠŤASTNÍKU č.3 - schváleného na VV SKCÚ dne 9.4. 2014                                 

1/ INFORMACE k XI. ročníku CDJ ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM, konané 

                     v sobotu 26. dubna 2014.

2/ INFORMACE k cykloturist. akci „VÝLETY S TÝMEM CYKLO-TEPLICE“,

                     konané v neděli 11. května 2014

3/ INFORMACE k VII. ročníku závodu „CYKLO-MILADA“ a organizaci

                     Víkendu na Miladě ve dnech 31. 5. a 1. 6. 2014

4/ INFORMACE k SOUSTŘEDĚNÍ silniční sekce SWADOW BOYS, konané

                     ve dnech 31. 5. – 7. 6. 2014 v KARDAŠOVĚ ŘEČICI

5/ INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU



SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. oddíl cykloturistiky pořádá dne 26. dubna 2014

XI. ročník CDJ ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM 

Jarní klasika s pohledem na tradiční panoramatické divadlo, které všichni známe pod názvem České středohoří je opět zde. Zveme vás na vyjížďku, která nás dovede unavit při zdolávání kopců a vzápětí odměnit jedinečnými výhledy do krajiny. Společníkem bude příroda, která dodá energii a překryje únavu z prvních výletů. Tato dálková jízda jarní přírodou preferuje silniční cykloturistiku, ale je vhodná pro všechny druhy kol. Pro účastníky budou připraveny tři trasy s různou náročností v délkách 55, 70 a 130 km. Společné občerstvení pro všechny účastníky, bude opět v romantické hospůdce v Kocourově. Na trase očekáváme účastníky spřátelených klubů z Teplic i Mělníka.            

AKCE JE BODOVANOU SOUČÁSTÍ SERIÁLU „5. VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU“

Startovné: pro členy oddílu 130 Kč, pro příchozí (nečleny) 150 Kč. V ceně startovného je příprava trasy, bufet, oběd a pojištění pro všechny účastníky. Cílový bod trasy jsou Trmice – po té následuje samostatný rozjezd.  

SRAZ ÚČASTÍKŮ: v 8:00h na parkovišti ČD Ústí n. L. hl. n., odjezd na trasy v 8:30h

1) TRASA XXL - 130 km: Ústí n.L. – Trmice – Řehlovice – Rtyně n.B. – Velvěty – Ohníč – Hostomice – Bílina – Braňany – Želenice – Liběšice – Svinčice – Lužice – Chouč – Tvrdín – Měrunice – Červený Újezd (bufet) - Dřevce - Skalice - Třebívlice - Vojnice - Lkáň - Třebenice - Vlastislav - KOCOUROV (oběd) - Lukov - Štěpánov - Razice - Bílina - Hostomice - Kostomlaty - Žalany - Rtyně – Trmice - cíl.

2) TRASA L - 75 km: Ústí n.L. – Trmice – Řehlovice – Velvěty – Ohníč –  Bílina – Kučlín – Razice – Mukov – Červený Újezd (BUFET) – Dřevce – Skalice – Lhota – Mrsklesy – Vlastislav – KOCOUROV (oběd) – Milešov – Černčice – Žalany – Rtyně n.B. – Trmice - cíl.

3) TRASA S - 55 km: Ústí n.L. – Brná – Sebuzín – Vel. Žernoseky (přívoz) - Malé Žernoseky – Opárno – Bílinka – Režný Újezd – KOCOUROV (oběd) - Milešov – Černčice – Žalany – Rtyně – Řehlovice – Trmice - cíl.

Bufet pro tuto trasu již na startu!! 

Účast na akci pro zajištění bufetu a obědů, potvrďte do pátku 25.4. do 14 hod. e-mailem nebo SMS     
Vedoucí akce: Konopásek Miroslav – tel: 602 495 710 nebo Konopasekim@tiscali.cz

Technické zabezpečení: na střední trase bude k dispozici doprovodné auto, které zajistí přepravu zavazadel a občerstvení. Kontaktní zastávky: bufet, oběd. Mapy jednotlivých tras budou umístěny na webové stránce. Na startu bude k dispozici mapa, itinerář a výklad tratě. Uvedená dálková jízda není závodem. Je to cykloturistická akce, která se jede za plného silničního provozu. Účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích. Pořadatel neručí za škody účastníkům vzniklé či účastníky způsobené. Účastníci akce budou pojištěni hromadnou pojistkou na případné následky z úrazu. Tato pojistka neobsahuje pojištění škod účastníky způsobené nebo účastníkům vzniklé. K tomuto účelu doporučujeme uzavřít vlastní pojištění na úhradu způsobených škod. 

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ, MĚJTE NA SVÉ PAMĚTI BEZPEČNOSTNÍ PRILBU !!


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ nad Labem pořádá v neděli 11. května 2014

 VÝLET S TÝMEM CYKLO TEPLICE 

Jaro je v polovině a cyklotrasy v okolí již prošly pravidelnou kontrolou nebo průzkumem. Oživením v programu bývají návštěvy u sousedů. Přátelé z týmu Cyklo Teplice nás tradičně zvou na jarní výlet do málo známé oblasti. A na takovou akci vás právě zveme. Výlet je organizován z Teplic a nabízíme dvě varianty přesunu: Přesun na kole: sraz na parkovišti u hl. nádraží v Ústí v 7:50 h, odjezd v 8:00 h. Trasa přesunu po ose ÚL – Chabařovice – Roudníky – Modlany – Teplice (čerpací stanice Shell u nádraží). Přesun vlakem z Ústí do Oldřichova: sraz na hl. nádraží v Ústí v 8:45, odjezd vlakem 6808 v 8:57 příjezd do Oldřichova v 9:22 hod. Vedoucí přesunových skupin budou určeni.

Předpokládaná trasa akce: Teplice (start v 9:00) – Oldřichov (cca v 9:30 spojení skupin) – Duchcov – Litvínov (Janovská přehrada) – alternativní výjezd na rozhlednu Jeřabina – zpět Litvínov (cca ve 12:30 společné občerstvení pro všechny účastníky, které je v režii týmu Cyklo Teplice). Zpáteční trasa přes Růžodolskou a Střimickou výsypku, dále:  Braňany – Bílina – s alternativními vazbami na vlakovou dopravu (cca 60 km) nebo přesun po ose (celkem cca 120 km) Charakter trasy upřednostňuje horská a treková kola, ale silniční varianta s vlastní trasou vás na občerstvovací stanici rovněž dovede. V internetové formě Obšťastníku najdete odkaz na připravenou pravděpodobnou trasu: http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=147830  Vzhledem k zajištění akce, žádáme účastníky o předhlášku účasti do pátku 9. 5. do 12:00 hod na kontakt: M.Konopásek 602 495 710 nebo e-mail:  Konopasekim@tiscali.cz   Zavilé nečtenáře detailů upozorňujeme na termín akce!  Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu pro provoz na silničních komunikacích AKCE JE BODOVANOU ČÁSTÍ SERIÁLU 5. VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU.

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ, MĚJTE NA SVÉ PAMĚTI BEZPEČNOSTNÍ PRILBU !!


SK CYKLOTOUR Ústí n.L. zve všechny přátele kola dne 31. 5. a 1. 6. 2014

7. roč. závodu CYKLOMILADA 2014 a Víkend na Miladě  

ODDÍL SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. PROVÁDÍ TECHNICKÉ ZAJIŠTĚNÍ TRATĚ!

V závěru května se u Jezera Milada tradičně sjíždí ti, kteří touží po aktivní zábavě. Pro letošní rok pořadatelé nabízí kompletní víkendový program. V sobotu je připraven oblíbený Cyklo-závod Milada a v neděli běžecké závody. K tomu po oba dny pestré doprovodné programy a vyhlídkové jízdy autobusem po místech na okruhu. Nabídku sledujte na billboardech, plakátech, informačních letácích, Městských novinách, webu města a v rozhlase Čro Sever!

Cyklistické závody nabídnou 8 závodů a 20 kategorií od nejmenších dětí, po nejstarší dospělou kategorii nad 60 let!!

Na programu jsou opět závody rodinných týmů a též zvláštní kategorií největšího věkového rozdílu soutěžící dvojice.   

Přihlašovací agenda od 7:00 do 9:30, závodní program od 10:00 do 15:00. Startovné, časový rozpis a podrobnosti budou brzy na webové stránce: www.jezeromilada.cz Časomíra se snímacími čipy, cykloservis pro účastníky závodů, nabídka cyklistického zboží a doplňků. Doprovodný program s dalšími atrakcemi, celodenní moderování a hudba. Organizátor doporučuje zdravotní prohlídku a individuální pojištění. Závod se koná za každého počasí! Pro členy oddílu, kteří se přihlásí do závodu dotované startovné. Pro všechny kategorie jsou povinné bezpeč. přilby!

PRO ÚČASTNÍKY I POŘADATELE JE TO BODOVANÁ AKCE VĚRNOSTNÍHO PROGRAMU!

 V souvislosti s touto akcí se obracíme na členy oddílu s požadavkem organizační pomoci. Vysoký počet účastníků vyžaduje přípravu a dobrou pořadatelskou službu. Pomozte nám zabezpečit hladký průběh sobotního závodu. Pro pořadatele je zajištěno občerstvení i pamětní tričko. Pořadatelskou pomoc nabízejte vedoucímu pořadatelského týmu:
M.Konopásek mob: 602 495 710 nebo e-mail Konopasekim@tiscali.cz
Požadavek na pořadatelskou službu nedělního běžeckého závodu není zatím organizátorem specifikován ani dotazován.


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ nad Labem – silniční skupina SWADOW BOYS pořádá

 SOUSTŘEDĚNÍ NA SILNIČKÁCH 31.5.- 7.6.  

Soustředění pravověrné skupiny silničářů, nazvané po cílovém místě pravidelných švihů, je letos poprvé nabízeno též dalším zájemcům. Tradiční místo pobytu je Kardašova Řečice. Každodenní trasy jsou připraveny do okolí Jindřichova Hradce, Třeboně, Bechyně nebo Tábora. Ubytování v cyklo-penziponu „U Křečků“ nabízí tři dvoulůžkové, jeden třílůžkový a jeden čtyřlůžkový pokoj. Šest lůžek již bylo zarezervováno pro přihlášené. Cena za lůžko při pobytu delším než 2dny je 350 Kč na den. (adresa cyklo-penzion "U Křečků", ulice Jablonského čp. 20).
Každý pokoj má vlastní sociální zařízení, kuchyňku s lednicí a mikrovlnou troubou. Ve společenské místnosti je wi-fi připojení na internet a televize se satelitním příjmem. V sousedství se nachází restaurace u "Nekutů" a v okruhu je několik pivnic a hospod. Stravování je individuální, stejně tak jako doprava do místa soustředění. Pro zájemce je v místě vlaková i autobusová zastávka. Na spojení a případnou přepravu kol se informujte v ČD Centrech. Zájemci si rezervaci mohou zajistit u paní Lenky Žákové  tel: 728 113 217.   Vedoucí akce je p. Bedřich Vorlíček tel 603 971 795

 


Přeprava: Skupina „A“:   přímým  vlakem ve 4:57 z Ústí Hl.n.  do Kynšperka n.O. (8:19). Poté po ose přes Cheb – Waldsassen – Falkenberg – řeka Waldnaab – Neustadt a.d.W. až Eslarn po bývalé železnici – Pivoň. Cca 135km. Časný odjezd je z důvodů úplné výluky na Karlovarsku. Tento vlak je ráno jediný, který jede bez přestupu alespoň do Kynšperka. Prvních a posledních 15km je po Českém území, jinak celá trasa vede přes katolický Bayern. Takže jídlo, pití s sebou, bude neděle. Trasa vede po rovině až na závěr v Čechách, který je už kopcovitý. Vedoucí skupiny Mapař + 7 áčkařů a 1 AA+ ( Jarda T., Láďa, Karel5, Jarda H., Miloš, Mirka, Fanda a Dan) .

Skupina „B“:
 Vlakem v 7:13 z Ústí Hl.n.  do Prahy (8:26), z Prahy v 9:15 do Plzně (10:50). V 11:02 jede vlak z Plzně do Dobřan (11:17). Kolomístenky pro první dva vlaky budou zajištěny. Jízdné za kola i osoby si každý hradí sám. Z Plzně po vlastní ose 75km, nebo z Dobřan 60km. Předpokládaná trasa: Plzeň – Dobřany – Holýšov – Poběžovice – Pivoň. Vedoucí skupiny Míra Hofman + 7 béčkařů ( Vlaďka, Laďka, Hanka, elektroBob, Ondra, Petra a Míra Kr.)

Skupina „M“:
  Auto s řidičem Jirkou Pilipem a závozníkem Pravčou.

Skupina „AA+": "Ďábelská", na trase Paškapole - Kynšperk n.O. - Pivoň, vedoucí je Dan.

V souvislosti s přepravou potřebuji nahlásit, do které skupiny ( A, B, M, AA+ ) chcete být zařazeni.

Zavazadla:
K dispozici jsou dvě auta. Zavazadla uložte v pátek 16. nebo v sobotu 17. 5. v budově OPŘ – Vojtěšská u zadního vchodu od parkoviště, jako vždy. V sobotu 24. 5. si zde opět zavazadla vyzvednete. Prosím, používejte úměrně velká zavazadla délce pobytu, na žádost skupiny „M“ kufry na kolečkách do přepravy nepřijímáme kvůli jejich neskladnosti!!!
Přísun zavazadel na vrátnici – vstupem od parkoviště v pátek a sobotu , odebrání v neděli 18.5. v dopoledních hodinách. Umístění v garáži. Návrat a vykládka zavazadel tamtéž v sobotu 24.5. a odběr týž den odpoledne – podvečer. Domluveno s vrátnými panem Mouchou a panem Šrámkem. Telefon na vrátnici 972 424 109.

Ubytování: V penzionu Pivoňka, k dispozici je osm pokojů o kapacitě 2 až 4 lůžka. (1x1-lůžko, 1x2-lůžka, 4x3-lůžka a 2x4-lůžka). Sociální zařízení je na každém pokoji, kromě jednoho trojlůžkového pokoje. Zajištěna je polopenze. Celková cena za náš pobyt je zhruba 2800Kč. Případná přání, kdo s kým na pokoji, hlaste Vlaďce, moc jí tím nepotěšíte, protože ubytovací rozpis má hotový. Více informací o penzionu na http://www.penzionpivonka.cz/ 

Výlety: 1. Havran + Tachov, 2. železniční cyklostezka Schönsee - Nabburg, 3. Chudenice + H. Týn, 4. Čerchov + Domažlice, 5. Přimda.  Kdo bude jezdit na výlety do Německa, nezapomene si vzít Eura a udělá si pojištění do zahraničí !!!

Cesta zpět: bude dohodnuta na soustředění.       Za organizační tým Mapař, Kafař a Kuchař.


Zájemce o cyklistický sport, zejména Cross Country upozorňujeme, že v sobotu 19. 4. se v Teplicích koná závod Českého poháru MTB, který organizuje TOP TEN TÝM TEPLICE. Závod je po kladných referencích opět situována do centra a jeho lázeňské části se startem a cílem před restaurací "U Koziček" Trať závodu vede po rychlých cestičkách v parku Zámecká a Letná. Svým charakterem a profilem se podobá cyklokrosovým městským závodům, trati dominují krátké prudké sjezdy a rychlé výjezdy, které při opakovaných nástupech berou síly. Pro diváky je okruh velmi přehledný a z jednoho místa mohou sledovat několikrát projíždějící závodníky. Při závodech se ve 12 hod představí kategorie mladých bikerů, ve 13:30 ženy a jako vrchol uvidíte kategorii Elite od 15:30 h      

Dne 15. 4. proběhla hodnotící schůzka organizátorů a zástupců dobrovolnických skupin Ústeckého půlmaratonu 2013. Poděkování patří všem dobrovolníkům, s přípravami na letošní půlmaraton se těší na spolupráci 14.9. 2014


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2014 podílí na sportovní činnosti oddílu!