úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 



OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 3 schváleného na VV SKCÚ dne 7. 4. 2016

1/

INFORMACE k XIII. ročníku CDJ „ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM“, který se koná v sobotu 23. dubna 2016

2/

INFORMACE k akci „MOSTECKÉ CYKLOTRASY s Mírou Hofmanem“,  která se koná v neděli 24. dubna 2016

3/

POŽADAVEK na mimořádnou pořadatelskou službu při závodě ČESKÉHO POHÁRU v Teplicích v sobotu 30. dubna 2016

4/

INFORMACE k akci „ENERGOVÝLET S TÝMEM CYKLO-TEPLICE“, která se koná v neděli 8. května 2016

5/

INFORMACE k cyklo-výletu „OD ŠLUKNOVA K PLOUČNICI s Pavlem Černým“, který se koná v sobotu 21. května 2016

6/

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU 


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. VÁS ZVE NA DALŠÍ AKCE ROKU 2016:
 

V SOBOTU 23. 4.

XIII. ročník CDJ ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM

 

České středohoří má v našem kalendáři trvalé místo. V době, kdy se příroda začíná zabarvovat svěžími barvami, projíždíme nejkrásnější oblasti našeho okolí. Jarní jízda do Českého středohoří vám vystaví permanentní touhu k opakovaným návratům i ve dnech teplého léta nebo barevného podzimu. Jízda preferuje tradiční silniční cyklistiku, ale je také vhodná pro všechny druhy kol. Pro účastníky jsou připraveny opět tři trasy, přičemž nejkratší trasa má variantu pro případ, že by dosud nejezdil přívoz. Každá z označených tras: S = 50 (55) km, L = 75 km, XL = 117 km vám nabídne pohled na středohoří a také vás zavede do známého Kocourova na společný oběd. Sraz účastníků v 8:30 hod na parkovišti ČD u hlavního nádraží v Ústí n. L. Odjezd v 9:00 hod. Startovné pro členy oddílu 100 Kč, pro příchozí (nečleny) 120 Kč. Případný přívoz není v ceně. Při akci bude k dispozici doprovodné auto pro přepravu drobných zavazadel. V ceně startovného je příprava trasy, oběd, a pojištění, které zahrnuje případné trvalé následky úrazu. Pojistka neobsahuje pojištění škod účastníky způsobené nebo účastníkům vzniklé. K tomuto účelu doporučujeme uzavřít pojištění vlastní. Cílovým místem je Koštov. Uvedená akce není závodem a jede se za plného silničního provozu. Účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích. Akce je též součástí zahájení turistické sezony 2016, kterou organizuje město Ústí n. L. Účast na akci předhlaste do 22. 4. do 18:00 hod vedoucímu akce: M. Konopásek - mob: 602 495 710, nebo  Konopasekim@tiscali.cz.

TRASA „S“ PŘIVOZ – 55 km: Ústí n. L. – Brná – Sebuzín – Vel. Žernoseky (přívoz) – M. Žernoseky – Opárno – Bílinka – Režný Újezd – KOCOUROV (oběd) - Milešov – Černčice – Žalany – Rtyně – Řehlovice – Koštov = cíl

TRASA-B „S“ SILNICE – 50 km: Ústí n. L. – Trmice – Řehlovice – Suchá – Stebno – Dubice – Hrušovka – Velemín – Březno – KOCOUROV (oběd) – Milešov – Černčice – Žalany – Rtyně – Řehlovice – Koštov = cíl.

Odkaz na MAPU „S“ SILNICE: https://mapy.cz/s/A6IN

2) TRASA „L“ - 75 km: Ústí n. L. – Trmice – Řehlovice – Velvěty – Lysec – Hradiště – Bžany – Lhenice – Kostomlaty p. M. – Milešov – Lukov – Štěpánov – Lhota – Mrsklesy -  KOCOUROV (oběd) – Milešov – Černčice – Lelov – Bořislav – Žim – Řehlovice – Koštov = cíl. 
Odkaz na MAPU „L“:
https://mapy.cz/s/A8L

3) TRASA „XL“ - 117 km:
Ústí n. L. – Trmice – Řehlovice – Rtyně n. B. – Velvěty – Ohníč – Hostomice – Štrbice – Kostomlaty p. M. – Milešov – Lukov – Štěpánov – Razice – Mukov – Červený Újezd – Řisuty – Želkovice – Židovice – Děčany – Třebívlice – Staré – Skalice – Lhota – Mrsklesy - KOCOUROV (oběd) – Milešov – Kostomlaty – Hostomice - Ohníč - Bžany – Hradiště - Mošnov – Bukovice -  Žalany - Rtyně n. B. - Řehlovice - Koštov = cíl.
Odkaz  na MAPU XL:
https://mapy.cz/s/Ayhy   

Na kole jezdíme zásadně s přilbou!!
Akce je součástí seriálu „25 LET NA KOLE S CYKLOTOUREM“


 

v neděli 24. 4.

MOSTECKÉ CYKLOTRASY s M. HOFMANEM

Jezero Milada není jediným místem rekultivace v pánevní oblasti. V okolí Mostu vznikla rekreační oblast u Jezera Matylda. Další vodní plocha Jezera Most má ukončenu fázi napouštění a probíhají rekultivační práce. Vodní plochy jsou ideálním místem pro stavbu cyklostezek a některé již v okolí jezer fungují. Pro poznání jiné oblasti jsme přijali pozvánku na jízdu mosteckými cyklostezkami, které je současně zahájením cyklosezóny v Mostě. Pro přesun zájemců na toto setkání připravil Míra Hofman kombinovaný transfer. Sraz účastníků na hl. nádraží v Ústí v 7:45 hod. Odjezd vlakem 6802 v 7:58 hod do Želenic, odkud bude proveden přesun po ose. Setkání s místními kluby a start jízdy je v 11 hod. u infocentra v Mostě (budova Magistrátu). Vedoucí akce Mir. Hofman – tel 724 133 923 nebo MirekHofman38@seznam.cz Uvedená akce se jede za plného silničního provozu. Účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích. Zpáteční trasa dohodou.

Doporučujeme cyklistickou přilbu.
Akce je součástí seriálu
„25 LET NA KOLE S CYKLOTOUREM“.


sobota 30. 4.

MIMOŘÁDNÁ POŘADATELSKÁ SLUŽBA na ČP

Jak bylo již v e-mailovém požadavku uvedeno, obdrželi jsme naléhavý požadavek klubu Top Ten Teplice (předseda klubu pan Petr Hejduk) na pořadatelskou pomoc při závodě Českého poháru v sobotu 30. dubna v Teplicích. Závod se koná za účasti špičky českých závodníků, pro které je to jedna z kvalifikací na OH v Riu. Pro organizaci závodu sháníme zkušené pořadatele, a proto se obracíme na členy oddílu s požadavkem pokrytí tohoto mimořádného požadavku. Rozsah akce:
sobota 30. 4. cca od 8:00 do 17:00 hod se zajištěním stravy. Akce bude smluvně ošetřena s finanční částkou pro oddíl. Minimální potřeba cca 10 – 12 pořadatelů. Děkujeme tímto dosavadním přihlášeným. Bližší informace budou sděleny v týdnu před závodem. Další případné přihlášky na kontakt 602 495 710 nebo Konopasekim@tiscali.cz. Děkujeme.


neděle 8.5.

ENERGOVÝLET S TÝMEM CYKLO-TEPLICE

Po loňské jízdě podkrušnohorskými trasami, které nás vedly přírodou a dějinami Oseka, je letošní výlet naprosto současný a zcela industriální. Spojíme zdánlivě nespojitelné a na kole projedeme hlubinami povrchového dolu. Po té se nám otevřou brány uhelné energetiky s akční a interaktivní expozicí moderní technologie. Prohlídka vám nabídne zajímavý pohled do minulosti, současnosti a budoucnosti klasické energetiky. Sraz účastníků výletu v 9:30 hod v Teplicích u bývalé stanice Shell, před nádražím ČD. Pro případný vlakový přesun je vhodný vlakový spoj 6822 s odjezdem v 8:58 h z hlavního nádraží v Ústí. Pro účastníky je připravena okružní trasa cca 40 km (Teplice - Košťany – Osek – Lom – Braňany – Bílina – Ledvice). Následně dojde k návštěvě infocentra Elektrárny Ledvice s výše uvedeným programem. Po naplnění programu jsou účastníci pozváni na společný oběd v nedaleké restauraci v Chotějovicích. Pro nečleny oddílu není cena za oběd hrazena.  Závěrečný cca 30 km úsek údolím řeky Bíliny nás dovede zpět do Ústí. Uvedená akce se jede za plného silničního provozu. Účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích. Účast na akci předhlaste do pátku 6. 5. do 20 hod.
Kontakt M. Konopásek
602 495 710 nebo Konopasekim@tiscali.cz. Děkujeme.   

Akce je součástí seriálu „25 LET NA KOLE S CYKLOTOUREM“,
Cyklistická přilba důležitou výbavou správného cyklisty.


sobota 21. 5.

OD ŠLUKNOVA K PLOUČNICI s P. ČERNÝM

Oblast Šluknovského výběžku a Lužických vrchů skrývá ve svých trasách zajímavá místa v naučných stezkách i krásné výhledy do okolí. Ze startovacího místa, kterým bude přednádražní prostor ve Šluknově, se vydáme jižním směrem po cyklotrase 211. Hned první kilometry nás zavedou do lesní pasáže, kde se nebude jenom odpočívat. Lesní cesty, které se klikatí mezi lužickými vrchy Plešivec, Malý Stožec, Sokol nebo Malý buk, nám nedají vydechnout. Profil se zlomí u Panské skály, kde vyzkoušíme kvalitu cyklostezky po bývalé železnici a budeme postupně klesat do údolí řeky Ploučnice. Trasu 70km ukončíme v Děčíně, variantu 95 km v Ústí. Občerstvení na trase. Sraz účastníků na hl. nádraží v Ústí v 8:00, odjezd vlakem R 692 v 8:17 hod. Předhláška účasti do 19. 5.
Vedoucímu akce: Pavel Černý mob: 728 200 861, e-mail: Cerny.pavka@seznam.cz

Změna 21. 5. jedeme vlakem z Ústí do Jedlové v 7.27, mám zakoupené jízdenky pro 6 cestujících, přestoupíme v Benešově n. Ploučnicí. Režisti pojedou přes Českou Lípu do Nového Boru, povede Jarda Tauber. Sejdeme se  v Polevsku u Ička cca.4km, z Jedlové asi 12km, můžete jet naproti. Pojedeme do Ústí asi 75km. 

Akce je součástí seriálu „25 LET NA KOLE S CYKLOTOUREM“,
Při každém vyjetí, mějte na své paměti cyklistickou přilbu!


Na ustavující schůzi výkonného výboru dne 7. 4. 2016, byly stanoveny funkce a pracovní činnost členů, zvolených Valnou hromadou dne 27. 2. 2016. Mandát VV je do Valné hromady 2019.

PREZIDENT: KONOPÁSEK Miroslav

ADMINISTRATIVA: HYPIUSOVÁ Jitka

TAJEMNÍK: BENEŠ Darek

ČLEN, STYK s KČT: HOFMAN Miroslav

HOSPODÁŘ: KUCHAŘOVÁ Vladimíra

ČLEN:  PTÁČEK Miroslav

WEBMASTER: POLANSKÝ Jiří

 

STATUTÁRNÍMI ČLENY ODDÍLU JSOU:  PREZIDENT, TAJEMNÍK A HOSPODÁŘ.

 

Cyklistické desatero!
2. Dávejte pozor na mrtvé úhly! Především řidiči rozměrnějších vozidel, která začínají odbočovat, nebo třeba vyjíždějí ze zastávky, kvůli mrtvému úhlu ve zpětném zrcátku prakticky nemají šanci cyklistu vedle svého vozidla vidět. Proto nepodjíždějte odbočující vozidla a neobjíždějte zleva vozidlo, které signalizuje, že se rozjede. Nezapomínejte také, že rozměrnější vozidla při zatáčení vybočují do stran.

 

Zájemcům o titulní stránku Obšťastníku sdělujeme, že volné titulní stránky pro letošní rok jsou dosud u Obšťastníků č. 5, 6 a 7. Nabídky uplatňujte u hospodářky oddílu jednotlivě nebo skupinově.

 

Účastníky zahajovacích akcí seriálu 25 LET NA KOLE S CYKLOTOUREM (propozice v Obšťastníku č. 2) vyzýváme v rámci celkového vyhodnocení k registraci. E-mailem Konopasekim@tiscali.cz nebo mob. 602 495 710 formou: Jméno, kontakt, seriál. Registrace je podmínkou získání ceny při vyhodnocení. Členové oddílu mají registraci automaticky. DÉKUJEME!


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2016 podílí na sportovní činnosti oddílu!