úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook



OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 3 schváleného na VV SKCÚ dne 4. 3. 2017

1)

INFORMACE K AKCI „RIO BOTIČ, konané v sobotu 22. 4. 2017

2)

INFORMACE K AKCI „ZAHÁJENÍ CYKLOSEZONY V MOSTĚ“, které se koná v neděli 23. 4. 2017

3)

INFORMACE K XIV. ročníku „CDJ ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM“, který se koná v sobotu 29. 4. 2017

4)

INFORMACE K AKCI „POSTŘIŽINSKÝ OTVÍRÁK s P. ČERNÝM“, který se koná v sobotu 6. května 2017

5)

INFORMACE K AKCI „VÝLET S CYKLO TEPLICE“, který se koná v neděli 14. května 2017

6)

INFORMACE K ODDÍLOVÉMU SOUSTŘEDĚNÍ pro biky, treky a turisty, které se koná ve dnech 19. – 26. 5. 2014

7)

VÝZVA K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA X. roč. „CYKLOZÁVODU MILADA“, který se koná v sobotu 27. 5. 2017 

8)

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ VÁS ZVE NA DALŠÍ AKCE ROKU 2017:

 

sobota 22. dubna

RIO BOTIČ

Vlastivědně-hydrologický výlet nás tentokrát zavede do Prahy. Budeme sledovat tok Botiče, je to největší pražský přítok Vltavy a nejspíš proto je také nejznámějším pražským možná i českým potokem. Od pramene k ústí na Výtoni měří 34,5. Pramení jihovýchodně od Prahy, u obcí Křížkový Újezdec a Štiřín. Cestou spatříme mnoho malých i velkých pozoruhodností.

Sraz v 5:30 před UL hl. n., Odj. 5:41 rychlíkem do Prahy Mas.n. (Elefant)
Start v 7:05 na Mas. n.
Trasa: Výtoň - Hostivařská nádrž - Průhonice - pramen Botiče - Štiřín -  Říčany - Uhříněves - Běchovice - Holešovice. 90 km bez DPH.
Viz Mapa. Jede se maximálně po komunikacích s minimální dopravou, jinak CT, cesty a pěšiny. Vhodné pro MTB nebo trek.
Návrat, vlaky zpět z Prahy jedou v 16:52,17:28,18:52,19:28.

UPOZORNĚNÍ: tato cyklistická akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu pro provoz na silničních komunikacích. Vedoucí akce J.M.P. mob: 724 681 412

Při každém vyjetí, mějte na své paměti cyklistickou přilbu!!

AKCE JE SOUČÁSTÍ SERIÁLU BODOVAČKA S CYKLOTOUREM


neděle 23. dubna

ZAHÁJENÍ CYKLOSEZONY V MOSTĚ

 

Pestrá jarní nabídka pokračuje hned další den zahajovací cyklojízdou v Mostě. Po loňské účasti připravujeme i letos společnou jízdu za zajímavým startovacím programem. Zahájení akcí ve sportovně rekreačním areálu Benedikt na jihovýchodním okraji města Most. Připraveny jsou dvě trasy v délce 16 a 30 km. Cílové místo jízdy je v areálu jezera Matylda u Autodromu, kde je pro účastníky připravena nabídka občerstvení a tematický program s hudební produkcí. Sraz účastníků na akci vlakovou dopravou z Ústí n. L. hl. n. v 7:40, odjezd v 7:58 do Mostu. Přesun zpět dohodou účastníků.
Ved. akce Míra H. mob:724 133 923.
Trasy městem jsou vedeny při plném silničním provozu, účastníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu pro provoz na silničních komunikacích.

VÝLET S CYKLISTICKOU PŘILBOU JE RADOST A VAŠE BEZPEČÍ!!


sobota 29.dubna

XIV. roč. CDJ ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM

 

Klasika Českým středohořím, která je do jarní části kalendáře pravidelně zařazena od roku 2004, je tradičním barometrem poznání, jak se jaro vypořádává se zimou a jaká byla cyklistická příprava na sezonu. Trasy nás zavádí do samého středu Českého středohoří, kde jen malíř, fotograf a cyklista ví své. Akce je vhodná pro všechny druhy kol a mimo nejkratší trasu, jsou ostatní vedeny po asfaltových cestách. Nejkratší trasa bude připravena ve variantě přívoz / silnice. Různá délka a náročnost vás tradičně zavede na společný oběd v Kocourově.  

Sraz účastníků v 8:30 hod na parkovišti ČD u hlavního nádraží v Ústí n. L. Odjezd v 9:00 hod. Startovné pro členy oddílu je 100 Kč, pro příchozí (nečleny) 120 Kč. V ceně startovného je příprava trasy, oběd, a pojištění, které zahrnuje případné trvalé následky. Případný přívoz není v ceně. Pojistka neobsahuje pojištění škod účastníky způsobené nebo účastníkům vzniklé. Cílovým místem akce je Koštov. Uvedená akce není závodem a jede se za plného silničního provozu. Účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích. Akce je též součástí zahájení turistické sezony 2017, kterou organizuje město Ústí n. L.
Účast na akci předhlaste do čtvrtka 27. 4. do 15:00 h vedoucímu akce:
M. Konopásek - mob: 602 495 710, nebo
 Konopasekim@tiscali.cz

1)  TRASA „S“ + PŘIVOZ – 50 km: Ústí n. L. – Brná – Sebuzín – Vel. Žernoseky (přívoz) – M. Žernoseky – Opárno – Bílinka – Režný Újezd – KOCOUROV (oběd) - Milešov – Černčice – Žalany – Rtyně – Řehlovice – Koštov = cíl.

2) TRASA „L“ - 70 km
: Ústí n. L. – Trmice – Řehlovice – Velvěty – Lysec – Hradiště – Bžany – Lhenice – Kostomlaty p. M. – Milešov – Lukov – Štěpánov – Lhota – Mrsklesy -  KOCOUROV (oběd) – Milešov – Černčice –Lelov – Bořislav – Žim – Řehlovice – Koštov = cíl. 

3) TRASA „XL“ - 100 km:
Ústí n. L. – Trmice – Řehlovice – Rtyně n. B. – Velvěty – Ohníč – Hostomice – Štrbice – Kostomlaty p. M. – Milešov – Lukov – Štěpánov – Razice – Mukov – Červený Újezd – Dřevce – Skalice – Lhota -  – Mrsklesy - KOCOUROV (oběd) – Milešov – Kostomlaty – Lhenice – Bžany - Žalany - Rtyně n. B. - Řehlovice - Koštov = cíl.

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ, MĚJ NA SVÉ PAMĚTI CYKLISTICKOU PŘILBU!

Akce je součástí seriálu Bodovačka s Cyklotourem


 

sobota 6. května

POSTŘIŽINSKÝ OTVÍRÁK S P. ČERNÝM

 

Máme rádi domácí zahrádku, ale někdy jezdíme na ovoce k sousedům. Při jarních vyjížďkách už jsme objeli většinu tras v našem okolí a na další se vydáme s Pavlem Černým do Polabské nížiny. 7. ročník cyklo-společenské akce Postřižinský otvírák, je v délce cca 45 km veden po cyklostezkách, turistických cestách, i po silnicích. Jízda po levém i pravém břehu Labe má tematické zastávky, včetně Hájenky v Kersku a účastníci se mohou těšit na malý dárek. Akce je setkáním vysokého počtu účastníků, dbejte bezpečnosti své i ostatních účastníků. Přeprava do místa zahájení bude vlakovou dopravou. Sraz na nádraží Ústí n. L. západ v 6:30, odjezd v 6:39 h. Návrat dohodou.  Vedoucí akce Pavel Č. mob. 728 200 861

VÝLET S CYKLISTICKOU PŘILBOU JE RADOST A VAŠE BEZPEČÍ!!

Akce je součástí seriálu Bodovačka s Cyklotourem

 


neděle 14. května

VÝLET S CYKLO TEPLICE

Teplický výlet v našem domácím regionu. Po zaváděcích kilometrech nás čekají místa, kde mnozí na kole ještě nikdy nejeli. Oblast, která je uzavřena řekou a dálnicí má mnoho míst odkud je všechno vidět úplně jinak. Trasa v délce cca 50 km (pro teplické obětavce asi 70 km) má výškové maximum necelých 400 m, ale je hodnotná svým celkovým převýšením. Sraz účastníků u Trmického zámku v 9:45. Odjezd v 10:00 po CT 3071 ve směru Stadice-Habrovany-Radejčín-středohoří. V celé trase přejedeme nebo podjedeme asi 10x vymodlenou D8, navštívíme rozhlednu a další vyhlídková místa, posílíme se obědem v Dubičkách, projedeme oblastí závalu, Portu Bohemiku a přes České Meráno po CT 3091 dokončíme trasu v Ústí. Akce bez startovného, stravování hrazeno z vlastních prostředků. Případná úprava trasy s ohledem na počasí a náročnost operativně. Pro akci je možné vytvořit „béčko“ s vlakovým přesunem a spojením v Radejčíně. Odjezd z Ústí hl. n. v 10:28, příjezd do Radejčína v 11:20 a napojení se na trasu. Prohlídka základní trasy zde: https://mapy.cz/s/1xsZk
Vedoucí akce Luboš B. (CTP)

KDO MYSLÍ, MÁ NA SVÉ MYSLI CYKLISTICKOU PŘILBU!

      Akce je součástí seriálu Bodovačka s Cyklotourem


 19. – 26. května

předběžné info K ODDÍLOVÉMU SOUSTŘEDĚNÍ

odkaz na informace


VÝZVA K POŘADATELSKÉ ÚČASTI na X. ročníku závodu
CYKLO MILADA – MARATON dne 27. 5. 2017

Závod Cyklo Milada, u kterého jsme od úplného začátku, dospěl do jubilejního 10. ročníku. Za desetileté závodění se na startu objevilo téměř 2 tisíce startujících, kterým zajišťovalo trať, mimo ostatních, též 180 pořadatelů Cyklotouru. Letošní ročník je opět organizován týmem Bicykl Servis Kříž, oddíl SK Cyklotour je tradičním partnerem pro pořadatelské zajištění tratě. Vzhledem k nabitému programu před závodem Milada obracíme se na členy oddílu s předstihem. K zajištění závodu a naplnění pořadatelské smlouvy bude potřeba cca 25 pořadatelů. Rozsah pořadatelské činnosti cca 10:00 - 17:00 hod. Bližší informace budou pořadatelům sděleny před závodem. Pořadatelskou pomoc nabízejte do 20. května ved. pořadatelského týmu: M. Konopáskovi mob: 602 495 710 nebo e-mail Konopasekim@tiscali.cz  Děkujeme!

Pořadatelská účast je v závěru sezony rovněž hodnocena.


Zajímavosti z oblasti cykloturistiky, návrhy na zlepšení cyklotras, bezpečnosti a vybavení, posílejte nebo předávejte k případnému zveřejnění nebo oznámení členům výboru.

 

Pro ctitele významných dnů: 22. duben je Den země, 24. květen je Den národních parků. Ve dnech 4. – 7. 5. 2017 se jede v našem okolí 46. ročník Závodu Míru juniorů, třetí závod nejprestižnější světové série Junior Nation’s Cup. Hlavní osobnost tohoto tradičního závodu usiluje v Terezíně o zřízení cyklistického muzea


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2017 podílí na sportovní činnosti oddílu!