úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook



OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 3 schváleného na VV SKCÚ dne 10.4. 2018

1)

INFORMACE k XV. ročníku CDJ „ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM“ která se koná v sobotu 28. dubna 2018

2)

POŘADATELSKÁ ÚČAST na XI. roč. „CYKLOZÁVODU MILADA“, který se koná v sobotu 5. května 2018 v Roudníkách 

3)

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „2 D OKOLO BŘEHU DO ZÁBŘEHU“, který se koná ve dnech 12. - 13. května 2018

4)

INFORMACE K AKCI „ VÝLET S CYKLO TEPLICE“, který se koná v neděli 13. května 2018

5)

Přepravní info sostředění Bartošovice

6)

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ VÁS ZVE NA DALŠÍ AKCE ROKU 2018:

 

sobota 28. dubna  

XV. roč. CDJ ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM

 

Dálková jízda Českým středohořím má malé jubileum. Od roku 2004 nás vyváží mezi vrcholy a místa, které zvěčnili ve svých dílech básníci a malíři, kopce které poznáme na první pohled. Vrcholy, které se za námi otáčí, mění svůj tvar nebo se tajemně ukrývají, jakoby pozorovaly, kterou cestou se k nim přiblížíme. Pro jízdu touto pestrou krajinou jsme připravili tři trasy s různou délkou a náročností. Žádná z nich vás nenechá ve štychu tím, že by vám neukázala vrcholy a kopce Českého středohoří nebo že by vás kolem nich neprovedla. U dlouhé trasy se takovým vrcholům přiblížíte asi 45x, na střední trase 40x a ochuzeni nebudete ani na krátké trase, v jejímž okolí napočítáte na 3 desítky kopců. Tři různé trasy vás opět zavedou do romantického prostředí v Kocourově, kde bude pro účastníky připraven oběd. Sraz je v 8:30 hod – POZOR, nově u „Cyklocentra“ v Zanádraží (Labská strana hl. nádraží v Ústí). Zde bude pro účastníky připravena mimořádná nabídka ranního občerstvení. Akce je též součástí zahájení cyklistické sezony 2018 v Ústí n. L. Startovné pro členy oddílu je 100 Kč, pro příchozí (nečleny) 120 Kč. V ceně startovného je příprava trasy, oběd, a pojištění, které zahrnuje případné trvalé následky. Přívoz pro trasu „S“ není v ceně. Odjezd v 9:00. Účast na akci předhlaste do čtvrtka 26. 4. do 15:00 vedoucímu akce: M. Konopásek - mob: 602 495 710, nebo Konopasekim@tiscali.cz

1) TRASA „S“ PŘIVOZ – 50 km: Ústí n. L. – Brná – Sebuzín – Vel. Žernoseky (přívoz) – M. Žernoseky – Opárno – Bílinka – Režný Újezd – KOCOUROV (oběd) - Milešov – Černčice – Lelov - Řehlovice – Trmice U Kastnerů = cíl.

2) TRASA „L“ - 70 km: Ústí n. L. – Trmice – Řehlovice – Velvěty – Lysec – Hradiště – Bžany – Lhenice – Kostomlaty p. M. – Milešov – Lukov – Štěpánov – Lhota – Mrsklesy -  KOCOUROV (oběd) – Milešov – Černčice – Lelov – Řehlovice – Trmice U Kastnerů = cíl. Odkaz na trasu: https://mapy.cz/s/2y3Dt

3) TRASA „XL“ - 95 km: Ústí n. L. – Trmice – Řehlovice – Rtyně n. B. – Velvěty – Ohníč – Hostomice – Štrbice – Kostomlaty p. M. – Milešov – Lukov – Štěpánov – Razice – Mukov – Červený Újezd – Dřevce – Skalice – Lhota – Mrsklesy - KOCOUROV (oběd) – Milešov – Kostomlaty –  Žalany - Rtyně n. B. – Řehlo. – Trmice U Kastnerů = cíl.

Odkaz na trasu: https://mapy.cz/s/2y3Ox

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích. Akce je součástí seriálu „Cyklotour 2018“.

KDO MYSLÍ, MÁ NA SVÉ MYSLI VŽDY CYKLISTICKOU PŘILBU!


sobota 5. 5. 2018

POŘADATELSKÁ ÚČAST CYKLOZÁVODU MILADA

 

Jezero Milada se postupně stává největším sportovním centrem pro veřejnost. Letošní závod Cyklo-Milada je součástí společného seriálu MILADA TOUR, který vznikl spojením zimního běhu, tradičního Cyklo závodu Milada a bude zakončen letním během 3. června. Pro zajištění cyklistického závodu jsme byli požádáni o smluvní pořadatelskou činnost, která je významným dílem našeho hospodaření. Děkujeme všem, kteří se již přihlásili. Z potřebných 25 jsme zatím naplnili 21 pořadatelů ( Bob, Vl.Ku. ,2xŠmej. ,3xKol. ,2xKro. ,Hof. ,Zir. ,Vor. ,2xSme. ,2xČer. ,Ďur+Tk. ,Růž.) Pro naplnění předpokládaného týmu a potřebných stanovišť prosím další přihlášky do 1. 5. 2018! Pořadatelskou pomoc hlaste ved. pořadatelského týmu: M. Konopáskovi mob: 602 495 710 nebo e-mail Konopasekim@tiscali.cz  Děkujeme!

Cyklozávod nabízí účastníkům 2 trasy 50 a 25 km, rodiče s dětmi čeká oblíbený rodinný závod a tradičně početné dětské startovní pole si znovu přijde na své v dětských závodech. Zkrátka nepřijde ani týmová soutěž. To vše zajišťuje nadstandardní závodní servis a rozšířený doprovodný program. Bližší informaci v týdnu před závodem

Pořadatelská účast je v závěru sezony rovněž hodnocena.


víkend 12. - 13. 5. 2018

2D OKOLO BŘEHU DO ZÁBŘEHU               

Okolo břehu do Zábřehu, aneb hudba léčí, když ji má v péči Laco Déczi!

Blues je jako jízda do kopce, jazz je průjezd pestrou krajinou. Někdy nevidíš za první zatáčku, jindy dopředu slyšíš tony, které musejí zaznít. Klasická výletní jízda s netradičním bonusem světového jazzmana. I takový může být obsah vlastivědného výletu, který bude kromě kilometrů i hudebním zážitkem.  

Ved. akce:
J. Tauber:
tauber_jaroslav@volny.cz mob: 725 748 640
J.Polanský:
Jipolansky@volny.cz mob: 732 549 431

Odjezd vlakem v sobotu 12. 5. v 5:40 z UL hl. n. do Prahy. Zde přestup na R do Ústí n. O. (9:37).
Trasa: z UO podél Tiché Orlice do D. Lipky, dále podél Moravy do Hanušovic, potom podél toku Branné do Ostružné. Večer hudební masáž od pana Décziho a léčebná pitná kůra od Cestáře. Ubytování je zamluveno v Chatě U studánky v Ostružné za 250 Kč na osobu. Cesta zpět: okolo břehu do Zábřehu, nebo ještě dál.

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.

CYKLISTICKÁ PŘILBA PŘIDÁ NA BEZPEČNOSTI A ZÁŽITKU Z AKCE!


neděle 13. května

VÝLET S CYKLO TEPLICE

Kalendáře dvou spřátelených klubů CT a SKCÚ již tradičně nabízí „Pozvánku k sousedům“ Přátelé z CT nás tentokrát vyvezou až na samý okraj západní části středohoří, do blízkosti třetího nejvyššího vrcholu Pařez, do oblasti, která si zaceluje jizvy po přesouvání milionů tun zeminy a trojhoří nad řekou, Zlatníku, Želenického vrchu a největšího skalního monolitu u nás, Bořně. Start společné jízdy je netradičně u vlakové zastávky Hradiště.
Plánovaná trasa akce:
https://mapy.cz/s/2ybEa

Společný přesun ústeckých účastníků po navrhované trase: ÚnL – Řehlovice – Velvěty – Lbín – Hradiště s odjezdem od zámku v Trmicích v 10:00, Organizovaný přesun vlakovou dopravou: Ústí hl. n. 10:28 – / přestup Úpořiny / Hradiště 11:00. Plánované občerstvení v Kostomlatech. Vedoucí přesunu po ose: M.Konopásek. 

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích. Akce je součástí seriálu „Cyklotour 2018“.

VÝLET S CYKLISTICKOU PŘILBOU JE RADOST A VAŠE BEZPEČÍ!! 


Upozorňujeme členy oddílu, kteří byli oceněni za pořadatelskou práci v roce 2017 a obdrželi poukázky do sítě obchodů Albert, aby je uplatnili do 31. května, kdy končí jejich platnost. Nejbližší prodejny Albert: Ústí Severní Terasa, Neštěmice, Teplice Srbice

 

Sdělujeme přátelům kola, že Labský přívoz Malé Žernoseky - Velké Žernoseky je v činnosti. Jízdní řád pro nejbližší období: Duben - pouze soboty a neděle a 30.4. Květen: 1.5., 4.5. až 8.5., 10.5. až 13.5., 17.5. až 20.5., 24.5. až 27.5. a 31.5. červen: pouze čtvrtky, pátky, soboty, neděle. Vždy 8:00 – 17:30

 

DESATERO CYKLOTURISTIKY JINAK:
1) Respektuji, že základním pravidlem chování všech uživatelů na značených i neznačených cestách, je vzájemná ohleduplnost, bez rozdílu způsobu přepravy - pěší, cyklisté, kolečkové brusle, jízda na koni a další.
2) Budu se řídit pravidlem pravé ruky vzhledem ke všem ostatním nemotorizovaným turistům a cyklistům. Jsem si vědom toho, že lidé posuzují cyklisty obecně i podle mého chování.


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2018 podílí na sportovní činnosti oddílu!