úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook



OBŠŤASTNÍK 3/2019, SCHVÁLENÝ NA VV SKCÚ DNE 10. 4. 2019 

1/

ZMĚNA TERMÍNU CYKLO-VÝLETU „BÍLINSKÉ ÚDOLÍ NA KOLE“ akce se koná v sobotu 20. dubna 2019 / SERIÁL 2019

2/

INFORMACE K XVI. ročníku CDJ „ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM“, která se koná v sobotu 1. května 2019 / SERIÁL 2019 

3/

INFORMACE K VÝLETU „CYKLO ZAHÁJENÍ V MOSTĚ“, který se koná v neděli 28. dubna 2019  

4/

POŘADATELSKÁ ÚČAST na XII. ročníku závodu „CYKLO MILADA“, který se koná v sobotu 4. května 2019

5/

POŘADATELSKÁ POMOC PŘI ZÁVODU „NOČNÍ BĚH KRUPKOU“, který se koná v pátek 10. května 2019  

6/

INFORMACE K OBNOVENÉ CDJ „TANEČNICE“, která se koná v sobotu 11. května 2019 / SERIÁL 2019 

7/

INFORMACE K ODDÍLOVÉMU SOUSTŘEDĚNÍ „NOVOHRADSKO“ (horská kola, treky, turistika) ve dnech (18.)/19. – 25. 5. 2019

8/

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU A KOLOVINY 


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. VÁS ZVE NA AKCE ROKU 2019:
 

PO ZMĚNĚ: sobota 20. dubna

BÍLINSKÉ ÚDOLÍ NA KOLE - SERIÁL 2019

 

Termíny cykloturistických akcí plánujeme dlouhodobě dopředu a je třeba uznat, že ve většině případů nám bylo v poslední době počasí příznivě nakloněno. Jaro, které k nám letos vtrhlo již v polovině února, teď splácí za svoji troufalost a občas ztrácí na své síle. Předpověď na původní termín akce, nebyla pro cykloturistiku vůbec příznivá. Vzorce ohlášené teploty, věkového průměru účastníků a koeficientu radosti, vedly k přeložení akce na 20. dubna 2019. Akce bude organizována klasickým srazem v 10:00 hod na Václavském náměstí v Trmicích. Odjezd je plánován na 10:30, další program nezměněn. Věříme, že velikonoční prázdniny s relaxační nástavbou, budou příležitostí pro širokou účast. Plánované trasy a výše startovného se nemění. Předhláška účastníků vhodná.

Vedoucí akce Míra Ptáček – 721 880 842 a Jiří Zirhut – 721 220 977

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích. Akce je součástí seriálu „Cyklotour pro Ústí 2019“.

VÝLET S CYKLISTICKOU PŘILBOU JE RADOST A VAŠE BEZPEČÍ!!


středa 1. května   

16. roč. CDJ ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM - SERIÁL 2019

Další ročník jarní klasiky se představí opět v nabídce tří tras s různou délkou, náročností a také s novými úseky. Opustíme tentokrát polední gastronomickou lokalitu v Kocourově, kde obvykle nabíráme kalorickou i duševní sílu na zbývající kilometry. Novým dopingovým centrem budou Dubice. Středohoří nadále zůstane hlavní pojížděnou oblastí a pro každou trasu nabídneme náhradu v podobě nového úseku a celkově kratšího kilometrického zápisu. Krátká trasa bude připravena ve variantě přívoz /cyklostezka a zavede vás až k Píšťanskému přívozu, Opárenským údolím do Chotiměře a kolem Kletečné do Dubic. Střední trasa vás prožene Milešovem bez odbočení až do Velemína, Chotiměře a kolem Kletečné do Dubic. Ve druhé části vyzkoušíme „dálniční slalom“. Dlouhá trasa vede až na okraj Bíliny a novou silnicí v rekultivované oblasti do Kostomlat. Dále do Milešova, Chotiměře a do Dubic. Podrobné trasování je na přiložených mapách. Sraz je v 9:00 hod u „Cyklocentra“ v Zanádraží (Labská strana hl. nádraží v Ústí). Startovné pro členy oddílu je 100 Kč, pro příchozí (nečleny) 120 Kč. V ceně startovného je příprava trasy, oběd, a pojištění, které zahrnuje případné trvalé následky úrazu. Přívoz pro trasu „S“ není v ceně. Odjezd v 9:30 hod.
Účast na akci předhlašte do neděle 28. 4. do 15:00
ved. akce: M. Konopásek
- mob: 602 495 710, nebo
Konopasekim@tiscali.cz

1) TRASA „S“ PŘIVOZ – 53 km: Ústí n. L. – Brná – Sebuzín – Vel. Žernoseky – Píšťany (přívoz) – Lovosice – M. Žernoseky – Opárno – Chotiměř – Hrušovka – Kletečná – DUBICE (oběd u Becků) – Stebno – Suchá – Řehlovice – Trmice Václavské náměstí = cíl.
Odkaz na trasu Lovosice-Trmice: https://mapy.cz/s/3qRRV

2) TRASA „L“ - 60 km: Ústí n. L. – Trmice – Řehlovice – Velvěty – Lysec – Hradiště – Lhenice – Kostomlaty p. M. – Milešov – Milešovské sedlo - Velemín – Chotiměř – Hrušovka – Kletečná – DUBICE (oběd u Becků) – Radejčín – Žim – Řehlovice – Trmice Václavské nám. = cíl.  
Odkaz na celou trasu: https://mapy.cz/s/3qRKH

3) TRASA „XL“ - 85 km: Ústí n. L. – Trmice – Řehlovice – Rtyně n. B. – Velvěty – Ohníč – Hostomice – Chudeřice – nový úsek přes bývalou výsypku – Kostomlaty p. M. – Milešov – Milešovské sedlo - Velemín  - Chotiměř – Hrušovka – Kletečná – DUBICE (oběd u Becků) – Radejčín – Žim – Bořislav – Vrahožily – Rtyně n. B. – Řehlovice – Trmice Václavské nám. = cíl.
Odkaz na celou trasu: 
https://mapy.cz/s/3qRO8

 

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích. Akce je součástí seriálu „Cyklotour pro Ústí 2019“.

KDO MYSLÍ, MÁ NA SVÉ MYSLI VŽDY CYKLISTICKOU PŘILBU!


neděle 28. dubna   

CYKLOZAHÁJENÍ V MOSTĚ

Zahajovací jízda v Mostě bývá také naší jarní aktivitou. Letos jsou zájemci z řad našeho oddílu opět zváni na společné zahájení, které se koná v areálu jezera Benedikt a okolí. Start společné okružní jízdy v délce cca 30 km je v 11:00 hod. Po návratu zpět do areálu pokračuje další program, zábavná dráha Cyklo pointu Most a občerstvení pro účastníky. Společný vlakový přesun z ÚnL. hl. v 8:58, nebo dohodou.
Vedoucí akce: L. Kolský mob: 607 907 985, e-mail: lada.kolsky@gmail.com
Návrat dohodou po ose nebo vlakem – vlakové odjezdy z Mostu celá + 01min. 

PŘILBU NA HLAVĚ V KAŽDÉM PŘÍPADĚ!


sobota 4. května  

POŘADATELSKÁ ÚČAST XII. roč. CYKLO MILADA

XII. ročník závodu Cyklo Milada je v jarních měsících jednou z největších sportovních akcí na Ústecku. Areál Milada doznal dalších úprav a rozšiřuje se i technické zázemí. Závodní tratě však zůstávají na hranicích náročnosti a závod vyžaduje i pořadatelské zázemí, které náš oddíl zajišťuje již podvanácté. Letos budeme svědky dalších novinek, z nichž se poprvé představí kategorie elektrokol, trend, který v našem oddíle aplikujeme již sedmou sezonu. Program zahájí dopolední závody dětí na variabilních okruzích v obci, nebude chybět oblíbený rodinný závod rodičů s dětmi a vyvrcholením bude hlavní závod na trasách 25 a 50 km i soutěž týmů. Již v minulém čísle Obšťastníku jsme vyzvali k účasti na pořadatelské službě. Evidujeme přihlášky: H.Kr+M.Kr, Bob, Vl.St, 2x Z.No, 2x Šme, ZdKr, K5, MiTka, VlKu, JiZi, BVor, P.Hol., JTT, Požadovaná potřeba pro naplnění smlouvy je 25 pořadatelů. Prosím o další dobrovolníky, v případě, že jsem někoho neuvedl, prosím připomeňte se znovu. Děkuji. Předběžná činnost cca 10:00 – 17:00 hod. Další informace budou uvedeny před závodem.
Pořadatelskou pomoc nabízejte vedoucímu pořad. týmu:
M.
 Konopáskovi, e-mail: Konopasekim@tiscali.cz nebo mob: 602 495 710 Děkujeme!

Pořadatelská účast bude v závěru sezony rovněž hodnocena.


pátek 10. května   

POŘADATELSKÁ POMOC CT TEPLICE – NOČNÍ BĚH


…závod nabízí unikátní trasu po cyklostezce, která je z větší části neosvětlená a nabízí zajímavý zážitek běhu při světle vlastních čelovek nebo večerními ulicemi města Krupka.
Předseda partnerského oddílu Cyklo Teplice nás požádal o pořadatelskou výpomoc při akci Noční běh Krupkou, který oddíl Cyklo Teplice pořádá v pátek 10. května od 19:00 hod. Na zajištění běhu potřebuje 5 – 7 pořadatelů s výpomocí na 2 – 3 hodin. Prosím dobrovolníky, aby se přihlásili:
M.
 Konopáskovi na e-mail: Konopasekim@tiscali.cz nebo mob: 602 495 710 Děkujeme!


sobota 11. května    

OBNOVENÁ CDJ TANEČNICE - SERIÁL 2019

Novinka v letošním kalendáři není tak úplnou novinkou. Pamětníci vědí, že tato silniční dálková jízda byla v kalendáři oddílu rok před jeho vznikem, v roce 1990 a pak následujících 8 let do roku 1998. Od té doby uplynulo pouhých 21 let...

V propozicích prvního ročníku 1990 bylo uvedeno:

Trasa 165 km: Ústí – M. Březno – Těchlovice – Rychnov – D. Police – Č. Kamenice – Chřibská – Kr. Lípa – Mikulášovice – Tanečnice (597 m n. m.) / Brtníky – Kyjov – Jetřichovice – Hřensko – Děčín – Jílové – Ústí n. L. Start v 7:00 h – cíl v 16:00 hod, drobné občerstvení od pořadatele, jinak z vlastních zásob. Převýšení trasy cca 2400 m. Každý účastník obdrží v cíli diplom a foto z akce. Účastníkům doporučujeme automapu Severních Čech!

CDJ Okolo Tanečnice 150 Km 11.5.2019 sraz u soudu v 7:45, start v 8:00 hod.

Trasa 150 km: Děčín, Folknáře, Jetřichovice, Rynartice, Doubice, Kyjov, Vlčí hora, Brtníky, Mikulášovice (oběd), Dolní Poustevna/Sebnitz (D), Hertigswalde, Ottendorf, Bad Schandau/Hřensko (CZ), Děčín, Svádov (restaurace Koruna) Cíl.
Startovné: 150,-Kč
(v ceně oběd + občerstvení v cíli) Předpokládaný příjezd do cíle od 15:00 hodin.

Trasa 75 km: Odjezd vlakem R692 Labe 8:14 do Děčína, přestup na Os 5443  8:41 do Mikulášovic. Příjezd Mikulášovice 9:55 hodin.
Dále kolmo: Mikulášovice, Dolní Poustevna/Sebnitz (D), Hertigswalde, Ottendorf, Bad Schandau/Hřensko (CZ), Děčín, Svádov (restaurace Koruna) Cíl.
Startovné: 100,-Kč
(v ceně občerstvení v cíli + příspěvek na vlak – schovat jízdenky) Předpokládaný příjezd do cíle od 14:30 hodin.
Omezený počet kol do vlaku! – skupina si organizuje transport do Mikulášovic sama!!

Vedoucí akce D. Beneš mob: 737 253 426, e-mail: b.darek@seznam.cz

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích. Akce je součástí seriálu „Cyklotour pro Ústí 2019“.

 

ZRUŠENO Z TECHNICKÝCH PŘÍČIN

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ MĚJ NA SVÉ PAMĚTI CYKLISTICKOU PŘILBU!


(18.)/19. – 25. 5.

ODDÍLOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ – NOVOHRADSKO

Kopce Slepičích a Novohradských hor na západě, roviny Třeboňské pánve a nivy Lužnice na východě. K tomu historické území Vitorazska. Zkrátka NĚCO pro každého, kdo s námi pojede na tradiční soustředění treků, bajků a éček. Ubytování v samém středu Nových Hradů v penzionu "U Ladě". Na výzvu Dámského klubu (DK) si letos do zavazadla přibalíme masku na karnevalovou noc a fotografii z raně dětských let. Připomínám, že co se překvapení týká, vede DK nad Vlastivědným kroužkem 3 : 1. Přesto zůstanou naše tašky a batůžky úsporné a lehké. Kufry a krosny nepřevážíme! Nakládat se letos bude v Krásném Březně u Jirky Z., Vojanova ul., pátek 15 – 18 h, nebo sobota 10 – 19 h.

1. „A“ odjezd 18. 5. v 5,40 z UL hlavního nádraží. Trasa Plzeň – Strakonice – Nové Hrady. 2D = 2x100 km.
Jízdenky a místenky zajištěny.
2. „B“
odjezd 19. 5. v 5,40 z UL hlavního nádraží. Trasa Veselí nad Lužnicí – Nové Hrady = 60 km.
Jízdenky a místenky zajistím 30 dní předem.

Jízdenky a místenky pro kola na cestu zpět mohu zajistit jen po dohodě s Vámi. Napište do 23. 4.! Protože za hranice to bude blíž než na nádraží (5 km), nezapomeňte na úrazové pojištění v cizině a povinnost používat bezpečnostní přilbu! Pokud někdo dosud váhal nebo ho tento příspěvek oslovil, může se urychleně přihlásit. Zbývají poslední 3 volná místa s odjezdem 19. 5.
Za organizační tým: VLK (ubytování), MAPAŘ (trasy), Jarda TT.

1) Bydlíme 5km od rakouské hranice, a tak nebude škodit mít pár éček v kapse.
2) 24./25.5. se konají volby do Evropského parlamentu.

VŠECNY ÚČASTNÍKY NA KOLECH RÁDI UVIDÍME S PŘILBAMI!  NA HLAVÁCH!


Sdělujeme členům oddílu, že nadále existuje možnost pro jednotlivce nebo skupiny zaplatit si svoji vlastní prezentaci na titulní stránce některého z dalších čísel Obšťastníků pro rok 2019. Platbu veďte přes hospodářku oddílu, foto nebo vlastní motto dohodou.

 

Rada německého města Mnichov rozhodla, že veřejné prostory přehodnotí ve prospěch veřejné dopravy, pěší a cykloturistické dopravy. Budou zrušena některá parkovací místa, zřídí se nové autobusové linky, nové cyklostezky. Konkrétní opatření vstoupí v platnost již v létě letošního roku.

 

2x CYKLOTURISTIKA a editor Martin Raufer:
Šlapání do pedálů je jako tep srdce. Není náhodou, že 60 – 80 cyklů za minutu je optimální pro srdce i pro šlapání. Když nohy bolí, sedlo tlačí, srdce buší, vzduch řeže v plicích, tak hlava odpočívá a relaxuje.
 

 

Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2018 podíleli na sportovní činnosti oddílu!