úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 


OBSAH OBŠŤASTNÍKU 3 /2020

1/

INFORMACE K CYKLOTURISTICKÉ AKCI „ČESKÉ ŠVÝCARSKO“, která se koná v sobotu 4. července 2020

2/

Egerun-egereise-via agara media – výlet k vodám Ohře, který se koná v pondělí 6. července 2020

3/

INFORMACE K CYKLOTURISTICKÉ AKCI „MEMORIÁL“,  která se koná v sobotu 11. července 2020 

4/

INFORMACE K CYKLOTURISTICKÉ AKCI " 3K za 40K s K5"

5/

ZPRÁVA K CYKLOMARATONU „KRUŠNOTON 2020“

6/

Předpokládané vydání Obšťastníku č. 4 je 10. 8. Příspěvky do 5. 8. 


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ NAD LABEM VÁS ZVE NA AKCE ROKU 2020

 

sobota 4. července

NEJLEPŠÍ TRASA ČESKÉHO ŠVÝCARSKA S J. H.

Začátek července je již pátý rok zadán trasám v národním parku České Švýcarsko, které mají stopu děčínského patriota. Letošní výlet bude v důsledku nedávné epidemie trochu odlišný. Vynecháme atraktivní oblast sousedního Saska a pojížděnou oblastí bude pouze domácí trasa. Ryze české názvy vás provedou Mlýnskou cestou, Českou silnicí, Mokrým dolem, Střední cestou i Čertovou dírou. Kontrolní průjezd potvrdil náročnost, ale také skutečnost nejlepší trasy v dané oblasti. Uklidňující sdělení pro část účastníků je, že se některá stoupání dají vynechat nebo nahradit objízdnou trasou.

Plánovaná plnohodnotná trasa: Děčín – Hřensko - Tři prameny - Mlýnská cesta – Mezná – Mez. Louka – Zámeček - Ptačí kámen (vyhlídka) – Vysoká Lípa (občerstvení) - Česká silnice – Tokáň – Jetřichovice - Dolský Mlýn - Kamenická Stráň – Růžová – Arnoltice – Bynovec – Dc.
Projetá trasa měla 64km. Občerstvení po trase jsou dostatečná, akce bez startovného.
Doporučený odjezd z ÚnL hl. n. v 7:58 hod, příjezd do Dc: 8:24 hod. Sraz zájemců v Děčínském zanádraží. Odjezd na trasu v 8:50 hod.
Ved. trasy: J. Hrůza, mob. 604 958 232. Přiložený odkaz na mapu:
https://mapy.cz/s/gasuvehafo

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.

RADOSTNÝ VÝLET SI UŽIJETE POUZE S CYKLISTICKOU PŘILBOU!


pondělí 6. července

egerun-egereise-via agara media

 

 ...ať jsme světoví, pondělí 6. 7. 2020, R v 6:43 do Chebu, 83km, návrat z Ostrova n. O., v UL ve 21h.
Přihlášky u JTT, co nejdříve, místenky pro omezený počet kol!!

Přesně po osmi letech se vracíme na místo činu. V roce 2012 jsme "sjížděli" Ohři poprvé. Tehdy jsme byli mladí, silní, krásní a do Kadaně to bylo "jen" 120km. Tentokrát žádné polykání kilometrů3 nebude, čeká nás Chebská falc, bublající mofety, vodáci na Ohři, hrad v Lokti, svatební průvod či azbuky prostá kolonáda. Cíl je v Ostrově n. O., kde budeme mít čas si vychutnat staré město, zámek i udržovanou sorelu. Plavky sebou!!!
Ředitel přesunů: JTT - 725 512 306
Ředitel trasy: JP - 724 681 412
Trasa:
https://mapy.cz/turisticka-Cheb-Ostrov

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.

PŘILBA JE SOUČÁSTÍ VAŠEHO KOLA, TAK JI NENECHÁVEJTE DOMA!


sobota 11. července

CYKLOTURISTICKÁ AKCE „MEMORIÁL“

 Vzpomínkovou akci Memoriál pojmeme jinak než společnou jízdou s memoáry v hospodě. Ujedeme skutečné kilometry, které pošleme kamarádům do nebeského týmu. Jednotlivě i ve skupinkách. Po cestách, které vám připomenou společné trasy nebo tam, kde se jim líbilo. Každý kolik zvládne, každý kolik bude mít času a sil. Prolistujte si archivy a připomeňte si společná místa. Bude to jízda po silnicích, cyklostezkách, v terénu, ale nebude to posezení v hospodě.
Souhrn km eviduje: M. Konopásek. Při svých výletech dodržujte pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.

     NA HLAVNÍ I VEDLEJŠÍ JE NEJHLAVNĚJŠÍ PŘILBA NA HLAVĚ!


středa 22. července

3K za 40K s K5

KARLŮV KORONAKRUŠNOTON

V následujícím odstavci se dočtete, že Krušnoton 2020 se odkládá na rok 2021. Kápětka přišel s nápadem na uspořádání privátního Krušnotonu, alá SKCÚ. Sraz pohodlnější části výpravy je ve středu 22.7. u Divadla, odkud jede cyklobus v 9:00 na Adolfov (40Kč). Ti spořivější si dají sraz v 8:30 na konečné trolejbusů ve Všebořicích a vyjedou si Adolfov vlastní silou. Sraz obou skupin je na Adolfově v 9:45. Trasa vede z Adolfova na Fojtovice, Cínovec a Nové Město. Ti, kteří budou šetřit ampéry nebo unavené nohy mohou z N. Města jet přímo na Dlouhou Louku. Zbytek výpravy si dá navíc výlet okolo Flájí na Dlouhou Louku, kde bude mít na počítadlech oproti "B" o 15km více. Následuje sjezd do Oseka na oběd. Nutné minimum z Adolfova je 45km do Oldřichova, kde se dá nastoupit na vlak do UL. Jinak trasa pokračuje přes Lesní bránu, Proboštov, Krupku a Chlumec, kde je cíl akce (85km). Na výlet vás zve K5 a jeho morální podpora Map.

https://mapy.cz/s/gekalezeje


11. ročník KRUŠNOTONU se odkládá na rok 2021

Oddíl SK CYKLOTOUR je od prvního ročníku Krušnotonu v roce 2010 pravidelným dodavatelem pořadatelské služby. V deseti ročnících tohoto největšího silničního závodu jsme poskytli 260 pořadatelů a získali vysoký kredit. Okolnosti letošního roku však zasáhli do života a plánů cyklistů, organizátorů i jejich pomocníků nebývalým způsobem!         

 Zkrácená zpráva převzata z prohlášení organizačního týmu Krušnotonu:   

 V sobotu 8. 8. 2020 se měl uskutečnit 11. ročník mezinárodního silničního cyklistického maratonu Krušnoton. Přípravy na závod jsme letos zahájili rekordně brzy a vše se zdálo být ideální a přívětivé pro uspořádání dalšího úspěšného ročníku největšího českého silničního hobby maratonu. S příchodem pandemie koronaviru COVID-19 jsme včas zahájené přípravy zastavili a zakonzervovali. S napětím jsme sledovali vývoj situace a modlili jsme se, aby pandemie co nejdříve opadla a my mohli v započaté práci brzy pokračovat. Jako nejzazší termín pro stanovisko, zda se Krušnoton v roce 2020 uskuteční či nikoliv jsme si zvolili den 10. červen 2020. Na schůzce organizačního týmu jsme dlouze diskutovali všechny možné varianty a scénáře a po dlouhých a emotivních diskuzích jsme s těžkým srdcem nakonec dospěli k jednomyslnému závěru 11. ročník silničního maratonu Krušnoton odložit na rok 2021.


Účast na společné kalendářové akci oddílu Cyklo Teplice a SKCÚ, která se konala v neděli 7. června, se zúčastnili pouze 2 členové oddílu SKCÚ. Za účast děkujeme Láďovi Kolskému a Jirkovi Ponrtovi. Trasu 60 km + 30 km přesunu po ose, projeli jako jediní účastníci z obou oddílů. Děkujeme za zastupování Cyklotouru!

Členům oddílu a přátelům kola sdělujeme smutnou zprávu, že 23. 6. zemřel po krátké nemoci častý účastník našich akcí a poctivý cykloturista Zdeněk MICHEL. Poslední rozloučení se uskuteční 29. 6. v 11 hod v obřadní síni starého krematoria v Ústí nad Labem - Střekově.

PREZIDENT ODDÍLU: BENEŠ Darek

ORGANIZACE: FINKOVÁ Dana

WEBMASTER, TAJEMNÍK: POLANSKÝ Jiří

ORGANIZACE: TAUBER Jaroslav

HOSPODÁŘ: KUCHAŘOVÁ Vladimíra

ORGANIZACE: ZIRHUT Jiří

ORGANIZACE: TKÁČOVÁ Miroslava

 

STATUTÁRNÍMI ČLENY ODDÍLU JSOU:  PREZIDENT, TAJEMNÍK A HOSPODÁŘ

 


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2020 podílí na sportovní činnosti oddílu!