úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 


OBSAH OBŠŤASTNÍKU 3 / 2021

1/

INFORMACE K CYKLOVÝLETU XII. ročníku CDJ TANEČNICE, který se bude konat v sobotu 21. srpna 2021

2/

INFORMACE K 3D CYKLOVÝLETU  - PAVLOVO KOKOŘÍNSKO, který se bude konat ve dnech 28. – 30. srpna 2021  

3/

INFORMACE K DÁLKOVÉ CYKLOJÍZDĚ  MÍŠEŇ, která se bude konat v sobotu 11. září 2021

4/

INFORMACE O STAVU PŘÍPRAV ÚSTECKÉHO PŮLMARATONU, / případné konání v sobotu 18. září 2021/

5/

ZPRÁVY PRO ČLENY ODDÍLU A PŘÁTELE KOLA

6/

Předpokládané vydání Obšťastníku č.4 bude 20.9. Příspěvky do 17.9.! 

          Foto v Obšťastníku č. 3:  M.K., Map, VlaSta, SKCÚ.


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ NAD LABEM VÁS ZVE NA AKCE ROKU 2021
 

1/

sobota 21. srpna  

TANEČNICE XII. ročník

Obnovená dálková jízda do nejsevernější části Česka je potřetí prázdninovým programem. Listováním v historických dokumentech se vracíme k IV. roč. v roce 1993, kdy je v dokumentech zaznamenáno několik autentických výroků: Doškář před startem: „jedu a na nikoho nečekám…“ V cíli, kam přijel mezi posledními, znělo: „jel jsem a nikdo na mě nečekal“. Fajt před startem: „v půlce se musím vrátit, nemám platný pas“. V cíli, kam přijel mezi posledními: „na nic se mě neptejte, nic si nepamatuju, hlavně mi přineste guláš!“ Hofman před startem: „v Německu znám perfektní zkratku“ v cíli: při použití zkratky: „ta šotolina tam posledně nebyla!“

Léto je vrcholem cykloturistiky a trasa do severního výběžku neznamená, že bychom v letních dnech vyhledávali ochlazení. Místo bývá vždy osvěžením cyklistické duše a volbou trasy máte možnost si výlet přizpůsobit svým schopnostem.   

Trasa „A“ má celkovou délku cca 170 km, sraz a start v 8 hod u soudu na Střekově. Cesta je vedena tradiční oblastí: Labská CT - NP České Švýcarsko – Šluknovský výběžek – Lobendava. Oběd v nejsevernější hospodě v Lobendavě U Hraničáře.
TRASA TAM: https://mapy.cz/s/pulusaboku 
TRASA ZPĚT: https://mapy.cz/s/mogurulufo

Trasa "B" start v 8:45 zanádraží DC hl.n. Trasa: Ď-Lobendava a zpět.

Celková délka cca 170 km. Akce bez startovného, náklady na pojištění si hradí účastník. Při účasti dodržujte aktuální hygienická opatření. Zdravotní certifikát sebou. Pojištění vlastní.

Ved. akce "A":
D. Beneš – 737 253 426, e-mail: b.darek@seznam.cz
 
Ved. akce "B": J.Hrůza - 604 958 232 

POZOR, akce se koná za plného silničního provozu, účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích.
 

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ, MĚJTE NA SVÉ PAMĚTI BEZPEČNOSTNÍ PŘILBU!!


2/

28. – 30. srpna   

3 D - PAVLOVO  KOKOŘÍNSKO

Kokořínsko bylo pro Pavla oblíbenou oblastí a několikrát nás provedl nejlepšími trasami této přírodní rezervace. Zavedl nás do hradních sídel a kamenných roklí, ukázal vyhlídky do okolí nebo nás představil kamenným obludám, které tady staletí čekali, až cykloturistika pronikne do lesních tras, kde ji máme nejraději. Po tři dny budeme z blízké základny kempu SK Mšeno hledat tajemství názvů: Zbrojnoš, Hubený hrabě, Baronka, Dobro a zlo, Bible, Žiletka, Kojot, Biskup, Rusalka, Housenka nebo Německá jehla. Ano to nejsou slova do křížovky, to jsou názvy místních velikánů z kamene, které tvaroval čas. Místo je vhodné i pro zaryté pěšáky, dobrá přístupnost do campu, která je cca 500 m od vlaku. 2x ubytování ve zděné budově + polopenze 2 x 350 Kč, přihlášky nejpozději ihned.

Zavazadla: auto bude přistaveno na parkovišti Ústí n. L. západní nádraží od 8:30 do 9:00.

Doprava TAM:
A-trasa UL-LT-Křešice-Drahobuz-Dubá-Nedamov-Blatce-Mšeno.
https://mapy.cz/s/palahopeje
B-trasa
osobákem v 9:04 z hl.n. Roudnice.
Vedoucí VlaSta Zabiják.
Trasa: Hněvice-Mělník-Lhotka-Vojtěchov-Mšeno.
https://mapy.cz/s/jadodukoho

Při účasti dodržujte aktuální hygienická opatření. Zdravotní certifikát vozte sebou. Pojištění vlastní.
Ved. akce: J. Polanský – 724 681 412, e-mail: Jipolansky@volny.cz  

POZOR, akce se koná za plného silničního provozu, účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích.

KDO MYSLÍ, MÁ NA SVÉ MYSLI CYKLISTICKOU PŘILBU VŽDYCKY!


3/

sobota 11. září  

MÍŠEŇ - 2021

Výjezdy do sousedního Saska jsou pro nás pravidelným oživením celoročního programu a nejbližší příhraničí patří k našim nejoblíbenějším oblastem. „MÍŠEŇ 2021“ však svoji délkou 199 km připomíná kategorii, na které byl oddíl SK Cyklotour založen. Ano jsou to dálkové jízdy. Třicetiletá činnost však částečně pozměnila délkovou hodnotu výletů a tuto zájmovou skupinu dnes doplňují hlavně přátelé, kterým nejsou podobné vzdálenosti vzdálené. Míšeň je nejstarším městem Saska a má jedinečně zachovalé historické jádro s nádherným hradem Albrechtsburgem. Průjezd centrem dává příležitost k zážitkům, které někdy doplní i potlesk na otevřené scéně. Sraz v sobotu 11. 9. 2021 v 8:30 hod na vrcholu Nakléřovského sedla, na místě bývalého kostela (kříž).
Ved. akce Mapař - 
J. Polanský – 724 681 412, e-mail: Jipolansky@volny.cz

Trasa  z Nakléřovského sedla zde: https://mapy.cz/s/hejohecebu

Vzhledem k časově vzdálenému termínu sledujte aktuální informace oddílových webových stránek. Při účasti dodržujte aktuální hygienická opatření. Zdravotní certifikát vozte sebou. Pojištění individuální.  

POZOR, akce se koná za plného silničního provozu, účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích.  

NA HLAVNÍ I VEDLEJŠÍ JE NEJHLAVNĚJŠÍ PŘILBA NA HLAVĚ  


4/

sobota 18. září   

POŘADATELSTVÍ NA ÚSTECKÉM 1/2MARATONU

Ústecký půlmaraton v roce 2010 přežil všechny pořadatelské činnosti, které náš oddíl několik let poskytoval. Pod výzvou „Regiony běží dál“, se za bezpečnostních opatření konal již 11. ročník Ústeckého půlmaratonu.

Pro letošní 12. ročník je rezervovaný termín sobota 18. září 2021.
Zatím ale není potvrzen a o jeho konání se rozhodne až koncem srpna!

V případě realizace bude pravděpodobně zachován stejný přípravný systém, který byl používán v předchozích letech. Věnujte pozornost informacím na webové stránce oddílu, kde bude ihned po rozhodnutí zveřejněna informace o případném konání půlmaratonu a potřebě pořadatelů. Záznamník pro dobrovolné pořadatele má připraven J. Polanský na těchto kontaktech: mob. 724 681 412, 732 549 731,  e-mail: Jipolansky@volny.cz

 


OPRAVDOVÉ ZPRÁVY PRO ČLENY ODDÍLU

 

Na všech akcích dodržujte aktuální hygienická opatření pro hromadné akce.

 

Příznivcům horských kol sdělujeme, že v sobotu 14. srpna se koná již 14. ročník Cyklozávodu Milada. Centrum závodu Chabařovice stadion – Jezero Milada. Na programu jsou dětské závody, rodinný závod a hlavní kategorie dospělých na trasách 25 a 50km. Více: www.miladatour.cz

 

49. ročník Závodu míru juniorů se bude konat v Terezíně ve dnech 26. – 29. srpna 2021:
1. etapa - 26. 8. čas 14:40 - Litoměřice – Litoměřice - silniční závod 100 km
2a. etapa - 27. 8. čas 9:00 – Třebenice – časovka jednotlivců 11,2 km
2b. etapa - 27. 8. čas 16:00 – Štětí – Štětí - silniční závod 57,5 km
3. etapa - 28. 8. čas 14:00 – Teplice – Olbernhau – silniční závod 98,5 km
4. etapa - 29. 8. čas 9:00 – Terezín – Terezín – silniční závod 98,8 km

 

Na webových stránkách dálkových cyklotras byl spuštěn nový webový portál www.stezky.cz, který souhrnně představuje všechny hlavní české i moravské dálkové cyklotrasy včetně tuzemských úseků mezinárodních tras EuroVelo. Poskytuje informace o délce tras, časové náročnosti, zázemí služeb pro cyklisty včetně služeb a kontaktů. Za cykloturisty děkujeme!


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2021 podílí na sportovní činnosti oddílu!