úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

Obšťastník č.4/2014



 

OBSAH OBŠŤASTNÍKU č.4 -schváleného na VV SKCÚ dne 28.5.2014                                 

1/ INFORMACE a pokyny pro pořadatele závodu CYKLO-MILADA 31.5.
2/ INFORMACE k první letošní akci „KOLEM 65“ s předběžným datem ve středu 4. června 2014
(sledujte web, mobily a počasí)
3/ INFORMACE k cyklo-výletu ČESKOSASKÝM ŠVÝCARSKEM, konané v sobotu 7. června 2014.
4/ OTAZNÍKY nad V. roč. akce KOLEM DANOVA RANČE. 
5/ INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU



SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. oddíl cykloturistiky pořádá dne 26. dubna 2014

 7. roč. závodu CYKLO – MILADA 2014 již tuto sobotu !  

Již tuto sobotu se uskuteční 7. ročník závodu pro celé rodiny CYKLO MILADA. Pořadatelská skupina SK Cyklotour připravila 5 různých tratí, na kterých změří své síly děti mládež i dospělí. Pro účastníky je připraven nový úsek tratě a dosud největší počet 27 pořadatelů. Cyklobusy v 6:30 a v 8:00 z podloubí, autobusová linka č. 12 v 9:03 od Divadla. Sraz pořadatelů v 8:00 hod v centru obce Roudníky nebo dohodou s příjezdem autobusu. Zkrácený harmonogram akce: 7:00 h – 9:00 h registrace, 9:00 h pořadatelské pokyny,10:00 h start prvního závodu, 13:00 h start hlavního závodu, 15:30 předpokládaný konec.  Členům oddílu, kteří se přihlásí do závodu, bude startovné uhrazeno po předložení potvrzení o zaplacení. Požadavky předkládejte pokladní oddílu. Občerstvení pro pořadatele zajištěno.      

Děkujeme všem dobrovolníkům, kteří se přihlásili k pořadatelské službě.
Pro pořadatele i startující je účast zahrnuta do 5. věrnostního programu Cyklotouru.


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. pořádá předběžně 4. června 2014

 

Letošní první jízdu „KOLEM 65“ a hned v PRAZE

 

Na první letošní výlet s označením KOLEM 65 vás netradičně zveme do hlavního města. Na této zdánlivě odvážné trase poznáte Prahu ze sedla kola, jak se řeší cyklo-doprava na úrovni velkoměsta a také uvidíte, na čem se po Praze jezdí. Opravdoví znalci dokonce tvrdí, že v Praze si můžete na kole užít úplně všechno. Od horské krajiny až po jihočeskou idylku. Sraz účastníků v 7:20 h před hlavním nádražím v Ústí n. L. Odjezd vlakem R 677 v 7:40 h

Trasa: vlakem do Prahy Holešovic (příjezd v 8:59h) – metrem C do stanice Opatov (kola zdarma) – přejezd na trasu A21 – Kunratice – Modřany - megalomanské lávky pod dálnicí - Zbraslav – zpět Malá Chuchle – Barrandovský most – Vltavská cyklotrasa – Troja – Řež – Kralupy. Přibližná trasa cca 50 km. Z Kralup návrat vlakem, případné prodloužení možné.   

Potřebné info podá vedoucí akce M. Hofman (tel. 724 133 923). Sledujte web a počasí.

I tato akce se na pozemních komunikacích jede za plného silničního provozu. Účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích.

 AKCE JE ZAHRNUTA DO SERIÁLU „5. VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU“.

VŠEM ÚČASTNÍKŮM DOPORUČUJEME BEZPEČNOSTNÍ PŘILBY

SK CYKLOTOURÚSTÍ n. L. pořádá dne 7. června 2014

VII. roč. „CDJ ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO“

Loňský kalendář akcí byl zejména v začátku června zásadně ovlivněn povodněmi. Byla to jízda do Českosaského Švýcarska, která musela být pro uzavírky některých cest zrušena. Akce, která již má v kalendáři svoji tradici proto dostává opětovně status VII. ročníku. Připravovaná trasa vás povede údolím Labe do východní části Českého středohoří, Verneřickou pahorkatinou, údolím říčky Bystrá a turisticky atraktivní oblastí až na skalní vyhlídku Belveder. To vše po asfaltových cestách. Obtížnost je soustředěna do druhé třetiny trasy, závěrečná část je vedena sjezdem do údolí Labe a Labskou cyklotrasou zpět. Základní varianta cca 100 km s možností zkrácení nebo prodloužení. Akce se jede bez technického doprovodu, stravování z vlastních zásob s předpokládaným obědem v oblasti Srbské Kamenice. Sraz účastníků na parkovišti u hlavního nádraží Ústí n. L. v 8:45 hod, odjezd v 9:00 hod. Startovné 40 Kč (v ceně startovného je trasa a pojištění). Vedoucí akce D. Beneš tel. 737 253 426. Cílové místo akce v Tivoli ve Velkém Březně. Změny vyhrazeny. Připravenou trasu v délce cca 100 km si můžete prohlédnout na následujícím odkazu:

http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=120643  

Překlad pro bezinternetové členy je následující: ÚnL – M.Březno – Lovečkovice – Verneřice – Blankartice – Heřmanice – Benešov n.Pl. – Markvartice – Jánská – Růžová – Arnoltice – Belvedér. Zpět Bynovec – Ludvíkovice – Folknáře – Děčín – cyklotrasa 2 – Vel.Březno - ÚnL. Varianty s lehčím profilem po dohodě na startu možné.

  AKCE JE BODOVANOU SOUČÁSTÍ SERIÁLU „5. VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU“

Uvedená dálková jízda není závodem. Je to cykloturistická akce, která se jede za plného silničního provozu. Účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích. Pořadatel neručí za škody účastníkům vzniklé či účastníky způsobené.

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ, MĚJTE NA SVÉ PAMĚTI BEZPEČNOSTNÍ PRILBU !!

 


V. ročník KOLEM DANOVA RANČE - odpolední piknik na Paškapoli

Sraz 14.6. na Větruši ve 14h. Startovné 50Kč. Délka trasy tam asi 20km. Trasa: Větruše-Podlešín-Dubice-Kletečná-Paškapole. Elektrikáři rozdvojku sebou, zásuvka bude k dispozici. V cíli studené pivo a horké buřty. Pokud možno přihlášky SMS formou do 12.6. na 724681412. J.P.
http://cyklotour.rajce.idnes.cz/Danuv_Ranc_2013
http://cyklotour.rajce.idnes.cz/Danuv_Ranc_2012
http://cyklotour.rajce.idnes.cz/2011_Danuv_ranc
http://cyklotour.rajce.idnes.cz/Danuv_ranc_2010

 


Sdělujeme příznivcům a přátelům kola, že pravidelná linka cyklobusů je opět v provozu každou sobou a neděli. Pro směr Adolfov s odjezdy v 9:00 a 13:00 h, pro směr Petrovice v 11:00 a 15:00 h od podloubí u Divadla. V měsících červenci a srpnu bude linka jezdit též každou středu. Cena jízdenky cyklobusu a kola je 40 Kč.

Také lanovka dráha na Komáří vížku usnadní cykloturistům výjezd na hřebeny Krušných hor. Denně v 
8:30 h a následně každou hodinu 30 minutu vás na vrchol přepraví sedačková lanovka. Cena jízd. 80 Kč, kolo zdarma.       

Při poslední objednávce oddílových dresů byl realizován nový design Cyklotour 2014 s prezentací aktuálních partnerů, kteří se významně podílí na činnosti oddílu. Další objednávka bude realizována v podzimních měsících

Předběžně se opět obracíme na členy oddílu, kteří obětavě pomáhají v pořadatelské činnosti. Také pro letošní závod Krušnotonu, který se bude konat dne 9. srpna, nás na základě dobrých služeb v minulých letech opět oslovil pořadatel tohoto cyklomaratonu. Prosíme osvědčené i nové dobrovolníky o spolupráci a pomoc.    


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2014 podílí na sportovní činnosti oddílu!