úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 



OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 3 schváleného na VV SKCÚ dne 13. 5. 2016

1/

INFORMACE k POŘADATELSKÉ ČINNOSTI při IX. ročníku závodu „MARATON MILADA“, konaném v sobotu 4. června  

2/

INFORMACE k ODDÍLOVÉMU SOUSTŘEDĚNÍ, konané ve dnech 5. – 11. června 2016 na ÚSTECKOORLICKU 

3/

INFORMACE k akci „NA JEŠTĚD DÁLKOVOU JÍZDOU“, která se koná v sobotu 18. června 2016

4/

INFORMACE k akci „KOLEM DANOVA RANČE“, která se koná v pátek

24. června 2016

5/

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU 


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. VÁS ZVE NA DALŠÍ AKCE ROKU 2016:

 

V SOBOTU 4. 6.

IX. roč. závodu na Miladě MARATON MILADA  

Závod u kterého jsme od samého začátku, se představuje v nové formě. Jako součást šestidílného seriálu ÚSTÍ MTB CUP je třetím závodem. Sportovní sezona cyklistických závodů pro veřejnost naplnila kalendář a jednotlivé akce bojují o své termíny. To je také důvod posunu tradiční akce v areálu Jezera Milada na začátek června. Organizaci závodu převzal Tým Bicykl Servis Kříž, oddíl SK Cyklotour je tradičním partnerem pro pořadatelské zajištění tratě. Centrum závodu zůstáva v obci Roudníky, trasy v okolí jezera Milada, přesto se účastníci setkají s novými úseky, které přidají na zajímavosti. Součástí závodního dne bude závod dětí, tradiční závod rodinných týmů a dalších 8 kategorií pro kadety a dospělé. Závod rodinných týmů se pojede též o tradiční cenu dvojice s největším věkovým rozdílem, kterou věnuje oddíl SK Cyklotour! Registrace závodníků od 8:00 hod, start prvního dětského závodu v 10:00 hod, start rodinného závodu ve 12:00 hod, start hlavního závodu ve 13:30 hod. Trasy závodů, časový rozpis, startovné a podmínky najdete na adrese:  www.ustimtbcup.cz

V souvislosti s touto akcí se obracíme na členy oddílu s požadavkem na sestavení pořadatelského týmu. Potřebný počet je cca 20 pořadatelů. Pořadatelská místa budeme tentokrát zajišťovat převážně v traťových úsecích velkého okruhu. Činnost bude smluvně ošetřena ve prospěch oddílu. Rozsah pořadatelské činnosti cca 10:00 - 17:00 hod. Upřesněné informace budou pořadatelům sděleny v týdnu před závodem. Pro pořadatele bude zajištěno občerstvení. Pořadatelskou pomoc nabízejte do 31. května vedoucímu pořadatelského týmu: M. Konopáskovi mob: 602 495 710 nebo e-mail Konopasekim@tiscali.cz


 

týden 5. – 11. 6.

CYKLOSOUSTŘEDĚNÍ NA ÚSTECKOORLICKU 

 

Tentokrát jsme místo soustředění zvolili bez předchozích debat a diskuzí. Penzion Mítkov se nachází asi tři kilometry od města Choceň v okrese Ústí nad Orlicí. Penzion  je umístěn v kaňonu Tiché Orlice, ve kterém vede jen dvoukolejná trať a cyklostezka Choceň – Letohrad. Proto nedoporučuji pobyt lidem s averzí na železnici. V okolí je řada zajímavostí, jak cyklistických, tak chodecko-turistických.  Například Litomyšl, údolí Tiché a Divoké Orlice, Litice, Toulovcovy maštale, Nové Hrady, Potštejn, Častolovice, Kralický Sněžník, Orlické hory a moc pivovarů a rozhleden. Vyžijí se zde jak milovníci placatých výletů, tak i ti, kteří upřednostňují drsné horské výjezdy.
Doprava do Chocně bude rozdělena do dvou skupin. "A" pojede osobákem v 6:03 ze Západu do Lysé (příj.7:38). Sraz na Západě v 5:50. Z Lysé pojedeme po ose přes Libici, Chlumec, HK a Choceň = placka 130km. Cestou je možné si cestu zkrátit docvaknutí vlakem. "B" pojede v 8:47 rychlíkem R785 také do Nymburka (příj.10:16), zde přestoupí na rychlík R925 (odj.10:53) do HK (příj.11:51). B-tým má koupené kolomístenky pro celou trasu!!! Následně po ose z HK do Chocně = placka 55km. Kapacita vlaku je asi 15 kol. Rozmyslete si, do kterého týmu chcete být zařazeni. Být v "A" je věc prestiže, naproti tomu Hofik v "B" bude mít pravděpodobně k ruce mapaře z HK. Zvláštní skupina "A1+" jede z Paškapole dvoudeňák. Zatím jsem si dovolil nezávazně zařadit do dvou stejně velkých skupin:

"A": Map, TT, K5, Kaf, PVa, 3xCTP, JHr, MĎu, LKr, FŘe, OHr.

"B" : Hof, HKr, Zab, VKu, PŠt, JPi, FMe, K+KSm, LOb, Bob, P+PČe.

"A1+": Ďá,
"Š": JJa.

Zavazadla, shromaždiště bagáže bude u Pavla Č. v ulici Za vozovnou 22, místo je stejné jako vloni. Od 18h do 20h v pátek 3.6. a ve stejný čas i v sobotu 4.6. Na časech mimo uvedené rozpětí se domluvte s Pavlem na telefonním čísle: 728 200 861. Zabalte si věci, které opravdu potřebujete. Nakládat se začne nejmenšími zavazadly. Pokud již nebude v autě místo, nejvypasenější bagáž zůstane v Ústí. Kufry kvůli neskladnosti nenakládáme!!! Díky za pochopení.
Ubytování, K dispozici bude 1x jednolůžko, 4x třílůžko a 8x dvoulůžko. Cena pobytu za 6 nocí včetně polopenze je 2862,- Kč.

Bezpečnostní přilby každý den – i na soustředění!


sobota 18. června

NA JEŠTĚD DÁLKOVOU JÍZDOU

Loňský návrat dálkové jízdy na Ještěd po 22 letech, si v letošním kalendáři vyžádal opakování. Kdo si chce vyzkoušet klasickou silniční dvoustovku s absolutním výjezdem na vrchol nabízíme společnou jízdu. Sraz účastníků je v 7:00 u Okresního soudu na Střekově, odjezd 07:15. Délka trati je 200 km. V průběhu akce bude pro přepravu drobných zavazadel a jako kontaktní místo k dispozici doprovodné auto. Startovné 70 Kč, v ceně startovného je doprovod, pojištění a podrobná mapa trasy. V ceně není oběd, který bude organizován operativně na vlastní náklady. Případné další občerstvení na trase.
Připravená trasa je vedena ve směru: Ústí nad Labem – Děčín – Benešov – Žandov - Česká Lípa – Zákupy - Velký Grunov – Noviny – Hamr – Osečná – Rozstání – Ještěd vrchol – Křižany – Dubnice – Stráž – Noviny – Zákupy – Srní – Zahrádky – Blíževedly – Úštěk - Malé Březno - Svádov rest.„U Koruny“. (opačný směr 2015)

Ved. akce: Milan Fink - mob. 724 163 819, mob. doprovod do auta: 602 495 710.

 

POZOR, akce se koná za plného silničního provozu, účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích. Účastníci budou pojištěni pro případné následky z úrazu.

Při každém vyjetí, mějte na své paměti cyklistickou přilbu!

Akce je součástí seriálu „25 LET NA KOLE S CYKLOTOUREM“


v pátek 24. 6.

KOLEM DANOVA RANČE IX. ročník  

Specifická oddílová akce do nejhlubšího jádra Středohoří, je opět vedena jako páteční odpolední směna. Do jaké míry se projeví únava pracovního týdne nebo odhodlání zdolat další vrchol Středohoří, se pozná až při tradičním dojezdu a slavnostním zakončení, které bude za plotem horizontu E 55. Pro účastníky je připravena cca 30 km trasa s hodnotnou prémií na hájovně Paškapole.

Sraz účastníků v 15:30 hod na vyhlídce Větruše. Dojezd na Ranč asi v 17 h.

Trasa: Větruše – Podlešín – Kletečná – Paškapole = 16km. Trasa zpět: Záhoří -  Řehlovice - UL = 14km. Startovné 50 Kč. V cíli buřty a pivo. Vedoucí: Mapař: 724 681 412.  Šéf dojezdového depa a občerstvovačky: Dan "38".

POZOR, úseky po silničních komunikacích se jedou za plného silničního provozu. V těchto úsecích jsou účastníci povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích!

 

TO DÁ ROZUM, ŽE CYKLISTICKOU PŘILBU MÁM VŽDY NA HLAVĚ!


 

Cyklistické desatero!
3. Ve vozovce i na stezce jezděte vpravo, přitom ale dodržujte bezpečný odstup od překážek, zejména od parkujících automobilů. Dejte si pozor na vozidla, která zastavila nebo zastavují především na vystupující – otevřené dveře. Při jízdě ve skupině jezděte za sebou s dostatečnými rozestupy, ve velké skupině je vhodné se rozdělit na několik menších. Domluvte si signály a pokyny, které ve dvojicích i ve skupinách upozorňují na překážky.

 

Na webové stránce byl aktualizován ceník základního cyklistického oblečení v designu SK Cyklotour 2015. Toto provedení je po poslední aktualizaci s partnery a sponzory. Dresy je možné vidět u členů, kteří vlastní poslední jubilejní nebo objednané dresy z roku 2015 i z letošního roku. Ceny se mohou lišit při objednávce jiného materiálu nebo úprav nad rámec základního provedení.

 

V měsíci červnu připravujeme další objednávku dresů v posledním aktualizovaném designu. Zájemci o případnou objednávku, kontaktujte prezidenta oddílu M. Konopáska. Webová stránka v odkazu dresy vám nabídne aktualizovaný ceník základních dresů. Další doplňky a varianty je možné doladit.

 

AKCE, O KTERÝCH BYSTE MĚLI VĚDET: Zájemcům o závodní cyklistiku sdělujeme, že v neděli 12. června se koná v Ústí nad Labem na Střížovickém vrchu závod horských kol XC Střížák!
Od 29.6 do 3. 7. 2016 se v Novém Městě na Moravě koná Mistrovství světa závodu horských kol!

 


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2016 podílí na sportovní činnosti oddílu!