úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook



OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 3 schváleného na VV SKCÚ dne 9. 5. 2017

1)

POSLEDNÍ INFORMACE K ODDÍLOVÉMU SOUSTŘEDĚNÍ pro biky, treky a turisty, které se koná ve dnech 19. – 26. 5. 2017  

2)

POŘADATELSKÁ ÚČAST NA X. roč. „CYKLOZÁVODU MILADA“, který se koná v sobotu 27. 5. 2017 v Roudníkách 

3)

INFORMACE K ODDÍLOVÉMU SOUSTŘEDĚNÍ pro silničáře, které se koná ve dnech 29. 5. – 3. 6. 2017  

4)

INFORMACE K VEŘEJNÉ CYKLOTOUR S JOSEFEM ZIMOVČÁKEM, která se koná ve středu 31. 5. 2017 /AKCE MIMO KALENDÁŘ /

5)

INFORMACE K CDJ HARRACHOV, která se koná v sobotu 3.6. 2017  

6)

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU.


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ VÁS ZVE NA DALŠÍ AKCE ROKU 2017:

 

19. – 26. května

INFORMACE K ODDÍLOVÉMU SOUSTŘEDĚNÍ

33. Oddílové soustředění skupiny „bike-trek-tourist“ se ve prospěch účastníků neustále ladí a rozšiřuje. Pro nejpilnější účastníky je realizována zkušebně nová pracovní varianta - osmidenní pracovní týden. Podle odezvy údajně bude uplatněno v celé EU. Přímí účastníci se v seznamech skrývají pod svými šiframi a průběžné změny jsou na webových listech vždy zabarveny červeně. SLEDUJTE WEB! Více info.


sobota 27. května  v 10:00 h

POŘADATELSKÁ ÚČAST na X. roč. závodu CYKLO MILADA – MARATON

 

Cyklistický závod CYKLO MILADA je pro aktivní hobby jezdce, pro širokou veřejnost a také pro všechny dětské kategorie. Letos mají pravidelní účastníci možnost naplnit jubilejní desítku účastí. Kdo začínal jako pětiletý předškolák, dnes startuje za patnáctileté kadety! Deset let zkušeností a práce mají za sebou i pořadatelé SK Cyklotouru. Opět budeme u toho. Letošní ročník je opět zařazen do šestidílného seriálu Elimon Ústí MTB Cup a Milada má ve svém programu 8 závodních kategorií. Sjednaná pořadatelská činnost bude smluvně ošetřena finanční částkou pro oddíl.  

Přítomnost pořadatelů nutná od 9:30 hod, pozdější příjezd dohodou. Přeprava vlastní. Při použití autobusové linky bude jízdenka proplacena. Cena jednosměrné jízdenky linky BusLine 21 Kč. Odjezdy od Divadla v 8:06, 10:06 h. Při použití auta proplacení dle organizačních směrnic (1 km za 3,50 Kč) po nahlášení kilometrů a vyplnění formuláře SKCU. Občerstvení a nápoje pořadatelů z vlastních prostředků. Vzhledem k celodennímu pobytu v přírodě, použijte přípravky proti klíšťatům!

Časový rozpis: závody dětských kategorií od 10:00 h do 12:00 h. Start rodinného závodu ve 13:00 h, Start hlavního závodu ve 14:00 h, předpokládaný pobyt do 17 hod. více: www.ustimtbcup.cz/

Pořadatelskou pomoc hlaste do 20. května.

Ved. pořadatelského týmu M. Konopásek (602 495 710), Konopasekim@tiscali.cz

 

Pořadatelská účast je v průběhu sezony rovněž hodnocena.


29.5. – 3.6.

INFORMACE K ODDÍLOVÉMU SOUSTŘEDĚNÍ „silničky“           

 

Jihočeské trasy jsou pro silničáře tradičním lákadlem. Také letos se vyznavači lehkých rámů, úzkých plášťů a mírně zvlněné krajiny vydávají na osvědčené místo do Cyklo penzionu U Křenků v Kardašově Řečici. Organizace přesunu a odjezd podle pokynů vedoucích akce v neděli 28. 5. v 9:00 hod. Shromaždiště účastníků je čerpací stanice Dolní Zálezly. Přeprava vlastními prostředky. Ved. akce Bedřich Vorlíček 603 971 795 a Jiří Zirhut: 721 220 977.

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ, MĚJ NA SVÉ PAMĚTI CYKLISTICKOU PŘILBU!

Akce je součástí seriálu Bodovačka s Cyklotourem


 

středa 31. 5.

VEŘEJNÁ CYKLOTOUR - NA KOLE DĚTEM

 

NA KOLE DĚTEM je sportovní projekt na podporu onkologicky nemocných dětí. Vznikl v roce 2010 jako benefiční součást mezinárodního sportovního projektu Na kole dětem. Cílenými aktivitami se snaží rozšířit možnosti solidarity tolik potřebné finanční pomoci a podpory dětem v boji proti zákeřnému onemocnění. Veřejná Cyklotour s Josefem Zimovčákem, je jízda organizována napříč republikou již osmý rok a letos poprvé zavítá do našeho města. Ústí nad Labem se stalo startovním místem slavnostního Prologu, jehož 66 km trasa povede po Labské cyklotrase do Litoměřic a dále přes Budyni n. O. a Mšené lázně do obce Zíchovec. Účastníci společné jízdy se mohou kdekoliv připojit nebo kdekoliv odpojit. I několik málo kilometrů posílí tuto myšlenku, kterou podpořila celá řada významných osobností jako např. Prof. MUDr. Pavel Pavko, Prof. MUDr. Jan Pirk, vítězka Světového poháru a mistrně světa v biatlonu Gabriela Koukalová se svým mužem Petrem Koukalem a řada dalších.  

Jsme rádi, že jsme byli Magistrátem města osloveni s možností o společnou jízdu. Jsme rádi, že název našeho oddílu SK Cyklotour je s touto charitativní akcí slovně propojen a vyzíváme členy oddílu, kteří mohou ve středu 31. května svoji účastí a libovolným počtem kilometrů společné jízdy tuto akci podpořit. V souvislosti s názvem celé akce by byla vhodná účast v oddílových dresech SK Cyklotour základní nebo jubilejní verze.

PROGRAM zahajovací akce v Ústí: 11:00 – přivítání organizátorů projektu, 11:10 vystoupení doprovodných skupin a bike-trialu Martina Šimůnka, 12:00 start prologu ve směru Mírové náměstí – Benešův most – cyklostezka č. 2. Výbor děkuje za účast.

Akce byla dohodnuta po zpracování kalendáře, proto respektujeme předem stanovený program všech našich členů.

VÝLET S CYKLISTICKOU PŘILBOU JE RADOST A VAŠE BEZPEČÍ!! 


sobota 3. 6.

CDJ HARRACHOV XXIV.

Přijď i ty, otestovat si své kolo!!!

Poslední dálková jízda „Harrachov“ byla v kalendáři Cyklotouru v roce 2007 jako XXII. ročník. Akce byla ukončena po 500 m pro nepřízeň počasí. V roce 2008 došlo k opakování XXII. ročníku s dovětkem „Prezidentský memoriál“. Za účasti 9 jezdců to byla derniéra. Za dobu existence došlo při akci k nezapomenutelným okamžikům, které si můžete znovu připomenut: rok 1990: Kratochvílovi se přestalo ohýbat koleno, 1991: třístovka skončila pro R. Motyčku u Úštěku, kde zlomil řídítka, 1992: k zápisu akce byl v kronice přiložen citát „už vím, proč vraždil Caligula“, 2004: Dan má letecký den, když v Bělé přelétl svodidla, Karel Rejcha 200 m před cílem zlomil krk vidlice, 2005: opět řídítka, tentokrát Darek, v Semilech koupil nové a jelo se dál, jurodivé časy! 2006: Petr Novotný se cestou v Bělé p. B. oženil. Po deseti letech: nikdy neříkej nikdy!
Opět je tu po letech jednodenní mýtická jízda na daleký východ. Trasa je trochu obměněna oproti klasice, abychom si užili více atraktivní místa Jizerek. Navíc projedeme okrajově Polskem a Německem. Trasa ale není dogma, jak říkával náš exprezident. Vše má v rukou jako vždy, počasí.

Start: z technických důvodů je start až v Úštěku u Benziny v 7:00, nečeká se na startovní opozdilce!!! Předpokláme, že každý bude mít v nohou už 30km.  MAPA.
Trasa:
Úštěk – Frýdštejn – Bozkov – Kořenov – Jizerka – Frýdlant – Žitava – Rybniště – UL = 300 km. Oběd:  Kořenov „U zvonku“, nebo na Jizerce.
Startovné:
není, doprovodný vůz není, body, také nejsou. Jede se za obstojného počasí, bez přihlášek. Nejmenovaný vedoucí akce: J.M.P. mob: 724 681 412
Dět(d)ský Harrachov: v 7:26 rychlíkem do Mimoně, start z mimoňského nádraží v 8:46. Cíl Frýdlant, Jablonné, nebo Rybniště. Sraz s áčkem v Osečné na náměstí před konzumem.

KDO MYSLÍ, MÁ NA SVÉ MYSLI CYKLISTICKOU PŘILBU!

  Akce není zařazena do žádného seriálu :-(
Upozornění, tento výlet začíná až na 250. km, kde se začínají projevovat morálně volní vlastnosti.


AKCE, O KTERÝCH BYSTE MĚLI VĚDET. Zájemcům o závodní cyklistiku sdělujeme, že v neděli 21. května se koná v Ústí v Letním kině na technickém okruhu závod horských kol „XC Letní kino“. Týden po „Miladě“ 3. června, ožije areál dalším závodem „Milada bike“ a stejný den se jede v Mostě závod Českého poháru „Specialed - Extrém Bike Most“. 1. 7. se uskuteční tradiční závod „XC Střížák“!

 

Žádáme členy oddílu, kteří nemají naplněné povinnosti dané Stanovami spolku odst. IV. článkem 10 a nemají dosud zaplacené členské příspěvky, aby tak neprodleně učinili. Termín zaplacení byl 1. 5. 2017
Případnou platbu můžete provést převodem na účet u KB 107-9240810257/0100. Děkujeme.

 

Pro ctitele významných dnů: 22. květen je Evropský den národních parků, 1. červen Den dětí, 5. červen je Světový den životního prostředí, 8. červen Mezinárodní den oceánů, 17. červen je Světový den boje proti rozšiřování pouští a sucha, 25. červen slaví značka Nikon 100 leté výročí a 27. červen je Den památky obětí komunistického režimu.
K tomu se blíží významná jubilea našich členů, proto nemusíte slavit všechno, jsme teprve v polovině roku!


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2017 podílí na sportovní činnosti oddílu!