úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 


OBSAH OBŠŤASTNÍKU 4 /2020

1/

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „2 CESTY S TANEČNICÍ“, který se koná v sobotu 22. srpna 2020

2/

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „3D PLASKÁ PAHORKATINA“,   který se koná ve dnech 28.– 30. srpna 2020 

3/

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „ELBFLORENZ“, který se koná v sobotu 12. září 2020

4/

INFORMACE A VÝZVA K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA ÚSTECKÉM PŮLMARATONU, který se koná v sobotu 19. září 2020

5/

ZPRÁVA PRO ČLENY ODDÍLU A PŘÁTELE KOLA

6/

Předpokládané vydání Obšťastníku č. 5 je 29.9. - Příspěvky do 25.9.


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ NAD LABEM VÁS ZVE NA AKCE ROKU 2020

 

sobota 22. srpna

DVĚ CESTY S TANEČNICÍ - ročník XI.

Pro další ročník obnovené dálkové jízdy k rozhledně Tanečnice v Česko-saské oblasti, vám akci nabízíme ve dvou délkových variantách a s přesnější specifikací silniční nebo mtb trasy.
Trasa A je pro vás připravena v silniční variantě a celkové délce 160 km. Rovinatý začátek v údolí Labe vás snadno přenese do střední části, která vás v počátku posílí plánovaným obědem, ale následně ve své délce cca 80 km skrývá veškeré převýšení celé dálkové jízdy. Návrat ke klidným vodám mateřské řeky a symbolům krajského města bude upřesněn na startu.
Trasa B nabízí kratší vzdálenost v délce 95 km se startem v Děčínském zanádraží. Pro tuto cestu jsou vhodná treková nebo horská kola, neboť část trasy bude vedena cestou bývalé železnice. Obě trasy se spojí v Lobendavě, v nejsevernější české hospodě U Hraničáře, kde je plánován oběd a sdílení dojmů v polovině trasy.                   

Trasa A:
(silnice) start 8:00 u soudu Střekov. DC – D.Žleb – Bad Schandau – Hohnstein – Sebnitz – D.Poustevna – Lobendava (67km, oběd) – Severní – Lipová – Šluknov – Zahrady – Kyjov – Studený – Č.Kamenice – DC – UL (cíl 160km). https://mapy.cz/s/pomelededo

Trasa B:
(mtb, trek) start 8:40 zanádraží DC hl. n. DC - Bad Schandau – Kohlmühle - býv. úzká železnice – Ulbersdorf – Sebnitz – Lobendava (km 47 = oběd) – Markéta – Mikulášovice – Hinterhermsdorf - Z. Jetřichovice – Mezní Louka – Hřensko – DC (cíl 94km). https://mapy.cz/s/gukazetuko

Vzhledem k trasám doporučujeme cestovní pojištění do zahraničí.

Ved. A
= D. Beneš 737 253 426,
ved. B – J. Hrůza 604 958 232.  
Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.

VÝLET S CYKLISTICKOU PŘILBOU JE RADOST A VAŠE BEZPEČÍ!!


28. – 30. srpna

3D - PLASKÁ PAHORKATINA

Vícedenní informace K LETNÍMU CYKLOVÝLETU „3D PLASKÁ PAHORKATINA“. Další třídenní akce letos proběhne na pomezí okresů Rakovník a Plzeň-sever, na dobře známé říčce Javornici. Tentokrát má možnost se projevit i pěší sekce. Vlaková zastávka Strachovice je asi 3km od RS. Ubytování je v solidní kvalitě, jako vloni v Brdech. Shromažďování zavazadel bude u Ládi Kolského (Hynaisova 692) ve čtvrtek 27. 8. od 17 do 20h. Zavazadla nám přiveze večer 28. 8. do Kožlan osvědčený tým DAF. Je to jen převoz, nikoliv doprovod! Všichni zájemci jsou vítáni.

Cesta TAM:
Vlak R 618 odjezd z Roudnice 6:08, UL hl. n. 6:43, TP 7:00.
Jízdenky a kolomístenky jsou zajištěny!!!
Každému je jasné, místo nástupu. Všichni vystupujeme ve stanici Kadaň-Prunéřov. Trasa je 3 x 80 km.

Trasa 1. den:
Kadaň – Mašťov - Krásný Dvůr – Podbořany – Kryry – Petrohrad – Jesenice - Sv.Hubert - Vožehák, večeře od 18h.
Trasa 2. den: Vožehák - M.Týnec – Potvorov - Odlezelské jezero – Manětín – Plasy – Kozojedy – Chříč –Javornice - Vožehák.
Trasa 3. den:  podle sil a počasí, směr sever, Žatec a Louny, nebo východ, na Kladno a Kralupy.

Pro ubytování máme zarezervováno 20 míst (4,3,2 lůžka) v chatičkách, 2 x s polopenzí.
U Vožeháku Kožlany.
https://www.facebook.com/uvozehaku/

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.

NA HLAVNÍ I VEDLEJŠÍ JE NEJHLAVNĚJŠÍ PŘILBA NA HLAVĚ!


sobota 12. září

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „ELBFLORENZ"

1. start v 8:45: horní kruhák v Božtěšicích, silnice II/528 (Petrovická ul. /K Čepci) – Knínice -Nakléřov.....

2. start v 9:30: ....Nakléřov – Petrovice – Bahra – Pirna – Pillnitz – Loschwitz - Neustadt (60km) - Zwinger - Grosser Garten - Kreischa – Reinhardtsgrimma – Oberfrauendorf – Falkenhain – Waldidylle - Bobbahn – Altenberg – Cínovec – UL (140km).
Mapa Božtěšice - DD - Cínovec:
https://mapy.cz/s/posacekaba

Kdo se chce kochat výjezdem na Nakléřov, může vyjet dříve a platí pro něj čas a místo druhého startu. Z Pirny se jede tentokrát po pravém břehu. Sebou 10 €. Silniční kola.
Ved. akce Mapař. Vzhledem k trase doporučujeme cestovní pojištění do zahraničí.

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ MĚJ NA SVÉ PAMĚTI CYKLISTICKOU PŘILBU!


sobota 19. září

POŘADATELSTVÍ NA ÚSTECKÉM PŮLMARATONU

I přes zrušení všech podzimních akcí RunCzechu v Praze, regiony běží dál! V plném proudu jsou přípravy na letošní, již jubilejní 10. ročník Ústeckého půlmaratonu, který se uskuteční v sobotu 19. 9. 2020. Akce je v našem městě sportovním vrcholem a oddíl SK Cyklotour je u tohoto významného závodu od samého začátku. Realizace si vyžádá velký počet dobrovolníků, bez kterých by konání takové akce nebylo možné. Oddíl SK Cyklotour byl opět osloven, aby se stal součástí této velké akce.
Celý sportovní program je soustředěn na sobotu s tradičními závody:
12:00 Spolchemie Český pohár v handbike
13:30 DM rodinný běh
15:00 Mattoni 1/2 Marathon Ústí nad Labem + štafeta, 2Run, Běh o pohár rektora ÚJEP.
Pořadatelská práce smluvně ohodnocena ve prospěch oddílu. Další odměna dobrovolníkům: tričko + taška (kabelka) přes rameno, bageta a pití, sportovní a společenský zážitek.

Sraz skupin B a C v 9:15 na Kostelním náměstí!!!
Láďův oddíl Spolchemie ve 13:00 na Západním nádraží.


středa 30. září

PAVLOVO KOKOŘÍNSKO

Sejdeme se na Skalce, jak kdo přijede, je pouze na jeho uvážení. Buďto vlakem z hlavního nádraží v 7:39 s přestupem v Lovosicích do Blíževedel (vlak do Č.Lípy). Z nádraží pojedete ještě tři kilometry na místo srazu s osaři, v obeci Skalka. Druhá varianta je po ose od střekovského soudu v 7:15.  Zavzpomínáme na Pavla a objedeme oblíbená místa kraje, který měl tak rád. Výlet vede po zpevněných cestách nebo asfaltkách, ani na občerstvení se nezapomnělo. Spojení zpět,  z Mělníka je četné, rychlé a bez přestupů (R- S:16, Os- S:52). Nebo z levobřežních Hněvic (R- X:35, Os- X:51).
Těší se na vás Mapař.

Trasa: https://mapy.cz/s/jafumefoza


Upozorňujeme čtenáře Obšťastníků, že jednotlivá vydání jsou v některých případech po vydání podle potřeby doplňována nebo aktualizována. V případě vašeho zájmu o některou akci proto věnujte pozornost elektronické verzi Obšťastníku, který je na webové stránce oddílu. Děkujeme!

Neděle 13. září 2020 je na stránkách MTB uváděna jako datum pořádání dalšího ročníku závodu horských kol „MTB TOUR LITOMĚŘICE“. Do vydání Obšťastníku č. 4 nebylo o konání tohoto závodu dosud rozhodnuto. Podle posledních zpráv má dojít ve 33. týdnu k jednání mezi organizátory akce, městem a sponzory ke konečnému rozhodnutí. O výsledku rozhodnutí a případné účasti jako pořadatelů vás budeme informovat.

16.8.2020, rozhodnuto - MTB TOUR LITOMĚŘICE SE NEKONÁ

Tři typy pruhů pro cyklisty. Jaké jsou?
Prvním z nich je piktokoridor. To je na vozovce vyznačená trasa pomocí bílých šipek a siluety kola a jednáse o doporučenou trasu nebo průjezd a jízdu cyklistů v méně přehledném prostoru. Auta tam ale běžně můžou jet také.
Vyšší formou ochrany cyklistů zajišťuje jízdní pruh pro cyklisty. Ten už je oddělen na vozovce podélnou čarou. Vyznačovat se může tam, kde je vedle něj dostatek prostoru pro průjezd osobního auta. Ovšem v případě potřeby širší vozidla, například autobusy, do něj mohou přesáhnout. Je možné je vyznačovat na užším profilu komunikace a na městských komunikacích, kde významně převažují osobní vozidla. Má ohromný přínos pro přehlednost.
Nejvíce chráněni pak jsou lidé na kolech ve vyhrazeném jízdním pruhu pro cyklisty. Ten nemusí být, ale často bývá, zvýrazněn červenou barvou. Ten je už určen pouze pro cyklisty a vozidla přes něj mohou pouze přejíždět při odbočování.

 


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2020 podílí na sportovní činnosti oddílu!