úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 


OBSAH OBŠŤASTNÍKU 4 / 2021

1/

INFORMACE O VÝLETU BOHEMIA 2021. Termín bude doplněn

2/

INFORMACE K AKCI UKONČENÍ SEZONY. Termín 16. října 2021

3/

NÁVRHY PRO KALENDÁŘ SK CYKLOTOUR 2022

4/

ZPRÁVY PRO ČLENY ODDÍLU A PŘÁTELE KOLA

5/

Předpokládané vydání Obšťastníku č. 5 bude 30. 11. Přís. do 27. 11.   

          Foto v Obšťastníku č. 4: Ji Pol., Map., MK.


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ NAD LABEM VÁS ZVE NA AKCE ROKU 2021

 

1/

   říjen 2021

TOUR DE BOHEMIA 2021

Titul akce vypadá jako výstava skla nebo sklizeň letošních jablek uvedené odrůdy.  Pokud ale uvěříte a tohoto cyklovýletu se zúčastníte, projedete oblastí, která nám není neznámá. Samostatně však nebývá naším cílem. Zatím bez určeného data připravujeme pro milovníky podzimní krajiny cyklovýlet na Novoborsko. Oblast se sklářskou tradicí, kterou však pomineme zaměřením na pestrou krajinu nebo malebnost okolních kopečků a vrchů. Založen v první polovině 18. století z osady vystavěné na lesních vřesovištích, německy nazývaných Haida (Heyde), je později česky pojmenován Bor. Dnes je druhým nejmladším městem okresu Česká Lípa, místem zeleně a zahrad.

Technicko-časové údaje: pro „A“ v 8:30 h start u soudu, pro „B“ v 8:58 h osob. vlak z ÚnL hl. n. do Děčína. Sraz A + B před zimním stadionem v Děčíně na cyklostezce Ploučnice.

Trasa A: ÚnL – N. Bor – ÚnL = 120 km, trasa B: Dc – N. Bor – Dc = 70 km. Technické vybavení: MTB, trek, odvážní i na kole silničním.
Vedoucí akce: Mapař: 724 681 412. Pojištění vlastní. Při účasti dodržujte aktuální hygienická opatření.

POZOR, akce se koná za plného silničního provozu, účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích.

 

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ, MĚJTE NA SVÉ PAMĚTI BEZPEČNOSTNÍ PŘILBU!!


2/

sobota 16. října 

30 let s Cyklotourem - UKONČENÍ SEZONY 2021

Pomalé otevírání cyklistické sezony se v průběhu roku postupně uvolnilo a od poloviny května jsme k činnosti našeho oddílu přidali 12 akcí. Celkových jedenáct cyklovýletů a jedna pořadatelská činnost je důkazem, že SK Cyklotour zdárně přežívá období pandemie. Po opatrném zahájení a po stovkách ujetých kilometrů, dojíždíme společně i jednotlivě k jejímu vyvrcholení. Pro všechny, kteří čerpali z našeho sportovního kalendáře a užili si společné výlety i pro ty, kteří pracovali v pořadatelském týmu je tady akce k ukončení sezony. Na kole nebo pěšky v libovolných trasách, autobusovým spojem nebo vlastní dopravou.  Zveme vás do Homole, kolmo, pěšky, busem dne 16. 10. 2021 od 14 hod.  

Sraz účastníků dlouhé cyklotrasy: v 10:00 hodin v zanádraží. Trasa cca 100 km. (bude upřesněno na startu a na stránkách oddílu - možno volit individuální trasu)

Bus: odjezd autobusu na Homoli: 13:55 od hl. nádraží.

Program: - společné pokoronavirové setkání s vyhodnocením akcí roku 2020 a 2021

- gratulace a dodatečné předání dárků, našim členům k jejich významným jubileím v průběhu roku 2020 a 2021 i všem vedoucím akcí.

- společný pozdní oběd s občerstvením.

- návrhy na akce pro další rok + společná zábava

POZOR! Také tato akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na silničních komunikacích.

Na všech akcích dodržujte aktuální hygienická opatření pro hromadné akce!

NA HLAVNÍ I VEDLEJŠÍ JE NEJHLAVNĚJŠÍ PŘILBA NA HLAVĚ  


3/

 NÁVRHY PRO KALENDÁŘ AKCÍ „SEZONA 2022“

Výzva členům oddílu: předkládejte návrhy a tipy na cyklistické výlety pro kalendář akcí v roce 2022. Vhodné jsou jednodenní výlety s možností dojezdu nebo možné v kombinaci s hromadnou dopravou. Vícedenní akce s možností ubytování. 


OPRAVDOVÉ ZPRÁVY PRO ČLENY ODDÍLU

 

Na všech akcích dodržujte aktuální hygienická opatření pro hromadné akce.

 

Upozorňujeme čtenáře Obšťastníků, že jednotlivá čísla jsou v některých případech po vydání podle potřeby doplňována nebo aktualizována. V případě vašeho zájmu o některou akci proto věnujte pozornost elektronické verzi Obšťastníku, který je na webové stránce oddílu vždy aktuální. Děkujeme!

 

38. týden (19. - 26. 9.), se v Belgických Flandrech koná mistrovství světa v silniční cyklistice. Některé závody přenáší ČT sport nebo Eurosport 1.

 

Oblíbený veletrh For Bikes se letos koná od 1. – 3. 10. 2021, tradičně v prostorách PVA EXPO Letňany. Vstupenka 200 Kč, v předprodeji 165 Kč.

 

V době příprav Obšťastníku č. 4 byla schválena novela zákona o 1,5 m bočním odstupu při předjíždění cyklistů. Ostře debatovaná změna dopravních pravidel se objeví v Zákonu o provozu na pozemních komunikacích s platností od července 2022. Pravidlo, které je v sousedních zemích praktikováno již řadu let, vyvolalo bohužel atmosféru, jako by cyklista byl nepřítelem silničního provozu. Chovejte se tak, aby na silnici bylo místo pro všechny.

 

Zpráva ČTK: …dobrou zprávou při nižší úrodě jablek je to, že podle odhadu budou jablka letos větší

 

NOVINKY Z KALENDÁŘE
13. září - to byl Mezinárodní den závěti. Kdo máte uzavřenou závěť, buďte v klidu, kdo dosud ne,
volte rodinu, příbuzné nebo Cyklotour.
21. září - je Mezinárodní den míru. Myslíte, že to každý pochopí?
26. září - je Světový den srdce. Braňte si ho a mějte ho na pravém místě.
1. říjen - je Mezinárodní den seniorů a Mezinárodní den lékařů. Obě skupiny jsou nepostradatelné! Také Mezinárodní den kávy. Káva je druhou nejprodávanější komoditou na světě - po ropě.
5. říjen - je Mezinárodní den úsměvů. Upřímných úsměvů není nikdy dost.
8. října - je Památný den sokolstva. V zdravém těle, zdravý duch.
10. říjen - je Den duševního zdraví. Schopnost pro rovnováhu životních činností.
20. říjen - je Den stromů. Mějte je rádi, ale nemusíte je objímat.
2. listopad - je Památka zesnulých. Památku uctíváme i v našich řadách
21. listopad - je Světový den pozdravů. TAK NAZDAR!
 


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2021 podílí na sportovní činnosti oddílu!