úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

Obšťastník č.5/2013



 

OBSAH OBŠŤASTNÍKU č.5-schváleného na VV SKCÚ dne 4. 7. 2013                                 

1/ INFORMACE k cykloturistické akci „LABSKÉ VYHLÍDKY NA KOLE“ konané v sobotu 13. července 2013    

2/ INFORMACI k druhé letošní akci „KOLEM 65“ s předběžným datem konání ve středu 17. července 2013

3/ INFORMACE k cykloturistické akci „OHŘE-CYKLO-TOUR“ konané v sobotu 20. července 2013  

4/ INFORMACE k cykloturistické akci „PO STOPÁCH KOŠTOVSKÉHO PEDÁLU“ konané v sobotu 27. července 2013

5/ INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU.



SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n.L. pořádá dne 13.července 2013  

LABSKÉ  VYHLÍDKY  NA  KOLECH

Ani v době prázdnin a dovolených není domácí cykloturistika bez aktivit. Po červnových rozmarech počasí se opět vydáme na vyhlídková místa, abychom si pohledem z výšky s respektem prohlédli mocnou řeku, která opakovaně ukazuje svoji sílu. Nově vás provedeme Labskými vyhlídkami mezi Děčínem a státní hranicí, možná i kousek dál.  Na kole projedeme místa, která většina z vás zná pouze z turistického pojetí. Akce je plánována pro horská a treková kola, připravena bude i varianta pro ortodoxní silničáře.   

Sraz účastníků: v 8:45 hod na park. ČD Ústí n.L. hl. n. odjezd v 9:00 hod. Délka trasy cca 70 km po asfaltových, šotolinových a lesních cestách.
MTB TRASA
:
Ústí n.L. – Vel. Březno - Děčín – Kvádrberg – Růžový hřeben – Labská Stráň – Arnoltice – Janov – Hřensko - (Schmilka) – Děčín – Velké Březno - Olšinky.
SILNICE: Ludvíkovice – Srbská Kamenice – Jetřichovice – Vysoká Lípa – Hřensko – Janov – Růžová – Bynovec – Děčín – Olšinky. Bufet z vlastních zásob, oběd na trase, ukončení v Ošinkách.  

Pro zajištění akce prosíme zájemce o předhlášení do pátku 12.7. do 18:00 hod.

STARTOVNÉ: pro členy oddílu 50 Kč, pro příchozí a nečleny oddílu 100 Kč.

Účastníkům bude na startu poskytnuta mapa a výklad tratě. V ceně startovného je oběd. Na trati je plánováno několik zastávek pro fotografování, vyhlídky a dojetí účastníků. Vedoucí akce: M. Konopásek - tel. 602 495 710, silniční trasa M. Ptáček

POZOR – AKCE JE BODOVANOU ČÁSTÍ SERIÁLU  

 

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ, MĚJTE NA SVÉ PAMĚTI BEZPEČNOSTNÍ PRILBU !!


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. oddíl rekreační cyklistiky pořádá

Ve středu 17.července druhou jízdu KOLEM  65 - rok 2013

Další výlet s názvem Kolem 65 je opět motivován říční cyklostezkou. V severovýchodní části Ústeckého kraje se úspěšně rozvíjí cyklostezka Ploučnice, která vede z Děčína, pokračuje příjemným profilem Českolipska a oblastí Ralské pahorkatiny do Libereckého kraje. Naše cesta však povede po proudu této řeky, což lákavěji zní PO SPÁDU!. Projedeme teprve nedávno otevřený úsek z Osečné do Hamru na Jezeře i další zajímavá místa vedená po tělese zrušených železničních tratí zcela mimo silniční provoz. Pro přesun na začátek trasy použijeme vlakovou dopravu z Ústí n. L. do Jablonného v Podještědí. SRAZ ÚČASTNÍKŮ v 7:00 h u hl. nádraží v Ústí. Odjezd v 7:27 h vlakovým spojem R 1155, příjezd do Jablonného v P. v 8:57 hod. Veškeré poplatky za přepravu kola budou hrazeny z prostředků oddílu. Vedoucí akce Mir. Hofman, (tel. 724 133 923). Předpokládaná délka 70 km. Zájemce o akci, žádáme, aby sledovali zprávy na webu nebo na mobilu. V případě špatného počasí by se akce přesunula na vhodnější termín. Akce je bez startovného, bufet z vlastních zásob, další občerstvení na trase.

   AKCE JE BODOVANOU SOUČÁSTÍ SERIÁLU VĚRNOSTNÍ PROGRAM SKCÚ 2013.


CYKLOTOUR Ústí n. L. pořádá dne 20. července   

 OHŘE – CYKLO – TOUR


Ohře se stalo tématem cykloturistické jízdy již několikrát. Touto akcí se vracíme na první část cyklotrasy Ohře, která je na naše území vedena z Bavorska. Za dobu budování se také stačila přejmenovat. Kdysi značená 204 je dnes Národní dálkovou cyklotrasou č. 6. Pro bližší poznání jsme tentokrát zařadily do programu úsek z Chebu do Karlových Varů se zajímavou zastávkou ve městě Loket. Středověký hrad na skalním ostrohu měl pro Království české velký význam a provázela jej pověst, že kdo dobude Loket, dobude celé Čechy. Výzva zůstává aktuální i pro dnešní cykloturisty. Pro časové zvládnutí celého úseku včetně zastávek na trase, je připraven vlakový přesun z Ústí n. L. do Chebu. Pro přepravu kol tam i zpět bude provedena rezervace a proto je NUTNÉ se na akci předhlásit. Termín předhlášky je do úterý 16. 7. do 12:00 hod. Sraz účastníků akce v 6:20 h na hl. nádraží v Ústí, odjezd vlaku R 440 je v 6:48 hod, příjezd do Chebu v 9:41 h. Rezervace a přeprava kol bude hrazena z prostředků oddílu. Vedoucí akce Mir. Hofman, (tel. 724 133 923). Předpokládaná délka 70 km. Návrat vlakem z K. Varů v 19:05, příjezd do Ústí ve 21:05 h.     

  AKCE JE BODOVANOU SOUČÁSTÍ SERIÁLU VĚRNOSTNÍ PROGRAM SKCÚ 2013.

CYKLISTICKÁ PŘILBA JE AKTIVNÍ BEZPEZPEČNOSTNÍ PRVEK I ELEGANTNÍ DOPLŇEK!


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. pořádá dne 27. července 2013  

PO STOPÁCH KOŠTOVSKÉHO PEDÁLU

 

Koštovský pedál již čtvrtý rok nepokračuje v načaté historii, ale po jeho stopách se prohání tvůrci původního závodu, pořadatelé i rozhodčí. Také letošní rok zveme na bývalé závodní trasy všechny, kteří chtějí v polovině léta zakusit jízdu pestrou krajinou.

SRAZ ÚČASTNÍKŮ: v 9:00 hod na parkovišti ČD Ústí n. L. hl.n., odjezd v 9:15 hod je  pouze přesunem do Koštova k rest. „ U Jelena“.  Zde bude START akce v 10:00 hod.  DÉLKA TRASY je cca 40 km. Opět se vrátíme na nejzajímavější místa celého okruhu. Nebudou chybět vyhlídky u Dubic, ani obávané „Schody do nebe“ s horskou prémií Chvalov. Zde vám opět nabídneme občerstvení i prémiový bonus. Značení trasy není provedeno! Účastníci obdrží informace o trati na startu. Z tohoto důvodu jsou plánovány pravidelné zastávky, které budou vyplněny focením a doplňováním tekutin.  STARTOVNÉ: 50 Kč pro členy oddílu, 70 Kč pro nečleny a příchozí. Ved. akce D. BENEŠ tel.: 737 253 426. AKCE JE ZAHRNUTA DO SERIÁLU VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU.
BEZPEČNOSTNÍ PŘILBY ROZHODNĚ S SEBOU !!!

 

Všechny tyto akce se na pozemních komunikacích jedou za plného silničního provozu. Účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích. Pořadatel neručí za škody účastníkům vzniklé či účastníky způsobené.

 

SK CYKLOTOUR se v sobotu 10. srpna 2013 bude podílet na zajištění již IV. ročníku CYKLOMARATONU KRUŠNOTON.

 

Dle propozic závodu je letošní ročník opět veden třemi trasami (110, 180 a 250 km). Předběžným jednáním bude třeba obsadit 9 křižovatek s počtem cca 17 – 19 pořadatelů. Obracíme se proto na členy oddílu s požadavkem o organizační pomoc při této akci. Určení stanovišť a časové rozpisy budou projednány na schůzce před závodem. Akce je s pořadateli závodu smluvně dohodnuta se ziskem prostředků pro další činnost oddílu. Dobrovolníky pro pořadatelskou službu prosím, aby pomoc oznámili na tento kontakt:

tel. 602 495 710, nebo e-mail: Konopasekim@tiscali.cz

Za účast děkuje vedoucí pořadatelské skupiny – Miroslav Konopásek

AKCE JE BODOVANOU ČÁSTÍ SERIÁLU VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU


POZORNÍK!č.3

Upozornění na nečekané nástrahy na cyklostezkách pokračuje.
Cyklostezka č. 2 ve směru z Ústí do Sebuzína, skýtá nebezpečné nástrahy několik metrů po přejetí brodů Průčelského potoka a potoka Rytina. Asfaltový povrch cyklostezky je silně narušen prorůstajícími kořeny okolních stromů a na obou místech vytváří napříč cyklostezkou několik nebezpečných míst, které vám mohou doslova vyrazit řídítka z rukou. Domácí uživatelé cyklostezky jsou ostražití, ale dálkoví jezdci, kteří tudy projíždí při zdolávání Labské cyklostezky, se nestačí divit. Nebezpečná místa nejsou označena a byla avizována na Odboru dopravy Magistrátu již před rokem. Zatím bez úspěchu. Odhadovaná délka úseků pro opravu je 10 – 20 m!


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2013 podílí na sportovní činnosti oddílu!