úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 


OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 5 schváleného na VV SKCÚ dne 29. 6. 2015

1/ INFORMACE k akci „ JIZERA PODLE PAVLA ČERNÉHO“ která se koná v sobotu 11. července 2015

2/ INFORMACE k druhé letošní akci „KOLEM 65“ s předběžným určením ve středu 15. července 2015 (sledujte web a mobily)

3/ INFORMACE k akci „ORIENŤÁK S CYKLO TEPLICE“, konané v neděli 19. července 2015                  

4/ VÝZVA K POŘADATELSKÉ POMOCI PŘI CYKLOMARATONU „KRUŠNOTON 2015“, který se koná v sobotu 8. srpna  

5/ STAV SERIÁLU „25 SEZON S CYKLOTOUREM“ (pro tiskové vydání Obšťastníku je přílohou)

6/ DALŠÍ INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU

 


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. VÁS ZVE NA DALŠÍ AKCE 25. SEZONY
 

v sobotu 11.7.

JIZERA PODLE PAVLA ČERNÉHO

Nabízíme vám další cyklistický výlet takzvanou říční cyklotrasou. Po Labi, Ohři, Vltavě, Ploučnici, Sprévě máme „rozjetou“ i Jizeru. „Greenway (zelená cesta), jak je též tato cyklotrasa nazývána, vede od polských hranic a prochází územím Jizerských hor, Krušných hor, Českého ráje i středních Čech. Zatímco Mapařovo putování střední Jizerou nás zavedlo do oblasti zřícenin, hradů a viaduktů, s Pavlem poznáme místa barokních a renesančních staveb nebo lázeňské prostředí v příjemně zvlněné krajině klidné Jizery na dolním toku. Připravenou trasou projedeme Hostín, Slivno, Hřivno, Benátky n. Jizerou. Z Benátek po Greenway Jizera krajinou Rudolfa II., dále Labskou cyklostezkou, Starou Boleslaví, Kostelcem n. L. do Všetat. Celkem 75 km.
Když bude teplo, plavky s sebou. Přesunu na začátek trasy provedeme vlakovou dopravou. Sraz v sobotu 11. 7. v 7:45 h na západním nádr. v Ústí, odjezd v 8:03 h vlakovým spojem 6407 do Mělníka. Vedoucí akce Pavel Černý (mob. 728 200 861). Akce je součástí seriálu 25 sezon s Cyklotourem.

CYKLISTICKÁ PŘILBA JE PRO NÁS NEZBYTNÝM DOPLŇKEM!


 

Ve středu 15.7.

KOLEM 65 V ROCE 2015 – JÍZDA 2. 

 

Druhá letošní jízda Kolem 65 naváže na oblast, kde skončila ta první. Vyjedeme na nejbližší část Krušnohoří, kde se odehrávají naše letní i zimní aktivity a podél česko-saských hranic střídavě na domácích a hostujících cyklostezkách se budeme přesouvat směrem na západ. Přesun do Adolfova bude proveden cyklobusem. Sraz účastníků v 8:50 hod u divadla, odjezd v 9:00 hod.

Trasa Adolfov – Fürstenau – Geising – Zinnwald – Cínovec (oběd) – Zinnwald – Neurehefeld – Moldava. Návrat zpět podle dohody, příp. vlakový spoj Z Moldavy: v 15:23, z Litvínova v 15:33, 16:11, 17:35, z Teplic: v 16:35, 17:05, 17:35, 18:35. Občerstvení na cestě podle dohody. Vedoucí akce Míra Hofman (tel. 724 133 923). Účastníky akce, kteří nemají sjednané stálé pojištění pro výjezd za hranice, žádáme, aby si sjednali jednorázové pojištění pro cykloturistickou akci v SRN. Akce je součástí seriálu 25 sezon s Cyklotourem. V případě nevhodného počasí je možná dohoda na jiném termínu. Sledujte vývoje počasí, web a mobily.
 

CYKLISICKÁ PŘILBA JE ELEGANTNÍM I NEZBYTNÝM DOPLŇKEM


v sobotu 18. 7. 

HARRACHOV XXIV.

Sraz v 6:00 u soudu na Střekově, jede se bez doprovodného vozidla, 300 km.
Trasa: UL-Brenná-Č.Dub-Frýdštejn-Bozkov-Kořenov-Smědava-Frýdlant-Žitava-Varnsdorf-UL.
Každý účastník jede na vlastní riziko, klub nezodpovídá za škody, či úrazy způsobené sobě či jiným osobám. Děkujeme za pochopení. mp.


v neděli 19. 7. 

ORIENŤÁK S TÝMEM CYKLO TEPLICE

sraz byl stanoven u hřbitova v Chabařovicích, což jsme vzhledem k průměrnému věku našich členů, brali jako výzvu. Na zaparkovaném autě byla umístěna velká hrací karta s obrázky a hodnotami 10 – 50 bodů. Někteří si již připravovali směr jízdy, i když optimální spojení všech míst dalo tak 120 km. Další šok přišel po zjištění, že každé kódovací razítko je jiné! Mezi hostujícími účastníky se začala šířit panika a potíže s orientací. Někteří se při pohledu na mapu dokonce ptali, kde jsme teď…''
     Zásadní pravidlo soutěže:
časový limit je velice důležitý a je přednější nežli body. Kdo nestihne přijet včas, bude bodově penalizován. Mapy se budou rozdávat až na stratu. Startuje se hromadně, a každý jede sám za sebe, můžete však jet ve skupině.
    Tak nějak to vypadalo před startem loňského orientačního závodu, který má u našich teplických přátel již svoji tradici. Letošní již 5. ročník se „odehraje“ v oblasti Jezera Milada, což je sice „náš“ závodní okruh, ale řada záludných míst z něj určitě udělá rovnocenné startovní pole. Akce bez startovného.
   Sraz účastníků v neděli 19. 7. v 14:00 hod u chabařovického hřbitova. Doba závodního klání bude zkrácena na 90 min. Další informace na startu. Ved. akce Luboš Brant (cyklo Teplice)
Akce je součástí seriálu 25 sezon s Cyklotourem.

Orientační srandazávod už je taková naše tradiční akcička, která má za úkol především pobavit její účastníky. Oproti klasickým závodům, kde je vytyčená trasa a chrti se prohání vysokou rychlostí v téměř transu je tohle trochu jiné. Zde vítězí ten, kdo si v limitu 90 minut zvládne naplánovat trasu tak, aby posbíral co možná nejvíce kontrol, a zvládl se vrátit do cíle včas. Jako vloni bude 20 kontrol, rozesetých ale po okruhu jen cca 6 km, startují všichni společně ve 14:00 od hřbitova v Chabařovicích. Cíl je o 90 minut později v Roudníkách u kulturního domu. Časový limit je velice důležitý a je přednější nežli body, kdo nestihne přijet včas, bude bodově penalizován. Mapy budeme rozdávat až na stratu, aby si nikdo nemohl trasu připravit předem, bude rozhodovat rychlá hlava, a znalost cest. Záměrně jsme letos vybrali oblast jezera Milada, která se konečně zpřístupnila veřejnosti. Startuje se hromadně, a každý jede sám za sebe, můžete však jet ve skupině. Podrobná pravidla jsou u nás na stránkách. Ceny pro vítěze ještě upřesníme, a startovné se neplatí.

fakta:

  • 18 kontrol

  • sraz v 13:15 hod. v Teplicích u Shellky, ve 14 hod. v Chabařovicích u hřbitova

  • start 15 minut po rozdání map.

  • Cíl po 90 ti minutách u v Roudníkách u KD

Při každém vyjetí, mějte na své paměti cyklistickou přilbu!


Sraz v úterý 4.srpna, 6.50 na hl.n. v UL, odjezd vlaku do Chomutova-město v 6.58, (příj. v 8.29).
Trasa: CV-Bezručovo údolí-N.Dům-Kühnhaide-Schwarze Pockau-Marienberg-Wolkenstein-Přísečnice (Pressnitz)-H.Sv.Š.-cíl Chomutov, pivovar Karásek a Stülpner. Max. 110km.
Několik euro sebou. mp.
Trasa: http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=185985

Každý účastník jede na vlastní riziko, klub nezodpovídá za škody, či úrazy způsobené sobě či jiným osobám. Děkujeme za pochopení.

Při každém vyjetí, mějte na své paměti cyklistickou přilbu!


V sobotu 8.8.

KRUŠNOTON - POŘADATELSKÁ POMOC

Teplický silniční cyklomaraton KRUŠNOTON se jede 8. srpna 2015 již pošesté a je nejvýznamnější silniční akcí v okolí. Oddíl SK Cyklotour je od prvního ročníku u toho a jako nezbytný pořadatelský tým, pomáhá zajišťovat bezpečnost jezdců na tratích s variantami 110, 180 a 250 km. Organizátoři počítají i letos s naší pomocí, a proto se obracíme na členy oddílu s požadavkem o organizační pomoc při této akci. Pro zajištění závodní tratě v přiděleném úseku předpokládáme potřebu cca 15 - 20 pořadatelů. Určení stanovišť a časové rozpisy budou projednány na schůzce před závodem. Přesuny s použitím vlastního motorového vozidla budou hrazeny. Akce bude s pořadateli závodu smluvně dohodnuta ve prospěch oddílu. Dobrovolníky pro pořadatelskou službu prosím, aby pomoc oznámili na tento kontakt: tel. 602 495 710, e-mail: Konopasekim@tiscali.cz do neděle 2. srpna.

Za účast děkuje vedoucí pořadatelské skupiny – Miroslav Konopásek.

Také tato akce je součástí seriálu 25 sezon s Cyklotourem.


VÝZVA PRO DVOUDENNÍ AKCI STŘEDNÍ BEROUNKOU 29. a 30. 8. 2015

S největší pravděpodobností (termínově) se pojede o víkendu 29. /30. srpna tradiční dvoudenní akce, která letos zamíří na Berounku. Budou připraveny tři délky tras, cca 2x 60/ 90/ 120km. Potřebuji vědět: 1/ Kdo má o tuto akci zájem. 2/ Jestli je zájem o doprovodné vozidlo. Prosím své přihlášky a názor na doprovodné vozidlo pište na: jipolansky@volny.cz   do 31. července 2015.                 Váš Mapař.

P.S. pro Jitku a Zdeňka: Výlet je vhodný i pro pěšáky v okruhu 12-15 km se nacházejí dvě železniční tratě. Rakovník-Beroun a Rakovník-Kralovice.


V příloze tohoto Obšťastníku je uveden stav soutěžního seriálu 25. sezon s Cyklotourem. Prosím členy oddílu, kteří se jednotlivých akcí zúčastnili, aby provedli kontrolu správnosti přidělených bodů u svého jména a případné nesrovnalosti nahlásili k opravě. Nadále platí body za individuální aktivitu ujetých kilometrů, které se budou přičítat na konci soutěže.

 

Zájemcům o titulní stránku Obšťastníku sdělujeme, že volné titulní stránky pro letošní rok jsou dosud u Obšťastníků č. 7, 8. Nabídky můžete uplatnit u hospodářky oddílu jednotlivě nebo skupinově.


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2015 podílí na sportovní činnosti oddílu!