úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook



OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 5 schváleného na VV SKCÚ dne 8. 6. 2017

1)

INFORMACE K „CDJ JEŠTĚD“, konané v sobotu 17. června 2017

2)

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „KOLEM DANOVA RANČE“, který se koná v pátek 23. června 2017 /AKCE MIMO KALENDÁŘ

3)

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „CYKLOVÍKEND S ARSENALEM A CYKLOKNIHAMI“ v sobotu 24. června 2017 /AKCE MIMO KALENDÁŘ /  

4)

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „SASKÉ PERLY S JARDOU HRŮZOU“, která se koná v sobotu 8. července 2017    

5)

INFORMACE K „ORIENTAČNÍMU CYKLOZÁVODU S CT“, který se koná v neděli 16. července 2017

6)

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „KOLEM 65-jízda první“, který je veden s předběžným termínem ve středu 19. července 2017

7)

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „ROZHLEDNA S PAVLEM ČERNÝM“, který se koná v soboru 22. července 2017   

8)

VÝZVA K POŘADATELSKÉ UČASTI NA CYKLOMARATONU KRUŠNOTON, který se koná v sobotu 12. srpna 2017

9)

STAV SERIÁLU BODOVAČKA S CYKLOTOUREM K 5. AKCI-přílohou

10)

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU.


středa 14. června

BRDSKÝ ČTYŘLÍSTEK

Zase jedna spontánní akce, tentokrát do nedávno otevřeného vojenského prostoru Jince. Vlakem v 5:41 z hl.n do Hořovic, kde přistaneme v 8:07. A proč čtyřlístek? Protože trasa vede přes čtyři významné vrcholy Brd. Tok, Malý Tok, Prahu a Třemšín. Pro uklidnění mančaftu je třeba přiznat, že první tři vrcholy tvoří takřka souvislý hřeben. Polední občerstvení je zajištěno v mýtickém Grillbaru Míšov. Nám to nic neříká, ale pro plzeňské motorkáře je to něco jako naše Pekelné doly. Předpokládaný návrat z nádraží Jince, odj. v 17:07.
Mimo kalendář a bez bodů. JMP 724 681 412.


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ VÁS ZVE NA DALŠÍ AKCE ROKU 2017:

 

sobota 17. června

DVĚ TRASY NA CDJ JEŠTĚD  

Obnovení dálkové jízdy na Ještěd má letos třetí opakování. Jméno, které stálo za obnovou této silniční klasiky a po dva roky bylo organizační duší akce, bude symbolicky s námi. Letošní trasa bude v protisměru loňské, resp. tak jak se jela v roce 2015. Sraz účastníků 7:00 – 7:15 u Okresního soudu na Střekově, odjezd v 7:15. Součástí akce bude doprovodné auto pro malé technické zázemí. Startovné akce 20 Kč, v ceně startovného doprovodné auto, pojištění, mapa trasy. V ceně není oběd, který bude realizován podle dohody.
Vedoucí akce - Dana Finková, mob: 724 830 651.

Skupina A: 200 km: ÚnL – M. Březno – Lovečkovice – Úštěk – Blíževedly – Holany – Zahrádky – Srní – Zákupy – Brniště – Stráž p. R. – Dubnice – Křižany – Ještěd výpřež – Ještěd vrchol.  Zpět: Hoření Paseky – Rozstání – Janův důl – Osečná – Podvrší – Hamr na J. – Stráž p. R. – Zákupy – Č. Lípa – Benešov n. Pl. – Děčín – Svádov (U Koruny).  

Zájem zdolat tento symbol cykloturistiky, rozšířil letošní nabídku o takzvanou trasu pro „béčko“. Je v časově podobném rozvrhu s použitím vlakového a cyklobusového přiblížení. „Gravitační“ trasu Ještědu pro béčko sestavil s kompletní návazností J. Mapař a jako patron správného směru přesunu a směru jízdy byl zvolen Jar. Tauber. Schéma akce je následné:
Skupina B: (kvůli bezproblémovému naložení kol) sraz na hl. n. v 7:00. Odjezd v 7:27 vlakem R 1161 do Mimoně (8:45). 10 km po ose do Stáže pod Ralskem na cyklobus – odjezd 9:25, cena 46 Kč jízdné + 25 Kč přepravné. Kdo to stihne, jede. Kdo má kondici, která využití cyklobusu nepotřebuje, jede také. Kdo ne, má smůlu a musí dál stejně pokračovat po ose přes Křižanské sedlo. Hřebenovkou na Výpřež (20 km, 560 v. m)., kde se sestaví vrcholové družstvo. Cesta zpět přes Osečnou, Zahrádky, Úštěk, (Lovečkovice, Ústí) – dle kondice. Účastníci „béčka“ jsou zahrnuti do společného pojištění zdarma.
Akce „béčka“ je bez startovného. POZOR, akce se koná za plného silničního provozu, účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích.

PŘ KAŽDĚM VYJETÍ MĚJ NA SVÉ PAMĚTI CYKLISTICKOU PŘILBU!

AKCE JE SOUČÁSTÍ SERIÁLU BODOVAČKA S CYKLOTOUREM

pátek 23. června

KOLEM DANOVA RANČE

Letošní narozeniny naší klubové ikony oslavíme netradičně v nížině. I přes zpočátku urputný Ďáblův odpor se nám podařilo prosadit nížinný cíl v Malých Žernosekách v hospodě Na hřišti. Jsou připraveny tři trasy, určitě si každý vybere a komu naše nabídka bude málo, může zvolit svoji trasu.

Start: pátek 23. VI. 2017 v 15:20 před střek. soudem. Bez startovného.

Trasy:

Ludmilina
– CT2 do V. Žernosek, přívozem do M. Žernosek- 21km.
Cháberova
– CT2 do Žalhostic, přes most gen. Chábery do Prosmyk a lovosickou cyklostezkou podél Labe do M. Žernosek - 35km.
Kudlichova
– pro staromilce, kteří se nemohou rozloučit s horskou trasou, z Ústí okolo Kudlichova pomníku u obce Kletečná a Opárenským údolím do M. Žernosek - 25km.

Cíl:
hospoda na hřišti v M. Žernosekách. Pitný režim zajištěn hospodským. Občerstvení si zajišťujeme sami. K dispozici bude oheň, pokud si přivezeme palivo. Každý účastník proto jako povinnou zátěž přiveze suché dřevo. Samozřejmostí jsou dárky pro našeho oslavence a nějaké občerstvení do placu pro všechny. Každý si přiveze něco na opékání pro vlastní potřebu, podle vlastní chuti.


UPOZORNĚNÍ:
jízda akce je za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu pro provoz na silničních komunikacích. AKCE NENÍ ZAŘAZENA DO ŽÁDNÉHO SERIÁLU.

VŠECNY ÚČASTNÍKY NA KOLECH RÁDI UVIDÍME S PŘILBAMI!


sobota 24. června

CYKLOVÍKEND S ARSENALEM A CYKLOKNIHAMI

 

Brašny, nosiče a knihy. Sport-Arsenal a Cykloknihy jsou značky, které zná každý cykloturista. Již 19. cyklovíkend těchto značek se bude konat ve dnech 23. – 25. června v rekreačním středisku Jachta v Holanech. Na jednodenní výlet a setkání s přáteli zvou Mirek Hofman a Pavel Černý, kteří za tímto účelem připravili sobotní výlet. Přesun vlakem z Ústí do Děčína a České Lípy v 5:58, další cesta a návrat po ose nebo dohodou.

Případné info poskytne M. Hofman. 724 133 923.

AKCE JE MIMO KALENDÁŘ – ALE PŘILBU NA HLAVĚ V KAŽDÉM PŘÍPADĚ!


 

sobota 8. července

SASKÉ PERLY S JARDOU HRŮZOU

 

Loňská trasa po rozhlednách byla velmi povedená akce a pro letošní rok nás specialista na Saské Švýcarsko zve do oblasti pravého i levého břehu Labe.  Startovacím místem akce je Děčín, varianty přesunu po ose nebo vlakem s odjezdem z Ústí hl. n. v 7:58. Sraz v Děčíně na parkovišti aut u cyklostezky č. 2. ve směru na Prostřední Žleb v 8:45. Na trase provedeme průzkum rekonstruova- ného úseku CT2, jízdu po bývalé úzkorozchodné železnici, jízdu národním parkem Saské Švýcarsko a navštívíme městečko Höhenstein. Po návratu do údolí Labe pak Reinhardtsdorf a malířskou cyklostezku. 

Připravená trasa:
(ÚL) – DC – CT2 – Kripen – Bad Schandau – Rathmannsdorf – Hohnstein – Bad Schandau – Krippen – Reinhardtsdorf – Kaiserkrone – Schmilka - Dolní Žleb, kde bude trasa v délce cca 70 km ukončena. Přesun do Ústí dle volby (osa nebo vlak). Vzhledem k trase doporučujeme cestovní pojištění do zahraničí.
Vedoucí akce: Jar. Hrůza, mob: 604 958 232.

POZOR, akce se koná za plného silničního provozu, účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích jak na území ČR, tak v zahraničí. 

PŘI KAŽDĚM VYJETÍ, MĚJ NA SVÉ PAMĚTI CYKLISTICKOU PŘILBU!

AKCE JE SOUČÁSTÍ SERIÁLU BODOVAČKA S CYKLOTOUREM


neděle 16. července

ORIENTAČNÍ CYKLOZÁVOD S CTP

 

Pro druhý ročník MTBO v Českém středohoří, si oddíl Cyklo Teplice připravil novou lokalitu a několik novinek. Závod se odehraje v úchvatném prostředí nad řekou Labe, se startem a cílem v Dubičkách, konkrétně na vyhlídce u restaurace U Svaté Barbory. O zázemí bude tedy luxusně postaráno. Na trati Vás čeká nespočet krásných vyhlídek a zajímavých míst, v cíli pak občerstvení a zajímavé věcné i finanční ceny v každé kategorii. Odměn bude letos prostě dost. Závod bude tentokrát otevřen nejen pro jednotlivce v kategoriích muži a ženy, ale také v kategoriích dvojic. A to jak muži, ženy, smíšené tak i rodiče s dětmi (do 15 let). Je pouze potřeba, aby minimálně jeden člen registrované skupiny byl plnoletý a dvojice se po trati pohybovaly vždy pospolu. Pravidla závodu zůstávají stejná jako vloni. Závod je koncipován jako závod horských kol a jiný typ kola tentokrát nedoporučujeme. Obtížnější místa (lze vynechat) na trati budou vyznačena na mapě. Pro všechny je povinná ochranná přilba. Každý účastník smí využít k přemisťování pouze vlastní kolo a pouze svých sil (s drobnou výjimkou, která bude vysvětlena na startu). Není povoleno brázdit soukromé pozemky. Přesun na start je individuální.

Propozice: Prezentace závodníků: 16. 7. 2017 od 9:00 do 10:00 restaurace U Svaté Barbory, Dubičky. Krátké úvodní slovo: 10:00-10:05 plus rozdání map.

Start: 10:05 (po skupinách v intervalech nebo hromadně, dle počtu přihlášených)


Časový limit na závod: 4 hodiny. Startovné: 150 Kč jednotlivci / 300 Kč za dvojici, připsáno do 3. 7. 2017 na účet CykloTeplice:
2401166422/2010. Jako variabilní symbol prosím použijte vaše rodné číslo. Poté a na místě 200Kč (dvojice 400Kč). Penalizace: 2body za první až pátou započatou minutu nad limit, 5 bodů za každou další započatou minutu. Kontroly: různých bodových ohodnocení podle obtížnosti, bonusy za série. Mapa: velikost A3. 

CYKLISTICKÁ PŘILBA PŘIDÁ NA BEZPEČNOSTI A ZÁŽITKU Z AKCE!

AKCE JE SOUČÁSTÍ SERIÁLU BODOVAČKA S CYKLOTOUREM!


středa 19. července

KOLEM 65 (akce první)

 

Léto je v plném proudu, a tak nechybí tradiční výlet s Mírou Hofmanem „KOLEM 65“. Letos jsou plánovány pouze 2 akce v prázdninových měsících, ale obsahově je nabídka atraktivní. První trasa nás zavede do Krušnohoří s možným využitím cyklotras po obou stranách hranice. Pro rychlejší nástup na připravenou trasu volíme opět vlakový a cyklobusový přesun. Kdo nemá režijní výhody, nabízíme možnost zakoupit si celodenní jízdenku s univerzálním použitím za 130 Kč. (vlak, bus, MHD), Poplatek za kolo 20 Kč hrazen.
Plánovaná trasa první akce: Ústí – Teplice – Litvínov = vlak / Litvínov – Nová Ves v horách = bus. / vybraná oblast Krušnohoří a následný sjezd do údolí Ohře = kolo / návrat = vlak. Trasa 60 – 70 km.
Vedoucí akce: M. Hofman. 724 133 923.

UPOZORNĚNÍ: akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu pro provoz na silničních komunikacích.

KDO MYSLÍ, MÁ NA SVÉ MYSLI CYKLISTICKOU PŘILBU!

AKCE JE SOUČÁSTÍ SERIÁLU BODOVAČKA S CYKLOTOUREM


sobota 22. července

ROZHLEDNA S PAVLEM ČERNÝM

Cykloturisty oblíbená oblast Kokořínska a Máchova kraje bude cílem dalšího výletu, který připravil Pavel Černý. Aby prožitek z akce byl co nejlepší, nebude zatížen několikakilometrovým šlapáním do výletové oblasti. Přesun osob a techniky svěříme přepravní společnosti ČD, která přepravuje osoby, kola a zavazadla pohodlným způsobem. Pro přepravu kol bude provedena rezervace, a proto žádáme zájemce o předhlášku účasti.  Rezervace kol hrazena!    
Sraz účastníků v 7:00 na hlavním nádraží v Ústí, odjezd R 1161 v 7:27 h. Vlak: ÚnL- Děčín – Č.Lípa. Konec pohody, další úsek v přibližné délce 70 km bude s vlastním úsilím na kole:
 Sosnová – Zahrádky – (možné koupání nad Borným) – Doksy – Tachov – Houska – a Vrátenská rozhledna. Maximální výškový bod na trase 506 m, schody na rozhlednu do výšky 25 m se nepočítají. Vstupné na rozhlednu členům SKCÚ hrazeno. Těšte se na úsek Vrátenská hora – Mělník, který je v délce 25 km převážně ve sklonu k řece.        

Na kamarády a pěkné počasí se těší vedoucí akce Pavel Černý 728 200 861

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ, MĚJ NA SVÉ PAMĚTI CYKLISTICKOU PŘILBU!

AKCE JE SOUČÁSTÍ SERIÁLU BODOVAČKA S CYKLOTOUREM

 


pá/so 28./29.7.

2D TOUR DE DYLEŇ

"Na Dyleň nevyjedou ani největší borci od nás ze vsi." Tak pravil hostinský Bůček v hospodě U Bůčků v Lázních Kynžvart v roce 1999. Tentokrát se na Dyleň nebudeme škrábat, ale objedeme tento přes 900m vysoký kopec velkým obloukem. Vyrazíme z Chebu do Waldsassenu, krajinou rybníků a mokřišť se dostaneme k Lesní Nábě,  projedeme sevřeným údolím Náby do Neustadt a.d.W., kde začíná cyklostezka po bývalé Eslarnské kozí dráze. Za Eslarnem přejedeme hranici a přespíme na Přimdě. Kdo jel přesun po ose v lijáku na soustředění do Pivoně, ví o co jde. Druhý den údolím Mže a Kosího potoka do Mariánek, Kynžvartu a Kynšperku. Původně avizované ubytování na Sycheráku se nepovedlo, místo toho bydlíme v bývalé škole v přírodě na Přimdě (cca 200Kč). Večer jsou obci asi 2 vařící restaurace. Ráno k snídani bude k dispozici rychlovarná konvice, ale hrnek je třeba mít svůj. Pro fajnšmekry, večerní výstup na nejstarší kamenný hrad Českého království. 10€ na  útratu do Bayernu sebou. Váš Mapař.
Odjezd z UL hl.n. v 6:46 rychlíkem do Chebu-9:30 (TP-7:04, Bílina-7:18). Kolomístenky mám.
Mapa: http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=224775


sobota 12. srpna

VÝZVA K POŘADATELSKÉ UČASTI NA CYKLOMARATONU KRUŠNOTON

Teplický KRUŠNOTON je spojen s pořadatelskou službou Cyklotouru od prvního ročníku v roce 2010. Silniční závod s největším převýšením se pojede letos poosmé. Organizátoři počítají i letos s pomocí našeho pořadatelského týmu, který pomůže zajistit trasu závodu. Pro zajištění závodní tratě v přiděleném úseku předpokládáme potřebu cca 25 pořadatelů. Obracíme se proto opět na členy oddílu s požadavkem organizační pomoci. Určení stanovišť a časové rozpisy, budou projednány na schůzce před závodem. Přesuny s použitím vlastního motorového vozidla budou hrazeny. Akce bude s pořadateli závodu smluvně dohodnuta ve prospěch oddílu. Dobrovolníky pro pořadatelskou službu prosím, aby ohlásili pomoc do čtvrtka 3. srpna na tento kontakt: tel. 602 495 710, e-mail: Konopasekim@tiscali.cz 
Za účast děkuje vedoucí pořadatelské skupiny.

POŘADATELSKÁ SLUŽBA JE V ZÁVĚRU SEZONY ROVNĚŽ VYHODNOCENA


AKCE, O KTERÝCH BYSTE MĚLI VĚDET. Zájemcům o závodní cyklistiku sdělujeme, že v sobotu 1. července startuje 104. roč. závodu Tour de France. Týž den se jede v Ústí další závod XC Střížák
a 6. července startuje ženský etapový závod Tour de Femini.

 

Pro ctitele významných dnů: měsíc červen jsme si prošli téměř celý v Obšťastníku č. 4, ale veškerá úcta ke Dni životního prostředí, Dni oceánů a stoleté výročí značky Nikon blednou ve stínu životního jubilea Kafaře 15. června a Hrobaře 16. června!! Blahopřejeme!! Ani další dny nedosáhnou podobné slávy: 27. červen je Den rybářství, a Den sdělovacích prostředků, 11. červenec je Den světové populace, 21. července je den, kdy člověk vstoupil na měsíc, a také Den zmrzliny. 30. července přeplaval František Venclovský kanál La Manche a 1. srpen je Dnem kojení.
K významným dnům přidáváme dvě pranostiky: prší-li na svatého Ladislava, déšť dlouho přetrvává a Svatý Prokop – hřiba nakop! TAK SI TO S NIMI VYŘIĎTE!!


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2017 podílí na sportovní činnosti oddílu!