úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 

Obšťastník č.4 /2012

 
 

 
     
 

OBSAH OBŠŤASTNÍKU č.6, schváleného na VV SKCÚ dne 8.srpna 2012

1.

INFORMACE ke třetí akci „KOLEM 65“ – předběžné datum 16.8.2012

2.

INFORMACE k dvoudenní akci „FRÝDLANDSKO NA DVA DNY“, ve dnech 1. a 2. září 2012.

3.

INFORMACE ke SVĚTOVÉMU ŠAMPIONÁTU USIC V SILNIČNÍ CYKLISTICE ŽELEZNIČÁŘŮ ve dnech 10. – 15.9.2012

4. INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU.
6. PŘÍLOHA OBŠŤASTNÍKU – KOMPLETNÍ PROPOZICE NA USIC - MS
 
     
     
 

SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n.L.oddíl rekreační cyklistiky pořádá

Pořádá třetí akci „KOLEM 65“ 16.8.2012

Tématická oblast: Cyklostezka Ohře. Akce, které jsme dosud zahrnuli do letošního kalendáře s názvem KOLEM 65, se kilometricky trochu míjely od svého titulu. Poslední trasa, kterou chceme v rámci miniseriálu projet, jej ale naplní. Bude to cyklostezka Ohře z Loun do Litoměřic. Trasa je unikátní v tom, že spojuje všechna královská města na Ohři (Klášterec n. O., Kadaň, Žatec) a v plánovaném úseku i Louny, Budyni nad Ohří a Litoměřice. Města mají svou krásu a stojí za to je navštívit. Předběžné datum je stanoveno na čtvrtek 16.8. 2012, s možnou změnou v případě špatného počasí. Pro časové zvládnutí celého úseku, včetně zastávek u zajímavých míst na trase, je připraven vlakový přesun z Ústí n.L. hlavního nádraží v 7:40 a s přestupem v Lovosicích. Příjezd do Loun v 9:20. Délka trasy Louny – Litoměřice je cca 50 km. Dojezdová varianta z Litoměřic dalších 20 km nebo vlakem. Sraz v 7:30 hod u hl. nádraží, informace podá vedoucí akce Mirek Hofman tel. 724 133 923.

POZOR - BODOVANÁ AKCE SERIÁLU !

I tato akce se na pozemních komunikacích jede za plného silničního provozu. Účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích. Pořadatel neručí za škody účastníkům vzniklé či účastníky způsobené.

 

CYKLO TEPLICE nabízí v neděli 26.8.2012 společnou vyjížďku

 

Po účasti na Koštovském pedálu, nás přátelé z oddílu Cyklo Teplice zvou na jeden z osvědčených výletů. Mají připravenou trasu do Krušnohoří, která nemine některé vrcholy a provede nás i německým územím. Pro návrat je vedena trasa do Telnice s následným rozjezdem. Předpokládané startovné je 50 Kč a na trati v horách bude zajištěno občerstvení s překvapením!. Mapa bude upřesněná týden před akcí, délka trasy od startu v Teplicích cca 60km. Plánovaný sraz v 9:00 u benzinové stanice Shell nedaleko teplického nádraží. Skupinový odjezd z Ústí na kole v 8:00 z parkoviště u hl. nádr. směr Chaba-Modlany. Pro případný přesun vlakem je odjezd z Ústí v 8:48 – příjezd do Teplic v 9:04. Vedoucí akce za Cyklo Teplice: Pavel Vořech (725 858 313) Vedoucí přesunu za Cyklotour: Darek Beneš.  Kvůli zajištění bufetu prosíme předhlášky!!

VŠEM ÚČASTNÍKŮM DOPORUČUJEME BEZPEČNOSTNÍ PŘILBY!!

 
 


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n.L.oddíl rekreační cyklistiky pořádá
ve dnech 1. – 2.9.2012

FRÝDLANDSKO NA DVA DNY

Dvoudenní akce roku 2012 bude návrat k silniční trase. Vydáme se opět východním směrem do oblasti Frýdlantského výběžku, do obce Bílý Potok v podhůří Jizerských hor. Bílý Potok se rozkládá v údolí říčky Smědé. Založení obce se datuje již rokem 1594. Cílovým místem je Bartlova bouda, která leží na svahu Paličníku ve výšce 520 m n.m. Chata má omezenou ubytovací kapacitu, maximální počet lůžek je 19, částečně se společným a částečně s odděleným sociálním zařízením. Stravování zajištěno formou polopenze (večeře, snídaně) v místní restauraci. Turisticky zajímavá oblast nabízí řadu výletů v místě i v pohraničním výběžku. Cykloturistika a turistika zde patří mezi nejrozšířenější aktivity a zajímavé tipy na výlety si můžete prohlédnout na stránkách: www.ceskehory.cz/pruvodce/bily-potok.html Pro snazší dosažení cílového místa a naplnění kapacity nabízíme možnost kombinovaného přesunu vlak / kolo nebo pro turisty pouze vlakem (Ústí n.L.-Liberec-Bílý Potok). Při naplňování kapacity ale mají přednost účastníci na kolech! Sraz účastníků: parkoviště ČD Ústí n.L. hl. n. - sobota 1.9.2011 v 8:00 hod. odjezd v 8:30 hod. Akce bude zabezpečena technickým doprovodem, který zajistí převoz menších zavazadel a bufet na trati. Podrobné informace, mapy a itinerář budou poskytnuty na startu. Startovné: 700 Kč, nečlen oddílu 800 Kč. Startovné zahrnuje ubytování s polopenzí, občerstvení na trase (2x oběd, 2x bufet), technický doprovod a pojištění. Vedoucí akce: Konopásek Miroslav, tel: 602 495 710, Konopasekim@tiscali.cz  Vedení trasy, místa na trati: Jiří Polanský, tel:724 681 412. Přihlášky telefonicky, ústně nebo e-mailem do úterý 28. 8. 2012

V obou dnech povedou naše trasy přes pohraniční oblasti Německa. Tím dojde ke zkrácení úseku a projetí nových tras. Přejezdy přes tyto úseky budou skupinové a bez doprovodu.

Trasy: 1. etapa: ÚL – Děčín – Srbská Kamenice – Jetřichovice – Dol. Chřibská - Kyjov – Krásná Lípa - Varnsdorf (oběd) – úsek přes SRN: Kurot Jonsdorf – Hartau -   Hrádek n.N. – Stráž.n.N. – dál je trasa vedena ve dvou variantách: trasa A: Kateřinky – Bedřichov – Josefův Důl – Desná – Smědava – Bílý Potok (celkem cca 150 km).

trasa B: Mníšek – Raspenava – Bílý Potok (celkem cca 130 km)   

2. etapa: Bílý Potok – Hejnice – Frýdlant – Višňová – Andělka – úsek přes PLR (3 km) a SRN Ostritz – ZittauVarnsdorf (oběd) – Rumburk – D.Poustevna – úsek přes SRN: Sebnitz – Bad Schandau – Krippen – Cunnersdorf – Sněžník – Žďárek – Habrovice - Habrovická Bašta. (celkem cca 140 km) 

podrobná mapa      

AKCE JE BODOVANOU ČÁSTÍ SERIÁLU „VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU“

Dálková jízda je cykloturistická akce, která se koná za plného silničního provozu. Účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na silničních komunikacích.  Pořadatel neručí za škody účastníkům vzniklé či účastníky způsobené.

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ, MĚJTE NA SVÉ PAMĚTI BEZPEČNOSTNÍ PRILBU!!

 
 


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n.L.oddíl rekreační cyklistiky

pomáhá organizačně zajišťovat ve dnech 10. – 15.září 2012

MEZINÁRODNÍ MISTROVSTVÍ USIC ŽELEZNIČÁŘŮ  V SILNIČNÍ  CYKLISTICE

V této části jsou uvedeny pouze vyjmuté body a informace o této sportovní soutěži. Kompletní propozice v původním znění jsou obsaženy  v příloze elektronické verze tohoto Obšťastníku.

1. Pořadatel: Odborové sdružení železničářů ve spolupráci s ČD, a.s., ČD Cargo, a.s. a SŽDC, s.o. Organizaci zajišťuje RSK OSŽ Praha. Sportovní akce se koná s příspěvkem ze SF ČD a.s., ČD Cargo a.s., z C - FKSP SŽDC s.o. a prostředků OSŽ.

3. Místo konání: ÚSTÍ nad Labem

5. Řízení soutěže:  ředitel závodu: Bc. Jaroslav Pejša – předseda ústředí OSŽ,  technický ředitel: Zdeněk Hamala, sekretář závodu: František Jančálek, velitel tratě: Ladislav Kolský

6. Pravidla účasti: Pravidla jsou stanovena směrnicemi USIC

7. Přihlášky účastníků: jednotlivé přihlášky jsou zaslány zastupitelskými orgány členských států.

Technická ustanovení: soutěžní program je stanoven na dny: 11. 9., 12. 9. a 14. 9. 2012

Úterý 11.září:

9:00 hod

odjezd od místa ubytování

10:00 hod

start časovky družstev (interval 3 min)

12:30 hod

ukončení závodu

14:00 hod

oběd – hotel Bohemia

19:00 hod

vyhlášení výsledků 

20:30 hod

technická schůzka

Středa 12.září:

10:00 hod

Slavnostní start závodu jednotlivců s hromadným startem od hotelu Bohemia

14:00 hod

ukončení závodu

19:00 hod

vyhlášení výsledů

 

 

20:30 hod

technická schůzka

Pátek 14.září:

9:00 hod

odjezd od místa ubytování

10:00 hod

start časovky jednotlivců (interval 1 min)

12:00 hod

ukončení závodu

13:30 hod

vyhlášení výsledů

15:00 hod

technická schůzka

19:00 hod

Slavnostní ukončení MM USIC

Kancelář závodu: v prostoru hotelu Bohemia od 10.9.2012 od 14:00 h do 14.9.2012 do 18:00 h.

Předpis: Soutěží se dle platných pravidel Mezinárodního svazu cyklistiky, ustanovení pravidel cyklistiky USIC a technického dodatku pořadatele. Případné odchylky budou  pořadatelem upřesněny na technické schůzce.

Dopravní zabezpečení: Policie ČR - DI Ústí n.L.,  Bezpečnostní agentura SBA Ústí n.L a pořadatelská služba.

Upozornění: MM USIC železničářů v cyklistice se koná za normálního silničního provozu.

Účastníci jsou povinni dodržovat vyhlášku pro provoz na silničních komunikacích a dbát pokynů PČR, rozhodčích a pořadatelů. Pořadatel neručí za škody závodníkům vzniklé, či závodníky způsobené  Ochranná přilba je pro všechny účastníky povinná!!.                            


 
 


Na tomto místě chceme přátele kola postupně seznámit s 10 omyly městské cyklistiky.
 

7.     Přilba na kolo je povinná. Přilba na kolo je povinná pouze pro děti do 18 let. Je však doporučeným vybavením pro každého cyklistu, který se vydá na kole po městě nebo do přírody.

8.     Zákaz vjezdu všech vozidel neplatí pro cyklisty. Platí, ale obecně se nedodržuje.
 

 
V neděli 16. září se v Ústí nad Labem uskuteční II.ročník Ústeckého půlmaratonu. Tato akce je v našem kalendáři na straně 13 zahrnuta jako akce za hranicemi oddílu a opět budeme organizačně zajišťovat část tratě. Obracíme se na členy oddílu s požadavkem o organizační pomoc při této akci, která získala při prvním ročníku vysoký kredit. Akce bude smluvně ošetřena a ohodnocena podle počtu dodaných pořadatelů. Zájem o pořadatelskou činnost hlaste M.Konopáskovi. Více na www.usteckypulmaraton.cz  
  


Sdělení účastníkům seriálu Věrnostní program Cyklotouru:  v Obšťastníku č. 5 vypadla poznámka o započítání akce Kolem Danova ranče do seriálu. Akce BYLA zahrnuta do bodování a účastníkům byly připsány body dle propozic vydané Obšťastníkem č.2. Stejně tak je do akce zahrnuta pořadatelská činnost na Krušnotonu 11. 8. a na II. Ústeckém půlmaratonu dne 16. 9. 2012

Členům oddílu, kteří nepojedou akci „Frýdlantsko na dva dny“, nabízíme účast na 7. a 8. etapě akce Tour de Labe, která se jede 1. a 2. 9. ze Štětí do Ústí a z Ústí do Bad Schandau .

Více na:  http://www.tourdelabe.cz/
 

Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2012 podílí na sportovní činnosti oddílu!