úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

Obšťastník č.6/2014

 

OBSAH OBŠŤASTNÍKU č.6 -schváleného na VV SKCÚ dne 31.7.2014                   

1/ INFORMACE k pořadatelské službě při cyklomaratonu KRUŠNOTON  2014, konané v sobotu 9. srpna 2014
2/ INFORMACE k akci „ORIENŤÁK S CYKLO TEPLICE“, konané v neděli 10. srpna 2014
3/ INFORMACE ke třetí letošní akci „KOLEM 65“ s předběžným datem ve středu 13. srpna. Sledujte web, mobily a počasí ! 
4/ INFORMACE k cyklo-výletu „PO STOPÁCH KOŠTOVSKÉHO PEDÁLU“ konané v sobotu 23. srpna 2014 - POZOR ZMĚNA TERMÍNU
5/ INFORMACE k dvoudenní akci „ZÁPADOČESKÉ BAROKO“,konané ve dnech 30. a 31. srpna 2014   
6/ INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU



SK CYKLOTOUR se v sobotu 9. srpna 2014 podílí na zajištění již V. ročníku CYKLOMARATONU KRUŠNOTON 2014

Děkujeme všem dobrovolníkům, kteří se na základě výzvy přihlásili do pořadatelského týmu. Skupina 20 pořadatelů, se bude v Suché, Klínech, Litvínově, Loučné, Duchcově, Mirošovicích, Hetově a Všechlapech podílet na zajišťování průjezdu uvedených křižovatek. S určením stanovišť, časových rozpisů a dalších pokynů budete seznámeni na schůzce před závodem, která se bude konat v pátek 8. srpna 2014 v 15:00 hod. v nekuřácké jídelně restaurace Pivovarská. Informace o trasách závodu můžete též zjistit na adrese: www.krusnoton.cz/cyklisticky-zavod/.   Akce je s pořadatelem závodu smluvně dohodnuta a přinese prostředky pro další činnost oddílu. Vedoucí pořadatelské skupiny – Miroslav Konopásek.

AKCE JE BODOVANOU ČÁSTÍ SERIÁLU 5. VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU.


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. se zúčastní dne 10. srpna 2014

 Zábavného cyklo-výletu „ORIENŤÁK S CYKLO TEPLICE“  

Orientační sranda závod je tradiční akcička, která má za úkol především pobavit její účastníky. Oproti klasickým závodům, kde je vytyčená trasa a chrti se prohání vysokou rychlostí, je tohle trochu jiné. Zde vítězí ten, kdo si v limitu 3 hodiny zvládne naplánovat trasu tak, aby posbíral co možná nejvíce kontrol. Přátelé z oddílu Cyklo Teplice záměrně vybrali oblast mezi Teplicemi a Ústím, tak abychom to měli blízko. Na okruhu pouhých 15 km bude umístěno na 20 kontrol, takže se neunavíte, ale pobavíte a utužíte sportovního ducha. Sraz účastníků Cyklotouru je v 10:30 hod u hřbitova v Chabařovicích (naproti městskému úřadu ulicí u Haly a doleva). Zde bude po rozdání map v 11:00 hod společný start. Cíl je o 3 hodiny později ve Strádově v legendární hospůdce u Dostrašilů. Akce bez startovného. Předhlášku o účasti do pátku 8.8.do 15:00 – tel 602 495 710 M. Konopásek

Zásadní pravidlo: Časový limit je velice důležitý a je přednější nežli body. Kdo nestihne přijet včas, bude bodově penalizován. Letos bude na jedné z kontrol i tzv. Divoká karta, díky které bude možnost vylepšit si skóre. Mapy budeme rozdávat až na stratu, aby si nikdo nemohl trasu připravit předem, bude rozhodovat rychlá hlava, a znalost cest. Startuje se hromadně, a každý jede sám za sebe, můžete však jet ve skupině. Podrobná pravidla na stránkách oddílu Cyklo Teplice v odkazu Kalendář akcí: www.cykloteplice.cz   Přímý odkaz:

http://cykloteplice.cz/index.php/kalendar-akci/2014/icalrepeat.detail/2014/08/10/214/-/iv-rocnik-orientacniho-srandazavodu-update

AKCE JE ZAHRNUTA DO SERIÁLU „5. VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU“.

BEZPEČNOSTNÍ PŘILBA JE ELEGANTNÍM DOPLŇKEM KAŽDÉHO CYKLISTY!!


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. pořádá předběžně 13. srpna 2014

 

Třetí jízdu „KOLEM 65“ – BEROUNKA Z KOLA

 

Poslední sezónní jízdu „Kolem 65“ opět nasměrujeme do pražské aglomerace. Vlakovým přesunem do Prahy, výjezdem z centra po cyklotrase A1 k Berounce a dále proti jejímu proudu. Dojezdová vzdálenost dle kondice a počasí (Praha – Beroun cca 40 km). Návrat zpět dohodou. Sraz účastníků v 7:20 h u hlavního nádr. v Ústí n. L., odjezd v 7:40h. Akce bez startovného, bufet z vlastních zásob, občerstvení na trase. Vedoucí akce a potřebné informace podá M. Hofman (tel. 724 133 923). Akce se jede pouze za příznivého počasí, a proto sledujte web, SMS a počasí. I tato akce se na pozemních komunikacích jede za plného silničního provozu. Účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích.

AKCE JE ZAHRNUTA DO SERIÁLU „5. VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU“.

VŠEM ÚČASTNÍKŮM DOPORUČUJEME BEZPEČNOSTNÍ PŘILBY!!


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. pořádá dne 23. srpna 2014

Cyklovýlet „PO STOPÁCH KOŠTOVSKÉHO PEDÁLU“

Léto je Koštovský pedál. Koštovský pedál je jízda do přírody. Jízda do přírody, to je léto. Ani pět let po průjezdu posledního závodníka, není tato hodnota zapomenuta. V jiné podobě, s menší náročností, ve větší pohodě. Prostor mezi Koštovem a okrajovými body trasy vytváří pomyslný osmiúhelník: (Suché – Velvěty – Lelov – Dubice – D. Zálezly – Hostovice – Větruše), kde si každý najde své místo pohody nebo vypětí. Přesnou trasu obdrží účastníci na startu. Sraz účastníků akce v 9:30 hod. pod dálnicí v Koštově, ukončení na terase vyhlídky Větruše.    Předpokládaná vzdálenost do 60 km. Ved. akce D. Beneš tel. 737 253 426. Část trasy je vedena po pozemních komunikacích za plného silničního provozu. Účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích.

Další z plánovaných a bodovaných akcí SK Cyklotour Ústí nad Labem i pro příchozí do našeho nejbližšího okolí. Trasa vhodná pro všechny typy kol, protože se dá jet variantně jak terénem, tak po silnici. Opět nakoukneme nad jezero Milada, Radejčínskou rozhlednu, Dubickou vyhlídku. Tak jako každý rok bude opět zařazena pasáž "schody do nebe" - stoupání z Dolních Zálezel nahoru do Chvalova, kde bude občerstvení. Tak jako každý rok, kdo vyjede či vytlačí kolo nahoru do Chvalova bude odměněn Svijanskou 11°. Pokračování přes Stebno, Milbohov a nově sjezdem po nových lesních cestách dolů do Újezdu. Poslední stoupání serpentinami na Hostovice s cílem na vyhlídkovém občerstvovacím místě - Větruše. Startovné - 30 kč zahrnuje mapu s popisem trasy. Občerstvení po trase si každý hradí ze svého. 
Plánek trasy: http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=162945

AKCE JE ZAHRNUTA DO SERIÁLU „5. VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU“.

VŠEM ÚČASTNÍKŮM DOPORUČUJEME BEZPEČNOSTNÍ PŘILBY!!


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. pořádá ve dnech 30. a 31. srpna 2014

Dvoudenní výlet ZÁPADOČESKÉ BAROKO

Dvoudenní akce bývají vrcholem letní sezony. Letošní výlet do západočeské oblasti má kouzlo ubytování na zámku. Nejdříve projedeme krátkou trasu kolem Teplé a pak se vydáme do neprostupných končin Tepelské vrchoviny a a přírodních parků Horní Střela a Úterský potok. Romantiku však ucítíte v názvech Umíř, Úterý nebo Močidlec. Prvotní přesun Ústí n. L. – Karlovy Vary bude vlakovou dopravou s povinnou rezervací. Proto je třeba dodržet termín přihlášek.
Sraz:
Ústí hl. n. v 6.35, odjezd z UL v 6.47 (Roudnice 6:11,Teplice 7:06, Bílina 7:22) vlakem R440 do Karlových Varů (8:45). 
Nenádražáci vyfasují jízdenku Labe/Elbe. Místenky pro kola budou zajištěny.
Trasa sobota 30.srpna: KV-Kolová-3/4 trasy po modré-Toužim (35km, oběd, Céčko se  zde odpojuje směr Nečtiny=60km)-Bezděkov-zelená podél Úteráku-Úterý**(50km, kdo chce zažít sobotu v Úterý musí dojet až sem, zde odbočuje Béčko do Nečtin=75km), Áčko pokračuje dále na Bezdružice-Konstantinovy Lázně-hrad Gutštejn*-červená podél Hadovky-Šipín-Štipoklasy-Králův Dvůr-žlutá -Nečtiny (90km).
Ubytování: Obec Hrad Nečtiny, zde se nachází zámek Nečtiny* - ZČU Plzeň, cena 400Kč na osobu (večeře, nocleh, snídaně). Nejbližší hospoda pro večerní zhodnocení výletu je v Nečtinách (2km).   
Přihlášky
: do 15. srpna 2014  na  SMS 724 681 412.
Trasa neděle 31.srpna: Nečtiny-Manětín**-Rabštejn-Střela-Chyše*(32km,oběd?)-Valeč**-Nepomyšl-Krásný Dvůr*(58km)-Žatec(78km)-Louny(100km). Jedeme stále poblíž žel.trati Plzeň-Most. Druhý den je téměř 100% po asfaltu. Ved. akce J. Mapař Polanský. Trasa je vhodná pro treky a horáky.
Změna trasy vyhrazena. Jede se bez  autodoprovodu! Prostým zákonem je všechno si vezu.   

AKCE JE ZAHRNUTA DO SERIÁLU „5. VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU“.

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ, MĚJTE NA SVÉ PAMĚTI BEZPEČNOSTNÍ PRILBU !!

Vezu jen to, co uvezu !!!


V následujících řádcích posíláme odkaz na centrální registr kol. Sdělujeme, že byla rozjeta kampaň proti zlodějům kol s názvem CYKLISTÉ SOBĚ – ZASTAVME KRÁDEŽE JÍZDNÍCH KOL. Ke kampani se můžete přidat i vy a to prostou registrací vašeho kola na www.cerek.cz  Projekt registrace a další zajímavé informace najdete na www.hithit.com Centrální celorepublikový registr jízdních kol je napojený na 70 městských policií v ČR. Nástroj na potírání drobné krimi-nality, prevence kriminality a ochranou před prodejem ukradeného jízdního kola například přes internet či bazary.

Prosíme členy oddílu, kteří jsou svojí aktivitou zapojeni do seriálu 5. VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU, aby si provedli kontrolu bodového přídělu pro případné doplnění nebo změny. V Obšť.č.7 bude stanoven limit pro vyhodnocení


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2014 podílí na sportovní činnosti oddílu!