úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 


OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 6 schváleného na VV SKCÚ dne 30. 7. 2015

1/ INFORMACE k pořadatelské akci při CYKLOMARATONU KRUŠNOTON který se koná v sobotu 8. srpna 2015

2/ INFORMACE ke třetí letošní akci „KOLEM 65“ s předběžným určením ve středu 19. srpna 2015 (sledujte web a mobily)

3/ INFORMACE k akci „DVA DNY NA BEROUNCE“, která se koná ve dnech 29. a 30. srpna 2015                  

4/ VÝZVA k pořadatelské pomoci při „ÚSTECKÉM PŮLMARATONU“, který se koná v sobotu 12. září 2015

5/ STAV SERIÁLU „25 SEZON S CYKLOTOUREM“ (pro tiskové vydání Obšťastníku je přílohou)
 


Oddíl SK CYKLOTOUR ÚSTÍ nad Labem vás zve na další akce 25. sezony

 

v sobotu 8. srpna  

VI.KRUŠNOTON - POŘADATELSKÁ AKCE

 

Pravděpodobně největší změnou VI. ročníku silničního cyklomaratonu, který pořádá občanské sdružení KOLOSHOP KRUŠNOTON z. s. je nové logo. Pro účastníky jsou připraveny stejné tratě s variantami 110, 180 a 250 km. V tuto dobu kulminují přípravy organizátorů, kteří mají celodenní „pracovní dobu“. Vrcholí příprava závodníků, kteří ladí formu na nejtěžší cyklomaraton v Česku. Připravuje se i pořadatelský tým Cyklotouru, který by měl zaujmout převážně stejná místa jako vloni. Na výzvu o pořadatelskou pomoc reagovalo 22 dobrovolníků, kteří naplnili potřebu pořadatele a na trasách v Krušnohoří a Českém středohoří budou pomáhat při zajištění největší akce silniční cyklistiky v okolí.  Závodnický čas účastníků je rozvržen od 7:00 do 19:30 hod (limit). Pořadatelská náročnost je podle místa na trati rozvržena na 2,5 – 4 hodiny. Informační schůzka všech přihlášených a rozdání pomůcek a rozpisů se bude konat v pátek 7. srpna 2015 v 15:00 hod v Pivovarské restauraci v nekuřácké jídelně (jako vloni). Zastupování nebo náhradní předání je možné domluvit. Pro přesun některých skupin bylo předběžně dohodnuto použití vlastního motorového vozidla. Náhrada bude hrazena. Očekáváme velmi teplé a slunečné počasí, přizpůsobte tomu vaše vybavení. Před závodem bude prováděn rozvoz vody a občerstvení. Po ukončení závodu jsou všichni pořadatelé zváni do cílového místa do sportovního areálu Na Stínadlech na občerstvení. Účastnické stravenky budou rozdány. Za účast a pomoc děkuje vedoucí pořadatelské skupiny – M. Konopásek.

Akce je součástí seriálu 25 sezon s Cyklotourem.


 

Ve středu 19. 8.

KOLEM 65 V ROCE 2015 – JÍZDA 3. 

 

Letošní letní jízdy Kolem 65 postupně mapují nové cykloturistické spojení, které bylo vytvořeno na Česko - Saském pomezí. Při třetí jízdě čeká účastníky úsek z Moldavy přes území Saska do Brandova. Kdo se zúčastnil všech tří jízd, bude mít projetou dálkovou trasu na území Saska v délce více než 100 km. Vzhledem ke vzdálenému začátku 3. jízdy, která je pokračováním té předchozí, bude přesun z Ústí na Moldavu proveden vlakovou dopravou. Sraz účastníků v 6:20 na hl. nádraží v Ústí, odjezd v 6:33 hod. Přeprava kol hrazena. Občerstvení vlastní nebo příležitostně na trase, oběd v Brandově. Účastníky akce, kteří nemají sjednané stálé pojištění pro výjezd za hranice, žádáme, aby si sjednali jednorázové pojištění pro cykloturistickou akci v SRN.

Trasa: Moldava – Neu Rehefeld – Holzau – vod. nádrž Rauschenbach – Kurort Seifen – Olbernhau – Brandov – Horní Jiřetín - Litvínov. Akce je součástí seriálu 25 sezon s Cyklotourem. V případě nevhodného počasí je možná dohoda na jiném termínu. Sledujte vývoj počasí, web a mobily.
Vedoucí akce Míra Hofman (tel. 724 133 923)
.

 

CYKLISTICKÁ PŘILBA PŘIDÁ NA BEZPEČNOSTI A ZÁŽITKU Z AKCE!


 29. a 30. srpna  

2D BEROUNKA

Tradiční dvoudenní jízda na konci prázdnin, tentokrát zavítá do oblasti Českého krasu, Křivoklátských lesů a břehů Berounky. Z Masaryčky projedeme společně Prahu. Náplavkou dojedeme k Barrandovskému mostu, kde přejedeme Vltavu na druhý břeh, zde bude na každém jak se rozhodne. Áčko bude stoupat Prokopským údolím k bývalým vápencovým lomům Českého krasu. Naproti tomu"B"-tým bude s Hofikem kopírovat břehy Berounky do Berouna. V současnosti je trasa podél Berounky z 90% úplnou cyklostezkou. To je nástin první poloviny prvního dne, více předběžných informací se dočtete níže. Situace se stejně bude měnit jako na bojišti. Buďte bdělí a občas nakoukněte na web, co je nového. Ahoj Mapař.

Doprava:  Z Ústí hl. n. pojede jedna skupina osobákem v 5:06 a druhá skupina rychlíkem v 5:40 do Prahy. Bohužel o víkendu jezdí na všech spojích Elefant, kam se vejde oficiálně 8 kol, takže musíme takto improvizovat. Sejdeme se na Masaryčce v 7:16 po příjezdu osobáku, rychlík přijíždí už 7:02.
Osobák 5:06: Jarda TT, Karel 5, Míra°, Zabiják, Vlaďka, Mapař, Hofik, Hanka.
Rychlík 5:40: 3x CTP (Jindra, Ludva, Pavel z TP v 5:05, skupinová jízdenka TP-Pha), Jarda H, Pavel+Pravča, PetraĎábel (5:58 z Lovo).
Nenádražáci si koupí jízdenku!!!


Trasa sobota A: Praha-Prokopské údolí-Ořech-Amerika-Srbsko-Alkazar-Berounka-Žloukovice-Karlov-Broumy-Zbiroh-Zbirožský potok-Zvíkovec. cca 110km. Kdo by chtěl přídavek 15km, můžeme ještě udělat kolečko Zvíkovec-Chříč-Javornice-Zvíkovec, myslím, že údolí Javornice stojí za úvahu.
Orientační mapa:  http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=187324
Trasa sobota B: Praha-Vltava/Berounka-Beroun-Litavka-Zdice-Točník-Zbiroh-Zbirožský potok-Čilá-Zvíkovec. cca 95km.
Orientační mapa: http://www.mapy.cz/s/ka07
Trasa něděle A+B: Zvíkovec-Berounka-Roztoky-Křivoklát-Rakovnický potok-Rakovník-Lužná-Řevníčov-P.Týnec-Peruc-Libochovice. 90km.
Orientační mapa: http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=187323
V odkazech je letmý nástřel tras.


Ubytování: kemp "U Varských" na Berounce, obec Zvíkovec, okr. Rokycany. Ubytování v chatkách. Cca 180Kč/noc + 50Kč povlečení + večeře a snídaně.  http://www.uvarskych.cz/


Startovné: SKCÚ a CTP - 50Kč. Nečleni - 100Kč. K dispozici bude auto, které nás nebude doprovázet po trase, ale bude sloužit jen k přepravě věcí z UL do Zvíkovce a zpět. Zájemci o převoz bagáže předají věci Milanovi Finkovi před jeho garáží č. 2202 ve Skoroticích u fotbalového hřiště v pátek 28. srpna mezi 18. a 19. hodinou. Pokud by měl někdo zvláštní přání, telefon na Milana: 724 163 819.


Při jízdách po silničních komunikacích jsou účastníci povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích. Každý účastník jede na vlastní riziko, klub nezodpovídá za škody, či úrazy způsobené sobě či jiným osobám. Díky za pochopení. Akce je součástí seriálu 25 sezon s SKCÚ.


Při každém vyjetí, mějte na své paměti cyklistickou přilbu!

      


sobota 12. září

POŘADATELSKÁ ÚČAST - ÚSTECKÝ ½MARATON

 

5. ročník Ústeckého půlmaratonu se nese ve znamení zlaté známky, která byla Mezinárodní atletickou asociací IAAF městu Ústí za dosavadní závody udělena. Jako dobrovolníci, kteří pomáhali každoročně tento závod zajišťovat, si můžeme vychutnat ocenění, které staví Ústí po bok světových velkoměst New York, Berlín, Rotterdam a řady dalších. Zásadní změnou letošního ročníku je změna termínu. Celý závodní program se přesouvá na sobotu. Ve 12:00 h se uskuteční závod handbikerů, ve 13:30 h se poběží na krátké, asi 2 km trati rodinný běh a závodní den vyvrcholí v 15:00 h startem Ústeckého půlmaratonu a štafetových závodů. Oddíl SK Cyklotour byl loňský rok v dobrovolnických skupinách zastoupen třemi desítkami pořadatelů. Stejný počet chceme nabídnout organizátorům i pro letošní ročník. Žádáme členy oddílu, kteří budou mít zájem při této největší sportovní akci ve městě pomoci, aby se hlásili do středy 2. září vedoucímu pořadatelských skupin – M. Konopáskovi. Konopasekim@tiscali.cz  nebo tel.: 602 495 710 Tradičním oceněním pro pořadatele bude tričko a další doplňky, pro oddíl smluvní úhrada. Akce je součástí seriálu 25 sezon s Cyklotourem.


V příloze tohoto Obšťastníku je uveden stav soutěžního seriálu 25 sezon s Cyklotourem. Prosím členy oddílu, kteří se jednotlivých akcí zúčastnili, aby provedli kontrolu správnosti přidělených bodů u svého jména a případné nesrovnalosti nahlásili k opravě.

 

Výkonný výbor na svém posledním zasedání rozhodl o limitu pro vyhodnocení seriálu 25 sezon s Cyklotourem. Pro vyhodnocení je stanovena hranice 300 bodů. Hodnotu ujetých kilometrů, které jsou nově zahrnuty do soutěže, bude třeba oznámit na poslední bodovací akci Děč. Sněžník.

 

V průběhu měsíce září bude provedena další doobjednávka oddílových dresů. Individuální požadavky nebo dotazy směřujte na výbor oddílu nebo přímo na M. Konopáska.


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2015 podílí na sportovní činnosti oddílu!