úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 



MILAN FINK       * 10. dubna 1949    † 3. srpna 2016

V době vrcholícího léta a nejkrásnějších cyklistických aktivit zmizely úsměvy, které provází každé setkání milovníků cyklistiky. Zpráva o Milanově smrti je tajemnou absurditou života, kdy všechny vložené hodnoty jsou zničeny zákeřným úderem. Málo kdo pečoval o své tělo tak jako Milan a přesto podlehl přesile, proti které, je těžko se bránit. Byl realista, ale přál si žít. Kvůli Anežce, kvůli Daně, kvůli rodině, kvůli kamarádům, kvůli kolu. To vše mu přinášelo malé i velké radosti, které jsme v Cyklotouru sdíleli 12 let. Byli jsme u toho, když v roce 2008 tři marcipánová kola doplnil karbonový rám jako svatební dar, když jako šedesátník přijímal jubilejní dres a suše poznamenal, že je to strašné číslo, když tentýž rok vyhrál kategorii nad 60 let cyklomaratonu Krále Šumavy nebo když v roce 2010 pojmenovali očekávaný přírůstek krásným jménem Anežka. Když byl týž rok na Nova Cupu po hrozivém pádu transportován vrtulníkem do nemocnice, když při focení u zříceniny Sukoslav zdůrazňoval, že zřícenina je to za námi, když vyhrál s Anežkou Tesco běh v kategorii kočárek sportovního typu nebo když ho Anežka povzbuzovala na čele jedoucí dálkové jízdy na Ještěd. Na Miladě, bude pořadatelské stanoviště navždy pojmenováno „U Finkova posedu“ a navždy budu před sebou vidět jeho originální nasedání na kolo, přehozením pravé nohy přes oblouky nebo řídítka…

SMRT NENÍ ÚPLNÝ KONEC, MILANE. POŘÁD JSU TU.

Poslední rozloučení se bude konat 9. srpna v úzkém rodinném kruhu.

 

Společná pieta oddílových přátel se uskuteční na akci Děčínský Sněžník,
který býval Milanovou oblíbenou akcí.

OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 6 schváleného na VV SKCÚ dne 3. 8. 2016

1/

MILAN FINK † 3. 8. 2016

2/

INFORMACE a pokyny k pořadatelské akci „KRUŠNOTON 2016“, která se koná v sobotu 13. srpna     

3/

INFORMACE k druhé letošní akci „KOLEM 65“ s předběžným termínem
ve středu 17. srpna 2016

4/

INFORMACE k dvoudenní akci „LUŽICE S PAVLEM ČERNÝM“, která se koná ve dnech 20. a 21. srpna 2016

5/

INFORMACE k akci DVOUDENNÍ VÝLET PO ČESKU – ZÁPADNÍ
KRUŠNOHOŘÍ, který se koná ve dnech 3. a 4. září 2016

6/

VÝZVA K POŘADATELSKÉ POMOCI PŘI ÚSTECKÉM ½ MARATONU, v sobotu 17. září a MTB ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM v neděli 25. září

7/

STAV SERIÁLU 25 LET NA KOLE S CYKLOTOUREM - přílohou

8/

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU 


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. VÁS ZVE NA DALŠÍ AKCE ROKU 2016:

 

sobota 13. srpna

POŘADATELSKÁ SLUŽBA KRUŠNOTONU

Vedoucí pořadatelské skupiny děkuje všem 25 členům oddílu, kteří se přihlásili jako pořadatelé největšího silničního cyklistického závodu v Ústeckém kraji. V seznamu jsou pořadatelé se zkušenostmi z tohoto závodu a také řada členů, kteří poznají atmosferu tohoto závodu poprvé. Pořadatelská místa jsou převážně stejná jako v minulých letech, jednotlivé pozice budou s každým projednány a e-mailem poskytnuty informační materiály. Některé řidiče oslovím se žádostí o použití motorového vozidla pro skupinu pořadatelů. Každý z pořadatelů bude vybaven tradičními pomůckami (vesty, praporky, píšťalky). Každý pořadatel obdrží oficiální tričko závodu Krušnoton, svačinu a pití a pořadatelskou dokumentaci s upřesněním pozice. Pořadatelská činnost bude smluvně ošetřena ve prospěch oddílu. Po ukončení závodu jsou všichni pořadatelé zvání do prostoru cíle na občerstvení a vyhodnocení závodu. Informační schůzka pořadatelů se bude konat ve čtvrtek 11. 8.2016 v 16:00 hod v nekuřácké jídelně v Pivovarské restauraci. Za pomoc děkuje vedoucí pořadatelské skupiny e-mail: Konopasekim@tiscali.cz


 

předběžný termín: středa 17. srpna

KOLEM 65 - JÍZDA DRUHÁ

Může se zdát, že dlouhé roky cykloturistiky vyčerpali místa a trasy našich výletů. Reagujeme proto na zajímavá místa ve vzdáleném okolí a snažíme rozšířit hranice poznání i do sousedních zemí. Je úžasné, jak snadno a lehce můžeme dnes realizovat naše plány a vyjíždět přes hranice do Saska nebo Lužice. Druhá jízda Kolem 65 míří do oblasti, kde byl v poslední době otevřen nový cykloturistický přechod a nové cyklotrasy u německého pohraničního města Olbernhau, které se též nazývá Městem sedmi údolí. Poznávací cestu povedeme po CT Mittelgebirge do časově dosažitelné oblasti (cca do Wolkenstainu), zpět přes Steinbach a Horu Sv. Šebestiána do Chomutova. Tak poznáme obě strany Krušnohoří a ujedeme cca 70 – 80 km. Také v tomto případě použijeme k přiblížení hromadnou dopravu. Odjezd z Ústí n. L. hl. n. v 6:33 do Teplic, po přestupu v 7:11 do Litvínova a autobusem v 8:05 do Brandova, kde přijdou ke slovu kola. V případě nevhodného počasí bude operativně zvolen jiný termín. Sledujte vývoj počasí, web a mobily. Vedoucí akce Míra Hofman (tel. 724 133 923). Předhláška účasti pro případnou rezervaci přepravy kol do pondělí 15. 8. Přeprava kol bude účastníkům hrazena po předložení dokladu. Účastníky akce, kteří nemají sjednané stálé pojištění pro výjezd za hranice, žádáme, aby si sjednali jednorázové pojištění pro cyklo akci v SRN. POZOR, akce se koná za plného silničního provozu, účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích jak na území ČR, tak v zahraničí. 

CYKLISTICKÁ PŘILBA PŘIDÁ NA BEZPEČNOSTI A ZÁŽITKU Z AKCE!

Akce je součástí seriálu „25 LET NA KOLE S CYKLOTOUREM“

 


sobota a neděle 20. a 21. srpna

LUŽICE S PAVLEM ČERNÝM

Lužická oblast láká po loňských „průzkumných akcích“ stále více. Dojezdovou vzdálenost jsme rozložili do dvoudenní akce a cyklo-vlakové kombinace nám umožní větší poznávací oblast s dostatečnou časovou rezervou. To jsou nejzásadnější novinky, které naplní připravovanou akci Lužice s Pavlem Černým. Vzhledem k potřebě logistické přípravy vlakového přesunu do Chřibské, kde je plánován začátek jízdy, je stanoven termín přihlášek do 10.8.2016. První den. Odjezd hl.n v 7:27 R směr Česká Lípa. Je připravena trasa cca 60 km přes Podluží, do Žitavského pohoří, které je současně národním parkem (GROSSCHÖNAU - KUROT JOHNSDORF – OLBERSDORF – HARTAU) přechodem Hrádek zpět do  Česka a po cyklotrase Odra-Nisa do Liberce na ubytování. Ubytování bude v zařízení TJ Loko Liberec v ceně 185 Kč. Společná koupelna a kuchyňka. Druhý den začne v 8:02 vlakovým přesunem do Görlitz s prohlídkou města, přesunem k jezeru s případným koupáním a velkým okruhem kolem Bersdorfského jezera zpět do Hrádku n. N. (cca 50 km). Náklady na ubytování členů oddílu hrazeny.  Celodenní společná jízdenka pro (5 osob cena 320kč) + 90kč kolo na osobu. Předpokládaný přesun zpět Liberec – Ústí bude upřesněn podle průběhu akce. Jídlo, pití z vlastních zásob a z vlastních financí, nedělní trasu je třeba podpořit měnou euro v peněženkách!
Vedoucí akce Pavel Černý  mob: 728 200 861, e-mail:
Cerny.pavka@seznam.cz 

Účastníky akce, kteří nemají sjednané stálé pojištění pro výjezd za hranice, žádáme, aby si sjednali jednorázové pojištění pro cyklo akci v SRN. POZOR, akce se koná za plného silničního provozu, účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích jak na území ČR, tak v zahraničí. 

Při každém vyjetí, mějte na své paměti cyklistickou přilbu!

Akce je součástí seriálu „25 LET NA KOLE S CYKLOTOUREM“


3.–4.9. 2016

DVOUDENNÍ VÝLET PO ČESKU – ZÁPADNÍ  KRUŠNOHOŘÍ

Další z dvoudenních výletů nás zavede do nejzápadnějšího koutu našich Krušných hor. Otočka a nocleh bude v městečku Přebuz, kam se po osmi letech vracíme při 2D akci. Trasu jsem se snažil volit, abychom nehoblovali stále stejná místa. Z Chomutova pojedeme Bezručovým údolím na Horu Sv. Šebestiána, hráz přehrady Přísečnice, Kovářskou, přečerpávací elektrárna Markersbach, Schwarzenberg, Jelení, Rolava a Přebuz. Zpět přes Aue, Pöhla, Boží Dar a Měděnec. Od Měděnce si můžete odpadávat do Podkrušnohoří na vlak. Odvážnější mohou pokračovat dál a dál hřebenovkou na východ. Vezměte si sebou pár euro na občerstvení, Pozor, připravte si bufet na nedělně-ranní přejezd Německa. Na trase je množství technických i přírodních zajímavostí. To je nástin trasy áčka, více předběžných informací se dočtete níže. Situace se stejně bude měnit jako na bojišti, jako vždy. Samozřejmě je připravena trasa i pro B-tým, který bude vyvezen na hřebeny Krušných hor. Silničáři jsou samozřejmě vítáni, jistě si vytvoří trasu podle svého gusta. Buďte bdělí a občas nakoukněte na web, co je nového. Ahoj Mp.

  • Áčko: Odj. v 5:58 z hl. n. osobákem do CV město. Příj. 7:16.
    Trasa sobota: CV – Přebuz 120km.  Mapa CV-Přebuz.
    Trasa neděle: Přebuz – Křímov 110km - ????.  Mapa Přebuz-Křímov. Vede Mp.
    (Mp,JTT,JMi,JHr,Ďá,OHr,PVa,Kaf,K5)

  • Béčko: Odj. v 6:47 z hl.n. R do Chomutova, příj. 7:44. Busem z Chomutova v 8:25 na Boží Dar.
    Trasa sobota: Boží Dar – Přebuz 65km.
    Trasa neděle: Přebuz – Perštejn 65km. (Gravitační jízda podél Rolavy a Ohře) Vede Míra H.
    (MHo,3xRnL,Pok,Zab,HKr,MKr,FMe)

  • Silnice "Swadowboys": Vede Jirka Z. (JZi,IŠa,PPe,ZNo)

  • Ubytování s polopenzí: https://www.kovarskabouda.cz/inpage/ceny-ubytovani/

  • Večeře je plánovaná na 19:30, podle toho plánujte svůj nejpozdější příjezd.

  • Startovné: SKCÚ, CTP 50K, příchozí 150K. Pro přejezdy přes SRN doporučujeme pojištění.

  • Doprava zavazadel: 2.9.2016 u Jirky Zirhuta, Vojanova 21 v Krásňáku, (při jízdě z města za ZOO doleva, ještě před pumpou ÖMV) od 18h do 20h. Nebo si domluvte jiný termín na: 721 220 977.

Při každém vyjetí, mějte na své paměti cyklistickou přilbu!
Akce je součástí seriálu „25 LET NA KOLE S CYKLOTOUREM“


sobota 17. září  

ÚSTECKÝ PŮLMARATON – pořadatelská činnost

Dozvuky olympiády se závěrem letní sportovní sezony nás nenechají vydechnout. Největší sportovní akce v Ústí je od samého počátku spojena s pořadatelskou činností Cyklotouru a blížící se VI. ročník nebude výjimkou. Celý sportovní program je stejně jako vloni soustředěn na sobotu. Rodinný běh, handbiky a Mattoni půlmaraton v několika kategoriích, s rozšířenou kapacitou. I když je akce termínově ještě vzdálena prosíme členy a příznivce oddílu, aby pomohli naplnit tradiční kapacitu tří pořadatelských skupin o celkovém počtu 33 dobrovolníků. Přihlášky adresujte e-mailem, telefonicky nebo ústně na M. Konopáska, mob.:602 495 710, e-mail. Konopasekim@tiscali.cz do soboty 10. září. Děkuji!


neděle 25. září

MTB ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM – pořadatelská činnost

Když jsme vloni byli požádáni o pořadatelskou pomoc na maratonu MTB Českým středohořím, byl to z časových důvodů těžko řešitelný požadavek. Pro letošní rok jsme akci zařadili do celoročního kalendáře, ale vývoj společenských akcí v okolí (v tomto případě vinobraní v Litoměřicích) znovu pohnul termínem. V celoročním kalendáři jsme proto museli opravit Den bez aut na neděli 18. září a MTB Českým středohořím na neděli 25. září. Věříme, že tuto termínovou tlačenku v září zvládnete a pomůžete dát dohromady tým cca 15 dobrovolníků, kteří pomohou zajistit tento závod v okolí Litoměřic. Akce bude smluvně ošetřena ve prospěch oddílu. Přihlášky adresujte e-mailem, telefonicky i ústně na M. Konopáska, mob.:602 495 710, e-mail. Konopasekim@tiscali.cz - do pondělí 19. září. Děkuji!!

 

VŠECHNY POŘADATELSKÉ AKCE JSOU HODNOCENY ODDĚLENĚ OD CYKLISTICKÝCH!


 

Cyklistické desatero!
5. V provozu a při rychlejší jízdě používejte přilbu, Používejte všechny smysly! Pokud dojde ke kolizi nebo zranění okamžitě ji telefonicky nahlaste. Přivolejte na místo Policii ČR, v případě zranění také záchrannou službu, kde v případě potřeby dostanete také instrukce pro nejnutnější pomoc zraněným.

 

V příloze tohoto Obšťastníku je uveden stav soutěžního seriálu 25 let na kole s Cyklotourem. Prosím všechny zúčastněné, kteří se jednotlivých akcí zúčastnili, aby provedli kontrolu správnosti přidělených bodů u svého jména a případné nesrovnalosti nahlásili k opravě.

 

Již nyní můžete podávat návrhy na akce sportovního kalendáře v roce 2017. Uvažujte o tom, které akce vám vyhovují a které akce vám chybí. Akce, která je zahrnuta do sportovního kalendáře může získat finanční dotaci. Pro akci ale musí být stanoven vedoucí, a konání akce musí byt doloženo vyhodnocením, krátkou zprávou a fotodokumentací. Pro jednotlivé číslo Obšťastníku je pak třeba akci organizačně připravit.

 


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2016 podílí na sportovní činnosti oddílu!