úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook



OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 6 schváleného na VV SKCÚ dne 2. 8. 2017

1)

INFORMACE K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA CYKLOMARATONU „KRUŠNOTON“, který se koná v sobotu 12. srpna 2017

2)

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „KOLEM 65 - jízda druhá“, který je veden v předběžném termínu ve středu 23. srpna 2017

3)

INFORMACE K DVOUDENNÍMU CYKLOVÝLETU „DVA DNY NA KOLE S CYKLOTOUREM“, který se koná ve dnech 26. – 27. 8.   

4)

VÝZVA K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA ÚSTECKÉM PŮLMARATONU, který se koná v sobotu 16. září 2017     

5)

VÝZVA K POŘADATELSKÉ ÚČASTI PŘI ZÁVODU „MTB ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM“, který se koná v neděli 24. září 2017

6)

STAV SERIÁLU BODOVAČKA S CYKLOTOUREM k 9. akci - přílohou

7)

 INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ VÁS ZVE NA DALŠÍ AKCE ROKU 2017:

sobota 12. srpna

POŘADATELSKÁ SLUŽBA KRUŠNOTONU

Výbor oddílu a vedoucí pořadatelské skupiny děkuje všem 34 členům oddílu, kteří se přihlásili jako pořadatelé největšího silničního cyklistického závodu v Ústeckém kraji. Dosud nejvyšší počet pořadatelů z našich řad je důsledek selhání jiných skupin, ale hlavně důkazem spolehlivosti, kterou prezentuje oddíl SK Cyklotour. Na seznamu pořadatelů si vážíme řady stálých pořadatelských „opor“ a také nových pořadatelských tváří! Roste též obliba tohoto závodu. Na třech závodních tratích, kde budete z pozice pořadatelů pomáhat udržet hladký průběh závodu, se vydá pravděpodobně dosud nejvyšší počet účastníků v osmileté historii, z toho téměř jedna třetina ze zahraničí! Pořadatelská místa jsou v některých případech stejná, některá jsme již obsazovali dříve, a v důsledku výše uvedené situace, přibyla nová. Jednotlivé pozice vám budou rozeslány e-mailem, na informační schůzce bude poskytnuto vysvětlení a materiály dostanete v tištěné podobě. Každý z pořadatelů bude vybaven tradičními pomůckami (vesty, praporky, píšťalky). Každý pořadatel obdrží oficiální tričko závodu, ponožky, látkový batůžek, svačinu, pití. Po ukončení závodu jsou pořadatelé zváni do prostoru cíle na občerstvení a vyhodnocení závodu. Některé řidiče oslovím se žádostí o použití motorového vozidla pro skupinu pořadatelů. Pořadatelská činnost bude smluvně ošetřena ve prospěch oddílu. Informační schůzka pořadatelů se bude konat v pátek 11. 8. v 15:00 hod v nekuřácké jídelně v Pivovarské restauraci. Za pomoc děkuje vedoucí pořadatelské skupiny e-mail: Konopasekim@tiscali.cz

POŘADATELSKÁ SLUŽBA JE V ZÁVĚRU SEZONY ROVNĚŽ VYHODNOCENA


 

středa 23. srpna

KOLEM 65 - JÍZDA DRUHÁ

Druhý prázdninový měsíc přichází tradiční průvodce zajímavých a někdy náročných seniorských jízd Míra Hofman s trasou skutečně pohodovou. Ralská pahorkatina nabízí převážně lesní cyklostezky s malým převýšením, v druhé části dokonce s příznivým sklonem. Akce má předpokládaný vlakový přesun do startovacího místa – přednádražního prostoru stanice Mimoň a trasu v délce cca 75 km ukončíme buď u stanice Bělá p. B. nebo Česká Lípa.

Pro zajištění rezervace přepravy kol prosím o předhlášku účasti do 15. 8. na mobil 724133923. nebo e-mail ved. akce: MirekHofman38@seznam.cz  

Sraz účastníků akce na hlavním nádr. v Ústí v 7:10, plánovaný odjezd v 7:27 (R 1161). Příjezd do Mimoně v 8:45. Předpokládaný návrat do Ústí v 18:32 nebo 20:32 h.

Členům oddílu bude hrazen poplatek za rezervaci kola.
POZOR, akce se koná za plného silničního provozu, účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích.  

PŘI KAŽDĚM VYJETÍ MĚJ NA SVÉ PAMĚTI CYKLISTICKOU PŘILBU!

AKCE JE SOUČÁSTÍ SERIÁLU BODOVAČKA S CYKLOTOUREM


so/ne 26. – 27.8.

DVA DNY NA KOLE S CYKLOTOUREM

Zdravím všechny, kteří se rozhodli koupit zajíce v pytli a přihlásili se na tuto akci. Letos jsme udělali rozdělení do tras A+, A- a Béčko. Novinkou pro letošní výlet je, že se do žádného mančaftu nemusíte předhlašovat. Můžete se na poslední chvíli vybrat variantu, která vám vyhovuje a kterou nepohodlně krásnou cestu si vyberete. Čtěte pozorně pokyny.


 


A+ má sraz v 6:30 na křižovatce „U váhy“ pod Hazmburkem, to je ta, kde se setkávají cesty z Třebenic, Sedlce, Klapý a Lkáně (viz začátek trasy A+ 1.den) Jako přibližovák je možno použít rychlík v 5:41 z UL hl.n. do Lovo příj. 5:56.  Následující trasa: Lkáň – Radonice – Chlumčany – Ročov – Mutějovice (zde sraz s A- v 8:30). Je to jen přibližovák do Mutějovic, po cestě nic zajímavého není.
Trasa A+ 1.den:
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=225923 (Lkáň-Rabštejn 141km)

A- jede vlakem v 5:58 z Ústí hl.n. do Mostu, zde přestup na osobák do Rakovníka, odj. 7:02. Výstup ve stanici Mutějovice v 8:17. Přesun do obce Mutějovice, sraz s A+ bude v 8:30 u kostela na návsi. Z Mutějovic jedeme přes Rakovník, Krakovec, Javornice, Zvíkovec, Chříč (oběd), Kralovice (cukrárna), Mariánská Týnice, Plasy (občerstvení) do Rabštejna. Objízdné trasy pro treky jsou připraveny.
Trasa A- 1.den:
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=225924 (Mutějovice-Rabštejn 90km)
Trasa je vyznačena s objízdnými trasami pro treková kola, za 1. vynechává brody na Krakovském potoce a Javornici, za 2. vynechává údolí Manětínského potoka.
Zpět z Rabštejna jedeme přes Lužnou (oběd), Řevníčov (kafe), Zíchovec (občerstvení) do M. Žernosek.
Trasa A+,A- 2.den: http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=225925 (Rabštejn-M.Žernoseky 120km)
A-, A +:
(cca: PVa, JTT, LKr, Kaf, Map, Ďá, PVo, K5, JHr, PŠt, OHr, Bob, MPt?)

Přidávám ještě
variantu spojení přes Louny, kvůli zmenšení skupiny mezi UL a LN, varianta je na vás:

Ústí hl.n. 5:58 Ústí hl.n. 5:41
Most příj.
Most odj.
6:54 přestup
7:02
Lovo příj.
Lovo odj.
5:56 přestup
6:27
Mutějovice

8:17

Louny příj.
Louny odj.

7:26 přestup
7:38

    Mutějovice 8:17

Béčko letos má úlevu a může si přispat. Odjezd z hl.n. do Mostu je v 7:58, příjezd do Mostu v 8:53. Přestup též na osobák do Rakovníka s odj. v 9:02. Výstup v Mutějovicích v 10:17. Z nádraží přesun po ose do Rabštejna. Vede Hofik se Zabijákem.
B: (cca: Hof, Zab, Pok, MŠm, SŠm, HKr, IŠt, JHo, FMe, JSv)
Trasa "B" tam i zpět :
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=225921 (Mutějovice-Rabštejn 60km, Rabštejn-Břvany 80km)
Na mapě je 1. i 2. den. 60 a 80km. Druhý den lze zkrátit už ze Žatce , ale z Valče na 20. km je trasa z 95% po rovině nebo bez šlapání, takže 80km do Břvan by neměl být pro naši záložní jednotku problém. Z Břvan odjezdy vlaků do Mostu, každá hodina + 35min. Vždy s přípojem v Mostě do UL. Bližší spojení je z Lišan u Žatce lichá hodina +45min.

Přidávám ještě variantu spojení přes Louny, kvůli zmenšení skupiny mezi UL a LN, varianta je na vás:

Ústí hl.n. 7:58 Ústí hl.n. 7:41
Most příj.
Most odj.
8:54 přestup
9:02
Lovo příj.
Lovo odj.
7:56 přestup
8:01
Mutějovice

10:17

Louny příj.
Louny odj.

9:20 přestup
9:38

    Mutějovice 10:17

Podle rozpisu mi vychází poměr účastníků Áček proti Béčku 1:1. Do Pantera ( u každých vstupních dveří je jedno místo pro kolo, u WC cca 5 míst, nehrňte se všichni k WC) i do Regíny se vejde slušných 10 cyklistů. Ubytování s polopenzí je v penzionu „U Laury“ v Rabštejně n. S. Penzion se nachází na západním konci obce směr Stvolny. Je to jeden z posledních domů po levé ruce. Navíc má označení žateckého pivovaru, to nepřehlédnete! Samotný Rabštejn nad Střelou je nejmenším městečko střední Evropy s bohatou historií. Akce je bez autodoprovodu!!! Berte sebou jen nutné věci. Z programového důvodu se akce koná dříve, než byl původní termín sportovního kalendáře 2017. Webové stránky tuto informaci přinesly již s předstihem. Sledujte průběžně web. 
Ved. akce: J. Polanský
, administrativa Vl. Kuchařová. Ubytování pro členy oddílu v Rabštejně nad Střelou hrazeno!

PŘI KAŽDĚM VYJETÍ, MĚJ NA SVÉ PAMĚTI CYKLISTICKOU PŘILBU!

AKCE JE SOUČÁSTÍ SERIÁLU BODOVAČKA S CYKLOTOUREM


 

VÝZVA K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA ÚSTECKÝ PŮLMARATON

SOBOTA 16. září bude v Ústí největší sportovní akce roku! VII. ročník ÚSTECKÉHO PŮLMARATONU, který si za svoji krátkou historii vydobyl zlatou známku kvality, nabídne účastníkům a divákům úžasnou atmosféru běžeckého závodu. Na stejných trasách jako v loňském roce bude na startu všech závodů na 6 700 běžců, což je nejvíce v historii! Ústecký půlmaraton bude v přímém přenosu vysílat Česká televize a v průběhu závodu Mattoni 1/2Maraton, se bude natáčet film Úsměvy smutných mužů v režii Dana Svátka, jehož předlohou je stejnojmenná kniha Josefa Formanka. Děkujeme všem, kteří budou ochotni strávit půl dne při zajištění této „Běžecké olympiády“ v Ústí nad Labem. Pořadatelská služba je ošetřena ve prospěch SKCÚ. V průběhu dne uvidíte tyto závody:

Spolchemie Český pohár v HANDBIKE, Dm rodinný běh, Mattoni 1/2Maraton Ústí n.L. – jednotlivci, Mattoni 1/2Maraton Ústí n. L. - štafeta, Mattoni 1/2Maraton Ústí n.L. - 2Run (10+11km). Prosíme zájemce o pořadatelskou službu v týmu Cyklotour Ústí n.L., aby se v rámci přípravné agendy přihlásili do čtvrtka 7. září.

Přihlášky adresujte e-mailem, telefonicky nebo ústně na M. Konopáska, mob.: 602 495 710, e-mail. Konopasekim@tiscali.cz Za účast děkuji - vedoucí pořadatelských skupin M. Konopásek,

POŘADATELSKÁ SLUŽBA JE V ZÁVĚRU SEZONY ROVNĚŽ VYHODNOCENA!


 

VÝZVA K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA ZÁVODĚ
MTB ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM - LITOMĚŘICE

Naše loňská pořadatelská účast na maratonu MTB Českým středohořím, byla velmi kladně hodnocena a byli jsme okamžitě požádáni o účast na letošním, již třetím ročníku. Středisko závodu je město Litoměřice a maraton se jede ve dvou trasách náročné oblasti Českého středohoří v neděli 24. září 2017. Žádáme členy oddílu nebo přátele, kteří se účastní našich akcí a mají zájem podílet se pořadatelsky také na tomto závodě, aby se přihlásili na níže uvedený kontakt do neděle 17. září a pomohli vytvořit cca 15 až 20-ti členný tým pořadatelů, kteří pomohou zajistit tento závod. Akce bude smluvně ošetřena ve prospěch oddílu.
Přihlášky adresujte e-mailem, telefonicky i ústně na M. Konopáska, mob.: 602 495 710, e-mail. Konopasekim@tiscali.cz  do neděle 17. září. Děkuji!!

POŘADATELSKÁ SLUŽBA JE V ZÁVĚRU SEZONY ROVNĚŽ VYHODNOCENA! 


AKCE, O KTERÝCH BYSTE MĚLI VĚDET: Zájemcům o závodní cyklistiku sdělujeme, že v sobotu 19. srpna zahajuje 72. roč. závodu VUELTA A ESPAŇA, 5. září začíná v Austrálii MS závodu horských kol a 17. září začíná v Norsku MS v silniční cyklistice. Milovníkům kola přejeme krásné zážitky a radost z úspěchů svých oblíbených borců!

 

Závěrem pokračujeme informacemi o významných dnech do poloviny září:
12. srpen je Mezinárodní den mládeže, 13. srpen je Den leváků, 16. srpen je Mezinárodní den ochrany ozonové vrstvy, 19. srpen je Mezinárodní den pirátů, 20. srpen Světový den komárů, 24. srpna bylo Pluto zrušeno jako planeta Sluneční soustavy (škoda), 1. září je Den nezúčastněných zemí, 7. září je Den otevřených památek, 9. září je Den horníků, 10. – 11. září jsou Dny evropského dědictví. Z vybraných pranostik ty zaručené: Na svatého Vavřince-šup s brambory do hrnce, Když slunce na Marii svítí-hojnosti vína se můžeš nadíti a po Bartoloměji jsou studené rosy, tak nechoďte ráno bosí! TAK AŤ JSTE ZDRAVÍ!!


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2017 podílí na sportovní činnosti oddílu!