úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook



OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 6 schváleného na VV SKCÚ dne 2. 8. 2018

1)

INFORMACE K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA CYKLOMARATONU „KRUŠNOTON“, který se koná v sobotu 11. srpna 2018

2)

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „KOLEM 65 - II“, který se koná  ve středu 15. srpna 2018 / CYKLOTOUR 2018 / 

3)

INFORMACE k CYKLOVÝLETU „ZA HRANICE STŘEDOHOŘÍ“, který¨se koná v sobotu 18. srpna 2018 / CYKLOTOUR 2018 /   

4)

INFORMACE K 3D výletu „ATLAS FRÝDLANDSKA“, který se koná ve dnech 24. – 26. srpna 2018 / CYKLOTOUR 2018 /   

5)

VÝZVA K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA ÚSTECKÉM PŮLMARATONU, který se koná v sobotu 15. září 2018      

6)

VÝZVA K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA ZÁVODU „MTB ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM“, který se koná v neděli 23. září 2018

7)

STAV SERIÁLU CYKLOTOUR 2018 k 9. akci - přílohou

8)

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ VÁS ZVE NA DALŠÍ AKCE ROKU 2018
 

sobota 11.8.

POŘADATELSKÁ ÚČAST NA „KRUŠNOTONU 2018“

Výbor oddílu a vedoucí pořadatelské skupiny děkuje všem 30 členům oddílu, kteří se přihlásili do pořadatelského týmu pro největší silniční cyklozávod v Ústeckém kraji. Vysoký počet pořadatelů z našich řad je důkazem spolehlivosti, kterou prezentuje oddíl SK Cyklotour. V seznamu pořadatelů si vážíme řady stálých pořadatelských opor, kteří tento závod zajišťují již 9. ročník! Na třech závodních tratích, kde budete z pozice pořadatelů pomáhat udržet hladký průběh závodu, se vydá opět mnoha set člený balík domácích i zahraničních cyklistů. Čeká je náročná trať, která může být ztížena počasím. Počet příhlášených, se již nyní blíží k překonání loňského rekordu a velkou část opět tvoří zahraniční účastníci zejména z Německa. Naše pořadatelská místa jsou v mnoha případech stejná, obsazujeme celkem 14 křižovatek. Trať doznala v důsledku stavebních činností v oblasti několik změn. Jednotlivé pozice vám budou rozeslány e-mailem, na informační schůzce bude poskytnuto vysvětlení a materiály dostanete v tištěné podobě. Každý z pořadatelů bude vybaven tradičními pomůckami. Každý pořadatel obdrží oficiální tričko závodu, svačinu, pití. Po ukončení závodu jsou pořadatelé zváni do prostoru cíle na občerstvení a vyhodnocení závodu. Pořadatelská činnost bude smluvně ošetřena ve prospěch oddílu. Použití motorového vozidla na určená místa bude hrazeno. Některé řidiče oslovím s požadavkem odvozu dalších pořadatelů. Informační schůzka pořadatelů se bude konat v pátek 10. 8. v 16:00 hod v nekuřácké jídelně v Pivovarské restauraci. Za pomoc děkuje vedoucí pořadatelské skupiny M. K. 

POŘADATELSKÁ SLUŽBA BUDE V ZÁVĚRU SEZONY ROVNĚŽ VYHODNOCENA


středa 15.8.

KOLEM 65 – AKCE DRUHÁ /CYKLOTOUR 2018 /

Druhá letní „Pětašedesátka“ se vrací do tradičního termínu všedního dne. Trasa čerpá z celostátní nabídky cyklotras v české krajině, které znáte pod názvem LVÍ STOPA. Jízdou Kolem 65 můžete vykreslit další část Českého lva, tentokrát to bude část zdvižené pravé přední tlapy. Pro nástup na trasu využijeme vlakového spojení do Mostu a z tohoto místa projedeme trasu č. 7, v úseku Most – Vrskmaň (18,6 km, 246m převýšení), 8. trasu v úseku Vrskmaň – Březno (19,6 km, 164m převýšení) a 9. trasu Březno – Žatec (16,5 km, 126 m převýšení). Hrubým součtem s očekávanými i neočekávanými odbočkami nás čeká seniorská norma kolem 65 km. Příležitostí pro fotografy je dokumentace některých objektů. Na trase č. 7: Jezero Matylda, hrad Hněvín (nemusíte nahoru, stačí průjezd pod hradem, případně Autodrom, na trase č. 8: zámek Údlice, zámek Vrskmaň, zámek Chomutov nebo Kamencové jezero. Na trase č. 9: vodní nádrž Nechranice. Akci opět připravil Mirek Hofman, mob. 724 133 923. Akce bude zahájena vlakovým přesunem Ústí n. L. hl. n. – Most. Sraz v 7:35, odjezd v 7:58. Možné zakoupení jízdenky DUK pro 5 osob = 330 Kč. Přeprava kola tam i zpět hrazena. Plavky sebou – možnost koupání. Návrat ze Žatce záp. s odjezdy v 15:57 (GW train) přestup v Mostě, 16:32 (ČD) přestup v Mostě, 17:32 (ČD) přestup v Mostě, 17:57 (GW train) přestup v Mostě. Zákaz pití alkoholu na trase!  

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích. Akce je součástí seriálu „Cyklotour 2018“.

VÝLET S CYKLISTICKOU PŘILBOU JE VAŠE RADOST A VAŠE BEZPEČÍ!!


sobota 18.8.

ZA HRANICE STŘEDOHOŘÍ /CYKLOTOUR 2018 /

Pokračujeme v dalším naplňování vlastivědné Lví trasy. Srpnový cyklovýlet s Pavlem nás v obrysové stopě zavede do oblasti lvího hrdla, což je podle mapového podkladu 93. část „Lví stopy“. Začneme vlakovým přesunem do jednoho z nejstarších českých měst, Roudnice n. L., kde se hned napojíme na trasu. Potvrzením místa bude foto dokumentace roudnického zámku, který vznikl na základech masivního kamenného hradu a patří mezi největší u nás. Následovat bude hrdinská jízda na horu Říp s předvojem na e-kolech, možná se přidají i tvrďáci vlastní silou. V každém případě nesmí v dokumentaci chybět ikonický obrázek rotundy. Kdo pomine historický výstup, má možnost se uchýlit do obce Ctiněves, kde můžete kromě minipivovaru obdivovat barokní kostel sv. Matouše. Zde se výletní skupiny opět spojí a cestou navštívíme další zajímavá místa. Doplníme kalorie, iontové nápoje a připravenou trasu přes Kostomlaty p. Ř. – Cítov – Vraňany a Mšené Lázně trasu ukončíme v Libochovicích. Vlakovým přesunem v 15:25, případně každé další 2 hod přes Lovosice se vrátíme do Ústí.
Vedoucí akce Pavel Černý, mob. 728 200 861

Trasa cca 70 km, odjezd účastníků z hl. nádraží v Ústí v 8:02 hod. Přeprava kol hrazena. Zákaz pití alkoholu na trase!

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích. Akce je součástí seriálu „Cyklotour 2018“.

KDO MYSLÍ, MÁ NA SVÉ MYSLI CYKLISTICKOU PŘILBU VŽDY!


24. – 26.8.

3D výlet „ATLAS FRÝDLANDSKA“ /CYKLOTOUR 2018 /

Z programových důvodů je akce proti termínu Kalendáře posunuta o týden dříve! 

Dopravní itinerář 1. dne: museli jsme mančaft trochu rozstřelit do více skupin, protože nás není málo!

Skupina A+: osobákem v 6:03 ze Západu do Všetat, dále po ose do M. Boleslavi (1,5h/30km). Zde sraz na nádraží MB hl. n. s A. Skupina A: rychlíkem v 6:39 ze Západu do Všetat, zde přestup na rychlík do M. Boleslavi (příj. 8:35). Zde sraz se skupinou A+, která přijede po ose ze Všetat.
Trasa A: z MB podél Jizery přes Turnov a M. Skálu do Ž. Brodu. Ze Ž.Brodu do Harrachova je možné, použít vlak. Vyhne se kopci na Vysoké n.J. Ze Ž.Brodu pokračujeme přes Vysoké n.J. a Mýto pod Harrachovem. Dále Martinským údolím na Orle, Izerskou Halu, pramen Jizery do BPpS. (120Km, při použití vlaku Ž.Brod-Harrachov jen 90km s úsporou 700 výškových metrů)
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=238007
A+: Map,...?
A
: KŽ, OHr, FŘe, JHr, Kaf, K5, Ďá, PVo, JTT, PŠt (10 ks)
Přestupy mezi A+ a A jsou možné i bez předchozího nahlášení.

Skupina B: rychlíkem z UL hl. n. v 7:26 do Jablonného v Podještědí (příj. 8:55).
Kolomístenky jsou zakoupeny!!!
Trasa B: Jablonné, Žitava, CT Nisa do Ostritz, zde 3km přes Polsko do Andělky a podél říčky Smědá do Kunratic, Frýdlantu a BPpS. (70km)
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=238208
B: Hof, 2xPČ, 2xKS, Vlk, 2xKr, Zab, Fme, 2xRnL, PVa. (13 ks)


Zařazení do skupin není pro druhý a třetí den závazné. Bydlíme v RZ Jizerky v Bílém Potoce pod Smrkem (BPpS), které se nachází 2,5 km za náměstím v Hejnicích, asi 750m od šturcu lokálky do Bílého Potoka. Za fabrikou KNORR je zelená TZ doprava přes potok, která vás do RZ spolehlivě dovede. Cena pobytu s polopenzí je 690Kč za dva dny. Po odečtení zálohy a po dotaci doplatíte na místě 120Kč. Pokud někdo nechce PP, prosím co nejdříve nahlásit. Snídaně 8-9h, večeře 18-19h. Bydlíme ve zděné budově, většinou se soc. zařízením na pokoji. V docházkové vzdálenosti je několik hospod, koupaliště a jeden poutní kostel.


2. den:
A
: BPpS - Heřmanice - Turów - Hirschfelde - Nisa - Zhořelec - Berzdorfersee - Radomierzyce/PL/ - Boleslav - Smědá - BPpS. (110km, závěr lze docvaknout vlakem z Černous do BPpS = 80km)
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=238211
B:
okruh po Frýdlantsku  http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=238225


3. den:
A+B: BPpS - Hejnice - Viniční cesta – Chrastava - CT Nisa – Žitava –Mandava – Varnsdorf (60km, oběd, zde rozstřel) http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=238210


Celý výlet je bez doprovodného auta, takže jen nejnutnější sakypaky sebou + koupací čepice a pár €.
Pojištění (i do zahraničí) si každý zajišťuje sám. Výběr výletů je bohatý a každý si najde ten nejvhodnější pro sebe, kdo si nevybere, může výletovat na vlastní pěst. Případný cyklobus na Smědavu jede z Hejnic v 9:25 a 10:25. Případné dotazy: Vlk nebo Map.

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích. Akce je součástí seriálu „Cyklotour 2018“.

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ MĚJ NA SVÉ PAMĚTI CYKLISTICKOU PŘILBU!


sobota 15.9.

VÝZVA K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA ÚL ½ maratonu

Do zářijového programu oddílu SK Cyklotour vstupují pořadatelské činnosti. Nejvýznamnější je 8. ročník Ústeckého půlmaratonu, který se bude konat v sobotu 15. září. Akce je v našem městě sportovním vrcholem a oddíl SK Cyklotour je u tohoto významného závodu od samého začátku. Realizace si vyžádá velký počet dobrovolníků, bez kterých by konání takové akce nebylo možné. Oddíl SK Cyklotour byl opět osloven, aby se stal součástí této mezinárodní akce. Celý sportovní program je stejně jako vloni soustředěn na sobotu. Rodinný běh, handbiky a Mattoni půlmaraton v několika kategoriích s velkou účastí. I když je akce termínově ještě vzdálena prosíme členy a příznivce oddílu, aby pomohli naplnit kapacitu pořadatelských skupin o celkovém počtu cca 40 dobrovolníků. Práce podle místa určení cca od 10 hod pro handbike, běžecké trasy cca od 13 hod do 19 hod. Pořadatelská práce smluvně ohodnocena ve prospěch oddílu.
Přihlášky adresujte e-mailem, telefonicky nebo ústně na:
M. Konopásek, mob.: 602495710, e-mail.
Konopasekim@tiscali.cz do neděle 2. září 2018.

POŘADATELSKÁ SLUŽBA BUDE V ZÁVĚRU SEZONY ROVNĚŽ VYHODNOCENA


neděle 23.9.

VÝZVA K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA MTB Litoměřice

Loňský MTB maraton Českým středohořím ukázal, jak bikeři bojují na trati, když se k nim počasí obrátí zády. Promočená a rozbahněná trať připravila podmínky, které účastníci budou mít v paměti dlouho uloženy. Bláto na cestách, bláto na kolech, bláto na jezdcích. Čtrnáctičlenný pořadatelský tým SKCÚ s jednočlennou podporou Cyklo Teplice obsadil 19 pořadatelských pozic, aby přispěl k regulérnosti závodu! Že vám ty počty nesedí? Někteří jeli na dvou stavech. V neděli 23. září se jede již 4. ročník a náš pořadatelský tým bude nedílnou součástí. Jako vloni se jedou 2 závody na 75 a 45 km + dětský závod. Střediskem závodu je město Litoměřice, maraton se jede v oblasti středohoří. Žádáme členy oddílu nebo přátele, kteří se účastní našich akcí a mají zájem pomoci pořadatelsky na této závodní akci, aby se přihlásili na níže uvedený kontakt do neděle 17. září. Pomozte vytvořit cca 15 až 20-ti členný tým pořadatelů. Akce bude smluvně ošetřena ve prospěch oddílu.
Přihlášky adresujte e-mailem, telefonicky i ústně na:
M. Konopáska, mob.: 602 495 710, e-mail
.:
Konopasekim@tiscali.cz  do pondělí 17. září. Děkuji!!

   POŘADATELSKÁ SLUŽBA JE V ZÁVĚRU SEZONY ROVNĚŽ VYHODNOCENA!

 


SERIÁL - CYKLOTOUR 2018 - po akci "Za hranice..."
  Pp Čs CT Je 77 Me 65 65 3D DS 14 15 SA
1 Vachuta   20 20 20 20 50 30 30 30 30 20 +       270
2 Hrůza 20 20 20 20   50 30 30 30   20 +       240
3 Ptáček 20 20 20     50 30 30 30 30           230
4 Krejčová 20 20 20 20 20   30 30   30 20 +       210
5 Kuchařová   20 20   20 50 30 30     20 +       190
6 Täuber 20 20 20     50 30 30     20 +       190
7 Kroužek 20 20 20 20     30 30   30 20 +       190
8 Fritz  20 20 20   20 50 30 -30 30   20 +       180
9 Vilda 20 20 20   20   30 30 30             170
10 Vořech   20 20 20   50 30 30       +       170
11 Kolský   20 20   20   30 30   30 20 +       170
12 Štros 20   20   20   30   30 30 20 +       170
13 Hofman 20 20         30 30 30 30   +       160
14 Krieglerová 20 20 20     50     30     +       140
15 Novotný   20 20   20 50   30               140
16 Starý         20     30 30 30 20 +       140
17 Černý   20     20   30 30 30     +       130
18 Černá   20     20   30 30     20 +       120
19 Štrosová     20   20   30     30 20 +       120
20 Smetana    20 20         30   30 20 +       120
  Ascherová     20 20       30   30 20         120
  Gebert 20   20 20 20     30               110
  Polanský 20       20 50         20 +       110
  Vachovcová 20 20     20       30   20 +       110
  Beneš    20       50   30               100
  Miřatský     20     50   30               100
  Ďurčík 20 20 20       30                 90
  Gebrtová 20   20   20     30               90
  Medal              30 30   30           90
  Konopásek   20 20 20     30                 90
  Konopásková   20 20 20     30                 90
  Smetanová   20 20         30     20 +       90
  Svoboda     20   20   30       20 +       90
  Finková D.       20   50                   70
  Hamala  ml.   20       50                   70
  Hrubec O. 20 20           30       +       70
  Verner   20   20         30             70
  Zimmert    20       50                   70
  Loukota F.             30 30               60
  Mikoláš   20 20   20                     60
  Finková A.            50                   50
  Ptáčková   20             30             50
  Obdržálek    20     20                     40
  Růžička   20 20                         40
  Tkáčová 20   20                         40
  Perner               30               30
  Šmejkal               30               30
  Šmejkalová               30               30
  Benešová   20                           20
  Holý     20                         20
  Malá   20                           20
  Pešek     20                         20
  Řebíček 20                     +       20
  Studenovský     20                         20
  Thiel     20                         20
  Vorlíček     20                         20
Účast členů SKCÚ 18 33 33 11 20 16 22 29 13 12 18 23       224
Celková účast 18 37 45 15 20 21 23 30 14 13 19 23       254
  Hamala Ondřej   20                           20
  Pavlasová Mar.   20                           20
  Malý Štěpán   20                           20
  Pavlas David   20                           20
  Bér Milan     20                         20
  Gráf Jiří     20                         20
  Gráfová Helena     20                         20
  Hovorka Daniel     20                         20
  Hovorka Jiří     20                         20
  Jošt Petr     20                         20
  Kudlička Jan     20                         20
  Kozáček Michal     20                         20
  Michl Zdeněk     20                         20
  Skálová Miroslava     20                         20
  Škuthan Antonín     20                         20
  Štefanik Pavel     20                         20
  Brant Luboš       20                       20
  Šafařovský Jiří           50                   50
  Hampl Michal           50                   50
  Černecký Vladan           50                   50
  Hricko Michal           50                   50
  Vlček Jiří           50                   50
  Orálek Jaroslav             30                 30
  Peštová Eva                 30

30

          60

DESATERO CYKLOTURISTIKY JINAK:
1. Nebudu blokovat cestu opravami defektů. Budu dbát o perfektní technický stav bicyklu a budu mít ve výzbroji minimálně náhradní duši, montážní páky, lepení a hustilku.
2. Nebudu rušit zvěř nebo dobytek.

 

Požadavky na další doobjednávku dresů nebo dresových doplňků, v základním, jubilejním nebo v retro provedení, prosím sdělte na kontakt M. Konopáska do konce měsíce září.


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2018 podílí na sportovní činnosti oddílu!