úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook


OBSAH OBŠŤASTNÍKU 6/2019

1/

INFORMACE K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA X. roč. CYKLOMARATONU „KRUŠNOTON“, který se koná v sobotu 10. 8. 2019

2/

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „KOKOŘÍNSKO NAČERNO II“, který se koná v sobotu 17. 8. 2019 /SERIÁL 2019   

3/

INFORMACE K CDJ TANEČNICE /SERIÁL 2019

4/

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „3D OKOLO BRD“, který se koná ve dnech 30. 8. – 1. 9. 2019 /SERIÁL 2019  

5/

VÝZVA K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA ÚSTECKÉM PŮLMARATONU, který se koná v sobotu 21. 9. 2019

6/

VÝZVA K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA „MTB TOUR LITOMĚŘICE“, který se koná v neděli 29. 9. 2019 - ZMĚNA KALENDÁŘE!

7/

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU A KOLOVINY

8/

STAV SERIÁLU CYKLOTOUR pro ÚSTÍ 2019 po osmi akcích (přílohou)

 

foto Obšťastníku č. 6: titul archiv, dále JSPhoto, VlaSta, Miko, 


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. VÁS ZVE NA DALŠÍ AKCE ROKU 2019:

 

sobota 10. srpna

POŘADATELSKÁ ÚČAST „KRUŠNOTON 2019“

 

Výbor oddílu a vedoucí pořadatelské skupiny děkuje všem členům oddílu, kteří se přihlásili do pořadatelského týmu pro největší silniční cyklozávod v Ústeckém kraji. Řada členů pomáhá zajišťovat tento závod již desátý rok a zajištění letošního ročníku je personálně mimořádně náročné. Vítáme nové pomocníky. Letošní jubilejní ročník nabízí čtyři trasy. Kromě tradičních 110, 180 a 250 km je na programu legendární „třístovka“ Počet přihlášených, se již nyní blíží tisícovce a velkou část opět tvoří zahraniční účastníci zejména z Německa. Naše pořadatelská místa jsou v první části stejná, ve druhé části, kde se nejdelší trasa přesouvá do Českého středohoří, obsazujeme další křižovatky na odpolední dobu cca čtyři a půl hodiny. Jednotlivé pozice vám budou rozeslány e-mailem, na informační schůzce bude poskytnuto vysvětlení, materiály dostanete v tištěné podobě. Každý z pořadatelů bude vybaven tradičními pomůckami, dále obdrží oficiální tričko závodu, svačinu, pití. Po ukončení závodu jsou pořadatelé zváni do prostoru cíle na občerstvení a vyhodnocení závodu. Zde můžete získat i tradiční misku. Pořadatelská činnost bude smluvně ošetřena ve prospěch oddílu. Použití motorového vozidla na určená místa bude hrazeno. Některé řidiče oslovím s požadavkem odvozu dalších pořadatelů.
Informační schůzka pořadatelů se bude konat v pátek 9. 8. v 16:00 hod v nekuřácké jídelně v Pivovarské restauraci.

Za účast a pomoc děkuje vedoucí pořadatelské skupiny M. K. Konopasekim@tiscali.cz

POŘADATELSKÁ SLUŽBA JE V ZÁVĚRU SEZONY ROVNĚŽ VYHODNOCENA


sobota 17. srpna

KOKOŘÍNSKO NA ČERNO II / SERIÁL 2019

Druhý výlet do oblasti Kokořínska vede Pavel Černý severní cestou, z Benešova nad Ploučnicí. Částečně budeme sledovat Ploučnici, řeku totálních romantiků. V Žandově ještě okrajově obrousíme cesty východního středohoří a pak zamíříme do oblasti Holanských rybníků. Dosavadní vzdálenost nás pravděpodobně vybídne k posílení žaludků. K osvěžení možná využijeme některou z okolních vodních ploch. Přilehlá chráněná oblast Kokořínsko nám připomene krásu lesní cykloturistiky, v Dřevčicích nasajeme vůni bylinkové zahrady, za Lhotou prohlédneme skalním oknem na zbytek světa. Krajinná panoramata doplní v Tuhani, Újezdu, v Chcebuzi nebo v Brocně několik obnovených i zašlých sakrálních památek. Při sjezdu do cílového místa se nenechte unést pohledem na České středohoří, jinak se k nádraží budeme vracet do kopce. Štětí bude v rámci DUK naše nástupní stanice pro nejlevnější zpáteční jízdné. Pro 65+ je DUK za pouhých 32 Kč. No nejeďte! Kontrola vašich dopravních prostředků před výletem vhodná. Ved. akce P. Černý (728 200 861). Sraz na hlavním nádraží v Ústí, odjezd R „Ploučnice“ v 7:27. Kdo se nevejde do vlaku, další jede v 7:58 a v 8:16 s přestupem v Děčíně. Případné spojení skupin bude v Benešově u kávy.  
Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.

Akce je součástí seriálu „Cyklotour pro Ústí 2019“.
KDO MYSLÍ, MÁ NA SVÉ MYSLI VŽDY CYKLISTICKOU PŘILBU!


sobota 24. srpna

Tanečnice/ SERIÁL 2019

Sraz: 7:45 u soudu
Start: 8:00

Trasa 150 Km: Děčín, Folknáře, Jetřichovice, Rynartice, Doubice, Kyjov, Vlčí hora, Brtníky Mikulášovice (oběd- každý za své), Dolní Poustevna/Sebnitz (D), Hertigswalde, Ottendorf, Bad Schandau/Hřensko (CZ), Děčín, Svádov (restaurace Koruna) Cíl.
Startovné: 20,-Kč (v ceně pojištění + občerstvení v cíli)
Předpokládaný příjezd do cíle od 15:00 hodin

Trasa 75 Km: Odjezd vlakem R692 Labe 8:14 do Děčín, dále přestup na OS 5443 v 8:41 do Mikulášovic. Příjezd Mikulášovice 9:55 hodin. Dále kolmo:  Mikulášovice, Dolní Poustevna/Sebnitz (D), Hertigswalde, Ottendorf, Bad Schandau/Hřensko (CZ), Děčín, Svádov (restaurace Koruna) Cíl.

Omezený počet kol do vlaku!! – tato skupina si organizuje transport do Mikulášovic sama !!
Startovné: 20,-Kč
( v ceně pojištění + občerstvení v cíli + příspěvek na vlak – schovat jízdenky)

Předpokládaný příjezd do cíle od 15:00 hodin!


30. 8. – 1. 9.  

3 D OKOLO BRD / SERIÁL 2019


Letošní tradiční třídenní akce na konci prázdnin nás zavede do okolí Brd. Tentokrát jede i auto (D.A.F.), které přepraví naše věci z Ústí do Věšína. Pozor, auto není určeno k přepravě unavených cyklistů! Obě noci budeme spát v rekreačním středisku Brdy poblíž Věšína u Rožmitálu p.T. Pobyt je s polopenzí. Ubytování v chatičkách. V areálu je k dispozici restaurace-hospoda, hřiště a malý bazén. Zavazadla se budou shromažďovat u P+PČ v ulici Za Vozovnou 22, ve čtvrtek 29.8. od 17h do 20h. Speciální přání si s P+P domluvte: MT:728 200 861. Zavazadla dorazí do cíle až po 18h!


Pátek 30.8.:

Doprava A+: vlakem v 5:42 z hl.n. do Kralup. Odtud po ose do Berouna cca 50km. (Map, Ďá, PVo) PVo jede z TP v 5:06 do UL hl.n. (příj. 5:27).
Trasa: KnV-Okoř-Jeneč-Sv.Jan p.S.-Beroun, zde kontakt s Aminus-, pokračuje stejně jako Aminus = 125km.

Doprava Aminus:
vlakem v 6:42 z hl.n. do Prahy hl.n. (příj. 8:10), zde přestup na os. vlak do Berouna, odj. 8:50, v Berouně 9:40. Zde spojení s A+. Detaily sloučení doladíme. (Kaf, MiA, MPt, Pšt).
Teplická odnož Aminus: jede z TP v 6:51 přímo do Prahy hl.n. (příj.8:26). Z Prahy stejným osobákem jako Kaf & spol, t.z. v 8:50 do Berouna. (Jindra, Ludva)
Trasa: kontakt s A+ v Berouně-Komárov-Jordán-Tři trubky-Padrť-Věšín = 75km.



Doprava B45:
vlakem v 7:42 z hl.n. do Prahy hl.n. (9:10), zde přestup na rychlík směr Ž.Ruda (odj. 10:15). Výstup v Kařezu v 11:16. Dále po ose. (Vlk, VaP, H+MKr, LOb, 2xPČ, Zab).
Trasa: Kařez-Padrť-Věšín = 45km.



Doprava C30JTT+:
útvar zvláštního poslání (JTT, MiTka, LaK, ŘeF, SkI). Také dorazí včas na večeři do cíle. Večeře se podává od 18h do 19h. Týká se všech skupin.



Sobota 31.8.: Je připravena základní, cca 80km dlouhá trasa na jih od Brd: Věšín–Třemšín-Lnáře–Blatná–Březnice-Věšín. Též je možné vyrazit do okolí dle vlastní libosti.


Neděle 1.9.:
Pro zájemce je tu Áčková návratová trasa: Věšín–Rožmitál–Slivice-Nový Knín–Kocába–Davle–Zahořanský potok–Průhonice-Hostivař–Praha. Možnost v Davli na 75.km odstoupit na vlak. To samé platí pro Uhříněves = 105km. Cíl Holešovice = 122km.
Doporučená ústupová cesta pro Béčko: Věšín–Nepomuk–Bohutín–Příbram–Jince–Zdice–Beroun = 63,5km.
Upozornění! Servis JTT, t.z. nákup kolomístenek, je jen pro cestu tam! Zpáteční cestu necháváme na vašem uvážení, jako na každé předcházející akci. Kdo chce jet zpáteční „122“, ať se nahlásí JTT k zajištění kolomístenek z Prahy v 19:32 domů. (Zatím: 3xTP, MiTka, LaK, JTT, MPt, Map, Kaf)
 

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích. Akce je součástí seriálu „Cyklotour pro Ústí 2019“.
 

VŠECHNY ÚČASTNÍKY NA KOLECH RÁDI VIDÍME S PŘILBAMI NA HLAVÁCH!
POZOR NA LESNÍ ZÁVORY A PRAPORČÍKA IŠTVÁNA BELŠÁNA!!!


VÝZVA K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA ÚSTECKÉM PŮLMARATONU 21. 9.


Do zářijového programu oddílu SK Cyklotour vstupují další pořadatelské činnosti. Nejvýznamnější je 9. ročník Ústeckého půlmaratonu, který se bude konat v sobotu 21. září. Akce je v našem městě sportovním vrcholem a oddíl SK Cyklotour je u tohoto významného závodu od samého začátku. Realizace si vyžádá velký počet dobrovolníků, bez kterých by konání takové akce nebylo možné. Oddíl SK Cyklotour byl opět osloven, aby se stal součástí této mezinárodní akce. Celý sportovní program je soustředěn na sobotu. Rodinný běh, handbiky a Mattoni půlmaraton v několika kategoriích s velkou účastí. I když je akce termínově ještě vzdálena prosíme členy a příznivce oddílu, aby pomohli naplnit kapacitu 3 – 4 pořadatelských skupin v počtu cca 30 - 40 dobrovolníků. Práce podle místa určení cca od 10 hod pro handbike, běžecké trasy cca od 13 hod do 19 hod. Pořadatelská práce smluvně ohodnocena ve prospěch oddílu.

Přihlášky adresujte e-mailem, telefonicky i ústně na M. Konopáska:
e-mail.: Konopasekim@tiscali.cz nebo mob.: 602 495 710, do neděle 15. září.
Děkuji!!

 


VÝZVA K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA MTB TOUR LITOMĚŘICE 29. 9.

Loňský MTB maraton Českým středohořím nabídl účastníkům jeden nebo dva okruhy a opět počasí pro tvrďáky. S plnou vahou lze do této kategorie zařadit i pořadatele, kteří na konci léta vyzkoušeli přechod do chladného podzimu i s deštěm. Na okruhu bojovalo na dvou délkách téměř 250 bikerů, kteří své úsilí projet cíle dotáhli do konce, řadě dalších se to z různých důvodů nepodařilo. Naše pořadatelská činnost byla zdařilá od začátku do konce. Letošní pátý ročník se termínově posunul na úplný konec září a vyřešil pro nás zprvu „nadupaný“ pořadatelský víkend do příznivějšího termínu. Podle letošních propozic je pro MTB 2019 připraven velmi pestrý program. 3 trasy Českým středohořím (45, 65, 85 km), dále 28 km závod na Labské cyklostezce Litoměřice – Církvice a 8 km závod pro děti a rodiče, který přejíždí Tyršův most a pokračuje malým okruhem v obci Mlékojedy. Navíc je v prostoru náměstí připraven krátký závod Handbike Race. K naplnění pořadatelských pozic předpokládáme opět 15 – 20 pořadatelů. Akce bude smluvně ošetřena ve prospěch oddílu.
Přihlášky adresujte e-mailem, telefonicky i ústně na M. Konopáska:
e-mail.:
Konopasekim@tiscali.cz nebo mob.: 602 495 710, do pondělí 23. září. Děkuji!!

   POŘADATELSKÉ SLUŽBY JSOU V ZÁVĚRU SEZONY ROVNĚŽ VYHODNOCENY


Obšťastník č. 6 přináší další průběžný stav bodovacího seriálu CYKLOTOUR pro Ústí 2019. Prosím účastníky akcí, aby provedli kontrolu vlastní účasti a správnosti přidělených bodů. Případné reklamace sdělte.

 

Před měsícem čekalo cykloturisty na trase Ústí – Sebuzín milé překvapení. Asi po čtyřech letech zde byl opraven více než 10 cm schod, který vytvářel nebezpečnou překážku zejména pro děti na malých kolech. Velkoplošný asfaltový nájezd svědčí o tom, že materiálu je dost! Za stovky cyklistů, kteří tudy denně projíždí a hlavně za děti, děkujeme! Teď ještě ty kořeny u Sebuzína…

 


               SERIÁL CYKLOTOUR pro ÚSTÍ 2019    
Poř PŘÍJMENÍ B.ú. Č.st Tan CTP Ko1 Ješ Hrů Mem 65 Ko2 65 65 3D DSn 15 16 SA
1 Vořech 20 30   20   50 30 30 20               200
2 Fritz  20 30   20 20 20 30 30 20               190
3 Vachuta 20 30     20 20 30 30 20               170
4 Obdržálek  20     20 20 20 30 30 20               160
5 Starý 20 30   20 20   30 30                 150
6 Ponrt       20   50 30 30 20               150
7 Novotný 20 30     20   30 30 20               150
8 Kolský 20     20   20 30 30 20               140
9 Hrůza 20 30   20 20   30                   120
10 Konopásek 20 30   20     30   20               120
11 Konopásková 20 30   20     30   20               120
12 Štros   30   20 20   30   20               120
13 Kuchařová 20 30   20 20     30                 120
14 Täuber 20     20 20   30   20               110
15 Vilda 20 30         30 30                 110
16 Štrosová   30   20 20   30                   100
17 Ptáček 20 30       20   30                 100
18 Finková D.  20     20   50                     90
19 Černá 20 30     20       20               90
20 Černý 20 30     20       20               90
21 Ascherová         20 20   30 20               90
22 Svoboda    30     20   30                   80
23 Ptáčková 20 30           30                 80
24 Gebert 20         20 30                   70
25 Peštová 20           30   20               70
26 Polanský 20             30 20               70
27 Holý 20 30                             50
28 Smetana  20 30                             50
29 Smetanová 20 30                             50
30 Studenovský 20 30                             50
31 Vorlíček 20 30                             50
32 Zirhut 20 30                             50
33 Gebrtová 20           30                   50
34 Medal  20           30                   50
35 Vachovcová 20       20                       40
36 Finková A. 20         20                     40
37 Tkáčová       20         20               40
38 Krejčová   30                             30
39 Kroužek   30                             30
40 Mikoláš   30                             30
41 Miřatský   30                             30
42 Loukota               30                 30
43 Beneš  20                               20
44 Benešová 20                               20
45 Hrubec O.       20                         20
46 Lechová       20                         20
47 Perner 20                               20
48 Šmejkal           20                     20
49 Šmejkalová           20                     20
50 Verner 20                               20
51 Krieglerová                                 0
Účast členů SKCÚ 35 28   17 14 12 20                   126
Celková účast 38 34   23 14 15 23                   147
  Šafařovský Jiří   30       50                     80
  Černecký           50                     50
  Michel Zdeněk   30                             30
  Konopásek P.   30                             30
  Konopásek T.   30                             30
  Kylda Milan   30                             30
  Novotná Zdena   30                             30
  Rieger Zdeněk             30                   30
  Riegerová             30                   30
  Vlasáková Ivana 20                               20
  Ptáček Jiří 20                               20
  Klauber Antonín 20                               20
  Brant Luboš       20                         20
  Bílý Ludvík       20                         20
  Hulhová Jindra       20                         20
  Lukáš CT       20                         20
  Cyklo Tce ?       20                         20
  Cyklo Tce ?       20                         20
  Ascherová-přítel           20                     20

Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2019 podíleli na sportovní činnosti oddílu!