úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 

Obšťastník č.7/2012

 
 

 
     
 

OBSAH OBŠŤASTNÍKU č.7, schváleného na VV SKCÚ dne 7.září 2012

1.

INFORMACE k pořadatelské účasti na 2. ročníku Ústeckého půlmaratonu v neděli 16.8.2012

2.

INFORMACE k akci „DEN BEZ AUT“ jako součásti Evropského týdne mobility 22. září 2012.

3.

Informace k XXIX. ročníku CDJ DĚČÍNSKÝ SNĚŽNÍK S VRCHOLEM

4. INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU.
 
     
     
 

SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n.L. poskytuje tým dobrovolníků k zajištění
2.ročníku Ústeckého půlmaratonu 2012 v neděli 16.9.2012

  

ÚSTECKÝ PŮLMARATON – ŠTAFETA - 10 km - RODINNÝ BĚH 

I. ročník Ústeckého půlmaratonu patřil mezi nejúspěšnější v celém seriálu. Tomu nezabránil ani silný liják, který se spustil v polovině závodu. Vydrželi běžci, vydrželi i pořadatelé. Ne nadarmo se říká, že páteří každé sportovní akce jsou dobrovolníci. Závod se koná pod hlavičkou Mezinárodní asociace atletických federací IAAF a patronací města Ústí nad Labem. Pro zvýšení kapacity doznala trať několik úprav. Je vedena více středem města, úzká cyklostezka je nahrazena širší komunikací, změna trasy je i v areálu Spolchemie. Na trati se objeví 3 300 běžců z 26 zemí a v současné době je kapacita závodu již naplněna!! Centrum města bude uzavřeno od 6:00 do 18:00 hod, zbytek tratě závodu postupně od 9:00 nebo od 10:00 hod do konce závodu. Městská doprava bude provozována v objízdných trasách. Na letošní závod se v „barvách“ Cyklotouru přihlásilo celkem 32 dobrovolníků a přátel. Každý dobrovolník obdrží oficiální tričko určené pouze a výhradně pro dobrovolníky. Během závodu je zajištěno občerstvení v podobě vody a bagety pro každého dobrovolníka. Veškeré informace pro pořadatele budou podány v den závodu na parkovišti ČD u hlavního nádraží v 9:00. Start rodinného běhu na 3 km je v 10:45 na Mírovém náměstí. Postupné starty ostatních závodů jsou ve 12:00 hod tamtéž. Závod se koná za každého počasí. Oživením akce bude hudební produkce na trati po celou dobu závodu !“ Pro členy oddílu je účast bodovanou částí seriálu „Věrnostní program Cyklotouru“

 

 
 


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ NAD LABEM
oddíl rekreační cyklistiky vás zve v sobotu 22.září 2012 na

Cykloturistickou akci k Evropskému týdnu mobility 
„DEN BEZ AUT“

Program Evropského týdne mobility zahájí 15. září turistickou trasou a 16. září Ústeckým půlmaratonem. Po dalších akcích v týdnu bude ukončen cyklistickou vyjížďkou v sobotu 22. Září 2012. Akci pořádá oddíl SK Cyklotour ve spolupráci s Magistrátem města Ústí n. L.  Pro vlastní výlet je připravena trasa v délce 40 nebo 60 km. Po úvodním průjezdu městem se vydáme na Labskou cyklostezku. Podle vlastního rozhodnutí, po a nebo proti proudu řeky, do Velkého Března nebo Litoměřic. Obě cesty pamatují na zastávky v zámeckých parcích Velkého Března a Ploskovic. Po cyklotrase 3066 pokračují Českým středohořím do obce Homole u Panny. Zde bude pro každého účastníka cyklistického výletu připraveno občerstvení zdarma. Historii některých okolních obcí opět připomene v Homoli otevřená výstava „Města, obce osady a lidé Severního Polabí“, která se bude věnovat dávné i nedávné době a životu místních obyvatel. Tuto zajímavou tématiku již řadu let zpracovává Ústecká kulturní platforma, která vydává Nové ústecké přehledy.

SRAZ účastníků v 10:00 hod u Infocentra na Mírovém náměstí v Ústí nad Labem.
ODJEZD v 10:15 hod. Trasy 40 a 60 km se společným místem dojezdu.

Pro všechny, kteří přijedou na kole, bude připraven zajímavý dárek.

Víte o tom, že Ústí nad Labem se liší od ostatních měst tím, že do centra města nevede žádná cyklostezka. Přijeďte ukázat, že kola do Ústí patří a pozvete i své přátele. Na výletě vás čekají trasy nejkrásnějším úsekem Labského údolí!.

AKCE JE BODOVANOU ČÁSTÍ SERIÁLU „VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU“

 

Účastníci akce jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu!

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ, MĚJTE NA SVÉ MĚTI BEZPEČNOSTNÍ PRILBU!!

 
 


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ NAD LABEM
oddíl rekreační cyklistiky vás zve v sobotu 6.října 2012 na

 XXIX. roč. CDJ DĚČÍNSKÝ SNĚŽNÍK s vrcholem

Podzimní klasika ve skutečném podzimu. Vede třemi nejvýznamnějšími oblastmi místních cykloturistických map. Českým středohořím, Labskými pískovci a Krušnohořím. Každá oblast je v průběhu roku několikrát cílem výletu, ale ucelené pojetí, vám nabídne  pouze dálková jízda Děčínský Sněžník. V nejstarší dálkové jízdě regionu se účastníci opět vyšplhají na stolovou horu Děčínský Sněžník s vrcholem 723 m n. m., přejedou na Komáří hůrku (807 m n. m.) nebo se projedou ve výšce 880 m n. m. okolo Cínoveckého rašeliniště. 29. ročník nabízí tři trasy, ve kterých je skryt sportovní výkon, výhledy do krajiny i příjemné závěrečné posezení. Ústředním kontrolním bodem všech tras je opět výjezd na stolovou horu Děčínský Sněžník, kde bude připraven bufet. Výběr další varianty je pouze na účastnících, kterým předkládáme zkrácený profil jednotlivých variant:     

Trasa „S“/mini - 60 km: dvakrát kopec za nejkrásnější rozhlednou a pak sjezd.
Trasa „L“/ midi - 105 km: Sněžník, Komárka a královská jízda po Krušnohoří.
Trasa „XXL“/maxi - 130km: 5 vrcholů a převýšení 2500m – Krušnomani v akci.        

Sraz:v 8:00 h na parkovišti ČD Ústí n.L. hl.n. odjezd v 8:30 h

Startovné 100 Kč pro členy oddílu, 150 Kč pro příchozí. V ceně je pro všechny trasy bufet, oběd a pojištění. Pro trasu „S“ auto jako technický doprovod. Doprovodné vozidlo bude zajišťovat přepravu zavazadel, pojízdný bufet a minimální technické zabezpečení. Cílové místo pro všechny trasy je Habrovická Bašta, kde bude od 12:30 hod pro účastníky připraven oběd! Podrobné informace o trati, mapy a itinerář tratě, budou poskytnuty na startu a budou umístěny na webových stránkách oddílu. Vedoucí akce: Miroslav Konopásek, tel. 602 495 710, e-mail: Konopasekim@tiscali.cz.

AKCE JE BODOVANOU ČÁSTÍ SERIÁLU „VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU“

 

 

 

 

 

 

 

 

Dálková jízda je cykloturistická akce, která se koná za plného silničního provozu. Účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla pro provoz na silničních komunikacích.

Na akci doporučujeme bezpečnostní přilby !!


 
 


Na tomto místě chceme přátele kola postupně seznámit s 10 omyly městské cyklistiky.
 

7.    Když skončí cyklopruh, musí cyklista sesednout a pokračovat pochodníku. Cyklopruh je jízdní pruh vyhrazený pro cyklisty a když skončí, měl by cyklista pokračovat v běžném provozu.

8.    Podél cyklostezky se nesmí jet na kole po silnici. Platí pouze v případě, že stezka je určena „pouze pro cyklisty“
 


Poděkování za dosavadní účast a současně pozvání na 9. a 10. etapu Tour de Labe ve dnech 6. a 7. 10. od organizátorů celého letošního seriálu.

Trasa Bad-Schandau-Dresden-Meissen-Riesa . Více info na:
www.tourdelabe.cz/cz/tour-de-labe-2012/9-10-etapa-bad-schandau-dresden-meissen-riesa/

Přihlášky do 19. 9. na e-mail:  info@labskastezka.cz  nebo na tel. 777 556 690
 


Tradiční „Loučení se sezonou“ cyklistického a cestovatelského klubu MIKE (Michal Třetina) se koná v sobotu 13.10. na hradě Houska. Zájemci o účast na této akci kontaktujte Mirka Hofmana.
 

Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2012 podílí na sportovní činnosti oddílu!