úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook



OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 7 schváleného na VV SKCÚ dne 4. 9. 2017

1)

INFORMACE K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA „ÚSTECKÉM PŮLMARATONU“, který se koná v sobotu 16. září 2017

2)

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „DEN BEZ AUT“, který koná v sobotu 23. září 2017

3)

INFORMACE K POŘADATELSKÉ ÚČASTI ZÁVODU „MTB ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM“, který se koná v neděli 24. září 2017.  

4)

INFORMACE K 33. ročníku CDJ DĚČÍNSKÝ SNĚŽNÍK, který se koná v sobotu 7. října 2017.

5)

INFORMACE O ZMĚNĚ TRMÍNU UKONČENÍ SEZONY: JIŽ 21.10.

6)

STAV SERIÁLU BODOVAČKA S CYKLOTOUREM k 11. akci – příloha STAV BODOVÁNÍ POŘADATELSKÉ ČINNOSTI k 3. akci - přílohou

7)

 INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ VÁS ZVE NA DALŠÍ AKCE ROKU 2017:

sobota 16. září

POŘADATELSKÁ SLUŽBA Ú. PŮLMARATONU

Výbor oddílu a vedoucí pořadatelských skupin skupiny děkují všem 42 přihlášeným za pomoc při největší sportovní akci, kterou je VII. ročník ÚSTECKÉHO PŮLMARATONU. Tímto číslem jste opět překonali nedávný rekord, který byl vytvořen při Krušnotonu 2017. Velké poděkování nejen od výboru oddílu, ale také od hlavních organizátorů akce. Závod se koná na stejných trasách jako v loňském roce, na startu všech závodů bude na 6 700 běžců, což je nejvíce v historii a Ústecký půlmaraton bude v přímém přenosu vysílat Česká televize. Přihlášeným počtem pořadatelů, se nám podařilo naplnit 4 skupiny. Vedoucí skupin M. Konopásek, J. Polanský, L. Kolský, P. Černý se osobně nebo prostřednictvím určeného zástupce dostaví na důležitou informační schůzku, která se koná ve čtvrtek 14. 9. v 17:00 v Dobrovolnickém centru (vedle Hraničáře). Zde každý vedoucí dostane informační materiály a trička pro svůj tým. Složení pořadatelských skupin vám bude sděleno e-mailem nebo mobilem. V den závodu se už bude fasovat pouze jídlo a pití. Sraz všech pořadatelů našich skupin bude v den závodu v sobotu 16. 9. v 9:00 h na Kostelním náměstí. Časový rozvrh: 9:00–10:30 rozdání výbavy, svačiny, příprava tratí pro jízdu handbikerů, která je v centru města. V 11:00–11:45 rozjížďky handbikerů, 12:00–13:15 závod handbikerů, 13:30–14:30 rodinný běh-závod na 3 km, 15:00–18:00 Mattoni 1/2 Maraton Ústí nad Labem. 18:00–úklid závodních úseků. Pořadatelská služba je placena ve prospěch oddílu SKCÚ. Za účast děkují vedoucí pořadatel. skupin a M. Konopásek.

 

POŘADATELSKÁ SLUŽBA JE V ZÁVĚRU SEZONY ROVNĚŽ VYHODNOCENA!

 

sobota 23. září

CYKLOTURISTICKÝ VÝLET „DEN BEZ AUT“

Druhá polovina září tradičně překypuje sportovními aktivatami a nechybí mezi nimi ani cykloturistika. Náš tradiční cyklovýlet ve znamení „Dne bez aut“ organizujeme s podporou města již 10 let a letos tak začínáme druhou desítku. Postavení cyklistů ve městem se však za tu dobu příliš nezměnilo. Výlet zahájí symbolický průjezd městem a následně se po Labské cyklostezce vydáme kratší nebo delší trasou do středohoří. Trasou 40 km směrem na Velké Březno, trasou 65 km směrem na Sebuzín a Litoměřice s premiérovým průjezdem nového úseku cyklostezky u Velkých Žernosek. Sraz účastníků v 9:30 – 10:00 hod u Infocentra na Mírovém náměstí v Ústí n. L. ODJEZD v 10:05 hod. Na startu obdrží účastníci mapy, lístky na občerstvení a malý dárek. Akce bude ukončena v Homoli u Panny, kde bude pro každého účastníka připraveno občerstvení. Doporučená trasa návratu je cyklotrasa 3066 / CT 2 (Homole u P. – V. Březno – Ústí n. L.) Výlet je cykloturistická akce, která se koná za plného silničního provozu. Účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na silničních komunikacích. Pořadatel neručí za škody účastníkům vzniklé či účastníky způsobené.

KDO MYSLÍ, MÁ NA SVÉ MYSLIVNĚ CYKLISTICKOU PŘILBU. A TO VŽDY!


neděle 24. září

POŘ. SLUŽBA MTB ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM 

Pořadatelská činnost se stala velmi žádoucím artiklem. Kromě leta zavedených stálic jsme vloni vyhověli Spolku litoměřických cyklistů, kteří v krásné krajině Českého středohoří uspořádali II. ročník MTB maratonu. Po té nás okamžitě požádali o další spolupráci i v roce 2017. Závod byl dobrým přínosem, a tak byl zapracován do našeho sportovního kalendáře i v letošním roce. Je to tady! Litoměřičtí organizátoři připravili dvě hlavní tratě o délce 75 a 45 km pro jezdce se závodními ambicemi a jednu krátkou 8 km Mini MTB-Tour pro všechny ostatní. Pro naplnění domluvené pořadatelské činnosti je třeba cca 20 pořadatelů, ale seznam přihlášených zatím nenaplňuje ani polovinu. Vážíme si všech pořadatelských „opor“ a rádi také uvítáme nové tváře. Žádáme proto členy oddílu nebo přátele, kteří mají zájem pomoci při tomto cyklomaratonu, aby se přihlásili vedoucímu pořadatelské skupiny na uvedený kontakt do neděle 17. září. Pořadatelských vest je dostatek. Akce bude opět smluvně ošetřena ve prospěch oddílu. Doprava motorovými vozidly hrazena. Přihlášky adresujte e-mailem, telefonicky i ústně na M. Konopáska, mob. 602 495 710, e-mail. Konopasekim@tiscali.cz  Děkujeme!

POŘADATELSKÁ SLUŽBA ZA ROK 2017 BUDE V ZÁVĚRU SEZONY OCENĚNA!


 

sobota 7. října

33. ročník CDJ DĚČÍNSKÝ SNĚŽNÍK  

Zápis z 28. strany prvního dílu kroniky: 16. září 0. ročník CDJV Děčínský Sněžník. Trasa 200 km. Účast: Holý, Fajt. Touto akcí jsme oficiálně ukončili sezonu 1984.  

Doba se změnila. Místo jedné trasy máme tři varianty, místo starých galuskáčů máme kola karbonová, horská, treková i s elektropohonem, místo 10 převodů jich můžeme mít 33, místo pletených dresů a máme funkční prádlo a nepromokavé materiály, plátěné čepičky nahradily, ve většině případů, elegantní přilby. Není větší motivace, než se s tou vší parádou ukázat na 33. ročníku této dálkové jízdy. Navíc, naše sezona tím nekončí. Možnosti cykloturistiky a výbavy nás posouvají do hlubokého podzimu. Děčínský Sněžník bude i letošní rok připraven ve třech variantách s různou délkou, s různou obtížností.  

Sraz pro všechny trasy v 8:00 h na parkovišti ČD Ústí n. L. hl. n. odjezd v 8:30 h.

Trasa „S“ kolo + cyklobus = Ústí – Adolfov. Trasa 65 km: CT 23: Adolfov  – Kr. Les – Petrovice – Tisá – Děč. Sněžník rozcestí CT 3017: Bělá – Děčín – CT 2: Malé Březno – Vel. Březno – Ústí n. L. – Habrovice (Habrovická Bašta). Odjezd cyklobusu v 9:00 příjezd do Adolfova v 9:40, jízdné z vlastních prostředků, odkaz na mapu: https://mapy.cz/s/21Pju

Trasa „L“ výlet po CT 2 a SRN. Trasa 87 km: Ústí - CT 2 - Děčín – Dol. Žleb – území SRN do Krippenu - Soví brána – Děč. Sněžník obec - Tisá - Libouchec – M. Chvojno – Habrovice (Habrovická Bašta). Odkaz na mapu: https://mapy.cz/s/21P1a  

Trasa „XXL“ vrcholová jízda: 105 km, Ústí – Řehlovice – Hostomice – Duchcov – Lom – Loučná – Osek - Hrob - Vitiška – Cínovec – Fojtovice – Adolfov – Krásný Les – Petrovice – Tisá – Libouchec – Žďárek – Habrovice (Habrovická Bašta)

Odkaz na mapu: https://mapy.cz/s/21OZC Akce se jede bez doprovodného vozidla. POZOR: Cílovým místem je restaurace Habrovická Bašta v Habrovicích, kde bude pro účastníky připraveno občerstvení. Startovné 100 Kč. V ceně je pro všechny mapa, oběd a pojištění. Pro zajištění akce prosím o předhlášení účasti do čtvrtka 5. října do 12:00 h!! Vedoucí akce: M. Konopásek, tel. 602 495 710, nebo e-mail: Konopasekim@tiscali.cz.  

Dálková jízda je cykloturistická akce, která se koná za plného silničního provozu. Účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na silničních komunikacích.  Pořadatel neručí za škody účastníkům vzniklé či účastníky způsobené.

Akce je posledním dílem seriálu Bodovačka s Cyklotourem!

CYKLISTICKÁ PŘILBA PŘIDÁ NA BEZPEČNOSTI A ZÁŽITKU Z AKCE!


sobota 21. října

ZMĚNA TERMÍNU UKONČENÍ SEZONY 2017

S omluvou sdělujeme všem, kteří s námi absolvují sezonu 2017 a těší se na závěrečné vyhodnocení, že v důsledku obsazení našeho oblíbeného místa v Homoli u Panny se akce přesouvá již na sobotu 21. října 2017! Upřesnění této akce bude v Obšťastníku č. 8.


BODOVAČKA S CYKLOTOUREN A POŘADATELSKÁ ČINNOST 

V příloze tohoto Obšťastníku je uveden stav soutěžního seriálů BODOVAČKA S CYKLOTOUREM a POŘADATELSKÉ ČINNOSTI. Prosím všechny, kteří se jednotlivých akcí zúčastnili, aby provedli kontrolu správnosti přidělených bodů u svého jména a případné nesrovnalosti nahlásili k opravě. Pro seriál Bodovačka s Cyklotourem sděluji, že následné doplnění údajů vámi najetých kilometrů do kilometrické banky, Vás může posunout na hodnocená místa a tím získat hodnotnou a praktickou cenu, Stav vašich computerů prosím sdělte mobilem nebo e-mailem do 10. října. Pro případ opomenutí vás budu kontaktovat. Děkuji M. K.
 


 

CYKLISTICKÉ AKCE, O KTERÝCH BYSTE MĚLI VĚDET: jak již bylo uvedeno, 17. září začne v Norsku MS v silniční cyklistice. 28. 9. začíná ve Slaném cyklokrosový seriál závodů Toi Toi Cup, 28. září se jede v Oldřichově u Duchcova Sayfyho Memoriál. 5. 10. ještě silniční závod Miláno – Torino, v sobotu 7. 10. se koná v Opárnu závod Opárenské okruhy – kategorie XC (MTB Crosc Country). V neděli 8. 10. silnice Paris Tour Elite a 14. 10. závod ČT Author Cup s našimi zástupci a možným televizním přenosem. Přejeme krásné zážitky a radost z úspěchů svých oblíbených borců!CYKLISTICKÉ AKCE, O KTERÝCH BYSTE MĚLI VĚDET: jak již bylo uvedeno, 17. září začne v Norsku MS v silniční cyklistice. 28. 9. začíná ve Slaném cyklokrosový seriál závodů Toi Toi Cup, 28. září se jede v Oldřichově u Duchcova Sayfyho Memoriál. 5. 10. ještě silniční závod Miláno – Torino, v sobotu 7. 10. se koná v Opárnu závod Opárenské okruhy – kategorie XC (MTB Crosc Country). V neděli 8. 10. silnice Paris Tour Elite a 14. 10. závod ČT Author Cup s našimi zástupci a možným televizním přenosem. Přejeme krásné zážitky a radost z úspěchů svých oblíbených borců!

 

V závěru roku, kdy se krátí dny a vyjížďky na kole mají kratší vzdálenosti, se můžete potěšit významnými dny. Snad to zvládnete:

16. září je Den ochrany ozonové vrstvy, 19. září oslaví Dana Zátopková 95. narozeniny, 21. září je Den Alzheimrovy choroby, 22. září je Evropský den bez aut, 25. září Den neslyšících, 26. září Světový den antikoncepce. Týž den, ale už v roce 1212 dostal Přemysl Otakar Zlatou Bulu sicilskou! A nyní pozor! 27. září je Den českého piva, 4. října je Den ochrany zvířat, 9. října je Světový den pošty, 10. října Světový den duševního zdraví a 14. říjen Mezinárodní den normalizace (snad se nebude opakovat). Dále je 16. říjen Dnem světové výživy, 18. října slaví Amerika a Fr. Řebíček Den Aljašky a 20. říjen je pro všechny Den stromů a dřeva. Zbyde-li vám nějaká hotovost, ještě 31. října je Den spoření.    

Z vybraných pranostik ty důležité: Svatá Ludmila, deštěm obmyla, po svatém Matouši čepici na uši, na svatého Cypriána často bývá chladno zrána a přijde Václav – kamna připrav. Přeloženo do cyklistické mluvy, vyměnit oblečení, vybalit čapáky, návleky a zateplené bundy, pod přilbu čepici. TAK ZATEPLIT A STÁLÉ ZDRAVÍ!!
 

 

Členy oddílu vyzíváme, aby předkládali návrhy na akce sportovního kalendáře v roce 2018. Uvažujte o tom, které akce vám vyhovují a které akce vám chybí. Akce, která je zahrnuta do sportovního kalendáře může získat finanční dotaci. Pro akci musí být stanoven vedoucí, a konání akce musí byt doloženo vyhodnocením, krátkou zprávou a fotodokumentací. Pro jednotlivé číslo Obšťastníku je pak třeba akci organizačně připravit. Potřebujete-li konzultaci, obraťte se na členy výboru. I rok 2018 si můžete užít podle svého!

 


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2017 podílí na sportovní činnosti oddílu!