úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook



OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 7 schváleného na VV SKCÚ dne 5. 9. 2018

1)

INFORMACE K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA ÚSTECKÉM PŮLMARATONU,  který se koná v sobotu 15. září 2018 / POŘ. 2018 /

2)

MIMOŘÁDNÁ NABÍDKA: KOLEM 65 PLUS – středa 19. září 2018  

2)

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „DEN BEZ AUT“, který se koná v sobotu 22. září 2018  

3)

INFORMACE K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA ZÁVODU „MTB ČESKÝM   STŘEDOHOŘÍM“ - neděle 23. září 2018 /POŘADATEL 2018/   

4)

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „UKONČENÍ SEZONY V MOSTĚ“, které se koná v neděli 30. září 2018   

5)

INFORMACE K XXXIV. ročníku CDJ DĚČÍNSKÝ SNĚŽNÍK, který se koná v sobotu 6. října 2018 / CYKLOTOUR 2018 /     

6)

STAV SERIÁLU CYKLOTOUR 2018 k předposlední 12. akci - přílohou

7)

STAV SERIÁLU POŘADATEL 2018 k předposlední 3. akci - přílohou

8)

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ VÁS ZVE NA DALŠÍ AKCE ROKU 2018
 

sobota 15. září

POŘADATELSKÁ ÚČAST ÚSTECKÉM 1/2 MARATONU

Výbor oddílu a vedoucí pořadatelských skupin děkuji členům a přátelům, kteří se přihlásili do pořadatelského týmu největší sportovní akce v Ústí nad Labem. Trasy loňského ročníku zůstaly zachovány, v rámci půlmaratonu se opět uskuteční několik dalších závodů. Časový rozvrh: 9:00–10:30 sraz pořadatelů, rozdání výbavy, svačiny, příprava tratě handbikerů v centru města. V 11:00–11:45 rozjížďky handbikerů, 12:00–13:15 závod handbikerů, 13:30–14:30 rodinný běh - závod na 3 km, 15:00–18:00 Mattoni 1/2 Maraton Ústí nad Labem, štafetový běh a 2run. 18:00: úklid závodních úseků. Z přihlášených pořadatelů jsou vytvořeny 4 skupiny, které částečně kopírují loňské složení. Vedoucí skupin M. Konopásek, J. Polanský, L. Kolský, P. Černý se osobně nebo prostřednictvím určeného zástupce dostaví na důležitou informační schůzku, která se koná ve čtvrtek 13. 9. v 17:30 v Dobrovolnickém centru (vedle Hraničáře). Zde každý vedoucí dostane informační materiály, určené pozice a vybavení pro svůj tým. Sraz všech pořadatelů v den závodu, v sobotu 15. 9. v 9:00 na Kostelním náměstí. Pořadatelská služba je placena ve prospěch oddílu. Každý Ústečák na Ústeckém půlmaratonu! Jako běžec, pořadatel nebo jako divák!!

POŘADATELSKÁ SLUŽBA BUDE V ZÁVĚRU SEZONY ROVNĚŽ VYHODNOCENA


středa 19. září 

KOLEM 65 PLUS!  /Akce mimo kalendář/

Jarní přestávka vyvolala u Mirka Hofmana mimořádnou letní aktivitu a snahu vymazat sezonní manko. Jakmile zjistil, že je u Klášterce značený nový úsek cyklostezky, pojal rozhodnutí o kontrole a vědomém šíření trasy pro Cyklotour i cykloturistickou veřejnost. Kdo nemá stanoven jiný program a má zájem o další poznávací cestu, může se přidat. Odjezd v 7:58 hod vlakem 6802 z hl. n. v Ústí do Chomutova. Kolo v trase: Chomutov – Kadaň – Klášterec – Perštejn cca 40 km. Další varianty s ohledem na tělesnou pohodu a počasí. Vedoucí akce: M. Hofman. mob.:724 133 923

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.
 

AKCE JE MIMO KALENDÁŘ – ALE PŘILBU NA HLAVĚ V KAŽDÉM PŘÍPADĚ!


sobota 22. září 

CYKLOTURISTICKÝ VÝLET „DEN BEZ AUT“

K programu Evropského týdne mobility v Ústí patří již několik let cyklistická vyjížďka. Využijte tradičního cyklistického setkání na závěr léta a pojďte se společně projet Labskou cyklostezku a Českým středohořím. Akci pořádá oddíl SK Cyklotour ve spolupráci s Magistrátem města Ústí n. L. Pro letošní rok jsme přesunuli start na vyzkoušené místo u Cyklocentra v prostoru Zanádraží. Účastníkům zde nabídneme dopolední občerstvení, krátkou zaváděcí trasu na pravý břeh Labe a dvě trasy do výšin středohoří. Po proudu Labe je pro účastníky připravena kratší, cca 40 km trasa ve směru CT 2 – Velké Březno / CT 3066, Homole u Panny. Nabídneme i delší, cca 65 km trasu ve směru CT2 – Sebuzín – Velké Žernoseky – Žalhostice – Litoměřice / CT 3066, Žitenice – Ploskovice – Vinné - Třebušín – Řepčice – Homole u Panny. Společné setkání obou skupin využijeme k odpočinku a možnému občerstvení. Výlet je zde ukončen, pro další jízdu nebo návrat doporučujeme trasu po CT 3066: Homole  - Velké Březno – Ústí n. L. Sraz účastníků akce v 9:30 hod u Cyklocentra v prostoru Zanádraží. Odjezd na zaváděcí trasu v 10:00 hod, společné focení u Mariánského mostu a rozjezd na trasy 40 nebo 65 km.  

Ved. akce: M. Konopásek, 602 495 710 nebo Konopasekim@tiscali.cz

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ, MĚJTE NA SVÉ PAMĚTI BEZPEČNOSTNÍ PRILBU !!


neděle 23. září

POŘADATELSKÁ ÚČAST na MTB ČESKÝM STŘEDOHOŘÍM

Válela jsem se asi pětkrát, s bahnem jsem bojovala, ale závod se mi líbil…“ to jsou slova jedné z účastnic loňského blátivého závodu v cíli. Kdo chce vidět úsilí bikerů zblízka, má příležitost být u IV. ročníku závodu MTB Českým středohořím, který se jede poprvé jako Memoriál Jaroslava Havránka. Závod přináší několik změn. Sjednocení závodního okruhu nabídne společnou krátkou a dlouhou trasu v délce 45 km nebo 90 km. Pro nejmenší je opět přichystán Mini MTB maraton na 8 km po Labské cyklostezce. K naplnění plánovaného počtu pořadatelů žádáme další členy oddílu nebo přátele, kteří chtějí pomoci, aby se přihlásili na níže uvedený kontakt a doplnili dosud přihlášený seznam: Kaf+Král., ZdeNo., EPeš., ZdeKr., 2xŠmej., Hof+Cut., VlKu., JiF., 3xKo, který zatím nepokrývá požadovanou potřebu. Prosím o kontrolu seznamu. Je možné, že při ústních předhláškách nedošlo k zapsání vašeho jména. Děkuji. Bližší informace před závodem. Případný přesun motorovým vozidlem bude hrazen.  Pořadatelská účast bude opět smluvně ošetřena ve prospěch oddílu. Další přihlášky adresujte e-mailem, telefonicky i ústně na M. Konopáska, mob.: 602 495 710, e-mail.: Konopasekim@tiscali.cz  do pondělí 17. září. Děkuji!!

   POŘADATELSKÁ SLUŽBA JE V ZÁVĚRU SEZONY ROVNĚŽ VYHODNOCENA!


neděle 30. září

UKONČENÍ CYKLOSEZONY V MOSTĚ

Družební pojetí naší cykloturistiky má vazby i na okolí. Délka naší cyklistické sezony patří svými sedmi měsíci k nejdelším, a tak stíháme začátky i konce v jiných regionech. Téměř o měsíc dříve končí přátelé v Mostě. To je pro nás příležitost nahlédnout do jejich pestrého programu. Účast na mostecké akci připravuje opět Mirek Hofman. Společný vlakový přesun do mosteckého předměstí a krátká zahřívací jízda do centra. Akci zahájíme na vlakovém nádraží v Ústí. Sraz v 7:45, odjezd vlakem 6802 v 7:58 hod.  V Mostě si určitě vybereme tu nejdelší trasu, a když to bude málo, nastavíme ji na místě zvolenou zpáteční cestou.

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.

CYKLISTICKÁ PŘILBA PŘIDÁ VŽDY NA BEZPEČNOSTI A ZÁŽITKU Z AKCE!


sobota 6. října

34. roč. CDJ DĚČÍNSKÝ SNĚŽNÍK /CYKLOTOUR 2018/

Tradiční dálková jízda Děčínský Sněžník je svým věkem nejstarší. Letos přidáváme 34. ročník, kterým uzavřeme další seriál cyklovýletů „CYKLOTOUR 2018“. Do vyhodnocení v účastnických bodech zatím seriál posouvá 29 členů oddílu, šanci na zisk 100 bodové hranice má dalších 12 členů a další si mohou výrazně pomocí kilometrickou bankou. Využijte proto poslední akci seriálu, na jehož konci budou věcné ceny za sezonu 2018. Dálková jízda Děčínský Sněžník bude v letošním roce připravena opět ve třech variantách s různou délkou a různou obtížností. Vzhledem k rozptylu tras, nebude při této dálkové jízdě k dispozici doprovodné auto. Sraz v 8:00 h u CYKLOCENTRA v prostoru ZANÁDRAŽÍ. Rozjezd na jednotlivé trasy v 8:30 h. V cílovém místě bude pro účastníky připraveno občerstvení.

Trasa „S“ cyklobus Ústí – Adolfov. Trasa kola 60 km: Adolfov CT 23 – Kr. Les – Petrovice – Tisá – Děč. Sněžník rozcestí - CT 3017 Bělá – Děčín – CT 2 Malé Březno – Vel. Březno – Ústí n. L. – Bukov-Restaurace U Kováře. Odjezd cyklobusu z Ústí v 9:00 příjezd do Adolfova v 9:40, jízdné z vlastních prostředků. Odkaz na mapu: https://mapy.cz/s/32amy    

Trasa „L“ CT 2 a SRN. Trasa 91 km: Ústí - CT 2 - Děčín – Dol. Žleb – území SRN do Krippenu – Cunnersdorf - Soví brána – Děč. Sněžník obec - Tisá - Libouchec – M. Chvojno – Strážky - Bukov-Restaurace U Kováře. Odkaz na mapu: https://mapy.cz/s/32aCY

Trasa „XXL“ vrcholová jízda: 102 km, Ústí – Řehlovice – Hostomice – Duchcov – Lom – Loučná – Osek - Hrob - Vitiška – Cínovec – Fojtovice – Adolfov – Krásný Les – Petrovice – Tisá – Libouchec – Žďárek – Strážky - Bukov–Rest. U Kováře: https://mapy.cz/s/32aH8  Startovné 100 Kč, v ceně je pro všechny mapa, oběd a pojištění. Cílovým místo je Bukov restaurace U Kováře (vjezd pro kola z Herbenovy ulice).

Pro zajištění akce prosím o předhlášení účasti do čtvrtka 4. října do 12:00 h!

Vedoucí akce: M. Konopásek, tel. 602 495 710, nebo e-mail: Konopasekim@tiscali.cz.  

Dálková jízda je cykloturistická akce, která se koná za plného silničního provozu. Účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na silničních komunikacích. 

Akce je posledním dílem seriálu Cyklotour 2018!

CYKLISTICKÁ PŘILBA PŘIDÁ NA BEZPEČNOSTI A ZÁŽITKU Z AKCE!


DESATERO CYKLOTURISTIKY JINAK:
1. Nebudu odhazovat odpadky. Co přivezu na místo odpočinku, to také odvezu. Budu dbát na čistotu životního prostředí.
2. Jsem si vědom, že po značených cyklotrasách se pohybuji na vlastní nebezpečí. Budu dbát na svou bezpečnost používáním brýlí, přilby, rukavic. Vždy si zvolím trasu, která odpovídá mým schopnostem, zdraví a kondici. Budu mít vždy bidon a vhodný nápoj.

 

Vyzýváme členy oddílu, aby předkládali návrhy na akce sportovního kalendáře pro rok 2019. Uvažujte o tom, které akce vám vyhovují a které akce vám chybí. Akce, která je zahrnuta do sportovního kalendáře může získat finanční dotaci. Pro akci musí být stanoven vedoucí, a konání akce musí byt doloženo vyhodnocením, krátkou zprávou a fotodokumentací. Pro jednotlivé číslo Obšťastníku je pak třeba akci organizačně připravit. Potřebujete-li konzultaci, obraťte se na členy výboru. Připravte akce, které vám vyhovují.

 

V souvislosti s vyhodnocením seriálu CYKLOTOUR 2018 žádáme členy oddílu, aby do 20. října 2018 sdělili počet ujetých kilometrů. Tento údaj vám může výrazně doplnit bodový zisk z kalendářových akcí a dosáhnout 100 bodové hranice, která je limitem pro získání věcných cen, které budou členům oddílu předány při ukončení sezony 27.10.


ROK  2018 SERIÁL - CYKLOTOUR 2018

příjmení MI TP UL LT   SA
Černá 50 50 50     150
Černý 50 50 50     150
Holý 50 50 50     150
Jančálková 50 50 50     150
Kolský 50 50 50     150
Konopásek 50 50 50     150
Konopásková 50 50 50     150
Králová  50 50 50     150
Krejčová 50 50 50     150
Krotký 50 50 50     150
Kroužek 50 50 50     150
Kuchařová 50 50 50     150
Ptáček 50 50 50     150
Smetana  50 50 50     150
Smetanová 50 50 50     150
Vilda 50 50 50     150
Cutychová   50 50     100
Fiala   50 50     100
Hofman   50 50     100
Hrubec J.   50 50     100
Novotný 50 50       100
Pilip    50 50     100
Růžička 50   50     100
Starý 50   50     100
Šmejkal 50   50     100
Šmejkalová 50   50     100
Täuber 50 50       100
Vachovcová   50 50     100
Vachuta   50 50     100
Ďurčík 50         50
Finková D.     50     50
Finková A.      50     50
Fritz      50     50
Hrůza     50     50
Jakubčová      50     50
Kolská 50         50
Krieglerová   50       50
Lechová   50       50
Loukota F.     50     50
Medal    50       50
Obdržálek    50       50
Pešek     50     50
Polanský     50     50
Ptáčková     50     50
Štros     50     50
Štrosová     50     50
Tkáčová 50         50
SKCÚ 25 29 38     50
Ostatní 1 1 4     50

  ROK  2018 SERIÁL - CYKLOTOUR 2018        
poř. příjmení PP ČS TP JE 77 ME 65 65 3D DC KM b/KM

SA

1 Vachuta   20 20 20 20 50 30 30 30 30 30 60       340
2 Hrůza 20 20 20 20   50 30 30 30 30   60       310
3 Krejčová 20 20 20 20 20   30 30   30 30 60       280
4 Kroužek 20 20 20 20     30 30   30 30 60       260
5 Kuchařová   20 20   20 50 30 30   30   60       260
6 Täuber 20 20 20     50 30 30   30   60       260
7 Fritz  20 20 20   20 50 30 -30 30 30   60       250
8 Kolský   20 20   20   30 30   30 30 60       240
9 Štros 20   20   20   30   30 30 30 60       240
10 Ptáček 20 20 20     50 30 30 30   30         230
11 Vořech   20 20 20   50 30 30       60       230
12 Hofman 20 20         30 30 30   30 60       220
13 Krieglerová 20 20 20     50     30     60       200
14 Starý         20     30 30 30 30 60       200
15 Černá   20     20   30 30   30   60       190
16 Černý   20     20   30 30 30     60       190
17 Smetana    20 20         30   30 30 60       190
18 Štrosová     20   20   30     30 30 60       190
19 Polanský 20       20 50       30   60       180
20 Vachovcová 20 20     20       30 30   60       180
21 Vilda 20 20 20   20   30 30 30             170
22 Smetanová   20 20         30   30   60       160
23 Svoboda      20   20   30     30   60       160
24 Novotný   20 20   20 50   30               140
25 Ascherová     20 20       30   30 30         130
26 Hrubec O. 20 20           30       60       130
27 Gebert 20   20 20 20     30               110
28 Beneš    20       50   30               100
29 Miřatský     20     50   30               100
30 Ďurčík 20 20 20       30                 90
31 Gebrtová 20   20   20     30               90
32 Konopásek   20 20 20     30                 90
33 Konopásková   20 20 20     30                 90
34 Medal              30 30     30         90
35 Řebíček 20                     60       80
36 Finková D.       20   50                   70
37 Hamala  ml.   20       50                   70
38 Verner   20   20         30             70
39 Zimmert    20       50                   70
40 Loukota F.             30 30               60
41 Mikoláš   20 20   20                     60
42 Finková A.            50                   50
43 Ptáčková   20             30             50
44 Obdržálek    20     20                     40
45 Růžička   20 20                         40
46 Tkáčová 20   20                         40
47 Perner               30               30
48 Šmejkal               30               30
49 Šmejkalová               30               30
50 Benešová   20                           20
51 Holý     20                         20
52 Malá   20                           20
53 Pešek     20                         20
54 Studenovský     20                         20
55 Thiel     20                         20
56 Vorlíček     20                         20
Účast členů SKCÚ 18 33 33 11 20 16 22 29 13 18 12 23       248
Celková účast na akci 18 37 45 15 20 21 23 30 14 19 13 23       278
  Hamala Ondřej   20                            
  Pavlasová M.   20                            
  Malý Štěpán   20                            
  Pavlas David   20                            
  Bér Milan     20                          
  Gráf Jiří     20                          
  Gráfová Helena     20                          
  Hovorka Daniel     20                          
  Hovorka Jiří     20                          
  Jošt Petr     20                          
  Kudlička Jan     20                          
  Kozáček Michal     20                          
  Michl Zdeněk     20                          
  Skálová M.     20                          
  Škuthan Antonín     20                          
  Štefanik Pavel     20                          
  Brant Luboš       20                        
  Šafařovský Jiří           50                    
  Hampl Michal           50                    
  Černecký Vladan           50                    
  Hricko Michal           50                    
  Vlček Jiří           50                    
  Orálek Jaroslav             30                  
  Peštová Eva                 30   30          

Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2018 podílí na sportovní činnosti oddílu!