úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 


OBSAH OBŠŤASTNÍKU 7/2019, SCHVÁLENÉHO NA VV SKCÚ DNE 6. 9. 2019     

1/

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „DEN BEZ AUT“, který se koná  v sobotu 14. září 2019  

2/

INFORMACE K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA ÚSTECKÉM PŮLMARATONU. který se koná v sobotu 21. září 2019 / ÚČAST HODNOCENA

3/

INFORMACE K CYKLOVÝLETU „KOLEM 65 II“ připravovaný na druhou polovinu měsíce SLEDUJTE WEBOVÉ STRÁNKY! /SERIÁL 2019

4/

INFORMACE K POŘADATELSKÉ ÚČASTI NA „MTB TOUR LITOMĚŘICE“, který se koná v neděli 29. září 2019 / ÚČAST HODNOCENA

5/

INFORMACE K XXXV. ročníku CDJ DĚČÍNSKÝ SNĚŽNÍK, který se koná v sobotu 5. října 2019 /SERIÁL 2019      

6/

ZRUŠENÍ ÚČASTI NA AKCI UKONČENÍ CYKLOSEZONY V MOSTĚ

7/

ZRUŠENÍ SERIÁLOVÉ AKCE KOLEM 65 III.

8/

STAV SERIÁLU CYKLOTOUR pro ÚSTÍ 2019 po jedenácti akcích (přílohou)

9/

STAV POŘADATELSKÉ ÚČASTI PŘED POSLEDNÍMI AKCEMI (přílohou)

10/

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU A KOLOVINY

 

foto Obšťastníku č. 7: titul: Map, Miko, FraM.  


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. VÁS ZVE NA DALŠÍ AKCE ROKU 2019:

 

sobota 14. září

CYKLOVÝLET „DEN BEZ AUT“ na Ústecku

 

Prázdninové měsíce nás minuly s větší rychlostí, než je 24 hodin za den. V posledních dvou měsících reálné cykloturistiky, máte možnost uskutečnit vaše nenaplněné trasy nebo se vydal s nabídkou Cyklotouru. Letošní Den bez aut bude mít ústeckou specifiku v týdenním předstihu. Po dvanácti letech symbolických jízd ke Dni bez aut, konstatujeme, že je v ulicích více aut než před dvanácti lety, že ve městě v Tovární ulici přibyly 2 cyklo pruhy o délce 1900 m, v Zanádraží je realizováno dobře fungující cyklo informační centrum, ale cyklista se bez porušení zákazu vjezdu stále nedostane v Ústí do centra.

Letošní akci pořádá oddíl SK Cyklotour opět ve spolupráci s Magistrátem města Ústí n. L. Sraz zájemců i účastníků bude v 10:00 hod v Cyklocentru Zanádraží. Nabídneme vám lehké dopolední občerstvení, krátkou zaváděcí trasu na pravý břeh Labe a dvě trasy do středohoří.
Po proudu Labe je pro účastníky připravena kratší, cca 35 km trasa ve směru CT 2 – Velké Březno / CT 3066, Homole u Panny. Nabídneme i delší, cca 65 km trasu ve směru CT2 – Sebuzín – Velké Žernoseky – Žalhostice – Litoměřice - CT 2 Křešice – / Záhořany – Býčkovice – Starý Mlýnec – Třebušín – Řepčice – Homole u Panny.
Společné setkání obou skupin využijeme k odpočinku a možnému občerstvení. Výlet je zde ukončen, pro další jízdu nebo návrat doporučujeme trasu po CT 3066: Homole  - Velké Březno – Ústí n. L.
Sraz účastníků akce v 10:00 hod u Cyklocentra v prostoru Zanádraží. Odjezd na zaváděcí trasu v 10:15 hod, společné focení u Mariánského mostu a rozjezd na trasy 35 nebo 65 km.

Ved. akce: M. Konopásek, 602 495 710 nebo Konopasekim@tiscali.cz

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích.

PŘI KAŽDÉM VYJETÍ, MĚJTE NA SVÉ PAMĚTI BEZPEČNOSTNÍ PŘILBU!!


sobota 21. září  

POŘADATELSKÁ ÚČAST NA  PŮLMARATONU

 

Výbor oddílu a vedoucí pořadatelských skupin děkuji členům a přátelům, kteří se přihlásili do pořadatelského týmu největší sportovní akce v Ústí nad Labem. Trasy loňského ročníku zůstaly zachovány, v rámci půlmaratonu se opět uskuteční několik dalších závodů.
Časový rozvrh:
9:00–10:30 sraz pořadatelů určených skupin, rozdání výbavy, svačiny, příprava tratě handbikerů v centru města.
11:00–11:45 rozjížďky handbikerů
12:00–13:15 závod handbikerů
13:30–14:30 rodinný běh - závod na 3 km
15:00–18:00 Mattoni 1/2Maraton, společně štafetový běh a 2run
18:00 úklid závodních úseků
Odměna pro dobrovolníky
: tričko svítivě zelené, sluneční brýle, vesta, kšiltovka VW, bageta (houska), pití. Z menšího počtu přihlášených pořadatelů jsou vytvořeny 3 skupiny, Vedoucí skupin M. Konopásek, J. Polanský (město), L. Kolský (Chemička). Rozdělení do jednotlivých skupin vám bude sděleno.

21.9. je sraz skupin Konopásek a Polanský, v 9h na Kostelním nám., skupina Kolský dle pokynů vedoucího.


POŘADATELSKÁ SLUŽBA BUDE V ZÁVĚRU SEZONY ROVNĚŽ VYHODNOCENA


neděle 22. září

KOLEM 65 – jízda druhá / SERIÁL 2019

Kolem 65 je výlet, který kopíruje silnice a terén v přiměřené délce kolem 65 km, někdy delší. Účastníkům těchto výletů bylo při prvních akcích kolem 65 let, někdy méně, někdy více. Jedinou jistotou je prostředek, kterým tyto výlety naplňujeme. S KOLEM. Horskými, trekovými i silničními, které vývoj doplnil o e-kola. Jak je jízda „Kolem 65“ specifická poznal sám Mapař. Naznačil, že „nemá najeto“ a požádal o přeložení na září. Zážitky předem garantované. Další body do seriálu na dosah.


Cesta tam: Osobákem v 8:03 ze Západu do Lysé n.L. Protože nemám přehled kolik nás bude, je zde ještě záložní spoj,  rychlík v 8:48. Přijďte včas, protože v LT je Zahrada Čech, vinobraní a kdoví co ještě, vlak bude plný. Půlhodinu čekání v Lysé na případnou rychlíkovou skupinu vyplníme návštěvou zámeckého parku. Čeká nás trochu podměrečná „65“, ale milovníci baroka, vodních hladin, lesních cest a lehkých terénů se zde vyblbnou. Bufet bude ve St. Boleslavi, pokud nevyjde oběd tak sámoška.
Vlastivědná trasa: Lysá-Byšičky-Čelákovice-Káraný-Houštka-Boleslav-Brandýs-Kostelec-Mlékojedy-Kly-Mělník = 55km. Popř. dále, RnL (80km), BnO (95km), Paškapole (112km, bejvávalo), nebo UL (125km).
Terén: 50:50 (lesní, polní cesty : asfalt), 99,5% rovina.
Cesta zpět:  Rozstřel v Mělníku. Možnost nastoupit na vlak v Mělníku (R-sudá:14 nebo Os-sudá:52, ale nízké perony a vysokopodlažné vozy), lepší je levobřežní trať: Cítov (+5km, Os-sudá:40), Beřkovice (+8km, Os-sudá:43) nebo Hněvice (+15km, jezdí zde nízkopodlažní Elefanti, Os-sudá:55 nebo R-15:36). Nebo je tu možnost jet po ose dál na sever.

Akce se koná za plného silničního provozu a účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na pozemních komunikacích. Akce je součástí seriálu „Cyklotour pro Ústí 2019“.

KDO MYSLÍ, MÁ NA SVÉ MYSLI VŽDY CYKLISTICKOU PŘILBU! 


neděle 29. září

POŘADATELSKÁ ÚČAST NA MTB TOUR LT

Litoměřický závod MTB Českým středohořím vstupuje do 5. ročníku s rozšířenou nabídkou. Již v 9 hod bude na náměstí odstartován krátký závod handbikerů, v 9:20 to bude dětský závod na 8 km, jehož trať bude vedena z náměstí přes Tyršův most do části Mlékojed a zpět. V 10:35 bude odstartován hlavní závod horských kol, kterého budeme pořadatelskou součástí. Trasy, 45, 65 a 85 km směřují z Litoměřic severním směrem přes Pokratice, kde čeká na účastníky náročná trať v kopcích a sjezdech Českého středohoří. V 10:45 hod bude odstartován závod pro cykloturisty, výletníky a všechny, kteří chtějí zažít závodní atmosféru. Nám dobře známá Labská cyklostezka bude v úseku Litoměřice – Žalhostice – Žernoseky – Libochovany – Církvice a zpět (28 km) svědkem přehlídky různých kol od běžných, po kola exotická i nově přicházející elektro kola. Pozor, nejedná se o běžný závod, ale startovní čísla a čipy mohou z výletníků udělat neúprosné bojovníky za časem a pamětní medailí. Náš pořadatelský tým, který je zatím složen z dvacítky pomocníků, je dobrým základem. Další zájemce vítáme. Akce bude smluvně ošetřena ve prospěch oddílu.

Přihlášky adresujte na  e-mail, telefonicky i ústně na:
M. Konopáska., e-mail.:
Konopasekim@tiscali.cz mob. 602 495 710  do 23. září. Děkuji!!

   POŘADATELSKÉ SLUŽBY JSOU V ZÁVĚRU SEZONY ROVNĚŽ VYHODNOCENY!


neděle 6. října

CDJ DĚČÍNSKÝ SNĚŽNÍK / SERIÁL 2019

35. ročník dálkové jízdy, kdy z různých stran a v různých trasách dobýváme Krušnohoří a Labské pískovce, uzavře nepřetržitou řadu šestatřiceti dálkových jízd v rámci oddílového kalendáře. Od roku 1984 v rámci aktivit Lokomotivy Ústí n. L., od roku 1991 pod hlavičkou oddílu SK Cyklotour. Kdyby to počtářům nesedělo, mají to správně. Ta první jízda byla totiž vedena jako nultý ročník.
Sraz v 8:30 h u CYKLOCENTRA v prostoru ZANÁDRAŽÍ. Rozjezd na jednotlivé trasy v 9:00 h.

Trasa „S“ cyklobus Ústí – Adolfov. Trasa kola 60 km: Adolfov CT 23 – Kr. Les – Petrovice – Tisá – Děč. Sněžník rozcestí - CT 3017 Bělá – Děčín – CT 2 Malé Březno – Vel. Březno – Ústí n. L. – Bukov-Restaurace U Kováře. Odjezd cyklobusu z Ústí v 9:00 příjezd do Adolfova v 9:40, jízdné z vlastních prostředků. Odkaz na mapu: https://mapy.cz/s/32amy    

Trasa „L“ CT 2 a SRN. Trasa 90 km: Ústí - CT 2 - Děčín – Dol. Žleb – území SRN do Krippenu – Cunnersdorf - Soví brána – Děč. Sněžník obec - Tisá - Libouchec – M. Chvojno – Strážky - Bukov-Restaurace U Kováře. Odkaz na mapu: https://mapy.cz/s/32aCY

Trasa „XXL“ vrcholová jízda: 102 km, Ústí – Řehlovice – Hostomice – Duchcov – Lom – Loučná – Osek - Hrob - Vitiška – Cínovec – Fojtovice – Adolfov – Krásný Les – Petrovice – Tisá – Libouchec – Žďárek – Strážky - Bukov–Rest. U Kováře: https://mapy.cz/s/32aH8   Cílovým místo je Bukov restaurace U Kováře (vjezd pro kola z Herbenovy ulice).

Pro členy oddílu bez startovného, pojištění a oběd zdarma. Startovné pro příchozí 120 Kč

Pro zajištění akce prosím o předhlášení účasti do pátku 4. října do 18:00 h!

Vedoucí akce: M. Konopásek, tel. 602 495 710, nebo e-mail: Konopasekim@tiscali.cz.  

Dálková jízda je cykloturistická akce, která se koná za plného silničního provozu. Účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na silničních komunikacích. 

Akce je posledním dílem seriálu Cyklotour 2018!

CYKLISTICKÁ PŘILBA PŘIDÁ NA BEZPEČNOSTI A ZÁŽITKU Z AKCE!

 


29. 9.

ZRUŠENÍ PLÁNOVANÉ ÚČASTI NA AKCI V MOSTĚ 

Členům oddílu a příznivcům sdělujeme, že v důsledku posunutí pořadatelské akce MTB Litoměřice, rušíme společnou účast na ukončení cyklo sezóny v Mostě. Individuální účast je možná. Přátelům do Mostu přejeme početnou účast a dobré dojetí.  

 

seriál

ZRUŠENÍ PLÁNOVANÉ SERIÁLOVÉ AKCE KOLEM 65 III.


Členům oddílu a příznivcům sdělujeme, že ze zdravotních, časových i organizačních důvodů, jsme nuceni zrušit poslední – třetí výletní jízdu Kolem 65. Maximální počet bodů v seriálu „Cyklotour pro Ústí 2019“ je tímto zrušením 380 bodů z 13. akcí
 


Obšťastník č. 7 přináší další průběžný stav bodovacího seriálu CYKLOTOUR pro Ústí 2019. Prosím účastníky akcí, aby provedli kontrolu vlastní účasti a správnosti přidělených bodů. Případné reklamace sdělte. Do 20. října 2019 pak sdělte počet ujetých kilometrů, které vám mohou výrazně doplnit bodový zisk ze seriálových akcí a dosáhnout tak hranice, která je limitem pro získání věcných cen. Ceny budou účastníkům předány při ukončení sezony v Homoli dne 26. 10. 2019. Propozice seriálu jsou uvedeny v Obšťastníku č. 2 / 2019

 

Kalendář akcí pro rok 2020 bude pravděpodobně obsahem i náplní částečně odlišný od kalendáře posledních let.
Vyzýváme členy oddílu, kteří mají zájem připravit a organizovat cykloturistickou akci, aby kontaktovali dosavadní členy výboru. Konzultací vám pomůžeme připravit výlet, který bude připraven v kalendáři akcí na příští rok. 

 

Do konce září provádíme evidenci požadavků na případnou doobjednávku oddílových dresů. Cenové relace a velikostní tabulku najdete na webové stránce oddílu v části dresy. Dres oddílu SK Cyklotour má provedení ZÁKLADNÍ (bílý s doplňující kombinací), JUBILEJNÍ (červený s doplňující kombinací a RETRO (modrý).

 


          SERIÁL CYKLOTOUR pro ÚSTÍ 2019            
Poř PŘÍJMENÍ B.ú. Č.st Tan CTP Ko1 Ješ Hrů Mem 65 Ko2 65 65 3D DSn 15 16 SA
1 Vořech 20 30 30 20   50 30 30 20 30     50       310
2 Fritz  20 30   20 20 20 30 30 20 30     50       270
3 Obdržálek  20   30 20 20 20 30 30 20 30     50       270
4 Kolský 20   30 20   20 30 30 20 30     50       250
5 Vachuta 20 30 30   20 20 30 30 20 30             230
6 Starý 20 30   20 20   30 30   30     50       230
7 Novotný 20 30 30   20   30 30 20 30             210
8 Štros   30   20 20   30   20 30     50       200
9 Černý 20 30 30   20       20 30     50       200
10 Täuber 20     20 20   30   20 30     50       190
11 Ponrt     30 20   50 30 30 20               180
12 Kuchařová 20 30   20 20     30         50       170
13 Černá 20 30     20       20 30     50       170
14 Ptáček 20 30       20   30         50       150
15 Polanský 20             30 20 30     50       150
16 Finková D.  20     20   50             50       140
17 Ascherová         20 20   30 20       50       140
18 Štrosová   30   20 20   30     30             130
19 Hrůza 20 30   20 20   30                   120
20 Konopásek 20 30   20     30   20               120
21 Konopásková 20 30   20     30   20               120
22 Vachovcová 20       20         30     50       120
23 Tkáčová       20         20 30     50       120
24 Vilda 20 30         30 30                 110
25 Svoboda    30     20   30     30             110
26 Zirhut 20 30 30             30             110
27 Krejčová   30               30     50       110
28 Kroužek   30               30     50       110
29 Ptáčková 20 30           30                 80
30 Medal  20           30     30             80
31 Gebert 20         20 30                   70
32 Peštová 20           30   20               70
33 Mikoláš   30               30             60
34 Miřatský   30 30                           60
35 Finková A. 20         20             10       50
36 Holý 20 30                             50
37 Smetana  20 30                             50
38 Smetanová 20 30                             50
39 Studenovský 20 30                             50
40 Vorlíček 20 30                             50
41 Gebrtová 20           30                   50
42 Beneš  20   30                           50
43 Šmejkalová           20       30             50
44 Krieglerová                         50       50
45 Řebíček                         50       50
46 Loukota F.               30                 30
47 Hamala  ml.     30                           30
48 Zimmert      30                           30
49 Benešová 20                               20
50 Hrubec O.       20                         20
51 Lechová       20                         20
52 Perner 20                               20
53 Šmejkal           20                     20
54 Verner 20                               20
Účast členů SKCÚ 35 28 12 17 14 12 20 15 17 22     21       213
Celková účast na akci 38 34 12 23 14 15 23 29 17 23     24       252
1 Šafařovský Jiří   30       50                     80
2 Černecký           50                     50
3 Michel Zdeněk   30                             30
4 Konopásek P.   30                             30
5 Konopásek T.   30                             30
6 Kylda Milan   30                             30
7 Novotná Zdena   30                             30
8 Rieger             30                   30
9 Riegerová             30                   30
10 Vlasáková Ivana 20                               20
11 Ptáček Jiří 20                               20
12 Klauber Antonín 20                               20
13 Brant Luboš       20                         20
14 Bílý Ludvík       20                 50       70
15 Hulhová Jindra       20                 50       70
16 Lukáš CT       20                         20
17 Cyklo Tce ?       20                         20
18 Cyklo Tce ?       20                         20
19 Ascherová-přítel           20                     20
20 Škandtová Irena                         50       50
21 Šmejkalová-dc.                   30             30

Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2019 podíleli na sportovní činnosti oddílu!