úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook



OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 8 schváleného na VV SKCÚ dne 2. 10. 2017

1)

INFORMACE K PODZIMNÍMU STARTU TURISTICÝCH VÝLETŮ S *KTS*, které se koná mimořádně v sobotu 28. října 2017

2)

NOVÉ INFORMACE K AKCI UKONČENÍ CYKLO SEZONY 2017, které se koná mimořádně v neděli 29. října 2017 /ZMĚNA/

3)

INFORMACE K VLASTIVĚDNÉMU VÝLETU, který se koná ve dnech 2. – 5. listopadu 2017  

4)

INFORMACE K DRUHÉMU TURISTICKÉMU VÝLETU S *KTS*,  který se koná v neděli 26. listopadu 2017

5)

ZÁVĚREČNÝ STAV SERIÁLU BODOVAČKA S CYKLOTOUREM – přílohou ZÁVĚREČNÝ STAV V BODOVÁNÍ POŘADATELSKÉ ČINNOSTI - přílohou

6)

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ VÁS ZVE NA ZÁVĚREČNÉ AKCE ROKU 2017:
 

so 28. října

PRVNÍ PODZIMNÍ TURISTICKÝ VÝLET S *KTS*

Akce sportovního kalendáře jsou plánovány na celý rok dopředu, ale občas nastane stav, kdy je třeba termín upravit. Omlouváme se členům oddílu, kteří si již s předstihem uzavřeli měsíční plán příjmů a výdajů nebo nastavili své tělo na chůzi, či jízdu na kole. Výsledkem je přesun turistického výletu z neděle na sobotu, kdy ve státní svátek lépe vynikne aktivita České turistické školy. Na první podzimní turistické kilometry se vydáme do sousedního Saska, kde bude naším cílem oblast Schrammsteinu – oblast zvětralých skal, které jsou plné jizev a šrámů, ale hlavně krásných vyhlídek z nadmořské výšky až 417 m. Sraz účastníků na hlavním nádraží v Ústí v 8:00 h. Pro přepravu je vhodné vytvořit 5-ti členné skupiny pro nákup zlevněných jízdenek Labe-Elbe. Neúplná skupina bude „doplacena“ z oddílových prostředků. Předpokládaná trasa je 16 km, Eura a svačinu sebou!


ne 29. října

UKONČENÍ CYKLISTICKÉ SEZONY 2017

Ukončení sezony je spojeno s vyhodnocením nejaktivnějších účastníků již od roku 2010. Seriál cykloturistických akcí jsme letos nazvali Bodovačka s Cyklotourem a je jisté, že se do něj zapíše více než padesátka účastníků, mnozí opakovaně. Šanci na vyhodnocení a ocenění, prováděné podle propozic má cca 35 – 45 účastníků. Odděleně je hodnocena vaše pomoc při pořadatelské činnosti. Ta se opět stala velmi významnou částí našeho kalendáře a ocenění převezme 36 členů oddílu. Přípravu a zajišťování cen částečně narušily dlouhé dodací lhůty, a proto došlo v přípravách této akce k několika posunům, za což se omlouváme. Tyto předložené termíny jsou, doufáme konečné. Na závěrečném hodnocení bude též provedeno symbolické uzamčení sezony i když věříme, že počasí bude cyklojízdám nakloněno i v dalších dnech. Zveme vás proto do Homole u Panny, kde bude provedeno závěrečné vyhodnocení, spojené s pohoštěním. Připraveny jsou dvě cyklotrasy nebo autobusový spoj. Využít můžete i Zubrnickou muzeální železnici. Sraz účastníků v 9:45 na parkov. u hl. nádraží odjezd v 10:05 h.

Bus: UL Divadlo - Homole: 11:52, 13:52, zpět Homole – UL 15:32, 17:32 h. Zubrnická železnice z Ústí Střekova: 10:10 nebo v 12:10 a necelých 5 km po červené. Nezapomeňte si v neděli nastavit zimní čas! RUČIČKY O HODINU ZPĚT!       

Cyklotrasy: S: ÚL – Vel. Březno – Lhota p. P. – Homole u P. / ÚL zpět 30 km

L: ÚL – M. Březno – Zubrnice – Lovečkovice – Třebušín – Řepčice – Homole u. P. / Vel. Březno – ÚL / 50 km. Vedoucí akce: M. Konopásek tel.: 602 495 710.  

Tato cykloturistická akce se koná za plného silničního provozu. Účastníci jsou povinni dodržovat pravidla pro provoz na silničních komunikacích. Pořadatel neručí za škody účastníkům vzniklé či účastníky způsobené.

CYKLISTICKÁ PŘILBA PŘIDÁ NA BEZPEČNOSTI A ZÁŽITKU Z AKCE!


2.–5. listopadu

VLASTIVĚDNÝ VÝLET  

- aneb po stopách dědictví starýho Frice -

Ahoj všichni, nejkrásnější období roku je patrně podzim, když máme Výlet. Letošní nás zavede na severní hranici Čech a Moravy, do míst kam se do Zemí Koruny české zákeřně zahryznul v roce 1741 pruský král Fridrich II, zvaný současníky Velký Fric. Stopy po jeho chrupu jsou dodnes zřetelné na každé školní mapě. Z Hradce pojedeme podél Labe a Metuje do Náchodu a přes dobrošovské opevnění do Olešnice v O.h. Druhý den drze projedeme Kladským soustem na Smrk, nejvyšší bod Rychlebských hor. Když z těchto míst spatřil císař Josef II. uloupenou Kladskou kotlinu, jen lakonicky poznamenal: „Ukradli mi zahrádku, zůstal mi jen plot“. Druhý den zakončíme sjezdem do Ostružné. Třetí den lesy pásma Orlíku dorazíme na Bruntálsko. Je to drsný kraj a v Bruntále žijí drsní lidé. Navíc tam mají pěkně ostré žáby, jsou totiž zubaté. Poslední den projedeme nejsyrovější Sudety, jaké si lze představit. Přes nejvyšší horu Nízkého Jeseníku, Slunečnou, spadneme údolím říčky Bystřice do civilizované Olomouce. Případně jsou připraveny pro důchodce vlakové dojezdy do etapových míst.

čt 2.11. Hradec K. - Jaroměř - Náchod - Dobrošov - Olešnice v O.h. = 75km
ubytování hostinec U Anděla:
http://uandela.olesnice.net/  (350Kč, kuchyňka) - v přízemí knajpa.

pá 3.11. Olešnice v O.h. - Ladek Zdrój - (odb. Javorník žst = xy:02 do Ostružné) - Paprsek - Ostružná = 85km
ubytování U Bílého vlka:
http://www.ubilehovlka.cz/   (PP 410Kč) - to bude dost zajímavý.

so 4.11. Ostružná - Bruntál = 60 - 100km
TU SOŠ Bruntál: odkaz pdf  (170Kč, kuchyňka) - naproti je Penny.

ne 5.11. Bruntál - Slunečná - M.Beroun - Olomouc = 65km

Odjezd ze Západu v 6:03. Os 6403 do Lysé. Z Lysé R 943 do Hradce. V HK budeme 8:51.
Návrat z Olomouce: Rx 884, odj. 16:31. Z Prahy R 602 odj. 19:28. V UL 20:42.
Cestu vlakem rozhodně nepodceňte, aby naše kupé na tříhodinové jízdě příliš nestrádalo.
Pro průjezd Polskem 2. den doporučujeme 10 -15 Polských zlatých sebou. Zlatý = 6 Kč.
Ubytování: vše je jinak než bylo uvedeno, viz výše.
S přihláškami neotálejte, zatím jsou přihlášení: VVa, OHr, Ďá, Map, FŘe, JTT, PVo, PŠt.
Doporučená literatura na téma: Válka s Prusem 1740-48
Zásadní poznávací body: Primátor, Cestář,
Vopice, Hasič a Chomout.

Netahejte pí***.  Takže, který zdatný intelektuál si přibalí alespoň kapesní atlas rostlin?

Nezapomeň reflexní prvky, světla a přilbu!!!


ne 26. listopadu

TURISTICKÝ VÝLET S *KTS*

Cílové místo druhého podzimního výletu je spojeno s dávnou historií. Za hranicemi Českého středohoří, v oblasti již označované jako Kokořínsko nebo Ralská pahorkatina se zvedá několik kopců. Jedním z nich čedičový kužel Ronov se zříceninou stejnojmenného hradu, s dostupnými baštami a troskami věží. Po náročném výstupu ke zřícenině je turista odměněn kouzelným výhledem. Místo je chráněná kulturní památka. Sraz účastníků tohoto výletu je v neděli 26. 11. v 7:30 h na hl. nádraží v Ústí. Vnitřní prostor zříceniny poskytuje možnost ohřevu vlastních zásob občerstvení. Po dobytí zříceniny hradu se vydáme severozápadním směrem, kde si nejprve užijeme krajinu z Papinovy vyhlídky a po té se Olinovou alejí vydáme k restauraci u Doušů v Kravařích, kde bude proveden zápis do knihy hostů. Délka trasy 14 km.    


BODOVAČKA S CYKLOTOUREM A POŘADATELSKÁ ČINNOST 2017

V přílohách tohoto Obšťastníku je uveden konečný stav soutěžních seriálů BODOVAČKA S CYKLOTOUREM a POŘADATELSKÉ ČINNOSTI. Prosím všechny, kteří se jednotlivých akcí zúčastnili, aby provedli kontrolu správnosti přidělených bodů u svého jména a případné nesrovnalosti nahlásili k opravě. Pro seriál Bodovačka s Cyklotourem sděluji, že následné doplnění údajů vámi najetých kilometrů do kilometrické banky, Vás může posunout na hodnocená místa a tím získat hodnotnou a praktickou cenu, Stav vašich computerů prosím sdělte mobilem nebo e-mailem do 20. října. Pro případ opomenutí vás budu kontaktovat. Děkuji M. K. 


Dny a vyjížďky na kole jsou ještě kratší. Listujte v časopisech nebo v knihách a hledejte inspiraci na další sezonu. A ještě dny, které stojí za to si zapamatovat:
7. 11. 1957 začala v NDR výroba Trabantů, 9. 11. je Den válečných veteránů a den, kdy skončila I. světová válka. 9. 11 je též světovým dnem jakosti (všeho?). 15. 11. je Dnem vězněných spisovatelů a 16. 11. je Mezinárodní den tolerance. Pozor na 19. 11. to je světový den toalet. 21. 11. je světový den pozdravů a světový den televize. 22. 11. 1963 vydaly Beatles druhé album With the Beatles a také den, kdy byl zavražděn JFK.
Pranostik je mnoho, nejvíce se jich váže ke sv. Martinovi. Zaznamenaných je celkem 43, třeba: na sv. Martina, bývá dobrá peřina! Potom na svatého Ondřeje je prý konec pocení. To určitě nezkoušel vyjet na kole na Paška Pole. No a kdo má rád zimu tak ví, že Svatá Cecílie sněhem pole kryje. ZATEPLIT NEBO OTUŽIT A STÁLÉ ZDRAVÍ!!

 

OPAKOVANĚ:
Členy oddílu vyzýváme, aby předkládali návrhy na akce sportovního kalendáře v roce 2018. Uvažujte o tom, které akce vám vyhovují a které akce vám chybí. Akce, která je zahrnuta do sportovního kalendáře může získat finanční dotaci. Pro akci musí být stanoven vedoucí, a konání akce musí byt doloženo vyhodnocením, krátkou zprávou a fotodokumentací. Pro jednotlivé číslo Obšťastníku je pak třeba akci organizačně připravit. Potřebujete-li konzultaci, obraťte se na členy výboru. I rok 2018 si můžete užít podle svého!


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2017 podílí na sportovní činnosti oddílu!