úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

Obšťastník č.9/2012



 

OBSAH OBŠŤASTNÍKU č.9, schváleného na VV SKCÚ dne 20.listopadu 2012

1.

INFORMACE k zimnímu výletu Vlastivědného kroužku dne 1.12.2012

2.

INFORMACE k setkání „HODNOCENÍ U PIVA“ v úterý dne 4.12.2012.

3.

INFORMACE k akci „VÁNOČNÍ OCHUTNÁVKA V HOMOLI“ dne 22.12.2012

4. INFORMACE k Vánočnímu výletu turistické sekce v sobotu 29.12.2012
5. INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU.
 


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ NAD LABEM
oddíl rekreační cyklistiky zve své členy na poslední akce roku 2012:

V sobotu 1.prosince

Zimní výlet Vlastivědného kroužku....není pro bábovky

 

  Objevitelské cesty Vlastivědného kroužku pokračují. V Zichovci, bylo teprve nedávno otevřeno nové Společenské centrum, jehož součástí je i cílový objekt. Na etiketě výrobní značky s písmenem Z se vyjímá rodokmen - založeno 2012. Pro návštěvníky je ve výrobním inventáři několik zajímavých titulů jako Sokolík, Krahulík, Moták,Magor či Radler.
  Sraz účastníků v 8:50 na hl. nádraží, odjezd v 9:03 do M. Žernosek. Pro ty, kteří přijedou do M.Ž. po ose, je start u přívozu v M. Žernosekách v 9:20. Cesta tam: M. Žernoseky - Lovosice – Klapý – Křesín - Debeřské údolí – P.Týnec - Zichovec je dlouhá 42,5 km s převýšením 470m. Nejbližší nádraží Klobuky v Č. (žel. trať Most – Kralupy) je vzdáleno od Zichovce 5,8 km. Kdo nepodlehne svodům teplé sedačky ve vlaku, pojede zpět přes Klobuky - Peruc – Libochovice a Slatinu zpět do Lovosic a M. Žernosek. 42,0km a 250m převýšení, poctivě měřeno na www.cykloserver.cz/cykloatlas, (není třeba ani přičítat  akademických 10%). V případě nepříznivého počasí bude včas upřesněn náhradní cíl v Litoměřicích. Je vyhlášen stav příznivého počasí. Pozor zásadní změna strategie: děvčata vítána!.
Případné dotazy směřujte na vedoucího akce,  tel. číslo: 724 681 412 – Mapař.

Mimořádný tip: bezpečnostní přilba sluší i zatepleným cyklistům!


V úterý 4.prosince

HODNOCENÍ U PIVA v Habrovické baště 

 

 

   Ani po posledních společných kilometrech se pro členy oddílu kalendář neuzavře. Začátek prosince se tradičně stal časem hospodských setkání s tématy prožitých akcí, a tak se ještě jednou dostanete do Českého středohoří, Labských pískovců nebo do Krušnohoří a křižovatky závodních tratí. Z příjemného prostředí Habrovické Bašty znovu poznáte, že svět cykloturistiky je krásný. Přijďte se pobavit do dobré společnosti.   
   Vyžijeme pravidelně hojné účasti tohoto setkání k získání mandátu pro nového člena výkonného výboru. Formou mimořádné Valné hromady je třeba doplnit hospodáře oddílu. Místo akce bude uzavřenou společností. Začátek setkání v 16:00 hod, dojezd podle níže uvedených autobusových linek. Cca na 17:00 pro členy oddílu bude připraveno občerstvení. Případné dotazy na organizaci, směřujte na M. Konopáska tel. 602 495 710. 

Bezpečnostní přilbu nechte doma, mohlo by se stát, že ji zapomenete v Habrovické Baště!

Jízdní řády autobusů č. 15 od Divadla: 15:23, 15:57, 16:23, 16:53, 17:23

Zpět: 18:10, 19:10, 20:10, 21:10


 

V sobotu 22.prosince 

VÁNOČNÍ OCHUTNÁVKA V HOMOLI

 

  Vánoční atmosféra je všude kolem, vůně jehličí a cukroví pohltí naše domovy i ostatní místa kolem nás. Takové prostředí vánočního času si v posledních letech dovedou připravit i členové oddílu v oblíbené Homoli v hospodě „U Horáčků“. Společná ochutnávka vánočního cukroví a specialit z domácích zdrojů nebo rodinných archivů bývá doplňujícím bonusem a chuťové hodnocení má vyšší kredit než ujeté kilometry. Je to i příležitost k předání vánočních dárků mezi přáteli, je to i předání sošky kilometrového Maxe zpět do oddílového depozitáře. Zveme členy oddílu, jejich rodinné příslušníky, přítele i přítelkyně. Pro účastníky setkání bude připraveno občerstvení. Absentujícím přátelům nebudeme odečítat body, ale nemůžeme zaručit, že nedojde k jejich pomlouvání. Využijte vhodného spojení autobusové dopravy. Při použití kol je vybavte světelnými rampami vpředu i vzadu. Případné dotazy na organizaci nebo podrobnosti, směřujte na vedoucího akce - D. Beneše nebo St. Kolskou.
 

Vhodný odjezd autobusové linky od Divadla v 15:21 hod

zpět ve 20:06 hod


Upozorňujeme, že současné odjezdy autobusů se mohou změnit novým jízdním řádem!


 

 

V sobotu 29.prosince

Trasa podle Kafaře – královna Milešovka

 

   Turistická sekce úspěšně vstoupila do zimní sezony a na prosinec plánuje již třetí výlet. Po dobrodružném putování mlhou prohnal při druhém výletu Kafař skupinu Růžovým hřebenem na Belveder a prudkým sjezdem k Labi. Našlapali asi 18 km nastoupali 550 m, naklesali 620 m, opekli buřty, plavili se přívozem a jeli luxusním vlakem!
   V prosinci se chystá návrat do Českého středohoří a jedinečným cílem je královna Milešovka. Sraz na hlavním nádraží v 8.15 hod. Odjezd vlakem na Úpořiny v 8.31 hod s přestupem na Bořislav a pěšky na Milešovku. Následuje  sestup do Opárna a odpočinek v restauraci Oráč. Druhá skupina, která nechce stoupat na Milešovku, má sraz na hl. n. v 11.45 hod. Odjezd vlakem do M. Žernosek ve 12.03 hod. a pěšky Opárenským údolím do restaurace Oráč, kde se obě skupiny sejdou. Domu se vracíme z Opárna vlakem přes Lovosice. První skupina při sestupu z Milešovky si tradičně opeče uzeninu. Kdo se vydá na kopec, bude stát na vrcholu největrnější hory v širokém okolí. Možná přijde i šerpa Teng-Devil, který nás bezpečně provede nástrahami Hory.
Místo cyklistických přileb proto rozhodně zvolte dobrou pokrývku hlavy i teplé prádlo.

Ved. akce: L. K. Kafař – mob: 607 907 985, e-mail: lada.kolsky@centrum.cz


Oddíl SK CYKLOTOUR přeje Vám i vašim rodinám příjemný vánoční čas s atmosférou štěstí a pohody. Mějte pevné zdraví a potřebnou dávku štěstí, pro váš každodenní život. Přejeme vám mnoho osobních a sportovních úspěchů a řadu akcí s příjemnými zážitky.



Zveme všechny členy oddílu i další příznivce kola na tradiční Novoroční vyjížďku. Sraz účastníků bude jako každoročně ve 13:00 na Kostelním náměstí a na programu bude krátká cca 20 km trasa.    
 


Zájem, který při vyhodnocení seriálu „Věrnostní program Cyklotouru“ vzbudily kalendáře 2013, vedl k jejich další doobjednávce.  Doobjednaná kolekce složená výhradně z vlastní oddílové fotogalerie bude k dispozici pravděpodobně ve druhém prosincovém týdnu za cenu 295 Kč. Pro případ dalšího zájmu kontaktujte M. Konopáska do 5. prosince.

 


Do 20. prosince je možné provést doobjednávku oddílových dresů v cenách stanovených na webové stránce oddílu. V důsledku připravované změny DPH se v příštím roce cena pravděpodobně o něco zvýší.
 


Upozorňujeme členy oddílu, že partnerská prodejna Cykloservis Martina Richtera v Drážďanské ul. má v zimním období otevřeno ve dnech Po – Pá pouze od 12:00 do 17:00. I nadále můžete při
nákupu zboží využívat 10% slevy při oznámení příslušnosti k oddílu SK Cyklotour.
 

Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2012 podílí na sportovní činnosti oddílu!