úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

Obšťastník č.9/2013



 

OBSAH OBŠŤASTNÍKU č.9-schváleného VV SKCÚ dne 12.11.2013

1/ INFORMACE k turistické akci s KTS „TISKÉ SKÁLY A OKOLÍ“, konané v neděli 24. listopadu 2013
2/ INFORMACE k ZIMNÍMU vlastivědnému výletu RANÁ – LOUNY, v sobotu 7. prosince 2013 /sleduj web/
3/ INFORMACE k akci „VÁNOČNÍ OCHUTNÁVKA V HOMOLI“ konané v sobotu 21. prosince 2013
4/ INFORMACE k turistické akci s KTS „MILEŠOVKA NA KONCI ROKU“konané v neděli 29. prosince 2013
5/ INFORMACE k „NOVOROČNÍ VYJÍŽĎCE 2014“  
6/ DALŠÍ INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU.



SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. vás zve na ZÁVĚREČNÉ AKCE ROKU: 

v neděli 24. listopadu

TISKÉ SKÁLY A OKOLÍ

Až do rozkvětu pěší turistiky na konci 18. století byly Tiské stěny opředeny závojem legend, mýtů a pověstí. Místní usedlíci věřili, že skalní útvary jsou výtvory ďábla a do oblasti se báli vkročit. Svět se změnil. Dnes do Tiských skal vyráží mnoho turistů třeba i s Ďáblem. Turistická sekce vás zve na další pěší výlet v době, kdy kola odpočívají. Sraz v 8:30 u divadla, odjezd autobusem v 8:44. Přístup ve stanici Pod Holoměří v 8:50. Tisá kulturní dům – příjezd v 9:22. Trasa pěšího přesunu je přes Tiské skály – Ostrov - Sněžník a Pastýřkou stěnu do Děčína na vlak. Účastníkům oddílu bude poskytnuta dotace na autobusovou přepravu. Občerstvení na trase z vlastních zásob. Vuřty, klobásky, pivečko, čaj, káva, koláčky nebo štrůdl chutnají v přírodě skvěle.

Vedoucí akce: Láďa Kafař Kolský e-mail: lada.kolsky@centrum.cz tel: 607 907 985.

TAKÉ TATO AKCE JE SOUČÁSTÍ SERIÁLU VĚRNOSTNÍ PROGRAM CYKLOTOURU 2013


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ NAD LABEM
oddíl rekreační cyklistiky vás zve v sobotu 7. prosince 2013 na

Zimní Vlastivědný výlet - Raná a Louny

Letošní trasa Zimního výletu povede z M.Žernosek do Loun. Cestou, pokud budou příznivé podmínky zdoláme vrchol Rané, akci oficiálně ukončíme v restauraci Domov v Lounech. Návrat z Loun je možný vlakem nebo po ose do Lovosic. Ženy vítány, vlaková sekce povolena. Cíl je v pivovaru Žejdlík (rest. Domov), Rybalkova ul. v Lounech, asi 400m od vlakové zastávky Louny střed. Sledujte případné změny na webu. Základní trasa: M.Ž. - Lkáň - Kamenná slunce u Hnojnic - Monte Raná - LN = 40km. (-Lovo=70km). 99,5% asfalt. Ahoj JP.

SRAZ účastníků v 8:50 hod, Hl.n. Ústí nad Labem.

ODJEZD v 9:03 hod. Cyklistické minimum je 40 km.

CYKLISTICKÁ PŘILBA JE AKTIVNÍ BEZPEČNOSTNÍ PRVEK I ELEGANTNÍ DOPLNĚK


V sobotu 21. prosince 

VÁNOČNÍ OCHUTNÁVKA V HOMOLI

Společná vánoční ochutnávka cukroví a dobrot z domácích zdrojů bývá tradičně lahůdkou po úspěšné cykloturistické sezoně. Nepočítají se kilometry, nezdolávají se kopce, nestanoví se krátká či dlouhá trasa. Talíře s nabídkou nebo vůně cukru a vanilky mají větší hodnotu než ujeté kilometry nebo vrchařská prémie. Vánoční náladu často doplňují dárky mezi přáteli. K ochutnávce a posezení zveme členy oddílu, jejich rodinné příslušníky a partnery. Kilometrový Max se po 308 dnech ve Velké hradební vrátí do oddílového depozitáře. Pro účastníky setkání bude připraveno občerstvení. Využijte vhodného spojení autobusové dopravy. Vlastní doprava možná. Případné dotazy na organizaci nebo podrobnosti, směřujte na vedoucího akce - D. Beneše tel. 737 253 426.

 Vhodný odjezd autobusové linky od Divadla v 15:21 hod

zpět ve 20:06 hod

Upozorňujeme, že současné odjezdy autobusů se mohou změnit novým jízdním řádem!


V neděli 29. prosince

MILEŠOVKA NA KONCI ROKU

Poslední turistický výlet roku povede opět na největší vrchol v okolí. Milešovka svoji výškou 837 m výrazně převyšuje všechny ostatní vrchy v Českém středohoří. Kromě označení nejvyšší má též přídomek místa s nejdrsnějším podnebím a též hora největrnější. Kruhový výlet z vrcholu, je nyní ještě umocněn panoramatickým výhledem z rekonstruované restaurace, která zde byla postavena téměř před 200 lety nebo ještě o 19 m vyšší věže meteorologické stanice. Sraz v 8:15 u hl. nádraží v Ústí n. L., odjezd v 8:31 přes Úpořiny do stanice Bořislav. Cestou občerstvení z vlastních zásob. Ohřívání uzenin, ochutnávka a dojídání vánočního pečiva. Kdo z různých důvodů nestihne výstup na Milešovku, má možnost se přidat v restauraci Oráč v Opárně. Pro tento případ použijte vlak do Malých Žernosek. Sraz v 11:45 na hlavním nádraží. Trasa pro ranní spáče: M.Žernoseky – Opárenské údolí – Opárno - Oráč.

Ved. akce: L. K. Kafař – mob: 607 907 985, e-mail: lada.kolsky@centrum.cz

Upozorňujeme, že současné odjezdy vlaků se mohou novým jízdním řádem změnit.


Ve středu 1.ledna 2014

31. NOVOROČNÍ VYJÍŽĎKA

Novoroční setkání cyklistů v Ústí nad Labem a tradiční Novoroční vyjížďka má v roce 2014 své 31. pokračování. Zveme všechny přátele kola, kteří jezdí pravidelně nebo jen občas, závodně nebo jen na pohodu, s koly pánskými či dámskými, silničními, trekovými i horskými a také ty, kteří si chtějí popřát dobrý rok na Kostelní náměstí. Sraz účastníků a přednes Novoročních předsevzetí je tradičně u kostela se šikmou věží ve 13:00 hod. Vedoucí akce je D. Beneš. mob. 737 253  426


V souvislosti s přípravou nového sportovního kalendáře, vyzýváme členy oddílu, aby předkládali návrhy na akce v roce 2014. Podmínkou možného zapracování do kalendáře je návrh termínu, organizační zajištění a vedení akce. Návrhy předkládejte členům výboru do konce roku.   

Upozorňujeme členy oddílu, že partnerská prodejna Cykloservis Martin Richter v Krásném Březně nabízí členům oddílu stálou slevu na nákup a servis v hodnotě 10%. Provozní doba prodejny v zimních měsících je Po – Pá 13:00 – 17:30 hod. Členy oddílu, kteří v rámci seriálu „Věrnostní program 2013“ získali poukázku na zboží, žádáme, aby ji uplatnili do konce roku 2013.

Sdělujeme členům a příznivcům oddílu, že v pátek 10. ledna 2014 v 19:00 hod se Trmicích, v restauraci „U Kastnerů“ uskuteční tradiční Společenský večer s tancem, který zde pořádá Odborová organizace železničářů. Přátelé ze sportovních klubů jsou srdečně zváni k účasti. 


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2013 podílí na sportovní činnosti oddílu!