úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 

OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 9 schváleného na VV SKCÚ dne 26.11. 2014                                 

1/ INFORMACE k výletu Vlastivědného kroužku „DĚČÍN“ konaného v neděli 7. prosince 2014

2/ INFORMACE k akci „VÁNOČNÍ OCHUTNÁVKA V HOMOLI“ konané v sobotu 20. prosince 2014

3/ INFORMACE k turistické akci s KTS „MILEŠOVKA JE NEJVÍC“ konané v neděli 28. prosince 2014

4/ INFORMACE k „NOVOROČNÍ VYJÍŽĎCE 2015“ a NOVOROČNÍCH VÝŠLAPECH NA VRCHOLY

5/ PF 2015 PRO PŘÁTELE KOLA A ODDÍLU SK CYKLOTOUR /přílohou/ 

6/ INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU 

SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. vás zve na ZÁVĚREČNÉ AKCE ROKU 2014

v neděli 7. prosince

NA VÝLET VLASTIVĚDNÉHO KROUŽKU „DĚČÍN“

Další aktivita Vlastivědného kroužku nás zavede do sousedního Děčína. Poznáte, že toto město není jenom přístav na Labi, místo na známé cyklotrase nebo východisko do Labských pískovců. Děčín je místo, kam se téměř po dvaceti letech vrátila klasika. Akce spojená s ochutnávkou, prohlídkou i osvětou bude v atmosféře bronzové adventní neděle.  V souvislosti s tímto obdobím vyhlašujeme pro účastníky akce soutěž o nejlepší adventní výzdobu kola.  Sraz účastníků akce ve 12:00 hod u budovy soudu za Benešovým mostem. Vedoucí akce J. Mapař.       


v sobotu 20. prosince 

VÁNOČNÍ OCHUTNÁVKA V HOMOLI

Nepočítají se kilometry, nezdolávají se kopce, není stanoven časový limit. K akci dokonce nepotřebujete ani kolo, i když vývoj počasí někdy sportovní hodnotu přidá a před lokálem najdeme zaparkovaná kola nebo opřené běžky. To důležité se však koná uvnitř. Společná vánoční ochutnávka z domácích zdrojů bývá tradiční lahůdkou po vydařené cykloturistické sezoně. Vůně cukroví, výrobky vařené i pečené. Skoro se zdá, že získávají pomyslné body snadněji než stoupání letní krajinou. K ochutnávce a posezení zveme všechny členy oddílu, jejich rodinné příslušníky a partnery. Vánoční náladu mohou doplnit i dárky mezi přáteli. Kilometrový Max 2013 se vrací do oddílového depozitáře, aby přijal nový štítek s hodnotou roku 2014. Na klubových lisech se začínají připravovat akce roku 2015.  Využijte vhodného spojení autobusové dopravy. Vlastní doprava možná. Případné dotazy na organizaci nebo podrobnosti, směřujte na vedoucího akce - D. Beneše tel. 737 253 426.

Vhodný odjezd autobusové linky pro "A" od hl. nádraží v 15:24 hod přímo do Homole, "B" jede do Tašova v 15:12 taky od hl. nádraží, z Tašova 4 km pěšky do Homole. Linka zpět jede ve 20:06 hod.


V neděli 28. prosince

KTS - MILEŠOVKA JE NEJVÍC

Poslední turistický výlet roku má několik „NEJ“ a již tradičně vede na královnu Milešovku. Nejvyšší místo v okolí s nejkrásnějším výhledem, místo kde vanou nejsilnější větry a bouří nejsilnější hromy. Tradici novodobých výstupů na konci roku založil v roce 2012 „Kafař“ a proslýchá se, že by měla být místem pro vyhodnocení nejlepšího turisty sezony. Důvod je jasný. Ještě v 18. století prý byla Milešovka považována za nejvyšší horu v Čechách a v době největšího rozmachu turistiky zde fungoval servis pro pohodlné hosty s donáškou na nosítkové židli. Z Bílky na vrchol a zpět za 4 zlaté! Sraz „Ačka“ v 8:15 u hl. nádraží v Ústí n. L., odjezd v 8:31 přes Úpořiny do st. Bořislav. Následuje cesta do Bílky a dále na vrchol. „B“ tým z hlavního nádraží v 12:03 do M. Žernosek a Opárenským údolím pěšky do restaurace  Oráč v Opárně, kde dojde k setkání k nečekanému setkání.
Vedoucí akce: L. K. Kafař – 607 907 985.

Pozor, současné odjezdy vlaků se mohou novým jízdním řádem změnit.

Bezpečnostní přilby nechte doma, mohlo by se stát, že ji v Oráči zapomenete!


Ve čtvrtek 1. ledna 2015

33. NOVOROČNÍ VYJÍŽĎKA a TURISTICKÉ VÝŠLAPY

Novoroční setkání cyklistů v Ústí nad Labem a tradiční Novoroční vyjížďka má v roce 2015 své 33. pokračování. Zveme všechny přátele kola, kteří jezdí pravidelně nebo jen občas, závodně nebo jen na pohodu, na kolech pánských či dámských, silničních, horských i trekových, na pohon vlastní nebo přídavný a také ty, kteří si chtějí popřát dobrý rok a sdělit svá novoroční předsevzetí. To vše můžete zažít tradičně na Kostelním náměstí u šikmé věže první den v roce 2015 ve 13:00 hod. Vedoucí akce je D. Beneš. mob. 737 253 426. Společně se pak vydáme na první kilometry roku. Nejen cyklistům a jízdě na kole jsme zasvětili první den v roce 2015. Podporujeme i další novoroční aktivity jako turistika, lyžování, běh nebo plavání. Namátkou uvádíme Novoroční výšlap na Lovoš, na zříceninu Blansko, běžkování v Krušnohoří nebo Lovosická trojka. Vyvětrat opojení silvestrovských oslav a setkat se s přáteli nebo se stejně naladěnými lidmi první den v roce vás nastartuje víc, než když pohledem do kalendáře zjistíte, že jste o rok starší. K porovnání svých kilometrických výkonů můžete použít přibližné koeficienty násobků, které by mohli být rozhodující při soutěži o Kilometrového Maxe 2015 takto: kolo – 1x, lyžování – 3x, běh – 4x, chůze – 5x a plavání – 8x násobek.

TAK DOBRÉ VYJETÍ, VYBĚHNUTÍ, VYJITÍ I VYPLAVÁNÍ PŘEJE ODDÍL SK CYKLOTOUR!!


V souvislosti s přípravou nového sportovního kalendáře, vyzýváme členy oddílu, aby předkládali návrhy na akce v roce 2015. Podmínkou možného zapracování do kalendáře je návrh termínu, organizační zajištění, vedení akce a vyhodnocení. Návrhy předkládejte členům výboru do konce roku.  

 

Upozorňujeme členy oddílu, že partnerská prodejna Cykloservis Martin Richter v Krásném Březně má v období od listopadu do února omezenou pracovní dobu: Po – Pá 12:30 – 17:00 hod. případně po telefonní domluvě (603 813 343). Pro členy oddílu zde stále platí sleva na nákup a servis v hodnotě 10%. Členy oddílu, kteří v rámci seriálu „Věrnostní program 2014“ získali poukázku na zboží, žádáme, aby ji uplatnili do konce roku 2014. Děkujeme.

 

Birell jízda pomohla! Brána na podporu handicapovaným sportovcům, která byla 15. 7. postavena také na střekovské části cyklostezky a následně ve všech krajích, získala díky cyklistům celkem 570 860 Kč! Částka pomohla získat sportovní vybavení pro osm handicapovaných sportovců. Skvělé!

 

Zájemcům o obrazový kalendář CYKLOTOUR 2015 nabízíme možnost zakoupení posledních 3 kusů. Cena tohoto kalendáře je 150 Kč, informace u členů výboru nebo přímo u M.Konopáska (602495710)      


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2014 podíleli na sportovní činnosti oddílu!