úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 


OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 9 schváleného na VV SKCÚ dne 30.11.2015

  1/ INFORMACE k mikulášskému výletu „CHOTĚŠOVSKÉ DĚVČE“, který se koná v sobotu 5. prosince 2015 

2/ INFORMACE k industriálnímu výletu „HEAVY METAL VÍTKOVICE“, který se koná v úterý 8. prosince 2015  

3/ INFORMACE k tradiční akci „VÁNOČNÍ OCHUTNÁVKA V HOMOLI“, která se koná v sobotu 19. prosince 2015  

4/ INFORMACE k poslednímu letošnímu výletu s KTS „VÝSTUP NA BOŘEŇ“, který se koná v neděli 27. prosince 2015

5/ INFORMACE k „NOVOROČNÍ VYJÍŽĎCE 2016“ a k „NOVOROČNÍM VÝŠLAPŮM“ na vrcholy v okolí.

6/ PF 2016 PRO PŘÁTELE KOLA A ODDÍLU SK CYKLOTOUR /přílohou/

7/ INFORMACE k 1. výletu s KTS v roce 2016 „V LEDNU ZA LEDEM“ k Brtnickým ledopádům, konaný v neděli 24. 1. 2016

 


SKCÚ a Vlastivědný kroužek zve všechny hodné i zlobivé cyklisty na Mikulášskou nadílku:

sobota 5.12.

Chotěšovské Děvče

Jako každý rok na Mikuláše, i letos navštívíme pivovárek v blízkosti Ústí. Možná by se někomu mohlo zdát, že tato akce nemá žádnou historii, ale opak je pravdou. Zanořil jsem se do análů a zjistil jsem: ´04 Dětenice,´05 Sezemice, ´06 Velichov, ´07 Praha, ´08 Kocour, ´09 Klášter, ´10 Most, ´11 Žatec, ´12 Zichovec, ´13 Liťák a ´14 Děčín. Tentokrát jsme si vzali na mušku ne zcela dostupný minipivovar v Chotěšově p.H. Nečekejte výběr z iks druhů piv, olivrejované číšníky a lahůdky na jideláku. Za přes 100let starou pípou bude stát majitel a sládek Pepa, na čepu bude jeho světlé a polotmavé Děvče a k jídlu se budou servírovat buřty. Program: kouzelník, soutěže, diskotéka, Mikuláš a čerti, nadílka. Sraz kolistů: 12:00 u soudu na Střekově. Trasa: Střekov-Chábera-Brozany-Chotěšov. Sraz vlakařů: 13:30 na hl.n. Odjezd 13:40, směr Praha. Přestup v Lovosicích na lokálku do Loun. Čtvrtá zastávka za Lovosicemi je Chotěšov. Upozorňujeme, že toto je cyklistická akce, vlakem jedou jen starci, matky s dětmi a těhotné ženy. Cíl: příležitostná hospoda U Svobodů, příjezd 14:30 až 15:00. Nachází se v horní části obce u kostela. Zpět z Chotěšova do Ústí jezdí vlak v každou lichou hodinu +33min. Mikulášská výzdoba kol povinná, ženy vítány!


 

SK Cyklotour, Kafařova turistická společnost a Vlastivědný kroužek vás zvou na industriální výlet:
 

úterý 8. prosince

industriální heavy metal - vítkovice

Před měsícem jsme na Vlastivědném výletě projížděli Dolními Vítkovicemi. Zkamenělé inferno starých Vítkovických železáren, nás natolik zaujalo, že jsme se rozhodli uspořádat samostatný jednodenní výlet do Ostravy. Doprava: rychlík do Kolína jede ze západu ve 4:47, nebo 4:52 ze Střekova. V Ostravě jsme v 10h.
Náplň výletu: prohlídka vysokopecního okruhu s průvodcem a návštěva Boltovy věže.
Doprava zpět: Ostrava hl. n. 16:12 nebo 18:12, v Ústí 21:09 nebo 23:09.
Ranní doprava autem na vlak je možná po domluvě, Kafař jede ze Všebořic na Západ a Mapař z Dobětic na Střekov.  Ženám vstup dovolen! Ved. akce: L. Kolský a J. Mapař
Podrobnosti o NKP Vítkovice: http://www.dolnivitkovice.cz/36/cs/node/2976

 


sobota 19. prosince

VÁNOČNÍ OCHUTNÁVKA V HOMOLI

Vánoční atmosféra je všude kolem, vůně jehličí a cukroví pohltí naše domovy i ostatní místa kolem nás. Takové prostředí vánočního času si připravují členové oddílu a jejich příznivci v oblíbené Homoli v hospodě „U Horáčků“. Ta už je v letošním roce vedena v režii nových vlastníků, ale několik podzimních akcí nás přesvědčilo o tom, že genius loci je zde stále přítomen. Společná ochutnávka vánočního cukroví a specialit z domácích zdrojů nebo rodinných archivů bývá pravidelným bonusem. Je to i příležitost k předání vánočních dárků mezi přáteli, K ochutnávce a posezení zveme všechny členy oddílu, jejich rodinné příslušníky a partnery. Doma můžete nechat pouze svoje kola. Využijte vhodného spojení autobusové dopravy. Zde uvádíme předběžně stanovené časy nového jízdního řádu.
 

2015/2016

Ústí n. L. nádr.

Odjezdy

13:55 hod,  15:55 hod,  17:55 hod

Homole u Panny

Odjezdy zpět

15:31 hod,  17:31 hod,  19:31 hod,  21:57 hod

Případné dotazy na organizaci nebo podrobnosti, směřujte na vedoucího akce: D. Beneše tel. 737 253 426.


neděle 27. prosince

KTS - VÝSTUP NA BOŘEŇ

Třikrát a dost, rozhodl velitel KTS! Poslední turistický výlet roku, který byl od vzniku spolku zaměřen vždy na nejvyšší horu středohoří Milešovku, mění cílovou lokalitu. Bude to Bořeň. Skalnatý vrch vysoko nad údolím řeky Bíliny, dobře viditelný z mnoha vzdálených míst a s kruhovým rozhledem do okolí. Má výšku 539 m n. m. Je oblíbenou horolezeckou oblastí, ale náš výstup bude prozatím zaměřen pouze na turistický výstup. K požitku z výletu doporučujeme pouze kvalitní obuv a tradiční uzené produkty.      
Sraz účastníku výletu v 8:40 na hlavním nádraží v Ústí, následuje vlakový přesun do Bíliny. Tímto výletem završíme čtvrtý rok novodobých výletů s KTS. Vrcholová akce bude též doplněna vyhlášením nejlepšího opékače vuřtů a vědomostní soutěží o historii KTS!

Vedoucí akce: L. K. Kafař – 607 907 985.


PÁTEK 1. LEDNA 2016

NOVOROČNÍ VYJÍŽĎKA A VÝŠLAPY

Novoroční setkání cyklistů v Ústí nad Labem a tradiční Novoroční vyjížďka má v roce 2016 své 34. pokračování. Zveme všechny přátele kola, kteří jezdí pravidelně nebo jen občas, závodně nebo jen na pohodu, na kolech pánských či dámských, silničních, horských i trekových, na pohon vlastní nebo přídavný a také ty, kteří si chtějí popřát dobrý rok a sdělit svá novoroční předsevzetí. Tradičně, na Kostelním náměstí u šikmé věže, první den v roce 2016 v 13:00 hod. Vedoucí akce je D. Beneš. mob. 737 253 426. Společně se pak vydáme na první kilometry nového roku, které si stanovíme podle počasí a osobního pocitu.
Nejen cyklistům a jízdě na kole zasvětíme první den v roce 2016. Podporujeme i další novoroční aktivity jako turistiku, lyžování, běh nebo plavání. V okolí se konají Novoroční výstupy na Lovoš, na zříceninu Blansko či na Vysoký Ostrý, při sněhových podmínkách též běžkování v Krušnohoří nebo Lovosická trojka. Můžete vyvětrat opojení ze silvestrovských oslav a setkat se s přáteli nebo se stejně naladěnými lidmi. To vás první den v roce a v příjemné atmosféře navede správným směrem k naplnění vašich cílů.   

DOBRÉ VYJETÍ, VYBĚHNUTÍ, VYŠLÁPNUTÍ I VYPLAVÁNÍ PŘEJE ODDÍL SK CYKLOTOUR!!


neděle 24. ledna 2016

V LEDNU ZA LEDEM k Brtnickým ledopádům

Kromě novoročních aktivit jsme pro příznivce našich akcí s předstihem připravili první turistickou akci KTS v roce 2016. Po čtyřech letech zopakujeme velice atraktivní výlet k Brtnickým ledopádům, který jsme absolvovali v únoru 2012. Za mimořádně příznivého počasí, kdy teplota klesla na mínus 18oC, jsme viděli kouzla zimní přírody, které stojí za to vidět znovu. Podmínkou je pěkně ledový leden, tak si to všichni přejte. Sraz účastníků v 8:00 hod na hlavním nádraží v Ústí. Zavazadla doplňte tradičním vybavením, které vám pomůže překonat nástrahy počasí a hladu.

Vedoucí akce Láďa Kafař Kolský tel. 607 907 985


V souvislosti s přípravou sportovního kalendáře na rok 2016, žádáme členy oddílu, aby podávali návrhy na akce a požadavky pro naplnění programu příští sezony. Upozorňujeme, že finanční podporu může získat pouze akce, která je zahrnuta ve sportovním kalendáři a bude programově rozpracována v Obšťastníku. U akce musí být stanoven vedoucí a konání akce musí být následně doloženo vyhodnocením, krátkou zprávou a fotodokumentací.

 

Provozní doba partnerské prodejny a servisu kol CYKLOSERVIS je v zimním omezení v režimu
Po – Pá 13:00 – 17:30 hod. V naléhavých případech je možné sjednat návštěvu i v mimopracovní době na telefon 603 813 343. Členové oddílu mají při odkazu na oddíl SK Cyklotour a jméno, které je na seznamu u majitele servisu slevu na nákup a servis v hodnotě 10%.

 

Sdělujeme členům oddílu, že v roce 2016 si budeme připomínat 25 let od založení oddílu
SK CYKLOTOUR (22. 2. 1991). K tomuto účelu se na webových stránkách již nyní objevilo nové doplňující logo, Valná hromada, která se bude konat v únoru roku 2016 (pracovní datum je zatím určeno na sobotu 27. února) bude současně Valnou hromadou volební.


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2015 podílí na sportovní činnosti oddílu!


Vážení přátelé a příznivci oddílu,

stopy, které zanechaly pláště a galusky našich kol na cestách v roce 2015 se transformují do ujetých kilometrů, do archivu fotografií a knih života. Těší nás, že jste si společně užívali příjemné okamžiky výletů, poznali nové a zajímavé trasy nebo se vrátili do míst, která jsou vám příjemná.

Děkujeme za vaši radost a společnou sezonu 2015.

Závěr roku je příležitostí nejen děkovat, ale též vyslovit přání.

Vám i Vašim rodinám přejeme příjemný vánoční čas s atmosférou pohody, dobrého zdraví a nezbytné dávky štěstí. Přejeme všem, kteří mají kolo jako součást života,

aby žádné šlápnutí nebylo vedle.

DOBRÝ ROK 2016 PŘEJE ODDÍL SK CYKLOTOUR