úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 



OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 9 schváleného na VV SKCÚ dne 1. 12. 2016

1/

IVAN ŠANTORA † 4. 12. 2016

2/

VELKÁ NABÍDKA PŘEDVÁNOČNÍCH AKTIVIT – podrobnosti na webu 

3/

INFORMACE k tradiční akci „VÁNOČNÍ OCHUTNÁVKA V HOMOLI“, která se koná v sobotu 17. prosince 2016  

4/

INFORMACE k 3.turist. výletu „VÁNOČNÍ CESTA NA KOMÁRKU“, která se koná v pondělí 26. prosince 2016

5/

INFORMACE k „NOVOROČNÍ VYJÍŽĎCE 2017“ a „NOVOROČNÍM VÝŠLAPŮM na vrcholy v okolí“.                   

6/

INFORMACE k prvnímu turistickému výletu v roce 2017, „LEDNOVÉ SEDLO“, který se koná v již neděli 15. ledna 2017   

7/

PF 2017 PRO PŘÁTELE KOLA A ODDÍLU SK CYKLOTOUR /přílohou/

8/

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU


 

IVAN ŠANTORA  *16. 5. 1948   †4. 12. 2016

Obšťastník se opět musí ve svém poslání vyrovnat s realitou. S lítostí oznamujeme členům oddílu a přátelům kola, že naše řady opustil zakládající člen oddílu, pravověrný silničář a vyznavač úzkých plášťů IVAN ŠANTORA. Na poslední dálkové jízdě, svedl nerovný boj se zákeřnou nemocí, která nelítostně uťala jeho vysněné cíle, stavěné po celý život na sportovní kondici. Ještě nedávný čas na podzimní klasice Děčínský Sněžník spřádal plány pro příští sezonu, těšil se ze sportovních výkonů generace svého vnuka i z nového letního dresu. Tisíce společných kilometrů, budou, Ivane nesmazatelně vyryty do historie Cyklotouru, který byl postaven právě na silniční cyklistice, kterou Ty jsi tolik miloval.   

KAŽDÁ DALŠÍ DÁLKOVÁ JÍZDA PROTO BUDE MÍT I TVOJI STOPU!


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ VÁS ZVE NA ZIMNÍ AKCE 2016 / 2017

Pestrá nabídka předvánočních akcí převyšuje periodicitu Obšťastníku, a proto v zájmu informovanosti prosím sledujte webové stránky častěji než dříve. Mohlo by se stát, že nestihnete nabídku, která by vám přinesla radost a požitek nebo se mohla stát zásadní událostí sezony!      


sobota 17. prosince

VÁNOČNÍ OCHUTNÁVKA V HOMOLI

Společná vánoční ochutnávka cukroví a dobrot z domácích zdrojů bývá tradiční lahůdkou po úspěšné cykloturistické sezoně. Nepočítají se žádné kilometry, nezdolávají se kopce, není určena délka trasy. Obložené talíře či vůně cukru a vanilky mají větší hodnotu než ujeté kilometry nebo vrchařské prémie. Vánoční náladu často doplňují dárky mezi přáteli. K ochutnávce a posezení zveme členy oddílu, jejich rodinné příslušníky a partnery. Pro účastníky setkání bude připraveno občerstvení. Využijte vhodného spojení autobusové dopravy. Případné dotazy na organizaci směřujte na vedoucího akce - D. Beneše tel. 737 253 426.

 

JŘ 2016

Ústí n. L. hl. n.

Odjezdy

13:55h  15:55h  17:55h

Homole u P.

Odjezdy zpět

17:32h  19:32h  21:59h


pondělí 26. prosince  

VÁNOČNÍ CESTA NA KOMÁRKU s KTS

Zapomeňte na bramborový salát, zabalte řízky, které zbyly a vydejte se na poslední akci roku 2016, která patří turistice. Tvůrčí  a trasovací skupina KTS připravila výlet do nedaleké oblasti v okolí. Začneme v Telnici, kam se z Ústí  přesuneme místní dopravou. Kdo z pamětníkůsi vzpomene, že obě místa do roku 1956 spojovala elektrická dráhá. Linka č. 1 končila pod nádražím. Po modré turistické se vydáme přes Liboňov kolem Rudného vrchu a přírodní rezervace Černá louka na Krušnohorskou magistrálu a po Fojtovické pláni k nejvyššímu místu trasy na Komáří Vížku. Při dobrých výhledových podmínkách se můžete radovat z pohledu na dominanty Českého středohoří, v opačném případě se zahřívat teplými nápoji v zařízeních k tomu určených. Předpokládaný odjezd autobusové linky od Divadla v 9:04 hod.
Vedoucí akce: L. Kolský (607 907 985).  


NEDĚLE 1. LEDNA 2017

NOVOROČNÍ VYJÍŽĎKA A VÝŠLAPY

Novoroční setkání cyklistů v Ústí nad Labem a tradiční Novoroční vyjížďka má v roce 2017 malé jubileum. Cyklo-jízda první den v roce má své 35. pokračování! Zveme všechny přátele kola, kteří jezdí pravidelně nebo jen občas, závodně nebo jen na pohodu, na kolech pánských či dámských, silničních, horských i trekových, na pohon vlastní nebo přídavný a také ty, kteří si chtějí popřát dobrý rok a sdělit svá novoroční předsevzetí. Tradičně, na Kostelním náměstí u šikmé věže, první den v roce 2017 v 13:00 hod. Vedoucí akce je Darek Beneš.  mob.: 737 253 426. Společně se pak vydáme na první kilometry roku 2017, které si stanovíme podle počasí a osobního pocitu. Přilby vždy na hlavách!!

Nejen cyklistům a jízdě na kole zasvětíme první den v roce 2017. Podporujeme i další novoroční aktivity jako turistiku, lyžování, běh nebo plavání. V okolí mají tradici Novoroční výstupy na Lovoš, Radobýl, Vysoký Ostrý, či na zříceninu Blansko. Při sněhových podmínkách též běžkování v Krušnohoří nebo Lovosická trojka. Můžete vyvětrat opojení ze silvestrovských oslav a setkat se s přáteli nebo se stejně naladěnými lidmi. To vás první den v roce a v příjemné atmosféře navede správným směrem k naplnění vašich cílů. Svými zážitky, fotografiemi nebo články přispějte k novoročnímu pohledu na okolí, přátele i dění kolem sebe, v různých místech, kde se budete vyskytovat.         

DOBRÉ VYJETÍ, VYBĚHNUTÍ, VYŠLÁPNUTÍ I VYPLAVÁNÍ PŘEJE ODDÍL SK CYKLOTOUR!!


  neděle 15. ledna

    „LEDNOVÉ SEDLO“ s KTS

Turistiku v novém roce začínáme netradičně dříve. Vstupem do nového roku si řada seniorů musí letos přisvojit skutečnost, že od 70-ti má MHD zdarma a od 65-ti má slevu na některé kulturní programy. Lednové Sedlo ale neznamená, že si půjdeme někam posedět. Čeká nás téměř 12 km trasa z Úštěku přes nejvyšší vrchol východního středohoří Sedlo do Lovečkovic. Zde se naskýtá příležitost poznat zelenou turistickou trasu až do údolí Labe, ale z tohoto důvodu uvádíme, že úsek trasy Lovečkovice – Hlupice - Velké Březno není osvětlen, a proto doporučujeme vlastní zdroje. Část výletu se nachází v CHKO! Použití vlakové nebo jiné dopravy do výchozího bodu v Úštěku bude upřesněn na webových stránkách nebo u vedoucího akce. Vedoucí akce: L. Kolský (607 907 985).

CYKLISTICKÉ PŘILBY PŘI TURISTICE NAHRAĎTE REFLEXNÍMI PRVKY!!


Pro zájemce nabízíme posledních 7 párů cyklistických ponožek s logem oddílu SK Cyklotour ve velikosti 35 – 39. Cena páru je 50 Kč. Zájemci kontaktujte M. Konopáska (602 495 710)

 

Prosíme členy oddílu, kteří chtějí předložit návrh na akci do sportovního kalendáře v roce 2017, aby tak učinili do konce ledna 2017. Po tomto termínu bude sportovní kalendář akcí připravován k tisku. Pro akci musí být stanoven vedoucí, a konání akce musí byt doloženo vyhodnocením, krátkou zprávou a fotodokumentací. Pro jednotlivé číslo Obšťastníku je pak třeba akci organizačně připravit. Potřebujete-li konzultaci, obraťte se na členy výboru.


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2016 podílí na sportovní činnosti oddílu!


Vážení přátelé a příznivci kola

ptali se majitele staré škodovky, jak to dělá, že to auto pořád jezdí. „Vůbec nevypínám motor, jinak bych ji už nenastartoval“!

 

Oddíl SK Cyklotour oslavil letos 25 let svého trvání. Na jeho konci je poděkování všem členům, kteří se po celý rok 2016, přípravou i účastí společně podíleli na jeho programu. Hromadně jste zdolávali říční trasy, průmyslové zóny, města, obce, jezera, rozhledny i vrcholy, abyste posunuli hranice poznání a poskytli sobě i archivu našeho klubu nové zážitky a dokumenty o jeho nepřetržité činnosti. Rok úspěšný i rok, který přinesl dosud nezacelené jizvy.

Využíváme této příležitosti, abychom vyjádřili přesvědčení, že i v roce 2017, bude jízda na kole naplňovat společné představy o poznání, výkonu i přátelství. Je to příležitost popřát Vám i Vašim rodinám příjemný vánoční čas radosti a pohody. Vaše plány a životní cíle ať jsou podpořeny pevným zdravím a nezbytnou dávkou štěstí!

DOBRÝ ROK VŠEM PŘEJE ODDÍL SK CYKLOTOUR!