úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook



OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 9 schváleného na VV SKCÚ dne 21. 11. 2017

1)

INFORMACE K AKCI „ČERTOVSKÁ NADÍLKA CYKLOTOURU“, která se koná v úterý 5.prosince 2017   

2)

INFORMACE K AKCI „SVÁDOVSKÁ VÁNOČNÍ OCHUTNÁVKA“, která  se koná v sobotu 16.prosince 2017  

3)

INFORMACE K TURISTICKÉMU VÝLETU „VÁNOČNÍ MILEŠOVKA“, který se koná v úterý 26.prosince 2017   

4)

INFORMACE k „NOVOROČNÍ VYJÍŽĎCE 2018“ a „NOVOROČNÍM VÝŠLAPŮM 2018 na vrcholy v okolí“.                   

5)

INFORMACE K LEDNOVÉMU VÝLETU „DO KRUŠNÝCH HOR S KTS“, který se koná v neděli 28. ledna 2018     

6)

PF 2018 PRO ČLENY ODDÍLU A PŘÁTELE KOLA /přílohou/

7

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ VÁS ZVE NA ZÁVĚREČNÉ AKCE ROKU 2017:
 

úterý 5.prosince

ČERTOVSKÁ NADÍLKA CYKLOTOURU  

Nabídka posledního Obšťastníku 2017 začíná tam, kde byly v loňském roce úspěšně propojeny ďábelsko-andělské sféry moci. V Ctiněvsi, v Podřipském pivovárku pana Lípy. Cyklistické dresy, kalhoty a čapáky vyměníme za ďábelskou fazonu, mikulášské roucho nebo andělskou toaletu. Účastníky zájezdu prosíme, aby do 18:00 hod nestrašili děti, mladší šesti let. V integrované dopravě se prezentujte jako folklorní skupina s možným nárokem na slevu. Dodržte instradovanou trasu, která by měla zabránit kolapsu v dopravě: Odjezd z ÚnL hl. n. je R 687 v 15:41 do Roudnice n. L. Přestup na bus v 16:27 (646 směr Ledčice). Návrat z předpeklí ve 21:00, příjezd do metropole ve 22:13. Bližší informace J. Polanský 724 681 412.

SVOJÍ BEZPEČNOST ZVÝŠÍTE REFLEXNÍMI PRVKY NA SVÉM ODĚVU!


sobota
16. prosince  

SVÁDOVSKÁ VÁNOČNÍ OCHUTNÁVKA

Sezona je uzamčena, ale společná vánoční setkání přátel a ochutnávka domácích produktů, bývá tou poslední tečkou za uplynulou sezonou. Nepočítají se kilometry, nezdolávají se kopce, nestanoví se krátká či dlouhá trasa. Vůně cukru a vanilky bude lákavější než ujeté kilometry nebo vrchařská prémie. K ochutnávce a posezení zveme členy oddílu, jejich rodinné příslušníky a partnery, POZOR! do hostince U Koruny ve Svádově. Doma tento den můžete mimořádně nechat pouze svoje kola. Zahájení je plánováno na 16 hod. Pro účastníky setkání bude připraveno občerstvení. Využijte vhodného spojení autobusové dopravy MHD linkou č. 13. Vlastní doprava možná. Případné dotazy na organizaci nebo podrobnosti, směřujte na vedoucího akce - D. Beneše tel. 737 253 426.

DBEJTE SVÉ BEZPEČNOSTI A DOPLŇTE OBLEČENÍ O REFLEXNÍ PRVKY!


úterý
26. prosince

VÁNOČNÍ MILEŠOVKA S VRCHOLEM I BEZ S *KTS*

Věděli jste, že ještě v 18. století byla Milešovka považována za nejvyšší horu Čech? Dnes víme, že tomu tak není, ale nejvyšší hora Českého středohoří si svůj titul královny nese dál. Za dobré viditelnosti lze z panoramatického výhledu nejstarší české meteorologické stanice dohlédnout na Krušné hory, Krkonoše, Prahu a dokonce i Šumavu. „Kóta 837“ se na program vrací po třech letech a završí šestý rok trvání KTS. Dochází též ke zlomu v organizaci. Pokud to bude dle zeměpisné polohy možné, nabídneme variantu kratších tras. Po „dědském Ronovu“ přichází „veteránská Milešovka“. Oddíloví příslušníci ví, co jsou to trasy dědské a dětské. „Ačko“ – Sraz v 7:30 h na hl. n. Vlakem do Radejčína, dál pěšky přes Paškapole hájovnu, tam si opečeme buřty a dál po žluté na vrchol Milešovky. Zpět po modré přes Velemín do restaurace Oráč v Opárně. Délka trasy je 18 km. „Béčko“ - Sraz v 11:45 h na hl. n. Vlakem do Litochovic, po zelené do Opárna, kde dojde na linii CT 25 k setkání obou skupin. Délka trasy je 6,6 km. Vedoucí akce regenerovaný Kafař L. K. 607 907 985, lada.kolsky@centrum.cz

REFLEXNÍMI PRVKY NA SVÉM ODĚVU ZVÝŠÍTE SVOJI BEZPEČNOST!


pondělí
1. ledna 2018

NOVOROČNÍ VYJÍŽĎKA A VÝŠLAPY

VÍTÁME VÁS V NOVÉM ROCE! Zveme všechny přátele kola, kteří chtějí zahájit rok tím nejvěrnějším způsobem, zveme všechny, kteří jezdí pravidelně nebo jen občas, závodně nebo jen na pohodu, na kolech pánských či dámských, silničních, horských i trekových, na pohon vlastní nebo přídavný a také pěšáky, kteří si navzájem chtějí popřát dobrý rok. Setkání první den v roce vám k tomu dává příležitost. Přijeďte nebo přijďte ve 13:00 hod na Kostelní náměstí. Zde VÍTEJTE V NAŠÍ SPOLEČNOSTI!

Je hrdou povinností každého cyklisty nastavit tento den svoji kilometrickou banku na „nulu“. Kouzelný vzorec 2πr, vám postupně načte hodnoty, které budou na konci roku více, či méně naplňovat vaše představy. Nenechte se odradit malým součtem nebo nějakým protivou, pomiňte vysoké hodnoty. Důležitý vždy bude požitek z cesty a bezpečný návrat. Ať platí, že KOLO JE SLUNCE, KTERÉ NEZAPADÁ! Společně se pak vydáme na první kilometry roku, které si stanovíme podle počasí a osobního pocitu, tentokrát ve směru Labské cyklotrasy. Dalším kontaktním místem bude Svádov – hostinec „U Koruny“ (též MHD spoj č. 13). Vedoucí akce je D. Beneš. mob. 737 253 426..

CYKLISTICKÁ PŘILBA JE PRO NÁS ZÁKLADNÍ BEZPEČNOSTNÍ PRVEK!

Podporujeme též další novoroční aktivity jako turistiku, lyžování, běh nebo plavání. V okolí mají tradici Novoroční výstupy na Lovoš, Radobýl, Vysoký Ostrý, Kozí vrch či na zříceninu Blansko. Při sněhových podmínkách též běžkování v Krušnohoří nebo Lovosická trojka. Přijďte vyvětrat opojení ze silvestrovských oslav a setkat se s přáteli nebo se stejně naladěnými lidmi. To vás první den v roce a v příjemné atmosféře navede správným směrem k naplnění vašich cílů. Svými zážitky, fotografiemi nebo články přispějte k novoročnímu pohledu na okolí, přátele i dění kolem sebe, v různých místech, kde se budete vyskytovat.        

SVOJÍ BEZPEČNOST ZVÝŠÍTE REFLEXNÍMI PRVKY NA SVÉM ODĚVU!


neděle
28. ledna

DO KRUŠNÝCH HOR S *KTS*

Turistické výlety se staly nedílnou součástí programu v době, kdy kola prodělávají oživovací kůru nebo opřené zvolna vydechují už tak své poloprázdné duše. Mimochodem, to je zrovna to správné období, kdy servisy mají dost místa i dostatek času na prohlídky a opravy vašich kol a jejich přípravy na další sezonu.  
Zpět k turistice: Oblast Krušnohoří jsme na svých výletech dosud zanedbávali a byla naším cílem pouze 2x v nejbližší lokalitě. Málokterá oblast má při tom tak pestrou nabídku přírodních, stavebních nebo technických památek. Naše výjezdy do těchto míst byly dosud určeny cykloturistice nebo lyžování. Pojďte s námi poznávat Krušné hory po turistických cestách. Sraz v 8:30 hod v Ústí na hl. nádraží. Vlakem do Litvínova, autobusem do Horního Jiřetína a dále pěšky po žluté turistické na zámek Jezeří a Červený Hrádek. Trasu v délce 17 km zakončíme v Jirkově. Vedoucí akce Láďa „Kafař“ Kolský mob. 607 907 985, lada.kolsky@centrum.cz

TURISTICKÉ VYBAVENÍ S REFLEXNÍMI PRVKY JE FUNKČNÍ PARÁDA!


Svět je nepřetržitý koloběh událostí, slavných i osudových dnů a významných lidí. Některé z nich můžete zařadit do své doby, no není to krásné. Také si můžete porovnat pravdivosti pranostik a přesnost meteorologických radarů.
25. 11. 1888 byl vydán Ottův slovník, 26. 11. 1917 byla v Kanadě založena NHL (některé prameny uvádí, již 22.), 29. 11. 1378 zemřel Karel IV., 1. 12. je Světový den boje proti AIDS, 3. 12. 1967 byla provedena první transplantace srdce a v roce 1992 byla odeslána první SMS zpráva! 4. 12. 1989 byly zrušeny výjezdní doložky!!! 6. 12. 1774 zavedla M. Terezie povinnou školní docházku, 8. 12. 1980 byl zastřelen John Lennon a 18. 12. 2011 zemřel V. Havel. 24. 12. se před 76 lety narodil Jan Smolík - BLAHOPŘEJEME! 28. 12. 1895 se ve Francii uskutečnilo první promítání filmu a 31. 12. 2002 se u nás některý rum přestal jmenovat rum a dostal jméno tuzemák! 1. 1. 1770 vydala M. Terezie nový trestní zákoník, 2. 1.1965 vysílala televize poprvé Večerníček a 5. 1. je to 131 let, kdy se v Praze po Václaváku projel první lyžař. Také uplynulo 50 let od dalšího signálu Pražského jara, kdy byl A. Dubček zvolen 1. tajemníkem. 10. leden je dnem tuleňů, lachtanů a velryb! 12. 1. to bude 49 let od prvního alba skupiny Led Zeppelin a 19. ledna to bude 49 let, kdy zemřel Jan Palach. 21. 1. uplyne 88 let od instalace prvního světelného semaforu v Praze na Václaváku, 25. 1. 1924 byly v Paříži zahájeny 1. zimní OH, 28. leden je Dnem ochrany osobních údajů a 31. 1. uplyne 233 let od narození Magdaleny Dobromily Rettigové. Dobře najedený cyklista je totiž schopen podávat neuvěřitelné výkony! Pranostik je mnoho, ale třeba nevíte, že svatá Kateřina, strká housle do komína, svatá Barborka, táhne saně ze dvorka a o svaté Albíně se máme schovat do síně. Že únor bílý - pole sílí, zná každý. TAK STÁLÉ ZDRAVÍ A V KAŽDÉM PŘÍPADĚ VYDRŽTE, JARO SE BLÍŽÍ!!

 

OPAKOVANĚ:
Členy oddílu vyzíváme, aby předkládali návrhy na akce sportovního kalendáře v roce 2018. Uvažujte o tom, které akce vám vyhovují a které akce vám chybí. Akce, která je zahrnuta do sportovního kalendáře může získat finanční dotaci. Pro akci musí být stanoven vedoucí, a konání akce musí byt doloženo vyhodnocením, krátkou zprávou a fotodokumentací. Pro jednotlivé číslo Obšťastníku je pak třeba akci organizačně připravit. Potřebujete-li konzultaci, obraťte se na členy výboru. I rok 2018 si můžete užít podle svého!

 

Provozní doba partnerské prodejny a servisu kol CYKLOSERVIS je v zimním omezení: Po – Pá 13:00 – 17:30 hod. V naléhavých případech je možné sjednat návštěvu i v mimopracovní době na telefon 603 813 343. Členové oddílu mají při odkazu na oddíl SK Cyklotour a jméno, které je na seznamu u majitele servisu, slevu na nákup a servis 10%.


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2017 podílí na sportovní činnosti oddílu!