úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook



OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 9 schváleného na VV SKCÚ dne 22. 11. 2018

1)

INFORMACE K AKCI „MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA V CHOTĚŠOVĚ - středa 5. prosince 2018                         

2)

INFORMACE K AKCI „VÁNOČNÍ OCHUTNÁVKA V HOMOLI“, která se koná v sobotu 22. prosince 2018                      

3)

INFORMACE K TURISTICKÉMU VÝLETU „VÁNOČNÍ LOVOŠ“, který se koná v neděli 30. prosince 2018 

4)

INFORMACE K „NOVOROČNÍ VYJÍŽĎCE 2019“ a „NOVOROČNÍM  VÝŠLAPŮM 2019 na vrcholy v okolí“                        

5)

INFORMACE K LEDNOVÉMU TURISTICKÉMU VÝLETU S KTS, který se koná v neděli 27. ledna 2019    

6)

PF 2019 PRO ČLENY ODDÍLU A PŘÁTELE KOLA / PŘÍLOHOU /

7)

INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ VÁS ZVE NA ZÁVĚREČNÉ AKCE ROKU 2018

středa 5. prosince

MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA V CHOTĚŠOVĚ

Laskavý Mikuláš a jeho banda čertů, se v podání Cyklotouru vrací do Chotěšova. Účastníci vymění dresy, kalhoty a čapáky za ďábelskou fazonu, mikulášské roucho nebo andělskou toaletu. Škoda pozdního termínu akce, body za umělecký dojem by určitě obrátily celkové pořadí seriálu. Protagonisty zájezdu prosíme, aby do 18:00 hod nestrašili děti mladší šesti let. Pro veřejnost se můžete prezentovat jako delegace z nedalekého hradu, podle reakcí publika uvádějte vzdálenost 7 nebo 70 km. Dodržte instradovanou trasu, která by měla zabránit kolapsu v dopravě: Odjezd z ÚnL hl. n. je vlakem v 15:43 z hl. n. do Chotěšova p. H. (16:20). Symboly akce: pivo, buřty a vinyl. Výzdobu uschovejte pro příští akce.
Bližší informace J. Polanský 724 681 412. Návrat z okresu Chotěšov operativně. Změna akce vyhrazena.

Protože je výluka mezi stanicemi Lovosice a Libochovice, musíme přestoupit v Lovosicích do autobusu náhradní přepravy, který stojí před nádražím (odj. 16:02). Náhradní doprava Chotěšov objíždí, takže musíme vystoupit v Černivi, t.j. asi 2km od Děvčete. A komu se nechce šlapat, může jet od vlakového nádraží s "ČSAD" v 16:31 (linka 655, uznává papírové jízdenky ČD do Chotěšova), který zastavuje přímo před hospodou. Zpět jede náhradní doprava z Černívi v 19:37 nebo 21:14. Nebo opět s "ČSAD", odjezd před hospodou je ve 21:05.

SVOJÍ BEZPEČNOST ZVÝŠÍTE REFLEXNÍMI PRVKY NA SVÉM ODĚVU!


sobota 22. prosince

VÁNOČNÍ OCHUTNÁVKA V HOMOLI

Na tradiční Vánoční ochutnávku se opět vracíme do Homole. Cestami turistickými nebo silničními, dopravou převážně autobusovou, se do penzionu U Horáčků vracíme za velmi zodpovědným úkolem. Na programu bude ochutnávka vánočního pečiva a dalších produktů, vyrobených podle místních i cizokrajných kuchařek. Může být nabídka z cizí kuchyně lepší než ta domácí? Může přinést do pomyslné cyklo-bodovačky více bodů než 200 km Ještěd? K ochutnávce a posezení zveme všechny členy oddílu, jejich rodinné příslušníky a partnery. Vánoční ráz mohou doplnit i dárky mezi přáteli. Objektivy jsou připraveny zachytit vánoční náladu uvnitř i otužileckou produkci v předdomí. Individuální i skupinový nájezd bude vyvážen společným odjezdem. Vedoucí akce D. Beneš tel. 737 253 426. Bus pro zájemce: ÚnL hl. n: 13:55 h, 15:55 h, 17:55 h.   Zpět  v 19:32 nebo ve 22:06!!!
V nabídce je kromě přesunu busem, pěšárna z Lovečkovic do Homole, z UL hl.n. busem 452 v 10:25 (15km). mp.

CYKLISTICKÉ  PŘILBY  PŘI  TURISTICE  NAHRAĎTE  REFLEXNÍMI  PRVKY!!


neděle 30. prosince

VÁNOČNÍ TURISTICKÝ VÝLET NA LOVOŠ

Amatérské seskupení KTS vkládá poslední díl do mozaiky turistických výletů, poslední kilometry do souhrnu turistických tras. Spolu s ligovým týmem KTS PLUS, který údajně vyplácí prémie za hostování, mají v závěru roku na svých podrážkách téměř 150 km! Poslední letošní trasa nás vede na vrchol čedičového vrchu Lovoš. Místo je přírodní rezervací, která svými 70 lety existence dosahuje věku některých účastníků výpravy! Pravidla rezervací umožňují těmto účastníkům výstup zdarma. Po dosažení horizontu 570 m bude sestup veden modrou trasou do Opárna za zlatavým mokem. Vedoucí akce L. K. Kolský, sraz na hl. nádraží v Ústí v 8:50 h, odjezd v 9:02 h. Hlavní trasa Litochovice n. L. – Lovoš.

Parta A - sraz na hl.n. v 8.50 hod.,odjezd do Litochovic v 9.05 hod.po zelený do M. Žernosek a z Opárenskýho údolí po žlutý na Lovoš,potom po modrý do restaurace Oráč v Opárně. (12 km )

Parta B - sraz na hl.n. v 10.50 hod.,odj. v 11.05 hod.do Litochovic, po zelený do M. Žernosek a Opárenským údolím do restaurace Oráč ( 8 km )

Parta C - sraz na hl.n. v 11.50 hod.,odj. ve 12.05 hod. do M. Žernosek a Opárenským údolim do restaurace Oráč. ( 4 km )

Pohoštění zajištěno po 13.00 hod.
 

SVÉ OBLEČENÍ A BATOHY DOPLŇTE REFLEXNÍMI PRVKY!


úterý 1. ledna 2019

NOVOROČNÍ VYJÍŽĎKA A NOVOROČNÍ VÝŠLAPY

VÍTEJTE V NOVÉM ROCE! Zdravíme všechny přátele kola, kteří mají pohyb jako přirozenou potřebu a zveme vás na 37. ročník Novoroční vyjížďky. Vítáme všechny, kteří prostor „U věže“ pojmou jako tradiční novoroční setkání přátel, co společně najezdí stovky kilometrů, nebo se jen tak potkávají na cestách. Máme kolo jako spojovací prostředek dopravní, společenský, komunikativní, i životní. Přijeďte nebo přijďte ve 13:00 hod na Kostelní náměstí. Setkání první den v roce bude příležitostí navzájem si popřát dobrý rok. Sezona 2018 nás nabudila tak, že určitě nekončíme. Máme vyzkoušené trasy a vymýšlíme nové. Dnes se můžete s námi vydat na první kilometry roku, které si stanovíme podle počasí a osobního pocitu, tentokrát ve směru Labské cyklotrasy. Ať vám jízda na kole opět dělá radost! Požitek z cesty nebo výletu ať doplní bezpečný návrat. Dojezdové místo: Svádov – hostinec „U Koruny“ (též MHD spoj č. 13). Vedoucí akce je D. Beneš, mob. 737 253 426.


CYKLISTICKÁ PŘILBA A SVĚTLA,  TO JE PRO NÁS ZÁKLADNÍ BEZPEČNOSTNÍ PRVEK!

Novoroční aktivitu na podporu pohybu a zdraví můžete naplnit též Novoročním výšlapem do okolí. Cílem těchto tras bývají dostupné vrcholy, kterých nám okolí nabízí celou řadu. Zaznamenejte svoji dosaženou nadmořskou výšku, převeďte metry na decimetry a máte zdolanou tisícovku. Výstupy na Lovoš nebo zříceninu Blansko mají dokonce letitou tradici. Svými zážitky, fotografiemi nebo články přispějte k novoročnímu pohledu na okolí i dění kolem sebe a to v různých místech, kde se budete vyskytovat.

SVOJÍ BEZPEČNOST ZVÝŠÍTE REFLEXNÍMI PRVKY NA SVÉM ODĚVU!


neděle 27. ledna  

TURISTICKÝ VÝLET NA DOMÁCÍ DVOREK

Nepředpokládáme, že by po Novoroční vyjížďce kolo zůstalo k dennímu použití. V případě absence sněhu je proto turistika v lednu dobrou variantou. Šéf KTS připravil program i na rok 2019 a první výlet bude do nejbližšího okolí, které jsme v počátcích naší turistiky záměrně obcházeli a nechávali na „později“. Ten čas nastal. Trasa: Dolní Zálezly – Vaňovský vodopád – hrad Střekov – Labská Bašta. Délka cca 12 km však není pouhým couráním po dvorku, to potvrdí i 450 m převýšení. Odjezd vlakem bude upřesněn podle nového JŘ. Návrat pěšky nebo MHD. Pro zájemce bude v Dolních Zálezlech připravena pěší olympiáda. Test šestiminutové chůze pro 8 věkových skupin a porovnání kondice.   

SVOJÍ BEZPEČNOST ZVÝŠÍTE REFLEXNÍMI PRVKY NA SVÉM ODĚVU!


Vyzýváme členy oddílu, aby předkládali návrhy na akce sportovního kalendáře pro rok 2019. Uvažujte o tom, které akce vám vyhovují a které akce vám chybí. Akce, která je zahrnuta do sportovního kalendáře může získat finanční dotaci. Pro akci musí být stanoven vedoucí, a konání akce musí byt doloženo vyhodnocením, krátkou zprávou a fotodokumentací. Pro jednotlivé číslo Obšťastníku je pak třeba akci organizačně připravit. Potřebujete-li konzultaci, obraťte se na členy výboru.
Připravte akce, které vám vyhovují.

 

Na akci Ukončení sezony jsme při vyhodnocení seriálu Cyklotour 2018 rozdali více než sto párů ponožek červené barvy s logem SK Cyklotour. Nepřítomným vyhodnoceným účastníkům seriálu budou předány příležitostně. Dalších několik párů velikostí 1,2,3 nabízíme zájemcům k odkoupení. Cena páru je 50 Kč. Zájemci kontaktujte M. Konopáska

 

Pro zájemce oddílových dresů připravujeme další doobjednávku. V nabídce jsou dresy v letním i zimním zatepleném provedení, varianty základní (bílá), jubilejní (červená) a retro (modrá). Též kalhoty ve variantách kraťasy, čapáky nebo tříčtvrteční, případně návleky na ruce, kolena nebo dlouhé. Všechny varianty dresů můžete vidět na fotodokumentacích z našich akcí. Zájemci kontaktujte do konce listopadu M. Konopáska. Dodání do Valné hromady koncem února.

 

Důchodce - bývalé zaměstnance ČD a příslušných složek upozorňujeme, že prolongace režijních průkazek se provádí na určených místech pouze do konce listopadu 2018.

 

KRUŠNOTON V NĚMECKÉM TISKU!
Příznivcům silniční cyklistiky a všem, kteří již 9 let pomáhají v barvách Cyklotouru při pořadatelské činnosti Krušnotonu, poskytujeme odkaz na vydané číslo prestižního německého časopisu RENNRAD. Lídr německých cyklomaratonů Robert Petzold se zde rozepsal o těžké trati a přátelském prostředí. V textu nechybí ani pochvala pořadatelům na křižovatkách. Kdo vládne v němčině, určitě si rád přečte autorovu zpověď. Odkaz


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2018 podíleli na sportovní činnosti oddílu!