úvod   obšťastník  články   zprávy  kalendář   historie   sponzoři dresy  kontakty facebook

 


OBSAH OBŠŤASTNÍKU č. 3 schváleného na VV SKCÚ dne 9. 4. 2015

1/ INFORMACE k cyklo-výletu „HRADY NA STŘEDNÍ JIZEŘE“, konaném ve čtvrtek 16. dubna 2015 nad rámec kalendáře
2/ INFORMACE k akci XII. roč. „CDJ ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ“, která se koná v sobotu 25. dubna 2015
3/ INFORMACE k akci „VÝLET S TÝMEM CYKLO TEPLICE“ který se koná v neděli 10. května 2015
4/ INFORMACE k cyklo-výletu „SPRÉVA PODLE PAVLA ČERNÉHO“, který se koná v sobotu 23. května 2015  
5/ INFORMACE k VIII. ročníku závodu „CYKLO-MILADA“ a organizaci Víkendu na Miladě ve dnech 30. a 31. května 2015
6/ INFORMACE k soustředění „CHEBSKO A HORNÍ FRANKY“ a „MALÍKOV nad NEŽÁRKOU“, konaným v termínech 31.5. – 6.6. 2015  
7/ INFORMACE PRO ČLENY ODDÍLU 


SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. VÁS ZVE NA DALŠÍ AKCE 25. SEZONY

Ve čtvrtek 16. dubna

HRADY NA STŘEDNÍ JIZEŘE

Vlastivědný kroužek pokračuje v cestování místem, kde zanechala historie velkou stopu. Oblast střední Jizery to jsou bývalé obchodní stezky, osady, hrady, jezy.  

Sraz: 16. 4. na hl. nádraží. Odjezd vlakem v 7:27 h do Č. Lípy, kde bude přestup na vlak do Ml. Boleslavi, příjezd v 9:20 h. Trasa: Mladá Boleslav – Michalovice – Zvířetice - Hradiště n. J. – Mohelnice – Svijany - Turnov (zde končí „B“, 40km, vlak domů jede vždy sudá hodina: 44) - Hrubý Rohozec - Sychrov – Všelibice – Sochor - Mimoň („A“, 90km, vlak do UL každou lichou hodinu:17) Startovné: dobrovolné, max. 30Kč, bez přihlášek. Ved. akce J. Mapař 724 681 412.

Upozornění: Každý účastník jede na vlastní riziko, klub nezodpovídá za škody, či úrazy způsobené sobě či jiným osobám. Díky za pochopení.

Akce je nad rámec kalendáře, přesto si nezapomeňte kokosy na hlavu.


V sobotu 25. dubna

CDJ ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ - XII. ročník

Na kole do středohoří, to je pro filmaře návštěva Barrandova nebo pro malíře Provence. Oblast, která určitě zasáhla nejednoho cyklistu, ať byl na pohodové projížďce, nebo na tréninkovém švihu v kopcích a sjezdech. Akce, která je do jarní části kalendáře pravidelně zařazena od roku 2004, vás zavádí do samého středu této malebné krajiny. Jízda preferuje tradičně silniční cyklistiku, ale je vhodná pro všechny druhy kol. Pro účastníky budou připraveny tři trasy s různou náročností v délkách 55, 75 a 125 km. Po loňské inovaci nejkratší trasy přinášíme letos změny ve střední a dlouhé variantě. Křížem krážem středohořím tak poznáte místa z několika pohledů. S připravenými trasami je vhodné se předem seznámit. Na akci nebude zajištěn tradiční houskový „bufet“ ani doprovodné vozidlo. Společný oběd pro všechny účastníky v Kocourově.   

SRAZ ÚČASTNÍKŮ v 8:30h na parkovišti ČD u hlavního nádraží v Ústí n. L. odjezd v 9:00h. Startovné pro členy oddílu 100 Kč, pro příchozí (nečleny) 130 Kč. V ceně startovného je příprava trasy, oběd a pojištění pro všechny účastníky. Cílovým místem trasy je Koštov. Uvedená dálková jízda není závodem. Je to cykloturistická akce, která se jede za plného silničního provozu. Účastníci jsou povinni dodržovat Pravidla silničního provozu pro provoz na pozemních komunikacích. Účastníci budou pojištěni pojistkou na případné následky z úrazu. Tato pojistka neobsahuje pojištění škod účastníky způsobené nebo účastníkům vzniklé. K tomuto účelu doporučujeme uzavřít vlastní pojištění. Účast ohlaste do 24. 4. do 18:00. Mapy jednotlivých tras budou umístěny na webové stránce. Mapy a info o trase na startu. Vedoucí akce Konopásek Miroslav – tel: 602 495 710 nebo Konopasekim@tiscali.cz

Akce je součástí seriálu „25 sezon s Cyklotourem“.

1) TRASA S - 55 km: Ústí n.L. – Brná – Sebuzín – Vel. Žernoseky (přívoz) - Malé Žernoseky – Opárno – Bílinka – Režný Újezd – KOCOUROV (oběd) - Milešov – Černčice – Žalany – Rtyně – Řehlovice – Koštov = cíl MAPA odkaz

2) TRASA L - 75 km: Ústí n.L. – Trmice – Řehlovice – Velvěty – Lysec – Hradiště – Bžany – Lhenice – Kostomlaty p. M. – Milešov – Lukov – Štěpánov – Lhota – Mrsklesy -  KOCOUROV (oběd) – Milešov – Černčice – Lelov – Bořislav – Žim – Řehlovice – Koštov. = cíl.   MAPA odkaz

3) TRASA XXL - 125 km: Ústí n.L. – Trmice – Řehlovice – Rtyně n. B. – Velvěty – Ohníč – Hostomice – Štrbice – Kostomlaty p. M. – Milešov – Lukov – Štěpánov – Razice – Mukov – Červený Újezd – Řisuty – Želkovice – Židovice – Děčany – Třebívlice – Staré – Skalice – Lhota – Mrsklesy - KOCOUROV (oběd) – Milešov – Kostomlaty – Hostomice - Ohníč - Bžany - Mošnov - Lhenice - Kostomlaty - Žalany - Rtyně n.B. - Řehlovice - Koštov = cíl.  MAPA odkaz

Při každém vyjetí, mějte na své paměti cyklistickou přilbu!


V neděli 10. května  

VÝLET S TÝMEM CYKLO-TEPLICE

Kdo si vzpomene na loňské trasy po výsypkách, určitě se bude i letos těšit na další překvapivou lokalitu, kterou pro nás přátelé z teplického Cyklo týmu připraví.
"A": po ose do TP, sraz v 8:00 na konečné trolejbusů ve Všebo, spojení s CT v 9:00 u SHELLu v TP.
"B"
v 8:58 os. vlakem do Oldřichova, zde sraz s "A" a CT v 9:30 před nádražím v Oldřichově.

Akce je součástí seriálu „25 sezon s Cyklotourem“.
Přihlášky předem!

Trasa: http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=176330

 

Všem účastníkům doporučujeme ochranné přilby.


V sobotu 23.května

SPRÉVA  PODLE  PAVLA  ČERNÉHO

  Ahoj kamarádi, připravil jsem (vypotil) podklady pro cestu do Budyšína okolo řeky Sprévy. Abychom  vše časově zvládli, cestu jsem zkrátil.
  Začneme ve Šluknově, nejkratší cyklostezkou na hranice a k řece Sprévě a dále do Budyšína. Dočetl jsem se, že o Budyšín měli od 11století zájem čeští panovníci. Nejdříve Vratislav II.a od r.1232-1237 pod vládou Přemyslovců. Po roce 1945 zde byli političtí vězni pod dohledem tajné sov. vojenské služby NKVD. Chci ale připomenout, že v Bautzenu byla vagónka na osobní vozy řady A, B, do roku 2013 prý jezdily u nás. Pro doplnění Bautzen, měl v roce 2005   asi 42000 obyvatel a rozlohu 66, 6km2. Můžeme se těšit na prohlídku města a jeho historii.

Protože nám dráhy nedovolily cestovat společně, jak už víte, musíme se rozdělit.
"A" = Jmenovitě: Petra, Pravuš, Pavel Č, Karel S, Kačenka a Laďka.
Pojedeme 23.5.2015 v 5:58 na společnou jízdenku Labe + za kolo 90kč na celý den. Šluknov 8:20.
Zpět z Dolní Poustevny v 16:12 nebo 18:12hod.

"B"
= Jedou v 5:27 z Ústí , Rumburk 7:42 dále na kole 10km do Šluknova. Sraz s "A" a "C" na nádraží Šluknov v 8:20. Obsazení béčka: Kafař, Jarda T, Vlaďka.

"C"
uba = Dále je možnost jet o den dřív večer a přenocovat ve Vilémově (12Km od Šluknova) za 140Kč, informace u Jirky Polanského. Ubytování:
http://www.skvilemov.cz/new/data/clanek.php?id_clanku=330
Trasa:  UL-Žandava-Kohlmühle-Sebnice-Vilémov = placatá 70.
Sraz v pátek 22.5. v 15:30 u soudu na Střekově, nebo dále v DC u přípeřských závor v 16:45.
Zatím jsou přihlášeni: Ondra, Ďábel, Mapař, Jarda H, Karel 5, a Pavel V.

Pro představu, po Německu, ze Šluknova přes Budyšín do Dolní Poustevny asi 70km, do Bad Schandau plus 20km, do Děčína celkem 45km, do Ústí celkem 75km z Poustevny. Kdo bude končit v Dolní Poustevně, je tam Country stodola, můžu zajistit jídlo cca na 15hod. Jídlo pití, euro sebou.       Pavel Černý

Doporučujeme cyklistickou přilbu.


V sobotu 30. května

VIII. ročník závodu CYKLO MILADA 2015

ODDÍL SK CYKLOTOUR ÚSTÍ n. L. PROVÁDÍ TECHNICKÉ ZAJIŠTĚNÍ TRATĚ!

Rekultivovaná oblast po bývalé těžbě postupuje do další fáze své využitelnosti. V době konání již osmého ročníku cyklistického závodu Cyklo Milada, se můžeme těšit na volnou přístupnost a další rozvoj. Věříme, že tady své působení najde nejen cyklistika, která je zde vlastně průkopníkem, ale také ostatní druhy sportu a rekreace. Tak jako v loňském roce i letos je pro veřejnost organizováno v rámci Víkendu na Miladě několik akcí. Celkovou nabídku sledujte v tisku, webu města i Dobrovolném svazku obcí Jezera Milada. Tradiční cyklistický závod je akcí největší, a proto bude vyžadovat velké úsilí v zabezpečení tratě. Účastníkům nabídneme celkem 9 závodů a 21 kategorií od nejmenších dětí, po seniorskou kategorii nad 60 let!! Na programu jsou opět oblíbené závody rodinných týmů se zvláštní cenou pro tým s největším věkovým rozdílem. Závodní program od 10:00 do 15:00. Startovné, časový rozpis a podrobnosti budou na webové stránce: www.jezeromilada.cz  Časomíra se snímacími čipy, cykloservis pro účastníky závodů, nabídka cyklistického zboží a doplňků. Doprovodný program s dalšími atrakcemi, celodenní moderování a hudba. Organizátor doporučuje zdravotní prohlídku a individuální pojištění. Závod se koná za každého počasí! Pro členy oddílu, kteří se účastní závodu jako startující, bude dotované startovné.

Pro všechny kategorie jsou povinné bezpečnostní přilby!

PRO ÚČASTNÍKY I POŘADATELE JE AKCE SERIÁLU „25 SEZON S CYKLOTOUREM“

V souvislosti s touto akcí se obracíme na členy oddílu s požadavkem organizační pomoci. Vysoký počet účastníků vyžaduje přípravu a dobrou pořadatelskou službu. Pomozte nám zabezpečit hladký průběh sobotního závodu. Pro pořadatele je zajištěno občerstvení i pamětní tričko. Pořadatelskou pomoc nabízejte vedoucímu pořadatelského týmu: M.Konopásek mob: 602 495 710 nebo e-mail Konopasekim@tiscali.cz


Sk Cyklotour pořádá oddílové soustředění:

 

Přeprava: 
Skupina B1, snažíme se držet nenádražáky pohromadě, kvůli společné jízdence LABE, která platí do Ostrova n.O. Takže rychlíkem v 6:47 z hlavního nádraží do K. Varů (příj. 8:46) jedou: Hanka, Ondra, Petra, Jirka Guru, Pavel Č. a velitel skupiny Vlaďka. Sehnali jsme pouze 6 místenek pro kola na tento vlak.
Skupina B2, jede osobákem v 6:58 z hlavního nádraží do Mostu, kde přestoupí na další osobák do K. Varů s příjezdem v 9:32. Tímto spojem jedou: Míra K., Zabiják, Kačenka a Karel. Předpokládá se, že obě skupiny pojedou z KV společně jako jedno Béčko. KV-SO-Kynšperk-Skalná cca 52km
Skupina A: jede v 8:47, rychlíkem z hlavního nádraží do Ostrova n. O. Příjezd v 10:33. Jarda T, Kafař, Mapař, Karel5, Fanda Ř, Laďka,  eBob, Mirka a Miloš. OnO-N.Role-KV-SO-Kynšperk-Skalná cca 83km.
Skupina A++: velitel skupiny Ďábel, skupina přijede do Ostrova z Paškapole po ose přesně v 10:33.
Jestli chce někdo jet z B v 8:47 s A, místenky na kola jsou ještě k dispozici. Jitku J. jsem nezařadil, může jet v 6:47 nebo 8:47.
Přeprava zpět: máme zatím zakoupeno 12 místenek pro kola na rychlík z Chebu ve 12:18 (v UL 15:08).
Zavazadla:  Svá cestovní zavazadla si den před odjezdem (30. 5.) uložte u Pavla Černého na adrese Za Vozovnou 22 , je to první odbočka doprava za zimákem při jízdě po Fučce z města směr Bukov. V případě jiného termínu se domluvte s Pavlem na tel: 728 200 861. Kufry na kolečkách nepřevážíme!
Ubytování:  Penzion Pod komínem. www.penzion-podkominem.cz  Vlaďka má ubytovací rozpis již hotový.
Cena: 3330Kč = PP, je možné platit i fakturou, která bude vystavena vašemu zaměstnavateli.
Výlety:  1. Pramen Ohře a Mohanu, 2. Ašské trojmezí a pramen W. Elster, 3. Tirschenreutské rybníky + pramen Mže, 4. Kraslicko, 5. Slavkovský les. Kdo bude jezdit na výlety do Německa, nezapomene si vzít Eura a udělá si vlastní pojištění do zahraničí!!!
Upozornění:  Každý účastník jede na vlastní riziko, klub nezodpovídá za škody, či úrazy způsobené sobě či jiným osobám. Děkujeme za pochopení.
Organizační tým Mapař, Kafař a Kuchař.


31. 5. – 6. 6.

ODDÍLOVÉ SOUSTŘEDĚNÍ MALÍKOV NAD NEŽÁRKOU

Cyklo soustředění pro silničáře, ale nejen pro ně!

Soustředění silniční skupiny je plánováno ve stejném termínu, to je ve dnech 31. 5. - 6. 6. 2015. Ubytování je v obci Malíkov nad Nežárkou v penzionu "Malíkovský dvůr". Více informací můžete získat na www.Malíkovskýdvůr.cz

Malíkov nad Nežárkou se nachází v oblasti nazývané "Česká Kanada" přímo na cyklotrase č. 32 Praha-Vídeň. Kapacita ubytování je 30 lůžek. Cena jednolůžkového pokoje je 530 Kč se snídaní. Přepravu zavazadel bude zajišťovat František Thiel (mob. 602 484 755). Další informace zájemcům poskytne
vedoucí akce je Miroslav Novotný
(mob. 777 777 061).
 


Členům oddílu, kteří dosud nemají zaplaceny členské příspěvky, sdělujeme, že příslušnou částku mohou též zaplatit bezhotovostním převodem. POZOR POUŽIJTE NOVÉ ČÍSLO účtu u KB: 107 9240810257/0100

 

Zájemcům o titulní stránku Obšťastníku sdělujeme, že volné titulní stránky pro letošní rok jsou dosud u Obšťastníků č. 6, 7, 8. Nabídky uplatňujte u hospodářky oddílu jednotlivě nebo skupinově

 

Některé cyklistické výlety po cyklostezkách v okolí zanechávají neblahý dojem, že jediná místa pro odhazování plastových lahví a dalšího obalového materiálu je výhradně okolí cyklostezek. Pro zlepšení stavu bychom rádi vyvolali jednání s místními zastupitelstvy. Pokud by k uvedenému účelu byly poskytnuty pomůcky předkládáme návrh, že bychom se na provedení úklidu mohli sami podílet. Jednalo by se o 1 nebo 2 dvouhodinové akce!
CO VY NA TO ?

 

V souvislosti se zahájením třetího ročníku akce „Do práce na kole“, které organizuje Magistrát města Ústí n. L., se připravuje na pondělí 27. května v odpoledních hodinách JÍZDA MĚSTEM. Bližší informace budou na webu.


Děkujeme všem partnerům, kteří se v roce 2015 podílí na sportovní činnosti oddílu!